Menu
 

Topic:

Versleten kaakkopjes

Kyla  schreef op: 01-04-2016 19:49:37
Pfff.. zulk NIET leuk nieuws gehad vandaag. Ik weet dat er ergere dingen zijn, daarom staat het ook onder klagen.

Ik heb al een tijd last van pijnklachten in mijn kaakgewricht, links. Tandarts dacht door kaaklemmen en wil wel een bitje maken. Maar ik moest ook een kroon, dus eerst uitsluiten of het niet met de beet te maken heeft, anders zit ik met een kroon die niet goed is, moet er een hele nieuwe komen, dubbel werk dus. Dus vandaag voor foto/OPG naar de chirurg. Blijken allebei mijn kaakkopjes hartstikke versleten, eindstadium artrose. Valt niks aan te doen. Om de klachten te verlichten moeten mijn kauwspieren rust krijgen. De komende 4 maanden geen harde dingen, dropjes, kauwgum, noten enz.. En dan maar hopen dat ik van de pijn af kom, die straalt op sommige dagen uit naar mijn hoofd en nek Ik mag tegen de pijn naproxen nemen.

Bleeeeeggggggg Ik moet nog 39 worden!
 
Quote
Navigatie
RE: Versleten kaakkopjes
Chloe  schreef op: 01-04-2016 21:23:42
Balen dat je zoveel pijn hebt. Hoop dat de rust de pijn vermindert. Ik heb zelf ook slijtage, hoe erg weet ik niet. Heb altijd gekraak bij mijn gewrichten en bij gapen blijft mijn mond open staan. Heb van jongs af aan veel getandenknarst in mijn slaap. Ik heb fysio gehad, geleerd kaakspieren te masseren/helpen ontspannen en mag idd ook eigenlijk geen stokbrood of appels afhappen, geen kauwgom kauwen etc. Knarsen is over en heb alleen klachten bij stress. Dus wie weet verbetert het qua klachten met hulp bij jou ook wel.
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Bepje  schreef op: 01-04-2016 21:53:44
 niet leuk.
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Mrtj  schreef op: 02-04-2016 09:21:42
Getver
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Boterbloem  schreef op: 02-04-2016 09:32:50
Nou en terecht dat je daarover klaagt...
Bah zeg! Maar kunnen ze er ook iets mee als het te erg versleten is?
Of moet je leren leven met de pijn?
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Fransje72  schreef op: 02-04-2016 13:31:38
Dat doet ook pijn. Heb je de foto gezien? Ik heb daarvoor bij de kaakchirurg een splint gekregen die ik eigenlijk de hele dag in moet. En geen kauwgom, harde broodjes oid meer, of langdurig kauwen. Ik kredg wel te horen dat er nog iets te doen is, maar zolang er nog 2vingers verticaal tussen je tanden passen, doen ze niets.
ik heb trouwens toen diclofenac gekregen voor de pijn. Maar er vakt weinig tegen te doen. Dus de hoofdpijn die je er van krijgt, er is weinig tegen te doen, helaas.
maar dan nog mag je er ovdr klagen.
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Kyla  schreef op: 02-04-2016 19:23:54
Ik heb verder geen problemen met open en sluiten, dat stadium ben ik dus al voorbij volgens de kaakchirurg. Als ik echt erge klachten heb, kunnen ze opereren, maar dat is best risicovol, omdat er zoveel zenuwen in dat gebied zitten. Er is risico op verlamming en dus een hangend oog en/of mondhoek. Ik kreeg naproxen als advies, hij wilde een recept schrijven, maar ik heb het al in huis, dus dat vond ik dan niet nodig. Ik was wel van plan langs de fysio te gaan, mijn schoonmoeder heeft ook slijtage en goeie resultaten. Bij mij komt dit door mijn overbeet, helaas. Ik merk wel dat als ik stress heb ik meer last heb overigens, helaas is dat niet te vermijden. Wel probeer ik dan te mediteren en meer aan ontspanning te doen in die periodes.
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Minnie Mouse  schreef op: 02-04-2016 19:38:39
Balen zeg. Sterkte.
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Bettie  schreef op: 02-04-2016 20:31:44
Mag ik je een tip geven. Ik heb enorme aangezichtszenuwpijn (zowel typische als a-typische). Daarnaast een kaak uit de kom gehad én al bijna mijn hele leven een enorme kaakklemmer en tandenknarser.

Op advies van de anesthesioloog van het pijnpoliteam ben ik met therapie begonnen bij een orofaciaal therapeut. Zeg maar een fysiotherapie voor mensen met hoofdklachten en dan met name dus kaakgebied e.d. Sinds februari heb ik daar behandelingen. En hoewel ik never nooit van mijn aangezichtspijnen zal afkomen (het neemt eerder toe), merk ik nu heel goed verschil. Ik heb inzicht in wanneer ik klem (zelfs 's nachts), kan ontspanningsoefeningen doen als ik enorme aanval heb én heb (ook met medicatie) de constante aangezichtspijn redelijk onder controle.

Kortom...ik ben ontzettend blij met dit advies geweest en zou in jouw geval zeker op zoek gaan naar een praktijk in jouw omgeving. Al is het alleen maar om advies te vragen én mogelijk pijnverlichting hierdoor te krijgen. Aan de artrose zelf kunnen ze natuurlijk niets doen maar ik denk aan pijnvermindering wel.
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Kyla  schreef op: 03-04-2016 18:01:05
Dat wilde ik inderdaad al doen Bettie! Ik heb al gekeken en er zit er 1 relatief dichtbij, wel lastig te bereiken met OV. Ik let al op met gapen, en was al bewuster bezig om niet te klemmen.

Wel fijn om te lezen dat het jou zo goed geholpen heeft.
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Bettie  schreef op: 04-04-2016 08:55:53
Ben nog steeds in therapie hoor. Heb ca 8 behandelingen gehad nu en naar verwachting heb ik al mijn 29 behandelingen wel nodig. Maar goed....dat geeft niet. Als dat om de week is, is precies het jaar om en kan ik weer opnieuw beginnen.

Naast het kaakklemmen e.d. is er ook sprake van een nekhernia in 4 wervels waarvan en 2 echt compleet versleten zijn. Dus die zorgen ook voor extra pijn e.d.
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Kyla  schreef op: 04-04-2016 10:27:41
Heftig zeg! Ik had jouw verhaal ergens anders al gelezen. En af en toe ook al aan je gedacht. Aan de ene kant fijn dat ze weten wat het is, aan de andere kant heb je dit liever niet natuurlijk. Super dat lles onder controle is bij jou.
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Radijsje  schreef op: 05-04-2016 10:41:33
Hier waarschijnlijk nog iemand met aangezichtspijn! Ik zit nog in de onderzoek fase. Al meer als 2 jaar last van pijn aan het gezicht overgehouden aan een flinke bijholteontsteking die niet overging. Uiteindelijk hebben ze mij onder narcose gespoeld echter de klachten in mijn gezicht bleven. Veel kiespijn/tandpijn elke keer op een andere plek, drukpijn in de wang, vaak links maar ook wel eens rechts, nekklachten, lichtelijke verkouden, veel slijm in de keel etc. Ik wordt er moederloos van............Ik wordt ook een beetje van het kastje naar de muur gestuurd, tandarts kan niets vinden, kno arts ook niet concreets iets..........................pffffff Gelukkig komt het mooie weer er weer aan dat geeft mij enigszins verlichting!
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Bettie  schreef op: 05-04-2016 12:16:29
Radijsje; vraag je huisarts om een verwijzing naar de neuroloog. Met een MRI kunnen ze zaken uitsluiten als beknelde zenuw e.d. Daarbij kan de neuroloog je ook doorsturen naar pijnpoli anesthesie waar ze op zoek gaan naar de juiste medicatie om de AP te verlichten.
 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Radijsje  schreef op: 05-04-2016 12:23:42

Bettie bedankt, tja mijn huisarts die zegt nee hoor heeft allemaal nog met jou holtes te maken heeft tijd nodig .  twee jaar lijkt mij tijd genoeg. Erg jammer dat ik zo niet verder kom....... vaak hoor ik ook het zit tussen je oren......Ja echt niet pijn verzin je niet.

 
Quote
RE: Versleten kaakkopjes
Bettie  schreef op: 05-04-2016 13:22:53
Daar heb je helemaal gelijk in; het is bijna ondraaglijk. Maar....gewoon bellen naar de assistente en dat jij een verwijzing wil naar de neuroloog. Goed op je strepen staan en duidelijk zijn. En anders de arts eens goed wijzen op de z.g. richtlijn aangezichtspijn.

Is hij helemaal mal. Misschien moet hij het eens een half uur overnemen. Weet zeker dat hij de rest van zijn leven bibbert als een juffershondje om het nog eens te krijgen. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Versleten kaakkopjes
Naam
Bericht