Menu
 

Topic:

motievatiebrief Help

Ans Mv J.k.d  schreef op: 26-12-2015 15:22:30
ik wil dolgraag weer aan de slag maar heb al jaren geen betaald werk gedaan hoe maak ik mezelf toch aantrekkelijk? mijn man heeft me net geholpen willen jullie even meekijken voordat ik hem verstuur?


Geachte Lezer(es),

 

Op indeed vacaturesite las ik vol interesse uw advertentie. Door mijn jarenlange ervaring bij een buitenschoolse opvang en kinderdagopvang ben ik zeer geschikt voor het vervullen van deze vacature. 

 

Ik ben moeder van 3 kinderen die nu allen op het basisonderwijs zitten. Daardoor ben ik nu in de gelegenheid om weer aan een nieuwe baan te beginnen. Het liefst werk ik met kinderen. Ik ben erg creatief en geduldig in de omgang. Op dit moment ben ik nog werkzaam als vrijwilliger (klasse- en overblijfmoeder). 

 

Ik hoop dat ik mijn motivaties mondeling kan toelichten via een persoonlijk gesprek.

 

 

In afwachting op uw reactie, verblijf ik,

 

 

Met vriendelijke groet,

 

eigen naam


Is dit goed genoeg of moet er nog meer bij?

 
Quote
Navigatie
RE: motievatiebrief Help
Ans Mv J.k.d  schreef op: 26-12-2015 15:22:52
ff spotter
 
Quote
RE: motievatiebrief Help
M&j  schreef op: 26-12-2015 16:31:15
Ik zou hem nog wel een stuk uitbreiden. Vacature benoemen en waarom je specifiek bij hun organisatie, in die functie wil werken.


'Ik ben moeder van 3 kinderen die nu allen op het basisonderwijs zitten. Daardoor ben ik nu in de gelegenheid om weer aan een nieuwe baan te beginnen.' Deze zin zou ik weglaten, het klinkt net alsof je bij de eerste de beste kink in de kabel op het thuisfront, er vervangeing voor je gezocht moet worden.
 
Quote
RE: motievatiebrief Help
Jen9  schreef op: 26-12-2015 18:17:03
Ik zou zeer weghalen bij zeer geschikt... Even bellen voor de naam, geachte lezer(-es) vind ik te onpersoonlijk.

Een sollicitatiebrief moet wel kort zijn maar wel met een uitgebreide cv erbij. Ik vind m nog wat te algemeen, dus er kan nog wel een korte alinea bij.Wat deed je bij die opvang, waarom is dat werk leuk, ...met kinderen werken.. tja, nogal wiedes.. anders reageer je niet, maar t moet echt specifieker. Wat wi je bereiken met de kinderen? Heb je vve? Ben je bereid bij te leren?

Met M&J eeens, die zin moet eruit... was je met kidneren dan niet in staat om te werken?  Ik dacht gelijk.. en wat als je kindern ziek zijn? Dat wekt dat zinnetje een beetje op...


Succes!
 
Quote
RE: motievatiebrief Help
Proestie  schreef op: 26-12-2015 18:46:22
Zonder vervelend over te willen komen vind ik dit geen opvallende brief. Ik ben bang dat hij opzij gelegd gaat worden. Ik heb het afgelopen jaar een aantal sollicitatierondes meegemaakt en dan ook dus brieven gelezen en op basis daarvan mensen uitgenodigd. Dit ging over psz-werk, dus vergelijkbaar.

Het stukje over je kinderen zou ik niet zo benoemen. Sterkter nog, ik zou een vraag stellen als; je hebt dus zelf je kinderen niet naar de opvang gebracht, waarom wil je er zelf wel werken.

Je benoemt het werken met kinderen als 'leuk'. Benoem dan wat je er leuk aan vindt. Bijv; ik kan er van genieten om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen. Ik zou hier graag een bijdrage aan leveren door .............

Creatief zijn en geduldig zijn passen binnen het werkveld maar zijn al lang niet meer het belangrijkste. Je moet kunnen observeren, registreren, omgaan met ouders, reflecteren ect. Er wordt tegenwoordig best heel wat verwacht. Hoe ben je nu geschoold?

Ik hoop dat je er wat mee kunt. Succes!






 
Quote
RE: motievatiebrief Help
Marjolein852  schreef op: 26-12-2015 21:50:22
Ik lees ook nergens waarom je bij dat bedrijf wil werken.

Wat je schrijft kan je naar elk kdv sturen..

 
Quote
RE: motievatiebrief Help
Kate  schreef op: 26-12-2015 22:11:53
Leuk als je na lange tijd weer gaat werken! Ik heb ook wat tips alhoewel ik ook wel vind dat het belangrijk is dat het wel jouw brief blijft.

Je schrijft dat je erg creatief bent, maar dat blijkt wat minder goed uit je brief. Hoezo ben je creatief, waar uit zich dat in? En wat gaat jouw nieuwe werkgever daaraan hebben? Ben je bijvoorbeeld ook iemand die meedenkt over hoe  dingen op het werk het beste georganiseerd kunnen worden, heb je vaak een goed idee of gaat jouw creativiteit alleen over knutselen met de kinderen?

Je mag jezelf best een beetje meer in de etalage zetten. Dat je als vrijwilliger werkt lijkt me een pre! Dus schrijf wat je doet als overblijfmoeder en waar je keigoed in bent en waarom je ze gaan missen als je die baan krijgt.

Ik zou ook niet 'hopen' dat je uitgenodigd wordt. 'Ik licht mijn sollicitatie graag toe in een gesprek' is zelfverzekerder. Datzelfde geldt voor ín afwachting van uw reactie'.  Dat is letterlijk afwachten terwijl je (denk ik) graag wilt laten zien dat je juist initiatief neemt. Ik kijk uit naar uw reactie of die zin helemaal weglaten zou ook prima zijn.
Ik hoop dat je iets aan alle tips hebt, veel succes!
 
Quote
RE: motievatiebrief Help
Jomi  schreef op: 26-12-2015 22:24:19
Maak het persoonlijker en gerichter, vertel over je kwaliteiten en licht ook toe waar het iit blijkt en hoe je dat kan toepassen bij juist diy bedrijf. Vertel waarom dit bedrijf je aanspreekt en bij je past.

Het is nu heel algemeen, iemand had het ook kunnen schrijven en het kan ook zo naar een amder bedrijf.

Zin over je kinderen zou ik er helemaal uitlaten.

 
Quote
RE: motievatiebrief Help
Ans Mv J.k.d  schreef op: 27-12-2015 00:15:05
Thanks voor de tips meiden ik ga het zeker meenemen, het is zo lang geleden dat ik heb gesoliciteerd. Ik ben ook helemaal geen kei in het schrijven meer in het vertellen. Als ik maar persoonlijk tegen iemand kan praten dan kom ik wel binnen. Ik ga er nog eens goed voor zitten en probeer een betere motivatie brief optestellen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op motievatiebrief Help
Naam
Bericht