Menu
 

Topic:

wat gebeurt hier??

Xsara  schreef op: 30-09-2015 08:45:03
Wij hebben 2 kinderen. altijd is de oudste een pittig kind geweest. sterke wil en woede aanvallen als peuter maar ook angstig als het om de simpelste dingen ging. dus op dapperheidsgym, probleem opgelost, goede gesprekken met juf en het liep prima.

Tot nu in groep 5.. hij lijkt helemaal in te storten en wij erbij. de angsten zijn groter dan ooit, hij kan niets meer, wil niets meer, alles is 1 groot drama, geen vriendjes meer, wordt ineens gepest, zegt hij. maar het wordt niet gezien op school, hij is altijd verdrietig, school is saai, de juffen zijn stom. hij is agressief, valt zelfs zijn vriendjes aan in huis, hij vloog laatst eentje naar de keel en schreeuwde, ik vermoord je. Hij wil weglopen van school, heeft buiten ruzies met spelen en ik ren me een slag in de rondte om alles op te vangen, heb gesprekken met school met ouders met kinderen. Ik snap er zelf helemaal niets meer van. hij zegt zelf dat hij niet meer kan luisteren en niet meer stil kan zitten dat juf boos op hem wordt. Dat hij dingen niet begrijpt, waarom bouwen ze nu ineens een ander hek om school, waarom heb ik 2 juffen, 1 juf is toch ook goed, waarom moet alles steeds veranderen?? Hij was altijd wel een beetje een zenuwpeesje maar hij krijgt de laatste weken ook steeds meer tics, trekken met zijn mond bijvoorbeeld.. 

Hij is erg slim, heeft nooit iets hoeven doen om A+ te scoren op cito toetsen en nu moet hij wel zijn best doen maar alsnog gaat het erg goed. Op school weten ze het ook niet zo goed, de ene juf zegt geen problemen te hebben de ander (die hij zelf ook niet leuk vindt) zegt wel dat hij onrustig is. Hij eist veel aandacht, accepteert niet snel nee. maar als ik hoor waarom dan begrijp ik het ook. hij heeft in 5 min. taken af en moet dan lezen.. hij leest in een weekje een boek van 300 pagina's uit want moet steeds lezen.. maar hij wil graag wat anders gaan doen, topografie ofzo. dat mag niet pas als alle taken van de week af zijn. vorig jaar is hij door juf juist afgeremd omdat hij te snel werkte en nu wordt hij juist opgejaagd zodat hij maar kan doen wat hij wil, dus meer stof leren. Ik heb al gesprekken gehad maar tegen mij zeggen ze en ik merk andere dingen.. 

de betreffende juf zei dat we hem maar moeten laten testen, ze heeft alles in werk gezet op school.. maar testen waarop?? er is nooit ergens sprake van geweest dat hij anders is kan  het ineens zo prominent worden, wordt hij niet goed begrepen?? Ik weet het niet meer... 

wat denken jullie??
 
Quote
Navigatie
RE: wat gebeurt hier??
M&j  schreef op: 01-10-2015 12:16:24
Mijn kinderen zijn ook allebei getest. De jongste ook uitgebreid, omdat we niet wisten waar zijn leer-en gedragsproblemen vandaan kwamen en ADHD en Ass veel gemeenschappelijk kunnen hebben. De jongste zat in groep 5 maar zijn oudste zat al in de tweede klas VO omdat ze zich op de basisschool kon handhaven. 
het voordeel van het onderzoek vond ik niet zozeer de diagnose opzich maar wel dat wij en school heel veel handreikingen hebben gekregen om met hem om te gaan. Als ouders probeer je steeds iets anders in de hoop iets te vinden wat werkt maar kinderen in de ADHD/Ass hoek werkt dat juist vaak niet, en zijn gebaad met een voorspelbare/continue aanpak.
Pictokaarten en stickerbeloningen werkte hier bv. niet, achteraf heeft mijn dochter moeite met het verwerken van visuele details en mijn zoon met zijn auditief geheugen. Dus dat het mijn dochter niets zei al die plaatjes is logisch achteraf, en mijn zoon kon zoveel taalkundige info weer niet verwerken, die moet hele korte opdrachten hebben.

Mijn zoon had ook moeite met allerlei sociale gebeurtenissen, had ook moeite met gezichtsuitdrukkingen te interpreteren. Had moeite met wederkerigheid, dus als iemand boven op hem sprong dan werd hij boos en moest huilen maar snapte niet als hij dat bij een ander deed dat dat ook pijn doet, hij maakte immers maar een grapje. Na de diagnose hebben wij besloten dat hij groep 5 ging overdoen samen met meds en daardoor is hij ontzettend sociaal-emotioneel gegroeid. Hij heeft nu vriendjes waar hij mee speelt en ik heb hem helemaal zien opbloeien. Hij krijgt aparte extra instructie zodat hij het ook allemaal snapt en is ook op taal gebied enorm bijgetrokken. 




 
Quote
RE: wat gebeurt hier??
Xsara  schreef op: 01-10-2015 14:02:25
ik heb besloten voorlopig even helemaal niets nieuws te proberen. Ik krijg op dit moment zoveel input over wat ik zou moeten doen maar ik weet nog helemaal niet waar ik mee te maken heb. Ik doe het zoals altijd maar vriendelijker en vooral ook rustiger en meer begeleid. positief ben ik altijd, ook bij het afnemen van een privilege draai ik het gelijk om dat hij het weer terug kan verdienen. 

ik heb al wel heeeeel veel meer informatie gekregen over wat als ..... en ook veel goede tips voor wat als ... ik wil het kind nu ook niet met allerlei nieuwe dingen overvallen. We praten veel en zijn ook heel erg open over hoe wij ons voelen. Hij weet dat we bezig zijn en hij weet dat ook wij het niet altijd weten.. 

ik blijf trots op mijn mannetje en probeer hem er zoveel mogelijk dooreen te slepen.

Ik heb ook contact gehad met het ocrn en zij gaan hem ook intelectueel testen maar nu zal het waarschijnlijk uitgebreider zijn omdat school dit vermoeden heeft uitgesproken. ze hebben al om alle scores van hem gevraagd dus dat wordt meegenomen in het gesprek. 

Maaar er blijkt ook een enorme wachttijd te zijn en binnen nu en 3 weken krijgen we pas de oproep voor de intake en dat is waarschijnlijk pas in november.. dan komen de feestdagen er nog tussendoor dus zitten we wel in begin volgend jaar voor het testen waarschijnlijk gaat beginnen.. dat is wel lang.. 
 
Quote
RE: wat gebeurt hier??
Kyla  schreef op: 01-10-2015 22:33:38
Je krijgt ook een zee van advies hier, haha! Doe vooral wat goed voelt voor jou. Jij kent je kind uiteindelijk het beste. Vervelend he, die wachttijden... hadden wij ook mee te maken. Goed dat je contact hebt opgenomen, is dat stukje onduidelijkheid in ieder geval weg.

Nogmaals sterkte en ik hoop dat je mannetje zich beter in zijn vel gaat voelen.
 
Quote
RE: wat gebeurt hier??
Xsara  schreef op: 03-10-2015 09:42:12
bedankt!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat gebeurt hier??
Naam
Bericht