Menu
 

Topic:

Net getest

Oude Bekende  schreef op: 05-10-2015 12:28:15
Woensdag zou ik ongesteld moeten worden. We hebben besloten om de natuur op zijn beloop te laten. We zijn al gezegend met drie kinderen en de 40 komt steeds dichterbij. Geduld is niet mijn sterkste punt dus nu alvast maar getest.  Geen streepje dus de test in de vensterbank gemikt,  boodschappen uitgepakt,  broodje gesmeerd en toen zag ik dit .....





Dat wordt even wennen ...

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: Net getest
Krumelke  schreef op: 17-10-2015 09:16:28
eerste echo is toch vaak pas met 10 tot 12 weken?

hier beide keren ivm medische dingen al met 6 weken gehad.
 
Quote
RE: Net getest
Son  schreef op: 17-10-2015 09:50:53
Idd pas rond 12 weken spat...
Al kan je tegenwoordig zelf ook voor paar tientjes een echo doen...

Wij waren zo ongeduldig en onzeker dat we met 8 weken een echo hebben laten doen..
Ook was dat vlak voor kerst en wilden we graag weten of alles goed was voordat we het met de kerst wilden vertellen.
 
Quote
RE: Net getest
M  schreef op: 17-10-2015 11:04:43
Ik krijg met 8 weken een echo. Alleen met die missed abortion is het vruchtje met 9 weken dood gegaan. Dus waarschijnlijk als met 8 weken toen had gekeken had het wel een kloppend hartje gehad. Dus echt gerust ben ik er dan ook niet op. De verloskundige heeft een eigen echo apparaat. Die is veel minder nauwkeurig dan in het ziekenhuis. Ik wilde een echo in het ziekenhuis omdat daar echt alles kunnen zien. Maar dat mocht dan niet meer. 2 november krijg ik een echo bij verloskundige.
 
Quote
RE: Net getest
Spatje  schreef op: 17-10-2015 11:35:49
Oh echt waar. Bij de eerste 6 weken  en 2e 7 weken.   3e keer ook 6 weken ivm miskraam.  

Is wel alweer lang geleden.  Zijn sowieso erg veel dingen veranderd sindsdien.  
 
Quote
RE: Net getest
M  schreef op: 17-10-2015 11:42:40
Ik heb het gevraagd. De verloskundige zei dat nu kijken geen voorspelling gaf of het goed zou gaan.  En dat als ik nu een kloppend hartje zou zien het nog harder aan komt als het wel een miskraam word. Dus we kunnen niet anders dan wachten  ... ach met drie kinderen vliegt de tijd wel hoor haha
 
Quote
RE: Net getest
Annie  schreef op: 17-10-2015 11:56:07

Quote M:
Ik heb het gevraagd. De verloskundige zei dat nu kijken geen voorspelling gaf of het goed zou gaan.  En dat als ik nu een kloppend hartje zou zien het nog harder aan komt als het wel een miskraam word. Dus we kunnen niet anders dan wachten  ... ach met drie kinderen vliegt de tijd wel hoor haha



Wat een aparte redenatie van de VK. Tuurlijk klopt het wat ze zegt. Maar emotioneel werkt dat echt niet zo. Het kan juist een geruststelling zijn om nu het hartje te zien kloppen. Een mk komt altijd hard aan, ook als je het hartje nog niet hebt horen kloppen. Maar zoals zij het zegt kun je beter helemaal geen echo's doen en wachten op de geboorte want als er tijdens de zwangerschap iets misgaat komt het minder hard aan.



 
Quote
RE: Net getest
Son  schreef op: 17-10-2015 12:04:52
Nou ja..ik vind t ook raar... de kans dat als t hartje nu klopt dat t goed blijft gaan is toch zooo veel maal groter.... en ja...t kan idd nog mis gaan....dat kan het helaas de hele zwangerschap.
Ik zou t wel echt fijn vinden om een hartje te zien/horen....geeft toch een stuk rust
 
Quote
RE: Net getest
Mama Van Drie  schreef op: 17-10-2015 14:42:46
Ik vind het niet heel raar, die echo's kosten ook het nodige en in de eerste drie maanden kan het gewoon nog mis gaan, dat weet je gewoon.
Ik lees veel vaker dat iedereen al zo vroeg echo's doet en afspraken heeft met de VK, dat was in mijn tijd echt niet zo, oke dat was  dan wel 21 jaar terug ( oudste).

Ik ben van mijn drie kinderen niet eerder heen geweest als met de 12 weken die er toen voor stond, prima vond ik.
Als het mis gaat dan is er toch in aanleg iets helemaal mis en de meest natuurlijke manier is dat het lichaam het dan afstoot, zo dacht ik altijd, natuurlijk is dat verdrietig maar ik zag toch ook altijd die andere kant wel.

Toen ik 6 weken zwanger was van mijn eerste begon ik ineens te vloeien, niet veel maar niet iets wat hoorde dacht ik, verloskundige gebeld, was eerste contact wat ik had ermee, maar ik ben toen niet voor een echo langs geweest, heeft zo weinig zin, de tijd zal uitwijzen of het dan doorzet en een miskraam wordt of niet, was dus simpelweg afwachten toen.


 
Quote
RE: Net getest
Rivieramvb  schreef op: 17-10-2015 17:24:02
Gefeliciteerd!

hier eerst. 2x een miskraam gehad 
toen bij de 3 e zw vanaf. 5 weken om de. 2 weken een echo
bij de 4 e zw ook
en nu bij de. 5 e zw ook weer hier zijn ze er erg makkelijk in.
vind het ook wel fijn, hopelijk is alles goed is!
 
Quote
RE: Net getest
Debbel79  schreef op: 18-10-2015 10:13:22
Super super leuk!!!! Het is je echt gegund meid. 
Ik heb je altijd al een top mama gevonden ! Heerlijk zo'n groot gezin!!

gefeliciteerd meis!!
 
Quote
RE: Net getest
Deborah Mv..  schreef op: 18-10-2015 19:11:24
Hier ook altijd vroege echo's. Tegenwoordig kun je kiezen voor een echo en bloedprikken voor eventuele afwijkingen en om je goed te adviseren kom je tegenwoordig eerder dan vroeger... Volgens mij is het hier standaard 8-9 weken.
 
Quote
RE: Net getest
Pacific  schreef op: 19-10-2015 09:32:15
Het is heel wisselend per praktijk. Bij de meeste krijg je pas een termijnecho rond de 10-11 weken.  Bij mijn laatste zwangerschap woonde we in België. Daarvoor meerdere miskramen gehad, vanaf 4 weken kreg ik wekelijks een echo bij de huisarts, puur voor mijn gemeodsrust. Vooral omdat ik rond de 7 weken hevige bloedingen kreeg. Maar iedere keer een kloppend hartje. Het heeft mij wel door door die tijd heen geholpen.


Kan me voorstellen M. dat als je niks voelt dat je toch wel onzeker wordt. Het is helaas gewoon afwachten. Haha maar wat je zelf zegt, de weken vliegen om met 3 kinderen.

En maak je niet druk om wat anderen er van zullen vinden. Het is jullie keuze jullie kindje en gezin. En ergens vind ik een groot gezin echt bij je passen. Je bent echt zo'n oermoeder(positief bedoeld he)
 
Quote
RE: Net getest
Melissa  schreef op: 20-10-2015 13:12:50
De misselijkheid is inmiddels gekomen.  Echt zo vervelend, blegh. En Jos heeft het nu extra druk op zijn  werk waardoor echt alles op mij neerkomt. Niet zo fijn. 

Ik weet dat het ons besluit is en dat ik me niets van anderen moet aantrekken. Toch is het niet leuk als je weet dat da familie dit kind liever niet had. En het drukt de stemming ook wel omdat jos en ik allebei het gevoel hebben alsof we straks moeten gaan vertellen alsof we iets fouts gedaan hebben. Ik zou bij zijn als iedereen het weet.

Ps, schrijf maar gewoon over mijn naam. Iedereen weet nu wel dat ik het ben en ik hoop dat iedereen snapt dat het niets Facebook hoort.
 
Quote
RE: Net getest
Banana  schreef op: 20-10-2015 13:24:52
ach gezeik is er altijd 
hoevaak ik hier niet gehoord heb hoe of ik man overgehaald heb enz 
en als ik dan nu zie hoe blij ze er mee zijn 
ze word nog net niet ui mijn handen gerukt en vervolgens hele dag rond gesjouwd dat ik haar terug moet pakken om te voeden 
als jullie gelukkig zijn toch 
tuurlijk is laastig blijft fam maar ook daar leer je mee leven en omgaan ik hier gelukkig wel 


hier was trouwens 8 wk echo om te zien of alles ok was dan 12 wk termijn echo 
20 wk medishe werd door ander gedaan rest wel bij vk zelf 
dan met 30 wk groei echo en kreeg met 40 wk nog keer echo had afspraak bij de vk die ook haar echo papieren heeft (is er een in die praktijk) en die had die dag zin in echos dus wel cool heeft super echo opgeleverd
 
Quote
RE: Net getest
Ik  schreef op: 20-10-2015 13:31:43

Vervelend dat je nu toch misselijk bent geworden ! Ik had het bij mijn 5e zwangerschap (4e kindje) ook pas later dan bij de eerdere zwangerschappen. Probeer iets eerder op te staan en dat je man je misschien een kopje thee en een crackertje op bed brengt zodat je rustig kunt ontbijten dat wil ook nog weleens helpen . 

En ik snap dat het niet leuk is die reacties van familieleden, jullie zijn zelf zo blij en dan wil je het liefste dat iedereen dat is.
Maar helaas kan je andere mensen niet veranderen, je kan er alleen op voorbereid zijn dat ze mogelijk zo vervelend gaan reageren..dan komt het misschien minder hard aan dan als je positieve reacties had verwacht.
Als je trouwens toch verwacht dat mensen niet leuk zullen reageren zou ik het ze ook niet eens persoonlijk gaan vertellen dan zou ik een mailtje rondsturen met de boodschap. Misschien denken mensen dan beter na als ze je "moeten"feliciteren voor ze een rottige opmerking maken.

Ben je trouwens niet bang dat bekenden hier meelezen op Mamalife? Je staat hier met je naam en foto dus wie weet leest een buuf, kennis, familielid of iemand van school wel mee die het straks rondbazuint?!

Geniet van je zwangerschap !

 
Quote
RE: Net getest
Mamsie  schreef op: 20-10-2015 13:52:19
vreselijk om nu al dat gevoel te hebben dat je straks iets vreselijks moet gaan vertellen, terwijl het het mooiste is wat je kunt vertellen!
Bah....mensen hebben altijd wat te oordelen....Maar misschien zien ze ook wel dat het jullie nu goed af gaat.
Ik vind het fantastisch en ik hoop dat je hier voelt dat er nu al naar de nieuwe melissa baby wordt uitgekeken!
Ook door wie jij bent en hoe jij in het leven staat.
Het is nooit saai om jouw verhalen te lezen, en ik vind je een mega topper van een moeder!
Dit kindje is gewenst, laat dat gevoel nooit afnemen wat een ander daar ook van denkt!
Het is gewenst en geliefd en komt in een prachtig nest terecht!
 
Quote
RE: Net getest
Sandra  schreef op: 20-10-2015 14:00:30
gefeliciteerd!

vervelend dat jullie grote en blijde nieuws straks misschien verkeerd valt..mensen zijn soms zo harteloos.Ik zou gewoon een appie sturen ...ik herken je situatie wel.
Bij ons waren de reacties ook ontvangen met een poker face...er is veel geroddeld binnen de fam.En nu zijn ze dol op de kleine...maar ik beperk het bezoek naar diegene toe...ben toen gekwetst,en nu willen ze ermee pronken.de groeten voor ze.
Heerlijk van gaan genieten hoor,met je eigen gezinnetje...de tijd vliegt en als hij/zij er is weet je niet beter meer alsof het nooit anders was.Ik heb nu vier jongens en het is echt super...ben zo trots!!!

goede zwangerschap gewenst!! 

 
Quote
RE: Net getest
Ladybug  schreef op: 20-10-2015 16:49:50
yeah  melis superrrrrrrgaaf .....van harte gefeliciteeeeerd!!!

 
Quote
RE: Net getest
Myself  schreef op: 20-10-2015 22:55:14
Melissa, laat je niet kisten meid, jullie leven, jullie keuze, jullie geluk
 
Quote
RE: Net getest
Miranda0909  schreef op: 20-10-2015 23:21:16
Gefeliciteerd met dit mooie nieuws, jullie keuze meid, heel benieuwd of jullie nog een manneke krijgen of dat je nu een meiske in je armen krijgt.

Ik kreeg na mijn miskraam wel een eerdere echo met 8 weken, wanneer kun je nu terecht?
 
Quote
RE: Net getest
Melissa  schreef op: 25-10-2015 20:17:28
Nou, waar ik vorige week nog klaagde dat ik geen zwangerschapssymptomen had. Nu ben ik de hele dag misselijk. Van het opstaan tot het slapen gaan. Zelfs met spugen erij.  Bij Olivier heeft dit tot 16 weken geduurd. Bij Dominiek heb ik zelfs in het ziekenhuis gelegen omdat ik uitdroogde. Ik hoop dat het niets erg weer word.  En vrolijker word je er ook niet van.  Dus ben nu de  dikke misselijke oude sjaggerijn. 
 
Quote
RE: Net getest
Bepje  schreef op: 25-10-2015 20:38:03
Ik wist niet dat jij het was, van harte gefeliciteerd !!!   Vervelend van de misselijkheid, hopelijk trekt dat gewoon weer weg. En als mensen aan het idee gewend zijn dan komt het waarschijnlijk allemaal weer op z`n pootjes terecht .  Ik ken je natuurlijk alleen van hier maar vind je een supermoeder ! 
 
Quote
RE: Net getest
Smvn&d  schreef op: 27-10-2015 19:06:31
Balen van die misselijkheid. Heb het 2x 9 maanden gehad, bah.

Hier ook echo's met 6 weken al.

Wanneer ga je het vertellen? Lekker boeiend want hun vinden. 
Ik zou het misschien zelfs wel op een sarcastische manier vertellen als ik wist dat mensen naar gingen reageren.
 
Quote
RE: Net getest
Melissa  schreef op: 27-10-2015 19:38:03
Wat balen zeg, 9 maanden lang. Blegh. 

Ik heb aanstaande maandag de echo. Als alles goed is denk ik dat we het dan aan de kinderen vertellen. Dan misschien even genieten van hun reacties en het samen 'geheim'  houden. Verder weet ik het nog niet.
 
Quote
RE: Net getest
Minou  schreef op: 27-10-2015 19:55:14
He meisje..vind het zo naar dat de reactie van de mensen, toch een stempel drukt.

van hieruit makkelijk gezegd, lekker boeiend..maar doet gewoon zee he.

enmisselijkheid..ken het..vreselijk..endan heb je er nig 3 rondlopen, das pittig!

knuf
 
Quote
RE: Net getest
Pacific  schreef op: 02-11-2015 12:11:22

Succes met de echo vandaag!

 
Quote
RE: Net getest
Minou  schreef op: 02-11-2015 14:54:27
Spannend!!
 
Quote
RE: Net getest
Mama-van-aimy  schreef op: 02-11-2015 15:02:24
Succes vandaag met de echo!



Ik ben bij alle 4 de zwangeschappen misselijk geweest.
Bij de eerste (zoon) misselijk tot 16 weken.
Bij mijn 3 dochters heb ik 9 maanden lang een innige relatie met de WC pot gehad. Vooral de 4de zwangerschap was vreselijk.
Moest toen zoveel overgeven.


 
Quote
RE: Net getest
Melissa  schreef op: 02-11-2015 15:42:01
Nou, vreemde echo gehad haha. Ze zag er eerst twee, maar na goed kijken twee vruchtzakken met maar èèn baby erin. Over twee weken kijken we voor de zekerheid of die tweede vruchtzak ook leeg blijft.
 
Quote
RE: Net getest
Melissa  schreef op: 02-11-2015 15:43:13
oh en daarom ben ik zo ziek zei ze,  want wel een dubbele portie hormonen hierdoor. Het kon ook dat de lege vruchtzak een miskraam gaat veroorzaken.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op Net getest
Naam
Bericht