Menu
 

Topic:

zwemles..zucht

Nelle  schreef op: 15-11-2015 15:15:31
Hoi
Onze zoon zit sinds januari op zwemles. In het begin was het steeds huilen en onzeker, maar na een tijdje begon hij het toch leuk te vinden en vooruitgang te boeken.
Bij ons krijg je de score via een app, aan de hand van smileys heel leuk en het werkt stimulerend voor onze zoon. De badmeester is niet heel stipt met invullen; gebeurt soms wekenlang niet en de badmeester is behoorlijk kritisisch (wat ik begrjip)

Nu zit hij in de middenfase, die schijnt ook het langst te duren. Ze zijn druk met de borstcrawl , rugcrawl duiken ed te oefenen en de techniek goed onder de knie te krijgen.
De laatste weken heeft onze knul geen zin meer; hij is ook bang dat hij verdrinkt en krijgt toch steeds water binnen. 

De scores zijn al 3 maanden niet verbeterd en het wordt een beetje frustrerend..het kost ook wat en als je geen vooruitgang boekt is dat niet leuk.

Afgelopen vrijdag heeft hij een halfuurtje prive les gehad en daarna zijn gewone zwemles (drie kwartier) en naar mijn idee ging dat aardig en ook de badmeester leek positief. maar toch geen verbetering geboekt. Jammer vind ik het.

Ik wil gewoon doorzetten hoor! Maar ik ben ook wel benieuwd naar andere ervaringen.
In de schoolvakanties gaan we wel zwemmen maar ik vraag me af of ik zelf verder meer kan doen, zonder het teveel te pushen. We hebben het er thuis verder niet echt over, wil hem niet het gevoel geven dat hij onder druk moet presteren. We weten ook dat er gemiddeld wel 1,5 jaar voor staat. Maar tov zijn eigen groepje begint hij nu wel opvallend achter te lopen, hij gaat dat zelf nu ook zien omdat er kinderen zijn die al met een t shirt aan mogen oefenen.
Het is lastig, want hij mag van ons echt op zijn eigen tempo gaan, maar ik ben bang dat hij te onzeker gaat worden en dat dat averechts gaat werken..

Sorry voor het lange verhaal!
 
Quote
Navigatie
RE: zwemles..zucht
Linn03  schreef op: 15-11-2015 15:33:34
Mijn eerste vraag is, hoe oud is hij?
Misschien is het een idee om hem er een jaartje vanaf te halen, en het dan weer te proberen. Zwemmen moet leuk blijven, en zo klinkt het nu niet echt.
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Nelle  schreef op: 15-11-2015 15:37:15
Hij wordt begin maart 6,  de kinderen van zijn groepje zijn allemaal even oud.

Ik denk zelf dat het een beetje een sleur begint te worden.  En ik vind het ook zonde om zomaar te stoppen ook gezien wat het tot nu toe gekost heeft al..
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Mamajenti  schreef op: 15-11-2015 15:39:27
Zwemles is individueel! Hij doet alles op zijn tempo en moet zich niet vergelijken met anderen.
Het gaat er vooral om dat hij zijn best doet lijkt me. De een heeft meer kracht en pakt dat sneller, de ander is motorisch vaardiger en pakt technieken sneller. Tja...

Ik zou hem snel proberen los te laten komen van de beoordeling van de les. Het gaat om zijn inzet en niet om de vooruitgang. Die komt echt wel. 

Bij mijn knullen op zwemles zit een jongen die al anderhalf jaar zwemt, maar nog maar in het tweede groepje zit. Terwijl mijn eerste voor A gaat en die zijn tegelijk begonnen. 
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Son  schreef op: 15-11-2015 15:50:51
Mijn zoontje zit nog steeds in badje 1. Hijzit al 9 maanden op zwemles. Merk ook dat hij niet vooruit gaat. Hij heeft gewoon meer aandacht nodig en stimulans. Hij kan t gewoon niet zonder hulp. Wordt echt frustrerend om te zien dat ze hem niet goed begeleiden in het dingetje die hij niet goed kan om naar badje 2 te mogen (zelfstandig 5 sec rug) en 90 % van de les is allemaal wat hij wel al kan en hij krijgt geen andere dingen die hij kan leren (dat leert hij pas in bad 2 etc.

Ik heb besloten dat hij naar een andere zwemles gaat. Is daar paar keer geweest, jeetje zo anders. Leert heel veel verschillende dingen en is niet per se alleen het op rug drijven.

Nu hopen en afwachten, maar heb er een goed gevoel bij
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Minou  schreef op: 15-11-2015 15:55:15
Waar woon je? Anders weet ik wel een zwemschool. Hier dus alleen maar positive dingen, ken dit niet. 


 
Quote
RE: zwemles..zucht
Sammy  schreef op: 15-11-2015 16:06:41

Mijn zoon zwom eerst in een groep van zo'n 15 kinderen met één instructrice. Dat was niets voor hem, hij slipte overal tussendoor en werd gewoonweg niet opgemerkt. Kreeg alleen maar te horen wat hij fout deed en nu nooit eens wat hij goed deed, dat motiveerde beslist niet. Misschien voor de badmeester een leerpuntje om ook eens te laten merken wat positief is. Natuurlijk mogen ze ook best kritiek geven, maar de positieve punten worden (helaas) zo vaak vergeten. Terwijl dat juist de kinderen nog een stukje extra motiveert. 

Wij hebben onze zoon naar een andere zwemschool laten gaan. Kleine groepjes en natuurlijk werd hij ook wel gewezen op de dingen die niet helemaal lekker gingen. Maar toch benoemden de zweminstructeurs juist steeds de positieve dingen, high five als ze door het gat heen gezwommen waren dat soort dingen. Je zag het kind helemaal opbloeien en zijn resultaten gingen echt met reuze sprongen vooruit. Van een knul die bij de andere zwemschool net aan zijn hoofd boven water kon halen, naar een knul die binnen mum van tijd vol zelfvertrouwen aan het zwemmen was!

 
Quote
RE: zwemles..zucht
Kmvs&m  schreef op: 15-11-2015 16:23:39
Hier heeft Sem een half jaar zwemles gehad. Ze boekte geen vooruitgang en het water was echt ijskoud (kind kwam blauw het zwembad uit en juf ging tussendoor in het bubbelbad met de kids om ze op te warmen). 
Eerst een proefles ergens anders genomen. In 1 les gaven ze haar al meer uitleg en opdrachten dan in dat half jaar bij elkaar. 
Dat was voor ons de druppel: we zijn overgestapt. 
We zijn nu een half jaartje verder (zomervakantie geen les) en ze zit in badje 5 (laatste badje). 
Hier heeft ze het naar haar zin. Zwemmen gaat nu dus ook (gelukkig) met plezier. 
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Ik  schreef op: 15-11-2015 17:04:51

Ach wij hebben 4 kinderen en als ik het nu optel zitten we al 13 jaar op zwemles en voorlopig nog niet klaar dus


Mijn oudste 3 deden er lang over..dacht dat er nooit een einde aan kwam.. ruim 2 jaar over A , B en C er snel achteraan. Dacht dat het niet langzamer kon..nou wel dus.. mijn jongste zit nu 2 jaar en 9 maanden op zwemles.heeft nu in juni zijn A gehaald maar B laat voorlopig nog wel op zich wachten. Eerstvolgende diplomazwemmen is pas in maart 2016 dus dan zit ie er alweer 3 jaar op

Heb verschillende zwemscholen bij de kinderen gehad maar maakt kennelijk niet uit.

 
Quote
RE: zwemles..zucht
Ik  schreef op: 15-11-2015 17:05:44
in 2002 dus bij de oudste begonnen met zwemles en we zitten nu bijna in 2016 dus tel maar uit 
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Deborah Mv..  schreef op: 15-11-2015 17:25:24
Mijn dochter is gestart met 6 jaar en had in 6 maanden A+ B. Onze oudste zoon kon door omstandigheden (overstap speciaal naar regulier en daarna mijn zwangerschap) pas starten met 8 jaar en had binnen 2 maanden diploma A+B.
Mijn andere zoon (6jaar) is gestart in maart en zit nog steeds in het eerste bad. Hij is helemaal niet gemotiveerd. Hij heeft een beperking en dit heb ik ook uitgelegd. Voor ons is het belangrijk dat hij zich zo goed mogelijk kan  redden en dat hij bepaalde vaardigheden nooit zal kunnen, vind ik niet zo belangrijk.  Anders maar geen echte diploma A.

Hier zeggen ze, begin niet te vroeg. Dat kost alleen maar extra geld.

Ik zou een pauze nemen. En over een jaar weer verder gaan... Dan komt het vrijzwemmen met vrienden ook meer in het vizier, misschien is de drang dan ook groter.
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Kees  schreef op: 15-11-2015 18:08:57
Geen ervaring mee, maar wellichthem eens laten proefzwemmen bij een andere school?

Mijn jongste zit in laatste badje, mag van mij eindeloos duren
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Mv5  schreef op: 15-11-2015 18:21:11
Ik zou met de badjuf/badmeester bespreken waar zijn knelpunten liggen en wat je thuis kan doen (op een speelse manier) om daar aan te werken, zodat hij wel weer vooruitgang gaat boeken.
Andere zwemschool is een optie, maar zou ik niet zomaar doen. Ben je echt ontevreden over hoe hij les krijgt? Stoppen zou ik sowieso niet doen in deze fase.
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Dano  schreef op: 15-11-2015 18:41:07
Mijn dochter is net vrijdag geslaagd voor A . Na twee jaar..... In de les ging het niet . Na een jaar op privéles gedaan, een op een en was echt top. Nu is mijn dochter wel een verhaal apart hoor.... Maar goed privéles was hier de uitkomst. 
 
Quote
RE: zwemles..zucht
M&j  schreef op: 15-11-2015 18:57:21
Stoppen zou ik niet doen, hij kan dan technieken kwijtraken en de angst kan weer terug komen. Je kan wel regelmatig gaan vrij zwemmen zodat hij de lol van het zwemmen ontdekt. Wat mij opvalt in je verhaal is dat hij zegt dat hij bang is om te verdrinken, het lijkt mij dat hij dan niet goed watervrij is, en dat is wel belangrijk om verder te kunnen met zwemmen. Je kan niet goed leren zwemmen als je het eng vindt. 
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Minou  schreef op: 15-11-2015 19:07:01

Quote kees:
Geen ervaring mee, maar wellichthem eens laten proefzwemmen bij een andere school?

Mijn jongste zit in laatste badje, mag van mij eindeloos duren




 hihi
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Daisy1977  schreef op: 15-11-2015 19:56:14
Wij hebben bewust gekozen voor een zwemschool met kleine groepjes, maximaal 6 kindjes. Daarnaast 2x per week 45 minuten zwemmen. Zoon was in 8 maanden klaar met A-B-C. Gestart september, diploma eind april. Kijk wat goed is voor jouw kind. Zorg ervoor dat hij er weer plezier in krijgt!
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Son  schreef op: 15-11-2015 20:13:40

Quote kees:
Geen ervaring mee, maar wellichthem eens laten proefzwemmen bij een andere school?

Mijn jongste zit in laatste badje, mag van mij eindeloos duren



 
Quote
RE: zwemles..zucht
Anmv3  schreef op: 16-11-2015 11:27:35
Hihi Kees

Hier is de jongste in mei begonnen en ik hoop dat ze in december mag afzwemmen.
Laatste keer in oktober was ze een twijfelgeval dus heb nu goede hoop.
Door omstandigheden heeft ze pas kunnen starten toen ze al 8 jaar was.
Merk wel veeeeel verschil tussen de 5/6 jarigen en mijn 8 jarige.
Een 8 jarige kan veel beter luisteren, doet wat de meester zegt en heeft meer kracht.
Het speelse is er af zeg maar..Hier is zwemmen erg duur, ruim 11 euro per les van 1 uur.
Zal blij zijn als ze haar diploma gehaald heeft.
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Suusmv3  schreef op: 16-11-2015 13:38:07
mijn oudste heeft 3,5 jaar gedaan over zijn A diploma, eerst anderhalf jaar bij de ene zwemschool.... daar zat hij na anderhalf jaar nog steeds in badje 1 
toen 3 maanden eraf gehaald omdat de lol ervan af was. toen naar een andere zwemschool... daar begon hij in badje 2... hebben ze eerst een half jaar gebruikt om zijn angsten enzo te veranderen... toen nog anderhalf jaar gedaan voordat hij uiteindelijk zn A diploma had... hij heeft daarna nog 9 maanden gezwommen voor B maar hij trok het niet meer dus zijn we met hem gestopt. 

dochter zit in januari 2 jr op zwemles en mag als alles meezit over 5 weken afzwemmen voor haar Adiploma... 

jongste is net begonnen dus benieuwd hoelang het met hem gaat duren... 
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Ladyb  schreef op: 16-11-2015 13:40:34
Hier 3 kinderen, 4 verschillende zwemscholen en zwemles methodes en tijden.

Zoon 1, 2 zwemscholen. Eerste systeem van meerdere badjes, koud water, 45 minuten les, geen succes. Tweede zwemschool, klein warm zwembad, 1 uur les, geen meerdere badjes. Totaal 2,5 jaar voor A + B. Leeftijd 4-6 jaar

Dochter, turbozwemmen. 1,5 les per week, na 7 maanden A diploma, 4 weken later B +C diploma, wel 3 uur les per week. Leeftijd 5-6 jaar

Zoon 2, 'gewone zwemles' , 40 min per keer, meerdere badjes. Nu bijna afzwemmen A, na 1,5 jaar. Leeftijd ruim 6 jr en nu bijna 8 jaar. 

Dus met oudere leeftijd beginnen, betekende hier niet sneller afzwemmen. 
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Fransje72  schreef op: 16-11-2015 13:54:32
Ik heb het met mijn zoon ook gehad. Die bleef in badje 2 zitten, scores werden niet beter. Maar tijdens de vakantie zwom ie met ons mee. Ik heb toen advies gevraagd bij een andere zwemschool. Daar heeft ie 1 keer proefgezwommen en binnen 4 weken had ie daar zijn a diploma. Het enige wat ie fout deed was bij de schoolslag zijn slag niet afmaken. Dochterlief heeft ook daar zwemles gehad en had binnen jaar a en b. C wilde ze niet meer. Als je twijfelt zou ik echt eens ern andere mening vragen bij een andere zwemschool

 
Quote
RE: zwemles..zucht
Nelle  schreef op: 16-11-2015 14:25:07
Wat een verschillen zeg...! Hier zijn het al kleine groepjes en kost het 12,75 voor drie kwartier (!!)

Ik zit te denken om december even een pauze in te lassen en die lessen weer in januari te gebruiken zodat hij een paar weken twee keer per week kan gaan. Ook wil ik af en toe een op een met hem gaan zwemmen om het leuk te houden. 

Ik vind het lastig...het moet wel leuk blijven! 
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Gewoon Ik  schreef op: 16-11-2015 14:30:16
Mijn dochter is begonnen op 4 dec en is nu bezig voor haar c. Gisteren nog even flink wezen oefenen op haar borstcrawl. Ze doet hem volgens de badmeester heel erg netjes maar ze vergeet te ademen. Had stiekem gehoop dat ze 25 november zou mogen afzwemmen. Maar goed volgens mij mag ik niet klagen als ik zie hoe snel ze het doet.
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Nelle  schreef op: 16-11-2015 22:15:31
Oja overstappen naar een andere zwemschool of helemaal stoppen, is niet wat ik wil! Zoon is best gevoelig en is nu goed vertrouwd met zijn groepje en badmeester, en dat vind ik heel belangrijk.
Ook wil ik hem niet het gevoel geven dat ik het niet goed vind gaan; of dat ik vind dat hij zijn best niet doet.
Hij zit nu denk ik in een lastige fase waarin hij meerdere dingen moeilijk en spannend vindt. Als hij bijvoorbeeld aangeeft dat hij niet in het diepe durft omdat hij bang is dat hij verdrinkt, dan probeer ik hem op te peppen door te zeggen dat de badmeester weet en vindt dat hij dat heel goed kan. Dat heb ik ook tegen de badmeester gezegd.

Het speelt ook mee dat hij pas sinds dit schooljaar ook op vrijdag naar school gaat, in groep 1 was hij altijd vrijdags vrij. Hij is nu ook gewoon best moe (zwemles is op vrijdagmiddag). Dus misschien moeten we het nog maar eventjes aankijken, en desnoods eventjes een pauze inlassen..
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Cora38  schreef op: 16-11-2015 22:22:46
Je zoon is best wel jong begonnen met zwemles en voor bepaalde onderdelen wordt veel gevraagd van de motoriek en samenwerking van de diverse lichaamsdelen. Mijn kinderen vonden bijv. borstcrawl moeilijk omdat je dan terwijl je je hoofd omhoog doet en ademhaalt ook nog eens met je armen en benen door moet zwemmen. Dit vereist een bepaalde lichamlijke ontwikkeling die niet alle kinderen al op zo'n jonge leeftijd hebben. 
Je kent zelf je eigen kind het beste en vraag het voor de zekerheid nog eens na bij de badmeester. 
Mijn dochter heeft op die leeftijd bijna een jaar geen zwemles gehad omdat ze ook niet vooruit ging. Toen ze daarna weer ging had ze binnen 3 maanden haar A diploma. Gewoon omdat ze groter en sterker geworden was.
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Ik  schreef op: 17-11-2015 06:40:04
Wij hebben de kinderen hun A,B en C laten halen bij een zwemvereniging. Dat duurt over het algemeen langer, maar we hebben het gewoon als een 'hobby' gezien. Lekker elke week 40 minuutjes zwemmen. De oudste was bijna 6 toen ze begon, de jongste was tegen de verwachtingen in al met net 4 aan de beurt. Oudste heeft binnen 2 jaar alles gehaald en heeft toen nog een poos plankspringen gedaan, de jongste was na 3 jaar klaar. Ze zwemmen nog altijd graag.
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 17-11-2015 09:24:58
Hij is pas in januari gestart...ik vind dat je het wel erg snel wilt opgeven?? Had je verwacht dat hij zijn diploma's al had?
Mijn dochters zijn nu ruim 2,5 jaar bezig en hebben beide nog geen diploma's. Dit gaat ook zeker nog enige tijd duren. Maar ik heb alle tijd. Ze sporten op deze manier elke week, hebben het naar hun zin en de vooruitgang gaat heel langzaam maar die is er wel, ook al staan ze soms maandenlang stil. Maakt niet uit, uiteindelijk komen ze er wel. Ze hebben dan wel beide hun problematiek (adhd, angststoornis en autisme) wat het daardoor weer wat moeilijker maakt. De jongste heeft ruim anderhalf jaar geduurd voordat ze eens met haar hoofdje onder water durfde.
Ik vind het daarom onvoorstelbaar dat je nu al denkt dat het te lang duurt, hij is nog geen jaar bezig!!
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Nelle  schreef op: 17-11-2015 13:08:09
Ik wil juist helemaal niet opgeven,  dat schrijf ik ook toch! Ik wil niet stoppen.  Ik ben benieuwd naar andere ervaringen hier. Dat jouw kinderen al langer bezig zijn maakt mij een zeur? Sorry,  maar ik schrijf volgens mij behoorlijk duidelijk.
Als je de andere ervaringen hier ook hebt gelezen dan zie je dus enorme verschillen.  En daar was ik benieuwd naar. 

En ja met drie maanden geen vooruitgang ga je twijfelen of het ergens aan ligt waar je zelf iets mee kan doen of dat het toch niet normaal is dat je kind bang is dat het verdrinkt in het diepe gedeelte. 

Mijn intentie was misschien even een pauze maar zeker niet stoppen. 

En hij is begonnen toen hij bijna 5 was. Er zijn er ook die met 4 beginnen,  ik vind hem zeker niet te jong ook gezien de rest van zijn groepje. 
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Heleen  schreef op: 17-11-2015 14:34:46
Mijn zoonte is begin maart gestart en zit nu in dezelfde fase als jou zoon. Mijn zoontje vond het aan het begin heel spannend (eerste paar weken) en daarna had hij het naar zijn zin. Nu laatste weken geeft hij ook af en toe aan geen zin te hebben ik denk dat het bij hem toch weer een beetje spanning is (ze zwemmen nu vaker zonder pakje en ik zie dat hij dit best lastig vind)

Mijn zoontje wordt in december 6.
 
Quote
RE: zwemles..zucht
Gewoon Ik  schreef op: 17-11-2015 14:37:23
Is het een optie om te gaan zwemmen op een andere dag bij een andere badjuf of badmeester?

 
Quote
Navigatie


Reageren op zwemles..zucht
Naam
Bericht