Menu
 

Topic:

Eczeem :-(

Soesjaa  schreef op: 27-01-2016 14:06:50
Mijn jongste zoontje heeft sinds newborn last van eczeem. We zijn toen overgestapt op Nutrilon Pepti en sindsdien afentoe een plekje die weer verdwijnt als we snel met triamcinolon creme smeren.

Nu sinds een paar dagen heeft hij ineens overal eczeem plekken weer gekregen en niet kleine plekjes, nee echt gewoon open wonden  En ik smeer natuurlijk gelijk weer met traimcinolon met zelfs fucidine erbij, maar echt verbetering is er niet.. 

Nu bedacht ik mij laatst dat we sindskort ook begonnen zijn met een broodje en afentoe een soepstengel. Zou dat ermee te maken kunnen hebben? Gluten misschien? 

Ik ben nu dus weer even gestopt met het brood, maarja ik weet eigenlijk verder ook niet zo goed wat ik nu moet. Met mijn andere kinderen totaal geen ervaring mee.. 
 
Quote
Navigatie
RE: Eczeem :-(
Bepje  schreef op: 27-01-2016 14:08:54
O sneu hè ? Wel goed om aan te kijken of brood weglaten scheelt. Het kan echter ook zijn omdat het vorige week vroor en dan is de lucht droog wat dan ook weer op zo`n huid slaat.
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Soesjaa  schreef op: 27-01-2016 14:13:22
Hij had wel vaker dat er toch weer een plekje doorbrak, maar nu zit hij echt onder de plekken en echt ontstoken plekken. Zijn hele voetjes zijn stuk  

Dus inderdaad kijken of het brod weglaten helpt.. 
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Kees  schreef op: 27-01-2016 14:25:23
He dat is naar...

Heb je verder overal aan gedacht? Nieuwe kleding, douchemeuk, ander lakentje, drinken, etc?

Gluten bijv lijkt mij meer inwendig uit te komen bijv diarree of buikpijn


 
Quote
RE: Eczeem :-(
Ma Dalton  schreef op: 27-01-2016 14:34:19
ander wasmiddel? wasverzachter deed het bij mijn tweede echt heel naar.
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Ikke  schreef op: 27-01-2016 14:40:24
Zit er in de soepstengel geen melk of lactose?
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Son  schreef op: 27-01-2016 14:48:01
Thomas heeft op t moment ook zo veel meer last dan normaal.... zal t in t weer zitten ?

Zielig hoor. Sterkte en hoop dat je er achter komt wat t is 
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Soesjaa  schreef op: 27-01-2016 14:53:10
Ik gebruik geen wasverzachter en ook niet recent andere veranderingen.. Hij heeft het echt nog nooit zo erg gehad sinds hij pepti drinkt.. 
Ik hoop dan maar echt dat het het weer is ofzo en dat het snel weer weg trekt want het ziet er echt vreselijk uit en aan de krassen op zijn schouder te zien heeft hij ook echt last van jeuk..
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Ikke  schreef op: 27-01-2016 15:14:46
Ik had trouwens cetomacrogol van de huisarts gekregen bij het eczeem van mijn zoon. In de erge periodes hydrocortison, maar dat is wel rot spul.... helpt heel goed, maar de huid wordt er dunner van. Ook had ik teerzalf. Daar smeerde ik m s avonds mee in en dan in een speciale anti krab overall
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Nathalie Mv Cad  schreef op: 27-01-2016 16:46:01
Als de pepti hielp dan heb je kans dat er in het brood of de soep stengels melk zit. Dan reageert hij daarop en dat kan ook een combi met het weer zijn. Gluten uit zich meestal inwendig met buikpijn en diarree. Melk eiwit vaker in Exceem. 

Sterkte want het is niet leuk als je kleintje zoveel last heeft.
 
Quote
RE: Eczeem :-(
M&j  schreef op: 27-01-2016 16:52:49
Ik zou even terug gaan naar de HA, er zijn nog meer mogelijkheden om eczeem te behandelen. Het weer heeft ook veel invloed, mijn dochter heeft ook weer meer last en ik heb ook wat eczeem op mijn bovenarmen.
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Annie  schreef op: 27-01-2016 16:59:10
KMA zou best kunnen.
In Pepti zitten ook nog steeds koemelkeiwitten. Ze zijn wel verknipt maar veel kinderen reageren er wel op. Heeft hij ook borstvoeding gehad? Als hij via de borstvoeding op koemelk reageerde is de kans best groot dat hij ook niet tegen Pepti kan. 
In soepstengels zit eigenlijk nooit koemelk. In brood wel regelmatig, maar ook lang niet altijd.
Wat krijgt hij verder nog meer aan fruit/groente/liga oid?
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Mie  schreef op: 27-01-2016 20:20:35
Als hij het al vanaf zijn geboorte heeft ben ik bang voor je dat het constitutioneel eczeem/ C.E. (  ook wel atopisch eczeem) is.
Dat vlamt van tijd tot tijd op. Waarschijnlijk heeft het weer van nu er mee te maken.

Het kán dat het aan de gluten ligt, maar die zitten vaak toch ook al in fruithapjes in potje mee ik?

Misschien kan hij niet tegen de basis waarin de triamcinolon zit, of kan hij niet goed tegen de basiszalf ( neem tenminste aan dat je die hebt?)

Verder is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de huid heel goed kan ademen, dus alles katoen.
Geen fleecesokjes of - kleding, - dekentjes etc, of polyester etc.

Het vervelende met C.E. is datj e vaak last hebt van stapeling of kruislingse irritaties.
Dus dan tellen bijvoorbeeld het weer, de te warme sokjes én een boze bui waar je heel warm van wordt, bij elkaar op en breekt het eczeem los.
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Indy2  schreef op: 27-01-2016 20:28:53
in sommige soorten brood zit ook melk!
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Krumelke  schreef op: 27-01-2016 22:04:18
koemelkeiwitallergie klinkt het in mijn oren heel erg naar (mijn peuter vanaf geboorte ernstig allergisch voor koemelkeiwitten).
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Suus  schreef op: 28-01-2016 08:35:31
Mijn zoon had baad bij pepti maar pas met nutramigen ging het echt weg. Brood zit melk in, bij veel alison brood niet... Dat zou ik proberen
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Danimvsenna  schreef op: 28-01-2016 14:14:16
Vervelend he.
Wij zijn ook zo aan het tobben met Senna.

Met 3 maanden begon het met een droog plekje op haar voorhoofd. met 6 maanden lag haar hele wang open.
Geen idee waar het door kwam.
Met 1 jaar was ze er gelukkig vanaf, en dacht ik dat ze er overheen was. Maar helaas, in april 2015 begon het weer, ditmaal in haar elleboog plooien.

We zijn sinds die tijd eigelijk continu aan het smeren met hormaanzalf. Dan gaat het prima, maar zodra we ook maar proberen af te bouwen of stoppen dan is het weer raak.

Heb haar een maand op soya gehad, dat leek in eerst instantie te helpen. Maar kwam later net zo hard weer terug.
Uiteindelijk afgelopen maandag weer bij de huisarts geweest, en weer een doorverwijzing voor een allergie test.
Het was nu aardig rustig, huisarts vond dat ik geen hormoonzalf hoefde te smeren, maar wel de cetomacrogrol (en dan preventief 2x daags smeren in alle huidplooien). Dus vanaf maandag gedaan, en gist avond zag ik de korsten al weer terug komen in haar ellenboog.

Nu dus afwachten of er dinsdag wat uit de allergietest komt.

Overigens smeren we ook met "La Roche posay lipikar baume". Dit helpt haar heel goed tegen haar droge huid, en om nieuwe plekjes te voorkomen. Naar mijn idee beter dan de cetomacrogrol.

Succes!
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Soesjaa  schreef op: 28-01-2016 19:41:49
Hij heeft nooit borstvoeding gehad en we hebben inderdaad ook cetomacrogol met vaseline om erbij te smeren. De hormoonzalf gebruik ik echt alleen als ik zag dat er weer een plekje aan het doorbreken was en dan was het ff 2 x smeren en dan was het weg. Maar nu is het op zoveel plekken tegelijk echt heftig doorgebroken en het ging ook heel snel. 

Dus bij wijze van 's ochtends ruw plekje, 's avonds al heftiger en huid begon beetje stuk te gaan en ochtend erna gewoon flinke open plekken die ontstoken waren en echt korsten erbij. Terwijl ik toch ook weer gelijk met die hormoonzalf ging smeren.

Nou was hij recent ook een beetje ziek geweest dus misschien dat weerstand ook een rol speelt? Nu ik consequent 3x per dag smeer met de hormoonzalf zie ik dat het weer wat rustiger begint te worden. Maar zo heftig heb ik het echt nog nooit gezien bij hem 

En omdat dus ook een beetje samenhing met zijn eerste broodje begon ik te twijfelen. Maarja nu dus ook alweer paar dagen geen brood meer gegeven.. 

Zou ik nou weer brood moeten proberen om te kijken of het daar aan ligt of zeker voor het onzekere en melkvrij brood kopen??
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Jolanda1974  schreef op: 29-01-2016 17:29:12
Ik zou gewoon contact opnemen met de huisarts en niet zelf gaan dokteren en uitproberen. 
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Baby2  schreef op: 29-01-2016 18:07:34
Mijn neefje heeft ook al van baby af aan eczeem, hij is destijds via huisarts naar kinderarts gestuurd en die heeft hem toen verwezen naar een gespecialiseerde verpleegkundige op het gebied van huidaandoeningen. Dit was echt een uitkomst, hij kreeg aangepaste zalf, speciale shampoo voor de haren, speciale badolie en ook een soort gazen pyjama's wat lekker luchtig zat maar waardoor hij zichzelf ook niet kon krabben. Misschien de moeite waard om te informeren of er bij jullie in de buurt ook een gespecialiseerde vpk is. Mijn neefje ging naar het UMCG.
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Jen9  schreef op: 29-01-2016 18:13:15
Mijn jongste krijgt van vaseline eczeem, en nog erger van wolvet. Alleen cetomacrogol (kruidvat) werkt prima. Fucidine heeft weinig effect bij eczeem, dus daar zou ik mee stoppen. Het is ook niet zo goed voor je. De hormooncremes zijn ook bagger, maar de laatste resuktaten wijzen uit dat eczeem later meer problemen oplevert dat het gebruik van die zalven... te denken aan astma bijvoorbeeld.

In veel broodsoorten zit melk... 


Ik zou idd ook even naar de huisarts gaan... Helpt t reguliere circuit niet dan zou ik een homeopatisch arts of natuurarts erbij zoeken....
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Soesjaa  schreef op: 30-01-2016 13:45:54
De fucidine zit erbij omdat de eczeem ontstoken is en zorgt er juist voor dat het icm de triamcinolon snel minder wordt. Hormcooncremes zijn inderdaad bagger en gebruik ik steeds korte periodes want ze helpen wel snel.  Ik heb nu een broodsoort zonder melk en zonder lactose, kijken hoe dat gaat.

Homeopathie heb ik niks mee, dus dat  gaat hem niet worden.. 
 
Quote
RE: Eczeem :-(
Call Girls In Islama
bad
  schreef op: 17-01-2024 14:30:28
Book ISLAMABADI Call Girls in Islamabad from and have pleasure of best with independent Escorts in Islamabad, whenever you want. Call and Book VIP Models.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Eczeem :-(
Naam
Bericht