Kmvs&m schreef op: 25-02-2016 16:03:21 |
Oké, we zijn de kasten aan het uitmesten en willen/moeten vanaf nu gewoon heel anders
boodschappen gaan doen. Nu wil ik eigenlijk dus een soort van basis voorraad aanleggen (denk aan rijst, bloem enz). Wat is nu handig om gewoon standaard in huis te hebben? (Ook om wanneer nodig nog een behoorlijke maaltijd van te kunnen creëeren!?) |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 25-02-2016 16:39:23 |
Ik heb standaard in huis: Elleboogjes macaroni Rijst - (witte rijst - notenrijst & meergranenrijst) Woknoodels Lasagnebladen Fusilli (wokkelmacaroni) Tomatenblokjes Blik ham mais Tomatenpuree Chickentonight Pastasaus Suiker Suikerklontjes Thee Koffie Koffiemelk Bloem (patent & tarwebloem) Basterdsuiker Vanillesuiker Beschuit crackers Boter voor de boterham roomboter Hagelslag Chocopasta Pindakaas In de vriezer: Soepgroente Bloemkool Rode kool Sperziebonen Worteltjes Tuinerwten Hamburgers ½ om ½ gehakt Kipfilet Kipburgers Boomstammetjes In de groentenla: Rode bietjes Zuurkool Wat ik gebruik vul ik meteen weer aan, |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 25-02-2016 16:41:37 |
Oh en dan vergeet ik nog de kruiden.. zoals zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder,
kerriepoeder, aromat bieslook, peterselie. Zomerdag heb ik die kruiden vers maar winterdag gebruik ik de gedroogde versie. Ik gebruik zelden een pakje om mee te koken dus die heb ik niet standaard in huis, maar soms voor het gemak haal ik ze wel eens. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 25-02-2016 16:52:16 |
En winterdag heb ik ook standaard rookworst in huis |
Quote |
Nina_mv_owen_en_quin n schreef op: 25-02-2016 20:39:12 |
Ik koop eens in de zoveel tijd groenten zoals paprika, courgette, ui, broccoli, prei, wortel etc.
Dat snijd ik rauw in kleine stukjes en maak kleine porties die ik invries. Dit gebruik ik voor door
de pasta, lasagne, soep of wraps. |
Quote |
Xsara schreef op: 26-02-2016 08:38:39 |
ik heb van de produkten die ik gebruik en houdbaar zijn vaak een extra pak staan, zoals koffie,
filters, soepen, rijst, mie pasta,etc.. daarnaast heb ik in de vriezer zakken gesneden groente.. ik doe alles afzonderlijk in de zakken zodat ik het voor verschillende gerechten kan gebruiken.. boontjes gaan bij mij klein, die kan ik in nasi gebruiken maar ook zo koken. zo ook bloemkool, die kan dan ook in de soep... etc.. ik heb van vlees wat ik in meerdere gerechten kan gebruiken ook meerdere porties in huis, zoals kipfilet en rundergehakt. maar dan kleine porties, soms voor de soep te gebruiken en voor gehaktballen neem ik meerdere porties eruit! natuurlijk haal ik meerdere pakken, blikken etc.. als ze in de aanbieding zijn en die doe ik in de inloopkast. maar het moet dan wel echt lang houdbaar zijn. smac, rookworst, etc.. ik ga ook regelmatig mijn vriezer en kasten na en schrijf op wat er is, dan koop ik boodschappen die die produkten aanvullen en maak ik het even helemaal leeg, dan kan ik de vriezer even ontdooien of kasten even makkelijker uitmesten! |
Quote |
M&j schreef op: 26-02-2016 09:25:26 |
Ik heb nooit zoveel voorraden maar wat meestal in huis is: brood, (volkoren)bloem, gist,
diepvries tuinbonen en erwten, eieren, broodbeleg(zoet en hartig), melk, yoghurt, paprika's, sla,
komkommer, tomaten en tomatenpuree. Daarnaast is er altijd wel wat vlees in de vriezer of een blikje
tonijn. |
Quote |