Menu
 

Topic:

Vreselijk al die foto's van vluchtelinge

Miramare  schreef op: 02-09-2015 22:27:44
ik vind ze zo aangrijpend al die foto,s van de vluchtelingen op de boten.
open ik Facebook van de week staat er een blog op met foto van een verdronken kindje.
net ga ik het ad lezen op de iPad gelijk een foto van een jongentje van 3 die aangespoeld is op een strand bij bodrum Turkije .

wat moeten deze mensen toch wanhopig zijn en bang zijn, verdrinken op de zee en aanspoelen op het strand, 
ik vind de situatie in en in triest en vind het ook vreselijk dat er mensen zijn die dan nog zo min over deze mensen zich uitlaten.

er moet toch iets gebeuren aan deze situatie?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Bepje  schreef op: 02-09-2015 22:37:03
Er moet zeker iets gebeuren maar dat kan geen land alleen. Er zal iets gezamenlijks ondernomen moeten worden en dat had al veel eerder gemoeten maar dat is makkelijk gezegd vanaf de bank. De foto`s zijn verschrikkelijk, dat jongetje dat aangespoeld was zag ik ook voorbij komen op fb. Hopelijk schudt dat dan mensen wakker die denken dat al deze mensen "gelukszoekers" zijn.
De keuze tussen blijven in oorlog, wat dus niet kan, of het over de middelandse zee te moeten is al te gek voor woorden.
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Suus  schreef op: 02-09-2015 22:46:39
Ik vind het ook verschrikkelijk! Ben ook bezig spullen te sturen, meer kan ik nu niet doen.... Frustrerend! 
Irriteer mij mateloos aan hoe walgelijk er op gereageerd wordt her en der, het vluchtelingenprobleem in NL is peanuts vergeleken met de hetsenloosheid..... Heel erg!
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jessmveliah  schreef op: 02-09-2015 22:49:36
Over 2 weken ga ik daar naartoe (Bodrum), om met mijn gezin te kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Wij gaan daar al enkele jaren heen. Deze keer ga ik daar met een heel ander gevoel naartoe. Wat een angst moeten ze doorgemaakt hebben....
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jen9  schreef op: 02-09-2015 23:04:11
Ik denk wel eens.. stel dat over een jaar of 20 een gewelddadige beweging of wat dan ook probeert de macht te krijgen..  Ik zou ook vluchten met mijn kinderen (theoretisch, mijn kinderen zullen dan eerder mij op sleeptouw moeten nemen...)

En dan, ben ik dan uitschot ? Kennelijk...

Ben me aan t verdipen in vrijwilligerswerk in deze.... Helaas niks in de buurt, maar wat niet is kan nog komen..  Als veel mensen dit nu doen? Vele handen maken licht werk en het geeft misschien wat meer hoop... aan iedereen.. want ik vind de wereld behoorlijk hopeloos geworden....

 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Son  schreef op: 02-09-2015 23:06:04
Pff wat een harde nare foto. Het breekt mn hart. Ik hoop niet dat hij nog 100 x in beeld komt....
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Suus  schreef op: 02-09-2015 23:12:27
Dutch parcels for refugees op fb jen ? 
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mamajenti  schreef op: 02-09-2015 23:26:16
Het is de doelgroep waarmee ik werk en ik zal jullie de verhalen sparen. Ik hou het erbij dat dit soort foto's een matige afspiegeling is van wat hun vlucht meestal met zich meebrengt. Kan je nagaan in wat voor omstandigheden geleefd moet worden dat ze dit soort keuzes maken
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mamajenti  schreef op: 02-09-2015 23:28:26
Jen, wil je echt op een azc? Want ook op scholen en in wonen is zeer veel behoefte, bijvoorbeeld aan gastgezinnen ter bevordering van de integratie! En op scholen aan extra ondersteuning. De scholen heten isk
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jen9  schreef op: 03-09-2015 07:03:37
Meiden.. installeer fundrunner op je mobiel!! Kijk even op vluchtelingenwerk,nl!

Je heoft dan zelf niet te doneren, mar zet de app aan tijdens wandelen, fitesen en hardlopen ent zet t op social media.. Dan wordt er een bedrag overgemaakt aan vluchtelingenwerl...
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mama Van Drie  schreef op: 03-09-2015 08:11:57
Ik hoop dat er eindelijk eens concrete stappen genomen worden, alle EU landen zullen samen moeten werken en dan aan het begin moeten gaan staan van dit hele traject.
Neem de touwtjes over van de mensensmokkelaars ( en pak die gelijk) en haal ze zelf in veiligheid naar Europa, tegelijkertijd kan er dan een goeie eerlijke verdeling gemaakt gaan worden over alle Eu landen.
Zo hoeven ze dan ook geen honderden euro's te betalen aan dat tuig en komen ze veiliger weg.

Nu is het vaak nog zo dat de vluchtelingen precies weten naar welk land ze wel of niet willen, de rijkste landen, Hongarije bv is een land waar ze veelal niet heen willen, met een eerlijke verdeling hebben ze dan even niets te willen, want Hongarije is ook een veilig land ten opzichte waar ze vandaan komen, en veilig is veilig, daar zou het om moeten gaan, dat is echter niet altijd zo. Er zijn er ook echt die een grote mond hebben zodra ze 'binnen' zijn, dat ze meer geld moeten hebben want daar hebben ze recht op etc etc, ze weten namelijk heel precies waar ze allemaal recht op hebben.

Maar goed, ik vraag me af wanneer er een betere samenwerking gaat komen, je zou denken dat dat toch niet zo moeilijk moet zijn maar het gaat natuurlijk niet altijd zo simpel als dat ik denk.
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jen9  schreef op: 03-09-2015 08:44:01
Misschien overbodig...maar asielzoekers  hebben  alleen recht o bed bad brood.  Dat verandert pas als ze een status  hebben. .Dus al dat daggeld  wat overal voorbij komt is onzin.  

Tuurlijk moet de overheid  wat doen. .Maar we kunnen  toch zelf ook wat? Voed je kinderen  in ieder geval.op dat ze snappen  dat zij het oha verdomd goed  hebben. Wees vriendelijk  voor asielzoekers   heb een open blik. Denk niet...Wij hebben er hard voor gewerkt..Zij oha ook..Dat zegt niks..Misschien  kan je vrijwilligerswerk gaan doen. .

Dat parcels for refugees ken ik niet. .zag er zo 1,2,3 ook niks over.. Kan je me meer  vertellen? 
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mamajenti  schreef op: 03-09-2015 08:54:10
Mama van drie, weet je waarom ze door willen reizen? Niet vanwege alleen economische redenen, maar ook vanwege de kansen op asiel. Op mijn werk is nu een jongen die eigenlijk naar Duitsland wilde, omdat zijn asielkans daar het grootst is. In zijn reis daarheen, werd hij in ons land aangehouden en moest vingerafdruk geven. Toen moest hij hier wel asiel aanvragen, anders waren zijn kansen sowieso verkeken.

En de syriers komen hier heen, omdat er in duitsland geen familiehereniging mogelijk is. Hier in nederland mag een amv tegen betaling zijn ouders en minderjarige gezinsleden over laten komen zodra ze een status hebben.

Daarnaast kan ik me heel goed voorstellen dat ze naar het land met de beste kansen en voorzieningen willen. Stel je eens voor dat jij alles achter hebt moeten laten en ergens helemaal opnieuw moet beginnen. Dan wil jij toch ook op een zo goed mogelijke plek opnieuw beginnen? 
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jen9  schreef op: 03-09-2015 09:05:10
Hongarije wil geen asielgeven... de regering is daar erg op tegen. Ooki de hele EU laat in verhouding schrikbarend weinig vluchtelingen toe.. Mensen schreeuwen allemaal zo hard... Maar een land als bijvoorbeeld Libanin neemt meer vluchtelingen op dan de hele EU bij elkaar....
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Heleenmv2  schreef op: 03-09-2015 09:15:06
*klik hier voor Dutch parcels*

Lijkt me een goed initiatief om spullen te krijgen naar de plek waar het in eerste instantie het hardst nodig is.
Maar als je geen € 28,- hebt, zijn er vanuit kerken bijvoorbeeld ook vaak dingen opgezet om kleding in te zamelen voor asielzoekerscentra. Nu veel mensen nieuwe winterjassen shoppen bijvoorbeeld omdat die van vorig jaar niet meer passen, dan kunnen ze daar de kleine, oude jassen zo goed gebruiken!
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jo  schreef op: 03-09-2015 09:33:26
De reakties die ik lees op Facebook : ik ben geen rascist (lees ik echt vaak) maar ik vind dat we eerst de nederlanders eens moeten helpen want er lopen zoveel mensen bij de voedselbank etc. Ik kan het eerlijk gezegt niet meer lezen.
Onze armoedde is rijkdom voor deze vluchtelingen, en natuurlijk geloof ik zeker dat er veel gezinnen zijn in Nederland die het moeilijk hebben, maar het is echt geen vergelijking.
Ik denk dat een vluchteling vooral zoekt naar veiligheid, warmte en een dak boven het hoofd. Een veilige plek voor het gezin.

 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jen9  schreef op: 03-09-2015 09:33:34
Heb in ieder geval vuchtelingenhulp een mail gestuurd.. misschien hebben ze iets aan me....
Nog even geen idee hoe ik dat in mijn schema moet inpassen.. maar als ik deze mensen zie kan ik dat nauwelijks een probleem noemen.


Hoe weet ik dat dat betrouwbaar is Heleenmv2...
Ik heb t niet zo op kerken.. ben altijd bang dat er iets van zendelingenwerk bij zit.. en iedereen zijn/haar overtuiging!
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Narim  schreef op: 03-09-2015 09:38:21
Mijn man en ik vinden het ook zo verschrikkelijk om het te zien, te beseffen hoe belachelijk goed wij het hier hebben, en zo machteloos te staan. Wij zijn u steeds geld aan het storten aan elk initiatief dat voorbij komt. 
Giro 6868
Giro 999
Unicef
Oxfam novib...
Toevallig hebben wij net veel spullen op marktplaats verkocht en dat hebben we ook gestort.


 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Meelezer  schreef op: 03-09-2015 10:11:02
De foto van het 3-jarige jongetje staat in mijn geheugen gegrift.
Ben er echt door van slag.
Hoe bang en radeloos moet je zijn om zo te vluchten, hoeveel angst en hoeveel leed heb je dan al gezien.
Het knulletje was pas drie jaar en heeft alleen maar oorlog gekend.
De reacties die ik in kranten lees maken me misselijk.
Kortzichtig, egoistisch en zeer kwetsend.

"Daar staan ze dan met hun merkkleding aan en hun rugzakje om, klaar om hier hun hand op te houden."
Ik heb daar geen woorden voor, ik kan daar niet eens op reageren.
Dee mensen hadden, net als wij, alles.
Een opleiding, leuk huis, goede baan, alles waar ze voor gewerkt hadden en naar gestreefd hebben, allemaal weg.
En ja, dan sta je in je "merkkleding", want dat was namelijk wat ze hadden voordat ze op de vlucht moesten.

Hoe bang en wanhopig ben je als je met je kleine kinderen in een rubberbootje stapt, wetende dat er een grote kans is dat je het niet overleefd, maar hopende dat die kans er wel is, dat je het wel overleefd, dat je wel veilig zult zijn met je kinderen, dat je wel je kinderen een betere toekomst, of in ieder geval een veiligere toekomst kunt bieden.

Hoe vreselijk is het dat er een mooi drie-jarig jongetje, Aylan Kurdi, zo heette hij, samen met zijn broertje en moeder zijn overleden op zoek naar veiligheid en een plek om te kunnen leven.
Hun vader heeft het overleefd. Alhoewel, hij moet nu nog zien te overleven, overleven met de dingen die hij gezien en meegemaakt heeft, met het verlies van zijn gezin op zoek naar "geluk". Want dat waren ze toch? "Gelukszoekers?"
Ik zie de foto van een drie-jarige jongetje met zijn gezicht in het zand, zijn levenloze lijfje....Hij ligt daar alleen, niemand die hem heeft kunnen helpen...mijn hart breekt.
Mijn hart breekt voor alle mensen die zo bang zijn dat ze zulke risico'smoeten nemen om te kunnen overleven.
Het is triest dat deze foto nu al als symbool staat voor de stroom vluchtelingen die proberen ergens een plek te vinden waar ze welkom zijn en waar ze hulp mogen ontvangen.
Waar ze de kans mogen krijgen een leven op te bouwen en te leren leven met alle verschrikkingen die ze gezien en doorstaan hebben.
Opnieuw overleven, maar dan hopelijk in betere omstandigheden.



 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Narim  schreef op: 03-09-2015 10:33:31
Wat ik ook echt verschrikkelijk vind is dat dit al sinds 2013 gebeurt en dat er al 4000 mensen bij de overtocht zijn verdronken... We hebben mijns inziens onze kop te lang in het zand gehad. Zo verschrikkelijk
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mama Van Drie  schreef op: 03-09-2015 12:11:45
Het is toch onmogelijk om alles in NL binnen te halen, of hoe zien jullie dat dan?

Als een vluchteling vooral op zoek is naar veiligheid, warmte en een dak boven het hoofd dan zou het niet uit moeten maken waar ze dan terecht komen.

Ik snap heus wel dat ze naar een land willen met de best mogelijke voorwaarden maar je kan niet alles in 1 land binnen halen.

Daarom zou het zoveel beter zijn als alle EU landen de neus deezelfde kant opzetten, aan het begin van het traject gaan staan en zo alles kunnen organiseren, een goede verdeling maken over de landen en de smokkelaars tegelijk nog even pakken, in ieder geval de mogelijkheid uit handen slaan dat ze enorm veel geld verdienen met de mensen de dood in jagen soms.





 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Ffzo  schreef op: 03-09-2015 12:15:19
Waarom is het een Europees probleem. Wat doen andere grote landen? VS, Canada, Rusland bv?

Wij hebben in Nederland geen voldoende woningen. Wij bezuinigen op de uitkeringen. Als je de grenzen wagenwijd open zet. Dan krijg je een zuigende werking... Wij kunnen het allen wel zielig vinden. En normale mensen vinden dat ook. Maar niemand heeft zin, in nog langere wachtlijsten of belastingverhogingen. Wil je mensen opvangen dan moeten er heel wat voorzieningen worden verbeterd... Anders ontwikkel je alleen maar meer haat en onbegrip.

Ik denk dat het beste is om zoveel mogelijk in de regio op te vangen.

 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-09-2015 12:40:37
Onderstaand een blog waar ik echt een flinke traan om heb gelaten. Ik zit ook niet te juichen om ze op te vangen, maar als je dit leest dat gaat toch door merg en been....
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-09-2015 12:41:04

Dag klein mannetje


 

Dag klein mannetje. Dag mooi klein mannetje. Dag mooi klein dood mannetje.

 

Ik ben vast één van de laatste die kennis met je maakt, heel de wereld heeft jou al gezien. Ik was nogal laat online vanavond. Je hebt geen idee wat dat is, online zijn. Maakt ook niet uit. Voor jou zeker niet meer.

 

Je ouders, althans dat denk ik, hebben je de laatste keer aangekleed. Een mooi rood shirtje en een blauw broekje. En ze hebben je je schoentjes aangedaan. Je bent nog te klein om dat zelf gedaan te hebben. Je schoentjes zijn niet veel gedragen, want de zolen zijn nauwelijks afgesleten. Maar misschien heb je de schoentjes al best lang. En heb je er gewoon niet veel op gelopen. Je beentjes zien er wel stevig genoeg uit om je overal te brengen waar je had willen zijn. Om te rennen naar plekken waar iets nieuws te ontdekken voor je was. En dat is nogal veel op jouw leeftijd. Maar misschien zijn je schoentjes niet afgesleten omdat je met je kleine korte beentjes niet snel genoeg was. Niet snel genoeg om met je familie te vluchten voor geweld, voor de dood. En hebben je ouders je daarom veel gedragen. In de armen van je papa of mama heb je je vast veilig gevoeld. Lekker dicht tegen ze aan. Misschien vond je het wel leuk toen ze met je renden, omdat je te klein was om te begrijpen waarom. Misschien heb je wel schaterlachend op de armen van je papa of mama gezeten. Omdat het gewoon leuk voor je was toen ze met je renden. 

 

Je hebt je papa en mama vast de moed gegeven om door te gaan. Doorgaan met leven, zodat ze jou een toekomst konden geven. Een veilige toekomst waarin jij naar school had kunnen gaan en had kunnen spelen en je schoentjes kapot had kunnen lopen. 

 

De zee. Wat veel water hè. Had je ooit al de zee gezien? En dan de boot. Mooi hè, op de boot. Heb je naar visjes gekeken? Vond je de bewegingen die de golven veroorzaakten leuk? Wat zullen je papa en mama blij zijn geweest dat ze met jou op de boot zaten. Het moment dat jij je schoentjes zou gaan verslijten was dichtbij. 

 

Het ging niet goed hè. Het water is niet zo koud zo aan het einde van de zomer. Maar je rode shirtje, blauwe broekje en je schoentjes zijn in het zeewater veel te zwaar voor zo’n klein mannetje als jij. Je kleine stevige beentjes konden daar niet tegenop. Vies hè, dat zeewater in je mond. 

Je was wel dicht bij de visjes. Was je bang? Misschien heb je naar de visjes gezwaaid zonder te beseffen dat je nooit meer een stap zou gaan zetten in je schoentjes. 

 

Daar lig je dan, zo stil op het strand. Met je plakkerige natte rode shirtje, blauwe broekje en schoentjes. Je neusje en mondje in het vieze zoute water. Je armpjes langs je lijfje, je handjes met je handpalmen omhoog. Alsof je klaar bent om de wereld op te vangen. Was er maar iemand geweest om jou op te vangen. Je papa en mama hebben het vast geprobeerd. De zee is nogal ruw, daar weet je nu alles van.

 

Je bent nog maar klein. Te klein om de wereld om je heen te begrijpen. Maar je grijpt de wereld wel. En mij zeker. Ik moet een beetje huilen als ik naar je kijk. Stom hè, want we kennen elkaar helemaal niet. Ik kan niet slapen, mijn ogen gaan niet dicht. Omdat ik weet dat jouw oogjes nooit meer open gaan.

 

Dag klein mannetje. Dag mooi klein mannetje. Dag mooi klein dood mannetje.

 
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-09-2015 12:42:37
De foto heb ik maar even weggehaald ik denk dat iedereen wel weet om welke foto het gaat....

Ik hoop dat er snel een oplossing komt voor het "probleem" en idd, het is niet het probleem van Europa, waarom worden de mensen niet verdeeld en ook over Amerika, Rusland etc.
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mamajenti  schreef op: 03-09-2015 12:54:34
Mooie column

amerika vangt zijn eigen vluchtelingen op van zuid-Amerika zoals Colombia etc. Die doet zeker ook veel evenals Canada. Rusland heeft veel vanuit het vroegere ussr en de Balkan. 

Het is niet zo zwart-wit. En ik ben het er zeker mee eens dat het anders geregeld en aangepakt moet worden. Maar hoe is een goede vraag. Als de regels al overal vergelijkbaar zijn, zal al veel schelen denk ik. 

Maar als dat niet gedaan wordt, moeten deze mensen dan maar terug, zoals een moeder uit Hongarije zei in een item op het nieuws? 
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Boterbloem  schreef op: 03-09-2015 12:56:17

De vluchtelingen zijn niet het grote probleem, het egoisme van de meeste mensen, DAT is het grote probleem...


Zat gister in een discussie hierover. Een jongen verteld dat hij een uitkering krijgt, dat hij van de voedselbank eten krijgt en hij heeft internet. MAAR in hetzelfde gesprek zegt hij ook dat die vluchtelingen allemaal voorzieningen krijgen en hij helemaal niets....

Voedselbank... Uitkering... Je hebt internet... Maar wijs je diegene erop dan beginnen ze dat AL die vluchtelingen allemaal maar huizen krijgen, flinke bak met geld en weet ik veel wat... En dat ze banen krijgen??? KRIJGEN???

Pfffff...

En door liefdevol te reageren ben ik geblokt. Had ik nog niet eens direct door haha omdat ik altijd op naam zoek en verder las, maar las ineens dat ik eraf gegooid was omdat mijn mening echt veel te ver ging en dat het echt niet kon, omdat de andere mening (eigen volk eerst) zeker door driekwart van dem ensen zou worden gesteund in Nederland..

Ik mag hopen van niet.. Want dan is het egoismeprobleem groter dan wat dan ook...

En mensen erop wijzen dat ze zelf anderen kunnen helpen met het extra wat zij hebben lijkt wel het gekste idee wat er bestaat... want dat heb je toch zeker zelf verdient???


 


Echt, wat een rare wereld... Maar wat je zegt Jen9, wij kunnen onze kinderen gelukkig wel zo opvoeden en vooral hen voorleven hoe je ook kunt leven.

Tegelijkertijd vind ik een andere ontwikkeling ook één die wel wat spannend is..


Dat ze het hebben over een asielzoeker in huis nemen. Begrijp me niet verkeerd, ben er absoluut niet op tegen. Sterker nog, ik denk zelfs dat het enorm positief kan uitpakken. MAAR zoveel mensen die zich zelf amper redden (dan heb ik het niet over het financiele punt, maar meer qua opvoeding e.d.) delen nu dat ze ook een asielzoeker willen opvangen, terwijl daar gigantische trauma's bij komen kijken... En ook het cultuurverschil kan echt een flink punt zijn bijvoorbeeld. Niet onmogelijk, maar een asielzoeker is geen goudvis... En dan klinkt het heel mooi hoe mensen het allemaal willen... Maar als je moeite hebt met je kinderen weet ik niet of je een getraumatiseerde asielzoeker erbij moet nemen...

 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mamajenti  schreef op: 03-09-2015 13:02:27
Maar boterbloem het gaat niet om iemand 24/7 in huis te nemen, maar om buddy te zijn voor een vreemdeling. Dit bevordert de integratie en aansluiting en laat het isolement afnemen. 

En geloof me dat dit enorm nodig is! En dat kost niks, behalve een kopje thee. En wat je er voor terug krijgt is heel veel dankbaarheid en warmte
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jen9  schreef op: 03-09-2015 13:16:24
Nederlan haalt helemaal niet veel vluchtelingen binnne.. dat praten we elkaar maar aan...

Van die asielzoeker in huis nemen komen ze alop terug het mag niet eens.. t Gaat meer om een kopje koffie drinken e.d.

Juist graag op een school werken Mamajenti..Ik hoor wel wat t antwoord is van vluchtelingenzorg
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jolanda1974  schreef op: 03-09-2015 13:50:48
Ik sta er dubbel in... Ik vind zeker dat deze mensen geholpen moeten worden maar ik sluit mijn ogen ook niet voor de problemen in Nederland zelf. Hoeveel mensen zijn er  niet in onze eigen omgeving die hulp nodig hebben. En als ik dan heel eerlijk ben geef ik mijn hulp liever aan mijn "buurvrouw" (wat ik overigens al doe) dan dat het naar een stel vreemdelingen gaat. En de wanhoop straalt van de foto's af. maar het kan niet zo zijn dat er nog landen zijn die aangeven geen vluchtelingen op te willen nemen. Dit is een probleem van de hele wereld. Dus iedereen zal zijn steentje bij moeten dragen.
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jen9  schreef op: 03-09-2015 14:04:47
Maar wat wil je dan.. wachten tot elk land zich aanmeldt? En anders die mensen maar laten redderen? We kunnen t toch niet aan de grenslanden overlaten....   Overigens krijgen deze weigerende EU-staten al op hun donder.. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Naam
Bericht