Menu
 

Topic:

Ligt het nou aan mij of....

Rosey  schreef op: 22-02-2016 15:15:52
Soms weet ik het ook niet meer hoor. Wij hebben al jaren een beetje moeizame relatie met schoonfamilie. Het zijn mensen die graag de dingen bepalen en verwachten dat jij daar in meegaat.
Wij doen dat niet altijd, we verwachten respect als wij onze eigen keuzes maken (door bv niet met hen op vakantie te gaan) maar vaak valt dat verkeerd.
Ook hoor ik van een schoonzusje dat wij vaak het onderwerp van gesprek zijn op een negatieve manier.
Om die reden houd ik afstand maar doe wel normaal. Ik voel me altijd wat gespannen in hun aanwezigheid.
Nu is het zo dat mijn dochtertje vrijdag 5 word. Ik heb hele drukke weken achter de rug en vanmorgen daarom pas de mail de deur uit gedaan dat ze Vrijdag van harte welkom zijn op haar verjaardag. Nu belde ze net dat ze met zn allen een dag weggaan die dag (dus niet alleen schoonouders maar ook hun kinderen en aanhang) en dus niet komen.
Mijn dochtertje huilen natuurlijk want het zijn haar opa en oma en nu komt alleen mijn familie.

Mijn man zegt nu dat het mijn schuld is dat ik de mail te laat verstuurd heb. We zitten wat schoonfamilie altijd op 1 lijn en eigenlijk is hij normaal gesproken veel afstandelijker en negatiever naar hen toe dan ik. (ik probeer altijd de vrede te bewaren) Hij stelde voor om de verjaardag voor hen dan een dag erna te houden. Maar dan zouden we een dag weggaan als gezin en zitten we 2 dagen met visite. Mijn familie rekent al op de vrijdag.

Eigenlijk ben ik boos. Het zijn mensen van de agenda die echt wel weten dat mijn dochter die dag jarig is. Ik houd de verjaardagen van de kinderen ook altijd op de dag dat ze jarig zijn. Meestal komen ze dan trouwens ook maar even op de tijd dat het hen uitkomt.
Ik wil helemaal niet  de verjaardag opnieuw voor hen houden. Als dit is wat hun kleindochter voor hun betekent laat ze dan lekker barsten denk ik. Al vind ik het wel sneu voor mijn dochter. Ze zei aan de telefoon ook niet dat ze het jammer of vervelend vond of een andere keer wil komen.

Wat moet ik hiermee? Ben ik nou te boos en heeft mijn man gelijk of heb ik ook een punt? Ik weet het soms zelf niet meer.
Ben inmiddels helemaal klaar met ze eigenlijk maar ja om ze definitief vaarwel te zeggen vind ik ook nog al wat (niet voor mezelf maar wel voor onze kinderen)

 
Quote
Navigatie
RE: Ligt het nou aan mij of....
Bettie  schreef op: 22-02-2016 15:30:14
Tja ik hanteer hier altijd het principe...je weet dat er een (klein) kind jarig is. Daar hoef je niet speciaal voor te worden uitgenodigd. Het is gewoon logisch dat je daar heen gaat.

Dus om op je vraag terug te komen...Nee...ik zou geen 2e dag verjaardag houden en gezellig als gezin die dag op stap gaan.
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Baby2  schreef op: 22-02-2016 15:31:50
Ik zou daar dan heel makkelijk in zijn, het is graag of niet. Vrijdag is ze jarig en dan is de verjaardag en zaterdag gaan jullie een dagje uit. Je bent misschien wat laat met uitnodigen maar net zoals jezelf al zegt ze weten heus wel dat hun kleindochter dan jarig is. Ik vind het eigenlijk een beetje provoceren dat ze dan een dag uit gaan. Zijn jullie trouwens niet uitgenodigd voor dat dagje uit? Jullie horen toch ook bij de familie. Niet aan storen, gewoon verjaardag vieren, zaterdag een dagje uit en volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen, of niet.
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Jolanda1974  schreef op: 22-02-2016 15:35:14
Het ligt eraan hoe de gang van zaken is.. Vieren jullie het altijd op de dag zelf of verplaats je het altijd. Wij vieren de verjaardag altijd op de dag zelf en een dag in het weekend. Maar verstuur de uitnodigigen wel altijd 2½ week van te voren. Dus persoonlijk vind ik dat je aan de late kant bent voor aankomende vrijdag.
Neemt niet weg dat ik vind dat opa en oma er wel rekening mee hadden kunnen houden, ze weten tenslotte ook dat hun kleinkind jarig is.

Ik heb dus geen duidelijk mening. Kan me in allebei de kanten wel vinden
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Kees  schreef op: 22-02-2016 15:36:05
Als jij het altijd op de dag zelf doet is dit een rare actie van de schoonfam vind ik.
ook al vreemd dat hele gezin op pad gaan en jullie niet.

Als je het op een andere dag zou vieren ben je laat ja. 
Ze hadden ook kunnen vragen wanneer je het viert toch?

Als het jou niet uitkomt de zaterdag dan hebben ze pech gehad.
triest voor je kind maar tegen zulke mensen kun je je kind niet beschermen

Waak er liever voor dt dit niet tussen jou en je man in komt te staan
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Bmvd  schreef op: 22-02-2016 15:37:01
Niet leuk, ik zou ook flink balen, en ja, sneu voor je dochter, maar dit soort teleurstellingen horen erbij helaas. Ik zou gewoon vasthouden aan jullie plannen.
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 22-02-2016 15:40:04
Ik vind dat je gelijk hebt. Als mijn ouders een dagje weggaan rondom de verjaardag van de kinderen vragen ze altijd wanneer ik de verjaardag vier. Dan kan ik zeggen dat ik het een bepaalde dag vier, of als ik het niet weet gaan zij die dag weg en vier ik het een dag erna.

Voor mijn kind zou ik de verjaardag dan wel in 2 keer houden, die zondag dan ofzo. Maar als volwassene zijnde doe ik het met flinke tegenzin maar dat is dan maar zo. Ik zou het erger voor mijn kind vinden als opa oma en familie dan helemaal niet komt.
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Jill1234  schreef op: 22-02-2016 15:42:01
Ik vind dat jij hier fout zit; je laat wel erg kort van tevoren weten wanneer de verjaardag gevierd wordt.
Ik vind een vrijdag niet logisch (maar hier wonen we ook niet bij elkaar in de buurt)
Misschien ging je schoonfamilie er van uit dat het zaterdag of zondag gevierd zou worden; maargoed, ik weet niet wat de gewoonte is bij jullie, maar zoals ik het nu lees vind ik schoonfamilie niet fout.
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Myself  schreef op: 22-02-2016 15:48:54
Ik vind dat jij laat bent met uitnodigen, zeker gezien hoe snel agenda's vol zitten bij veel mensen.
En ik vind het van hun raar dat ze iets plannen op haar verjaardag, zonder even bij jullie te checken of jullie het dan vieren of op een anderen dag.

Maar ik denk dat het er eigenlijk helemaal niet om gaat wie er gelijk heeft, maar dat je weer even flink met je neus op de feiten wordt gedrukt
over hoe de band is, of beter gezegd wat er niet is en dat doet zeer.

 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Minou  schreef op: 22-02-2016 16:12:37
Je man had ook kunnen mailen of bellen, dus wat dat betreft moet hij dat niet alleenop jou schuiven.

verder kan ik me helemaal vinden in wat myself zegt wat familie betreft...

ook zij wisten dat ze jarig is en hadden je kunnen bellen met: goh wij zijn van plan die dag weg te gaan, vier je het op de dag of in het weekend?

zou het toch een optie zijn om het dan de zaterdag te vieren voor iedereen..en de vrijdag wat leuks als gezin te doen voor je meisje? Hoeft zij er verder niet onder te " lijden" en hoef je niet 2 keer een huis met visite te hebben.


 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Suus  schreef op: 22-02-2016 16:17:12
Waarom weet jouw man niet dat zijn ouders met hun kinderen weggaan een dagje?
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Minou  schreef op: 22-02-2016 16:21:22
Goeie Suus, zat er net aan te denken!
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Anmv3  schreef op: 22-02-2016 16:33:43
Zijn jullie niet uitgenodigd voor het dagje weg met de familie dan ?
Verder vind ik niet dat je man het op jou af hoeft te schuiven. 
Ik zou t dan zaterdag houden voor iedereen en dam vrijdag dagje weggaan met je gezin..
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Rosey  schreef op: 22-02-2016 17:09:06
Bedankt voor jullie reacties !
Ik ben het met jullie eens dat ik laat was. Moet ook eerlijk zeggen dat ik ook vaak laat ben. Leef vaak bij de dag en ben nooit vroeg met uitnodigen. Kan me voorstellen dat zij dat heel irritant vinden. Maar de verjaardag van de kinderen houd ik altijd op de dag zelf en dat weten ze best.
Maar heb er nog eens over lopen denken en denk dat het feit dat ze juist op de verjaardag van mijn dochter met de hele familie weggaan hetgene is wat mij boos maakt. Het klonk gewoon ook wat triomfantelijk...tja de anderen komen dan ook niet want zij gaan met ons mee (ja ook alle nichtjes en neefjes)
En nee...mijn man weet dit niet. Geeft ook idd weer wat onze plaats is in de familie. Eigenlijk hebben we dit ook zelf gedaan, we willen niet steeds met hun mee en denk daarom dat ze ons niet meer uitnodigen. Vind ik verder geen probleem. Maar uitgerekend op de verjaardag van onze dochter. Nu komen haar nichtjes en neefjes ook niet. Het lijkt idd wat op provoceren zoals iemand schreef.
Als ik de verjaardag verzet moet ik mijn familie verzetten. En ik vrees dat die dan weer niet kunnen.
Zal het eens uitgebreid met mijn man bespreken. Probleem is vaak dat ik heel lang met dit soort dingen zit en hun er voor mijn gevoel om lachen en het direct weer vergeten.
Dit soort dingen blijven steeds terug komen. Lastig hoor. De afstand die we nu nemen is heerlijk maar zelf met de paar x dat we elkaar zien kan het niet goed gaan blijkbaar


 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Son  schreef op: 22-02-2016 17:09:21
Vrijdag is wel een beetje een rare dag om t te vieren......hier zitten de kinderen dan op school en alle mensen werken verder.

Maar ik vind t ook wel weer een beetje provoceren om precies op de verjaardag van je dochter weg te gaan...alsof ze het er om doen.
Als je het wel vaker viert op de dag zelf door de weeks, dan vind ik t ook wel raar dat ze niet ff gecheckt hebben. Met kinderen vind ik dat altijd wel belangrijk.

En als je man t laat vind, (wat ook zo is) had hij je vorige week maar moeten vragen of de uitnodiging er al uit was.....lekker afschuifsysteem. 
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Rosey  schreef op: 22-02-2016 17:12:05
O ja ze wonen 8 km verderop dus gewoon in de buurt.
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Rosey  schreef op: 22-02-2016 17:14:11
Het is hier voorjaarsvakantie en bij hun ook . Vandaar dat iedereen zou moeten kunnen Iig  s avonds, houd het de hele dag !
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Son  schreef op: 22-02-2016 18:16:04
Oke...dat kan...maar wij moeten alsnog gewoon werken in de vakantie 
Maar als ze weten dat ze het altijd op die dag vieren dan hebben ze dit toch gewoon bewust gedaan ? 
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Jomi  schreef op: 22-02-2016 18:29:29
Of je nu laat bent of niet met de uitnodiging, ik vind het raar dat zij met z'n alle weggaan precies op de verjaardag van je dochter. 
Dan informeer je als oma en opa zijnde toch even, wanneer het gevierd word?

Ik zou het niet nog een keer vieren, tenzij je dochter het heeel graag wilt, maar voor hun zou ik het niet doen.
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Inky69  schreef op: 22-02-2016 21:12:19
Ik vind het ook raar. Blijkbaar is iedereen vrij in de voorjaarsvakantie om een dagje uit te gaan. Ik zou er wel klaar mee zijn eigenlijk ondanks het verdriet van je dochter. De verjaardag zou ik ook niet op een ander moment gaan vieren. Ik zou wel op een later moment aankaarten dat je het belachelijk vond dat ze een dagje uit dingen op de verjaardag van je dochter terwijl ze weten dat je dit altijd op de dag zelf houd.
Het contact zou wat mij betreft over zijn daarna.....

 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Dano  schreef op: 22-02-2016 21:13:23
Ik vindt het belachelijk dat je als opa en oma zijnde gewoon een dag weg pland als je kleinkind jarig is. Hoe haal je het in je hoofd! Kun je toch niet maken tegen over een kind van 5! 

Nee ik vindt het egoïstisch . Ze hadden op zijn minst kunnen vragen of je het die dag vierde.
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Rosey  schreef op: 22-02-2016 21:42:55
Tja dikke tranen bij het naar bed gaan bij dochterlief. Dat vond ik toch heel sneu😢 Weten ze dan niet dat ik jarig ben vroeg ze? Nu komen alleen mijn ouders en 1 zus. Ik ga het idd niet op een andere dag weer houden.. Grote kans dat ze dan ook weer niet kunnen. En mijn man heeft recent hun hele huis helpen verbouwen en in de kerstvakantie 2 x met zijn pa naar ziekenhuis gereden terwijl er toen bij ons ook dagjes uit gepland stonden.Dan zijn ze poeslief maar t komt altijd van1 kant. Ik ben er echt wel klaar mee. Bespreken heeft geen zin, hebben we wel eens vaker gedaan en is me de energie niet meer waard. Maar hoe laat ik het los? Steeds gebeurt er weer wat en ik ben degene die erover blijft piekeren. Zouden jullie daar geen last van hebben? Ben ik te gevoelig?
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Myself  schreef op: 22-02-2016 22:31:42
Oh nee ik vind je zeker neit te gevoelig, ik zou daar ook echt last van hebben.


 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Myself  schreef op: 22-02-2016 22:32:54
Ik vind het echt heel sneu voor je meisje omdat ze het juist al beseft.

Vertel maar dat ze op een hele bijzondere dag jarig is, waarop hele speciale mensen jarig zijn, mijn zoon namelijk ook

 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Sammy  schreef op: 22-02-2016 22:45:44
Ik vind het vooral sneu voor je dochter, dat ze zo goed beseft dat opa en oma (en de rest) haar overslaan! Natuurlijk had je die uitnodigingen eigenlijk eerder moeten versturen, maar denk niet dat dat de situatie anders gemaakt zou hebben. Je schoonouders hebben zelf ook een kalender/agenda waar ze in hadden kunnen kijken. De verjaardag van je kleindochter vergeet je niet en sla je niet op deze bizarre wijze over! Hoop dat je dochter ondanks meer dan de helft van de familie er niet is toch nog een fijne verjaardag heeft. Wellicht wordt het zelfs nog veel gezelliger, jullie hoeven nu geen van allen op jullie tenen te lopen

Mijn (stief)schoonmoeder is ook zo'n lekker exemplaar. Wij vieren eigenlijk altijd de verjaardagen op de dag zelf, behalve als het op een maandag valt. En toen kon ze ineens niet. Op zich was dat nog niet zo erg, want schoonvader kwam wel gewoon. Maar het gedraai eromheen. Poeslief mijn dochter bellen (was toen 14) en de boel omdraaien dat ze had verwacht dat ze nu wel groot genoeg zou zijn om haar verjaardag (was op een maandag dus) zelf te vieren! Echt bizzar, want zelf verzetten hun eigen verjaardagen atijd naar een andere dag. Maar dan mag je er niks van zeggen... want wat zij doen is goed en wat wij doen niet. Ik heb het al langer opgegeven.
Maar met deze actie heeft oma in ieder geval het laatste stukje respect wat mijn dochter nog voor haar had compleet verloren en dat heeft ze met haar gedrag, opmerkingen en gedraai helemaal aan haar zelf te danken!
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Ansh  schreef op: 23-02-2016 09:07:06
Ik vier de verjaardag van mijn kinderen altijd op de dag zelf, net als jij dus. Of ze nou op maandag, woensdag of bijv vrijdag jarig zijn. Ik nodig mensen, laat staan familie, nieteens uit. Iedereen weet gewoon wanneer ze jarig zijn. Mocht ik het toch toevallig op een andere dag of andere manier vieren, pas dan ga ik uitnodigen.

Ik vind het dus echt onbegrijpelijk dat een hele familie, en zelfs dus zonder de jarige, een dagje op pad gaat op de dag dat er iemand in hetzelfde gezin/familie jarig is. Heel eerlijk zou dat voor mij een breuk kunnen zijn.
Dat je man jou de schuld geeft vind ik ook onbegrijpelijk... De fout ligt volgens mij geheel bij jouw schoonfamilie.

Ik vind het erg sneu voor je dochtertje, ik hoop dat ze toch een leuke verjaardag heeft!
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Proestie  schreef op: 23-02-2016 09:38:55
Ik vind ook niet dat je fout zit, zeker niet als je de verjaardag altijd op de dag zelf viert. Bovendien weten ze dat je dochter jarig is, ze hadden ook zelf kunnen bellen met de vraag wanneer je het viert.
 Ik heb ook niet altijd de beste relatie met mijn schoonmoeder, maar zij belt wel op om bijv te vragen wanneer we een verjaardag vieren (wij vieren het altijd in een weekend omdat we 2,5 uur rijden uit elkaar wonen). Dat doet ze dan als ze zelf wat anders wil plannen en dan vraagt ze dat bijv een maand van te voren. 1 keer zijn ze niet geweest en dat was ook om (in mijn ogen) een flauwe kul reden. (schoonmoeder wilde liever haar nieuwe badkamer schoonmaken. Mijn ouders konden echt niet komen ivm mijn oma die op sterven lag, dus er kwam niemand op mijn dochter haar verjaardag) Ik merkte toen ook wel dat mijn dochter toen ook boos was op mijn schoonouders.
Maar wat nu dan... Ik zou er echt heel erg klaar mee zijn. Zit me ook echt even te bedenken hoe ik dan verder zou reageren. Ik denk dat ik geen contact meer op zou nemen, laat hen het initiatief maar nemen.
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Jolanda1974  schreef op: 23-02-2016 10:04:33
Wat ik zou doen.. laat je man het lekker oplossen..
 
Quote
RE: Ligt het nou aan mij of....
Jessiemv3  schreef op: 23-02-2016 10:46:32

Quote Dano:
Ik vindt het belachelijk dat je als opa en oma zijnde gewoon een dag weg pland als je kleinkind jarig is. Hoe haal je het in je hoofd! Kun je toch niet maken tegen over een kind van 5! 

Nee ik vindt het egoïstisch . Ze hadden op zijn minst kunnen vragen of je het die dag vierde.



Mee eens! Ze hadden het kunnen weten omdat je het altijd op de dag zelf viert.
Ik vind het ronduit egoistisch en naar een meisje van 5 erg oneerlijk.

En nee, je bent daar niet gevoelig in. Het is ook gewoon niet leuk en ik denk dat je met dit soort mensen gewoon kort en bondig moet communiceren. Gewoon aangeven dat je het jammer vindt dat ze op de verjaardag van je dochter een uitje plannen, dat je dochter gekwetst is maar dat je het niet gaat verzetten. 
En ik zou op je dochter's verjaardag iets extra leuks gaan doen, misschien kun je een uitje plannen met je ouders en zus? Dat verzacht de pijn misschien een beetje.

Op de vraag hoe nu verder kan ik niet antwoorden, dit moet je met je man bespreken. Voor mij zou de kous wel een beetje af zijn, ik zou terughoudend zijn in contact en wachten tot zij initiatief nemen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ligt het nou aan mij of....
Naam
Bericht