Menu
 

Topic:

Partner betrapt op liegen

Ezeltje  schreef op: 07-09-2015 21:12:33
toch voor nu even anoniem.....

Ik wil even mijn verhaal kwijt en ben erg benieuwd naar hoe jullie hiermee om zouden gaan.
Vandaag heb ik mijn vriend betrapt op liegen. Eigenlijk heel onbenullig. Hij is namelijk een jaar geleden gestopt met roken. Dit wilde hij destijds zelf, maar eerlijk is eerlijk, ik was er erg blij mee. Ik heb zware longklachten en een roker om me heen is niet bevorderlijk. 
Nu heb ik al een een paar keer het gevoel gehad dat hij (stiekem) gerookt had. Vandaag was hij dus zo dom een deel van de verpakking neer te leggen. Ik zei nog, van huh, sigaretten? Maar dat had zeker nog in z'n jas gezeten van vorig jaar. 
Ik vertrouwde het niet, en ja ben er niet trots op, maar heb in zijn tas dus de rest gevonden.
het steekt mij dat hij het nodig vind om te liegen. wat het nog vervelender maakt is dat hij al een keer eerder heeft gelogen over iets heel anders. Hij was toen naar zijn ex gegaan om post op te halen en had daarover gelogen.
natuurlijk een hele hevige ruzie gehad, ook vanwege het liegen. Die ex maakte ik me niet eens zorgen om 

Nu dus al 2x liegen. hij maakt onze relatie kapot. Het vertrouwen is weg op dit moment. Mijn eerste ingeving is oprotten. Heb m nu dus ook de deur uit gestuurd want ik moest afkoelen en nadenken.
Maar hoe nu verder?
Ik weet het even niet. Ik hou van hem, we hebben het ontzettend goed samen, maar dat liegen.....dat kan en wil ik niet accepteren.
Wat zouden jullie doen? Iemand hier ervaring mee? Eens een leugenaar, altijd een leugenaar? Of toch een kans geven, maar oo welke voorwaarden?
 
Quote
Navigatie
RE: Partner betrapt op liegen
Boterbloem  schreef op: 07-09-2015 21:22:03
Ik zou eerst eens goed gaan praten over waarom hij liegt...
Want dat kan meerdere redenen hebben... Het kan stiekemigheid zijn van zijn kant, maar het kan ook zijn dat je (on)bewust signalen afgeeft waardoor hij het gevoel heeft gekregen dat hij liever liegt dan eerlijk tegen je is.

Klinkt misschien heel hard, maar soms kunnen die dingen er echt gewoon insluipen. Heb je het zelf niet eens door, en is het al zeker je bedoeling niet...

Wij hebben ook wel eens onenigheid gehad waarbij uiteindelijk de oorzaak bij mij lag terwijl ik het gevolg hem kwalijk nam 
Terwijl ik degene was die wat moest veranderen.

Succes! Want liegen is inderdaad iets heel lastigs!
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Jen9  schreef op: 07-09-2015 21:25:19
Ben t met Boterbloem eens.. zat net te denken hoe ik t moest verwoorden.. maar zij heeft t voor me gedaan  ;-)
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Bepje  schreef op: 07-09-2015 21:32:36
Ik sluit me ook aan bij Boterbloem. Vraag eerst eens waardoor het komt dat hij liegt. De kunst is dan om niet meteen fel te reageren maar er eerst over na te denken. 
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Sunshine  schreef op: 07-09-2015 22:33:42
Tja sommige liegen over alles.
Maar ik vind dit niet liegen,maar meer verzwijgen.

Misschien is hij bang om je te kwetsen ,bang dat hij niet voldoet aan jou eisen.
Misschien ben je wel gewoon een pittige tante ,en bang voor jou reactie.

Probeer er open voor te staan en je niet mee te laten slepen door je emotie's.
Iedereen mens is anders en handeld anders.

Ik vind het iniedergeval niet liegen
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Ezeltje  schreef op: 07-09-2015 22:52:44
ik vind het wel degelijk liegen als je ergens op aangesproken wordt en er word gezegd dat het niet zo is.
ben ik makkelijk? Zeker niet. Maar ik heb hem nooit gezegd dat hij moest stoppen met roken. Heeft hij uit eigen beweging gedaan toen. Hij hoeft hier helemaal niks over te verzwijgen of liegen. Helaas weet ik dat hij erg makkelijk leugentjes vertelt als het hem zo uit komt. Ook als het eigenlijk niet nodig is. Heb het hem al te vaak zien doen. 
hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik eenpatroon begin te zien. Het liegen is daar maar een deel van. 
Hij slaapt niet thuis vannacht. Morgen praten we verder. 

 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Jen9  schreef op: 08-09-2015 06:10:07
Nee, je bent idd niet makkelijk...

Laat zoiets niet je huwelijk verpesten.. Wat voor leugens nog meer dan.. belangrijke zaken..??? iedereen vertelt wel eens een leugentje
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Jen9  schreef op: 08-09-2015 06:13:21
Ik herken er trouwens wel wat in van mzelf... pit....  Is hij niet gewoon bang???
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Mama Van Drie  schreef op: 08-09-2015 07:46:30
Je wijst hem nu als een hond de deur, ik ga er even van uit dat het huis ook van hem is? Dat hij zelf aangeboden heeft om ergens anders te slapen? Of zijn dat dingen die hij   moest van jou? Je hebt hem gisteren ook al de deur uitgezet.....ik weet niet hoor.....ik vind dit altijd zo vreselijk scheve verhouding....als je samen een huis deelt wat op beide namen staat waarom stuur je hem dan de deur uit? Je had ook zelf weg kunnen gaan......

Nou ja...aan mij heb je niks want ik vind dit al ver gaan.....ik had hem nooit hiervoor de deur uitgezet, ik doe dat sowieso niet want ons huis is van ons beide wie ben ik dan om hem de deur te wijzen.

Succes met praten vandaag.
heb je al overwogen wat je wilt doen als hij aangeeft uit elkaar te willen? 
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Jolanda1974  schreef op: 08-09-2015 07:59:22
Maar doet hij dit niet om jouw niet te willen kwetsen?? Ik weet het een rare manier van doen maar jij hebt longproblemen dus hij wilt niet in jouw bijzijn roken. Hij wil je niet "kwetsen" door te zeggen dat hij post gaat halen bij zijn ex omdat hij al weet wat voor reactie dat gaat geven. Want laten we eerlijk zijn.. Als je hierom hem al niet thuis laat slapen en hem de deur wijst dan heb jij een extreem kort lontje.
Wil niet zeggen dat je zijn gelieg moet accepteren maar er kan toch ook normaal over gecommuniceerd worden. 
Of er speelt veel meer en dat vertel je ons niet of je reactie is veel te heftig om zo iets onbenulligs.

Ik vind het ook vreselijk dat mijn man rookt.. maar het is zijn gezondheid. Wel hebben we de afspraak dat hij niet rookt in ons bijzijn. Die afspraak was zijn initiatief omdat ik aangaf dat ik het prettiger zou vinden als hij zou stoppen. Er komen hartfalen voor in zijn familie, maar het is altijd nog zijn eigen keus. Hij weet hoe ik erover denk.
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Mrtj  schreef op: 08-09-2015 11:14:54
Wauw, ik geloof dat ik wel gekwetst zou zijn, maar hem meteen de deur wijzen?? Dat zou ik (denk ik, voor zover ik kan inschatten zonder in de situatie zit) niet doen.
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Suus  schreef op: 08-09-2015 11:38:06
Ik mis perspectief en gelijkwaardigheid. Hij heeft gelogen, ja. Maar bespreek eens waarom. Ik ben zelf roker en zou mij zomaar kunnen voorstellen dat hij in gevecht is met zichzelf. Toch gezwicht.... Door het voor jezelf te houden, pak je de draad van het niet roken makkelijker op. Dit is zijn gevecht, geef hem die ruimte.

gelijkwaardigheid mis ik in het controleren en hoe je over hem praat, niet als partner maar eerder als ouder. Je bent niet zijn moeder. Praat over waarom het niet lukt, help hem....
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Minou  schreef op: 08-09-2015 11:57:04
Wat is de reden dat hij liegt? Schaamte, gewoonte?

jullie hebben het goed samen, houden van elkaar..waarom dan liegen? 

om elkaar te sparen? Leugentje om bestwil?

gelijk de deur wijzen om dat..wat speelt er meer en was dit de druppel? Het ( vele malen) liegen?
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Chloe  schreef op: 08-09-2015 12:15:04
Ik weet natuurlijk niets over wat er nog meer speelt qua liegen. Maar de manier waarop je het 'aanspreken', liegen en het niet thuis laten slapen beschrijft voelt voor mij eerder alsof je het over een kind dan over een volwassene hebt.. Ik snap heel goed dat het je een rotgevoel geeft als je partner beweert niet meer te roken en het onderhand gewoon toch doet. Maar ik denk dat ik me in dat geval af zou vragen wat daar de reden van is. Ik heb zelf bv een enorme hekel aan roken en ik kan me voorstellen dat dat zulk 'stiekem' gedrag in de hand werkt bij een partner die wel wil stoppen, maar er moeite mee heeft.
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Son  schreef op: 08-09-2015 13:12:50
Zooo ik vind t nogal wat zeg

Hij liegt vast niet om t liegen. Maar goed, als jij zegt dat hij vaak liegt en een patroon ziet...dan zal t vast geen goede relatie zijn
Als je een goede relatie hebt ga je niet meteen pats boem iemand de deur wijzen omdat hij verzwijgt dat hij weer gezwicht is voor t roken. Hij zal zich er voor schamen, zich er rot over voelen en zichzelf wellicht een loser vinden. Aan jou vertellen is uiteraard dan wel een flinke stap.
Misschien is hij alweer druk bezig om weer proberen te stoppen.....
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Deborah Mv..  schreef op: 08-09-2015 13:15:44
Ik ben ook geen roker. Hou er helemaal niet van!

Mijn man is ook al meerdere malen gestopt. En is ook weleens stiekem begonnen... Hij wilde zich niet laten kennen! Ik vind het namelijk een teken van zwakte. Maar kan ook makkelijk praten.

Maar daar ga je toch geen relatie om beeindigen?
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Duifje  schreef op: 08-09-2015 13:21:41
Heel eerlijke? Jij lijkt me niet echt makkelijk. De manier waarop je over hem praat en hem behandeld, alsof het een kind is, daar moet je ook maar om kunnen gaan. Als je ook zo tegen hem doet en terecht wijst als hij wel eerlijk zou zijn, dan zou ik ook over dat doort dingen "liegen".
Ik praat liegen niet goed, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je uit schaamte over het weer roken je liever je mond houdt. Dat je hem daarom de deur wijst vind ik nogal wat. Ik zou me zelf echt afvragen of ik wel met zo iemand samen zou willen leven, iemand die me zo als klein kind behandeld.
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Mrtj  schreef op: 08-09-2015 14:02:52
Ben wel benieuwd wat voor patroon je ziet, want dat zou je heftige reactie mogelijk wel beter begrijpelijk maken...
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Saskia  schreef op: 08-09-2015 16:21:29
heb jij nooit een leugentje verteld. Het kan inderdaad onschuldig zijn en om hier nu je relatie voor op het spel te zetten.
Geef hem groot gelijk, als hij je niet meer wil. VInd het doorzoeken van jas/tas naar bewijs niet kunnen en gelijk staan aan liegen of zeg je dat tegen hem?
?
Wat had je gedaan als hij zei dat hij weer (stiekem) rookte
traumatische jeugd soms? maar niet iedere man liegt express en zeker niet voor iets onbenuligs als roken.
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Boterbloem  schreef op: 08-09-2015 16:45:51

Quote Suus:
Ik mis perspectief en gelijkwaardigheid. Hij heeft gelogen, ja. Maar bespreek eens waarom. Ik ben zelf roker en zou mij zomaar kunnen voorstellen dat hij in gevecht is met zichzelf. Toch gezwicht.... Door het voor jezelf te houden, pak je de draad van het niet roken makkelijker op. Dit is zijn gevecht, geef hem die ruimte.

gelijkwaardigheid mis ik in het controleren en hoe je over hem praat, niet als partner maar eerder als ouder. Je bent niet zijn moeder. Praat over waarom het niet lukt, help hem....



Herkenbaar Suus, mijn man had afgelopen weekend meer gerookt. Hij voelde zich niet lekker.
Hij zei gister tegen mij: weet niet wat ik erger vind... Dat ik mezelf teleurstel, of jou.
Dus ik zei al: mij stel je niet teleur. Vind het super voor je als het lukt! Maar erken de verslaving ook en je bent al gehalveerd. Dat moet je ook goed beseffen.
Toen zei hij... Maar mezelf stel ik wel teleur... Voelt zo slap...

En als ik het draai naar iets van mijzelf dan merk ik eigenlijk dat ik ook de neiging heb over die dingen te 'liegen'.
Niet om bewust te liegen, maar ik wil er zelf nog niet aan... Wil het liever negeren.
Maar als het me dan op de man af gevraagd wordt dan FLOEP... is het er al uit.

Maar ik schrik persoonlijk wel van het feit dat je partner hierom ergens anders moet slapen...
Het liegen is wel het enige? Of speelt er ook wat anders?
Want in een huwelijk ben je gelijkwaardig en hoor je te communiceren met elkaar... 


Vind het een behoorlijk heftige oplossing...

 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Wanouk  schreef op: 08-09-2015 21:58:38
Afgaande op de info die hier staat....

ik vind het diep triest voor je man dat hij hierom een nacht ergens anders moet slapen.
Waarschijnlijk is dit de reden waarom hij af en toe een leugentje verteld, omdat hij weet dat jouw reaktie overtrokken kan zijn.


 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Jen9  schreef op: 08-09-2015 22:11:45
Denk dat Wanouk de spijker op  zijn  kop slaat...
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Baby2  schreef op: 09-09-2015 07:58:04
Als hij hierom al niet thuis mag slapen dan ben ik benieuwd wat je zou doen als hij bijvoorbeeld vreemd zou gaan.............
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Ezeltje  schreef op: 09-09-2015 16:37:26
ik ben denk ik niet duidelijk geweest, van mij hoefde hij absoluut niet de nacht weg te blijven. ik wilde liever dat hij thuis kwam. Hij heeft daar zelf voor gekozen. Ik heb hem niet als een hond de deur gewezen. We moesten even afstand hebben van elkaar in een moment van boosheid. Mijn kinderen waren thuis en ik wil niet dat ze daar bij zitten. 

we zijn indertussen al wat gesprekken verder en hij ziet zelf ook een patroon. We denken wel te weten waar het door komt maar daar zal hulp voor nodig zijn. 

en nogmaals dit ging niet over het roken. Geloof dat die boodschap steeds niet overkomt? Het ging om het liegen erover, en dat het niet de eerste keer was dat er gelogen werd tegen me.

maar goed, ik ga me hier niet verdedigen. Ik weet hoe het zit en dat er zeker geen sprake is van een ongelijkwaardige relatie.
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Mrtj  schreef op: 09-09-2015 21:13:54
Ezeltje, volgens mij reageren mensen op de informatie die jij ze gegeven hebt. En dat was weinig.
En, er zijn ook mensen geweest die gevraagd hebben om meer uitleg. Om dan nu te denken dat het mensen niet interesseert, en dat ze hun oordeel klaar hebben.... ik denk dat als je meer uitlegt, er heus meer begrip kan komen. Maar op basis van de beperkte info die je gaf, was dat lastig.

Jouw vraag was 'hoe zouden jullie hiermee omgaan', maar de info was beperkt. En antwoord op basis van die beperkte info heb je gekregen.
Jammer dat je nu meteen zegt 'ik ga me hier niet verdedigen'.

Nu geef je meer info, namelijk dat hij ervoor gekozen heeft. En dat jullie in gesprek zijn. Dat maakt de situatie voor ons als lezer anders.
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Smvn&d  schreef op: 09-09-2015 22:14:32
Maar wat is het nou, in je eerste post zeg je heel duidelijk dat dit de 2e keer in jullie relatie is dat hij liegt. En later is het al een patroon? Een patroon is het niet na 2x.
Ook zeg je dat je hem de deur hebt gewezen, en later is dat zijn eigen keus?

Misschien moet je zelf ook even wat duidelijker zijn, want eerst zeg je 2x liegen, en later lijkt het alsof hij heel vaak liegt enzo.

Daar kunnen de mensen die reageren toch ook niet zoveel mee?

Misschien wil hij jou gewoon niet kwetsen, post halen bij zijn ex.. gewoon post op halen, lijkt mij geen reden om te hoeven liegen, maar misschien wilde hij jou niet kwesten of daarmee lastig vallen?
En met roken net zo, misschien wilde hij jou gewoon niet kwetsen omdat hij weet dat jij het helemaal niet fijn vind?

Misschien pak je het gewoon een beetje zwaar op. Hoe ik het lees is er niet zoveel aan de hand. Zonde om hier ruzie over te maken toch?
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Marie8  schreef op: 09-09-2015 22:52:21
Ik heb ook wel eens gerookt en dit geheim gehouden voor mijn man- op dat moment. Dat had niks met de relatie te maken maar met schaamte over de verslaving en het idee dat als ik het weer openbaar ging doen ik weer volledig aan het roken toe zou geven. Ik wilde nog steeds stoppen.
Kwam wel uit overigens- dat kun je eigenlijk niet echt verborgen houden denk ik.
Mocht gelukkig wel thuis slapen
 
Quote
RE: Partner betrapt op liegen
Mamami  schreef op: 10-09-2015 08:45:03
Jeetje ik vind je reactie nogal overtrokken, ik ben op dit moment aan het lijnen, en heb van de week gezondigd, toen mijn man chocolade wilde pakken was het op Tja ik heb ontkend dat ik het was, gewoon omdat ik me schaamde en ik niet zou willen dat hij me uit ging lachen of een zie je wel dat je het niet volhoudt reactie te krijgen.

Zie het al voor me dat mijn man me hierom de deur wijst, kom op zeg. Man en ik zijn nu 29 jaar samen, dus het zegt niets over onze relatie. Waarschijnlijk lacht hij me uit als ik het gewoon vertel.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Partner betrapt op liegen
Naam
Bericht