Menu
 

Topic:

Alleen naar de winkel

Smvn&d  schreef op: 30-03-2016 12:33:00
Hoe doe je dat?

Ik heb N beloofd dat als het winkelcentrum klaar is met verbouwen hij af en toe een boodschapje mag doen, de gemeente stelde dit al jaren steeds een paar maanden uit, maar uiteraard, ik denk me er makkelijk af te maken, en ze beginnen en zijn inmiddels bijna klaar.

Maar nu vraag ik mij af, maak je dan een briefje voor degene die achter de kassa zit oid? Hij moet mijn pinpas mee nemen, misschien dat ze dat gek zullen vinden? Of zeg je je kind gewoon wat ze moeten halen en klaar?
Het is hier net een fabriek in de winkel dus ff bellen dat ie eraan komt zal niet werken.

Ben benieuwd hoe andere dat doen.. 
 
Quote
Navigatie
RE: Alleen naar de winkel
Kees  schreef op: 30-03-2016 19:16:24
Ik vind het juist ook te grappig waarmee ze soms thuiskomen....spullen die we nooit hebben, rare merken of juist biologische dingen die we niet eten....

laatst had de oudste een verrassing naast de sla...een chocolade ei voor zn broertje en achter zn rug iets voor mij...iets lekkers.
ik deed heel erg blij en dankbaar toen het een pak gewone yoghurt bleek te zijn whahahha

OF laatst dan...opdracht was " zak voorgebakken ovenfriet"
Hij kwam er ook keurig mee thuis maarzei: voorgebakken hadden ze niet dus heb ze bevroren gedaan"

O ik vind het dus geweldig!
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Heleenmv2  schreef op: 30-03-2016 19:49:16
Doen we hier ook al járen. Speciaal daarvoor pin ik af en toe 20 euro (verder nooit contant geld in huis) en dat zit in een boodschappen portemonneetje. Ik stuur ze niet met de pinpas op stap, zelfs niet met contactloos betalen. 
Ze konden al snel lezen, dus briefje mee was geen probleem. Meestal konden ze het wel onthouden hoor, vaak maar 1 dingetje als ik er tijdens het koken achter kwam dat ik iets vergeten was ofzo.
Ze doen het allebei graag, vooral de oudste die doe ik er echt een plezier mee.

Ze kunnen niet overal bij in de winkel, dan vragen ze iemand om hulp. Ook als ze niet weten waar iets staat. 

Meestal komen ze met het juiste product thuis, heel soms een ander merk of net-niet artikel, maar dan vaak met een goede reden. 

Heb één keer zo (in mezelf) moeten lachen: ik had geen kaas meer in huis en vroeg de oudste om een zakje geraspte kaas voor me te halen. Hij bracht verslag uit en zei dat hij een meneer van de winkel had gevraagd: "waar ligt de jong beledigd kaas?"
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Smvn&d  schreef op: 30-03-2016 19:58:25
Volgens mij begrijpen jullie de vraag niet helemaal.
De vraag is niet of ik een lijstje voor mijn kind moet maken, want die kan best wat onthouden, mijn vraag is of je een briefje ofzo maakt voor het personeel om aan te geven dat het oke is dat hij in de winkel iets koopt. Staat er volgens mij ook best duidelijk, briefje, niet lijstje.

Wat pinpas betreft, die krijgt hij gewoon mee, zonder pincode (stond er volgens mij ook al duidelijk bij maar goed). Als ik eerst geld moet gaan pinnen voordat ik hem naar de winkel stuur is het vrij zinloos. 
Ik vind contant geld niet handig.

Dus om terug te komen op de vraag, er word geen briefje oid gemaakt om als ouder aan te geven dat het goed is? Hij kan dus inprinciepe gewoon naar de winkel toe enzo.
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Smvn&d  schreef op: 30-03-2016 20:02:33
Hahaha kees, jij blij dat ie niet naar de snackbar was gegaan 

N onthoud echt alles, ieder merk, iedere verpakking, ook al ziets iets er helemaal hetzelfde uit en heeft het alleen een klein stukje kleur anders, hij herkent het. Dus ik denk niet dat we hier ooit zulke dingen mee maken, maar wie weet haha.

Als ik D naar de winkel zou sturen dan zou ze met 3 zakken snoep thuis komen en niet het gene wat ik gevraagd had 
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Minnie Mouse  schreef op: 30-03-2016 20:04:50
Ik heb nooit een briefje voor personeel gemaakt,maar je zou dit altijd voor de zekerheid kunnen maken.
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Smvn&d  schreef op: 30-03-2016 20:06:41
Ja was meer het idee van, straks word hij misschien weggestuurd ofzo? Je weet het niet. Dus om aan te geven dat het oke is dat hij daar is en iets koopt zeg maar.

Ik heb geen idee hoe het werkt en wat gebruikelijk is, hij is pas 7 (tegen die tijd, over 2 weken is hij jarig).

 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Kees  schreef op: 30-03-2016 20:10:55
Nee joh dat is niet nodig.
soms denk ik ook wel eens dat mensen mij raar vinden dat ik dat mijn 5 jarige al liet doen. Maar tis mijn kind en ik weet dat hij het kan.
daar hebben ze in een winkel niks mee te maken.
ze zullen hem heus niet vragen waar is je mama?
Met 3 jaar is het wellicht raar maar met7 niet hoor
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Smvn&d  schreef op: 30-03-2016 20:27:00
Oke, dat is dus wat ik wilde weten haha.

Ik weet niet hoor, ik zou misschien een kindje wel aanspreken om te vragen waar zijn moeder is 
Maar ik heb nog altijd het gevoel dat hij een baby is 

Hij mocht vandaag voor het eerst naar een ander speeltuintje met een vriendje. Serieus nog geen 30 sec lopen, ik zat helemaal in de stress 
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Wanouk  schreef op: 30-03-2016 20:55:07
Als ik boodschappen ga doen, maak ik een boodschappenbriefje, geen lijstje. 
Dan zeggen wij hier zo.

Maar ik denk niet dat je een briefje mee hoeft te geven hoor, er zijn genoeg kinderen die zelf een boodschap halen in de winkel.
tenminste, hier op het dorp dan. 

En anders geef je hem voor je eigen gemoedsrust wel een briefje mee dan kan hij die laten zien wanneer ze er toch naar vragen.
Je moet gewoon doen waar jij je zelf het prettigst bij voelt, toch?


 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Mv5  schreef op: 30-03-2016 21:26:44
oh niet goed gelezen inderdaad. ik dacht dat je hem een lijstje mee wilde geven en dat hij dan naar de kassa gaat en zegt; dit moet ik allemaal hebben (en zo werkt het dus niet in een supermarkt. als je wat niet kan vinden, kun je het aan een medewerker vragen, maar verder is het toch 'zelfbediening'). maar briefje met toestemming is niet nodig. in principe mag een kind gewoon dingen kopen in een winkel. ik zou alleen toestemming willen van ouders als het kind voor een belachelijk bedrag snoep/koek/chips koopt ofzo of als het onder de twaalf is en energydrink of alcoholvrij bier koopt, maar dan zou ik het niet meegeven tot papa/mama komt afrekenen.
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Bepje  schreef op: 30-03-2016 21:34:21
O zo een briefje. Nee hoor, dat is niet nodig. hij heeft een normale leeftijd om een boodschapje te doen.
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Stefke  schreef op: 30-03-2016 21:52:54
Pinpas zonder code...dus dat hij die pas tegen dat apparaat aan moet houden? Zou mijn kind, met het oog op wat er voor gespuis rondschuimt her en der, de verantwoordelijkheid niet willen geven. Mijn kinderen passen ook keurig op mijn pas, maar als het afgepakt wordt kunnen ze daar weinig tegen doen (die groten zien wel zo'n klein mannetje betalen).Kan me daarnaast ook wel voorstellen dat winkelpersoneel dat vreemd vindt.

Briefje meegeven zou ik niet doen. Zeker in zo'n fabriek zullen ze daar weinig oog voor hebben... 

En hier noeman wij een boodschappenlijstje ook een briefje. 'pak even een briefje om de boodschappen op te schrijven?'.
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Smvn&d  schreef op: 30-03-2016 21:59:40
Maar dan nog geef je dat briefje niet aan degene achter de kassa dan toch haha   Ik weet dat je in een supermarkt zelf je spullen moet pakken 

Oke geen energie laten kopen dus? Dat drink ik altijd, en dat zou wel eens van de dingen zijn die ik heb zou vragen mee te nemen  Niet over nagedacht dat dat niet hoort bij een kind van 7 

Nou ik hoop dat ze nog lekker lang over dat winkelcentrum doen hoor. Het is eind van de straat bijna. Paar meter onze straat uit, dan onder het tunneltje door, en dan is hij er al, minuut lopen, nog niet eens. Hij hoeft niet eens echt over te steken. Alleen het stukje bij de parkeerplaats, maar vanaf de kant waar hij uit komt is het het einde van de parkeerplaats, dus weinig rijdende auto's. 
Maar hij is mijn baby! 

De eerste keren zal ik hem laten gaan op de momenten dat een vriendin daar werkt. Bij de ap dus. Maar die werkt vaak onder schooltijd, ik geloof maar 1 doordeweekse dag ook tot laat. Dan kan zij hem even in de gaten houden of het goed gaat. En in het weekend is het veel te druk.
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Smvn&d  schreef op: 30-03-2016 22:02:49
De winkel is in een dicht winkel centrum, daarnaast wonen wij niet in een pauperwijk gelukkig.
Dus dat komt wel goed, dan kun je wel bij alles gaan nadenken, mobieltjes, contant geld.. je kan alles wel afpakken dan. 
De kans dat een verkeerd persoon hem ziet afrekenen met een pinpas is hier echt heel erg klein. En als t wel zo is dan geeft hij hem maar af. 
Tis een pas zonder pincode inderdaad, contactloos betalen.
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Maya  schreef op: 30-03-2016 23:26:33
Mijn zoon mocht dit vanaf een jaar of 7, maar ik liet hem toen nog niet alleen gaan, ik bleef dan buiten de winkel wachten.
Inmiddels is hij 9.5 en gaat alleen met een briefje naar de winkel met contant geld, het is niet dat ik hem niet vertrouw met mijn pinpas, maar het is wel goed voor hem om zo om te leren gaan met geld, met contant dan ziet hij het ook en met een pasje is toch anders.
 
Quote
RE: Alleen naar de winkel
Maya  schreef op: 30-03-2016 23:30:01
met een briefje bedoel ik dus een boodschappenbriefje voor hem zelf en niet voor het winkelpersoneel.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Alleen naar de winkel
Naam
Bericht