Menu
 

Topic:

verjaardag dicht op sinterklaas

Xsara  schreef op: 14-11-2015 15:54:54
hoe doen jullie het?

Mijn dochtertje is 26 nov. jarig en 5 december vieren wij sinterklaas. we hebben 2 kinderen ook eentje van 8

Nu vragen de oma's ons altijd om een kado te kopen. 

van de ene oma is het 50 euro verjaardag en 50 euro sinterklaas
van de andere 20 en 20 ongeveer.

van ons krijgt ze meestal rond de 100 euro voor verjaardag en ook 100  voor sinetrklaas.

maar dan is het dus binnen 10 dagen tijd voor 340 euro aan speelgoed uitzoeken en ik weet niet eens meer wat ik moet zoeken. alles op der verlanglijstje krijgt ze al met gemak. mooie jurken heeft ze al, schoentjes etc... 3ds heeft ze ook. playstation of een kado samen is niet te vinden. 

nu zat ik te denken om een speelgoedbon te geven die ze dan pas na de feestdagen mag inleveren?? maar ze is pas 5... 

om nu te zeggen dan maar minder voelt niet  fair tov mijn zoon, die is in maart jarig.. voor hem kan ik voor 170 euro aan sinetrklaas ideetjes wel voldoende bedenken.. 

iemand nog een idee?? (behalve niks meer geven want ze worden te verwend)


 
Quote
Navigatie
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Jolanda1974  schreef op: 14-11-2015 16:11:51
Wat mijn moeder deed (zusje eind nov. en ik eind dec) die kocht een cadeautje voor onze verjaardag en voor sinterklaas en deed dat in juni nog een keer met het resterende bedrag. 
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Mamavan2boys  schreef op: 14-11-2015 16:17:43
Mijn zoontje is 25 nov jarig, en gaat 21 nov ook nog eens afzwemmen (waar hij ook nog een kadootje voor krijgt) dus ken het probleem. Alleen wij hebben geen grote familie vriendenkring, en maar 1 opa en oma en die kopen vaak iets met de kerst onder de boom ipv sinterklaas. 
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Tamaramvc&f  schreef op: 14-11-2015 16:24:31
Jeutje wat een bedragen. Hier een redelijk magere sint, vanwege financien maar ook omdat ze al zoveel hebben. Ik geef ze dus bijv ook een bon vd bioscoop en bon voor vrijzwemmen, daar hebben ze nog wat aan. Mijn zoon is zich er ook bewust van dat ie al veel heeft en heeft nu ook een dekbedovertrek gevraagd. Het kan te gek ook. Je kunt het toch ook uitleggen aan de oma's? Om nou spullen te 'moeten' kopen en verzinnen omdat t altijd zo gaat terwijl je niet eens weet wat en terwijl ze alles al hebben vind ik persoonlijk echt onzin. Laat ze dan tussendoor nog eens iets geven qua kleding schoenen of een middagje speeltuin strakjes weer.
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Ma Dalton  schreef op: 14-11-2015 16:57:13
Mijn 2e is net voor kerst jarig. Vergelijkbare bedragen vergelijkbaar luxe probleem ik probeer het hele jaar door al op te letten en lijstje te maken en.. Ik accepteer dat er bijvoorbeeld zo'n berg lego of laq ligt dat hij dat pas in oktober allemaal af heeft ( was dit jaar) of dat ik al iets voor zomer buitenspelen op de lijst heb staan.. Hij krijgt wel alles met sintererkerst en zijn verjaardag, dus geen kadobonnen
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Jen9  schreef op: 14-11-2015 17:02:15
Bedragen merken ze toch niet zo. Ik vind t echt enorm veel geld.. Zou wat bewaren voor de zomer... Uiteraard wel in overleg met de gevers...

Misschien een leuk uitje geven.. Wij zijn toen de jongste een jaar of 5 naar Batmanspektakel in Ahoy geweest.. helemaal geweldig vond-ie t.
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Bepje  schreef op: 14-11-2015 17:12:19
Mijn vriendin geeft er eentje die 8 december jarig is in de zomer een cadeau. Met de verjaardag ook wat maar in de zomer een groter cadeau. En van bedragen hebben ze inderdaad geen weet. Je kunt makkelijk goedkopere dingen geven en de rest op de spaar of bewaren voor in het voorjaar of zomer.
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Stefke  schreef op: 14-11-2015 17:17:22
Kan oma niet idd een leuk uitje geven? Naar een theatervoorstelling (Pinoccio bij Efteling is bijv niet zo duur), groot zwembad, museum, Apenheul, Dolfinarium, nachtje hotel met ontbijtbuffet, etc etc. En een bon daar heb ik ook geen moeite mee. Zo Sinterklaas ook kunnen geven, met een begeleidende brief erbij dat ze met haar verjaardag al veel gekregen heeft en ze later misschien ook wensen heeft en hij met meneer Intertoys heeft afgesproken dat ze later nog iets uit mag zoeken? (Als je winkelpersoneel even influistert spelen ze tegen die tijd wel mee!).
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Jill1234  schreef op: 14-11-2015 17:30:53
Onze jongste is 5 december jarig. Bij hem dus ook alles tegelijk .Wat wij vaak doen is in de zomer nog een mooi cadeau (onder het mom van het inluiden van de zomervakantie)
Oudste krijgt dat uiteraard ook, maar die krijgt dan wat minder (in waarde) met sinterklaas dan oudste, hoewel ik ook niet alles op de weegschaal leg.
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Mam Van Twee  schreef op: 14-11-2015 18:05:52
Hier ook 1 die jarig is een week voor Sinterklaas.

Ik stop ook altijd practische kado's in de zak of geef een uitjes bon met een mooi gedicht erbij. Opa en Oma vieren mee en die gaan graag op stap met de kleinkinderen.

Bijvoorbeeld: dekbedovertrek, nieuwe schooltas, boek, 
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Kees  schreef op: 14-11-2015 18:29:01
Mn jongste is 22-11 jarig dus ook dicht op elkaar met pakjesavond.
tOt nu toe gaat het goed qua verdeling. Voor pakjesavond krijgen ze een groot kado samen en wat meukjes als vulling.

Verjaardag kom ik ook wel uit.
nu willen die van mij gelukkig geen grote dingen maar zijn ze net zo blij met knutselmeuk, boeken en een autootje.
voor sint gaat het me meer om gezelligheid dan om de kadootjes.

maar wat een bedragen idd ..ik heb geen vast bedrag.
de ene x wil hij een crossfiets en dat krijgt ie en de andere x een dino en krijgt hij.
ene jaar voor 10 euro klaar andere jaar voor 140.
Maakt toch.niet uit?

Ik vind 5 jr te jong voor een bon...die van mij zou dat niet leuk vinden iig
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Xsara  schreef op: 14-11-2015 19:34:28
we lopen met het idee om de oma's te zeggen dat ze te veel ineens gaat krijgen en dat we van ons allemaal 50/50 doen.. dus de helft aam geld en de helft aan een kado. Maar we gaan aan haar uitleggen waarom zij dat zo krijgt en dan even heel leuk inpakken, een geldboompje of een pot met gel en allemaal geld erin... haha . als ze iets functioneels nodig zijn dan krijgen ze dat.

ze heeft ook voor de der verjaardag al een fotoshoot van ons gehad. die hebben we al eerder plaats laten vinden omdat alles al zo spannend is.. 

das trouwens ook een leuk kado idee.... 
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Pup78  schreef op: 14-11-2015 19:53:46
Persoonlijk zou ik geen geld voor de sint geven, maar dit dan lekker op de bankrekening zetten. Dat hoef je toch helemaal niet te benoemen? Leg het uit aan de oma's... 
mijn jongste is ook 5 en ik zou echt nooit geld geven of een kadobon.
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Sammy  schreef op: 14-11-2015 19:58:33
Waarom niet gewoon een klein cadeau met verjaardag en de resterende centjes op de bank/spaarpot? Dan kan ze later, als ze bepaalde wensen heeft het er van kopen.
Zou het zelf liever zo hebben als dat je straks een huis vol met onzinnige dingen hebt of dure dingen gaat geven om het geven.
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Sammy  schreef op: 14-11-2015 20:25:46
Had niet helemaal goed gelezen... oepssss Het is je plan al
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-11-2015 22:20:48
Mijn zoon is 4 december jarig. Hier is het eigenlijk nooit een probleem, ik koop meestal grotere kado's en soms leg ik het geld van bijv opa bij dat van ons, zo heeft hij een paar jaar geleden een Nintendo DS met spel van toen 150 euro gekregen. Met pakjes avond doen we 100 per kind, vanaf dit jaar zit daar de 20 euro per kind van opa ook bij in ik vind het anders wel heel veel geld voor 3 kinderen. Van mijn ouders heeft hij zijn kado in de zomer al gehad en krijgt hij nu iets kleins. Mijn ouders gaven eerst ook met sinterklaas geld maar dat bedrag krijgen ze nu voor de kerst. Nu hij 9 wordt krijgt hij ook af en toe een bon dan kan hij later nog iets uitzoeken.
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Ik  schreef op: 14-11-2015 22:37:55

mijn zoon is 10 december jarig..we vieren gewoon én Sinterklaas en zijn verjaardag apart en dus ook aparte kadootjes


als mijn jongste oud genoeg is stoppen we uberhaupt met sinterklaas vieren en doen we alleen nog aan kerst maar goed dan zit er nog maar 2 weken tussen natuurlijk maar dan blijf ik het ws apart van elkaar houden..tenzij ie misschien als ie ouder is een duurder kado wil en dan zou ik het bij elkaar kunnen stoppen maar dat zien we dan wel weer ..nu nog voorlopig sint en verjaardag apart

Ik zou sowieso als ik jouw bedragen zie misschien voor de grotere kado's gaan ipv een heleboel goedkopere kadootjes..dat je echt iets koopt wat jaren mee gaat

 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Jen9   schreef op: 14-11-2015 23:22:38
Of gewoon  alleen wat kleinere cadeaus..In overleg...
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Nellemv2  schreef op: 15-11-2015 15:25:19
Wat een bedragen! Hier kopen we geen super grote kado's; het is net wat de kinderen op hun verlanglijstje hebben gezet en dat is meestal gewoon simpel spul.
Onze jongste is 18 decmber jarig en ze weet geeneens wat ze moet vragen.

Een bon zou ik ook niet zo gauw doen met deze leeftijd
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Caatje  schreef op: 15-11-2015 15:54:14
Onze oudste is 26 nov, jarig en de middelste 14 dec. Dus ook heel handig met cadeaus, hahaha! Ik zoek altijd voor mijn vader en broer de cadeaus en mijn schoonmoeder doet een kleinigheidje en een bedrag op de spaarrekening. De middelste heeft dit jaar een fiets gekregen. Daar rijdt ze al op, maar ze weet dat hij voor haar verjaardag was.
wij doen geen groot budget voor Sinterklaas. Althans, rond de 50 per kind. En dan in de zomer voor de vakantie nog een cadeau. Dat is meestal iets voor buiten.
 
Quote
RE: verjaardag dicht op sinterklaas
Mv5  schreef op: 15-11-2015 19:05:57
Mijn jongste is jarig op tweede kerstdag. Met de verjaardag krijgen ze meestal geld en een kleinigheidje. Of ze moeten iets weten dat ze heel graag willen. Een bon of alleen geld zou ik voor een kind van vijf niet doen. Maar ik zou niet zo naar het bedrag kijken. Wat wil ze graag hebben? Dat koop je dan, deels voor verjaardag, deels voor sint en de rest op de spaarrekening. Kan ze daar in de zomer iets voor buiten van kopen. Of je koopt nu alvast iets voor buiten. Een kind van vijf heeft echt nog niet zoveel besef van waarde van spullen (tenzij het ene kind een pak stoepkrijt krijgt en de ander een tablet, dat valt natuurlijk wel op, maar als de verschillen niet super groot zijn is dat denk ik geen probleem).
Hier voor sint ook wel nuttige spullen hoor (kleding wat niet per se nodig is maar wat ze wel graag willen, sportbenodigdheden), zowel toen er nog geloofd werd als nu.
 
Quote
Navigatie


Reageren op verjaardag dicht op sinterklaas
Naam
Bericht