Menu
 

Topic:

dieetiste en de "buitenwereld"

Shea  schreef op: 20-08-2015 16:50:09
Ik ben van de week naar huisarts geweest voor een verwijzing naar de dieetiste voor onze dochter. ( onze dochter was hier niet bij aanwezig een ik wil eerste zelf contact met de dieetiste en mijn dochter hier zoveel mogelijk buiten laten).

Thuis weet ik precies wat ze krijgt maar onze dochter is erg sociaal en speelt bijna dagelijks wel bij een vriendinnetje.

En daar zit juist o.s. een beetje een knelpunt ... Soms komt ze thuis en heeft ze bij het vriendinnetje een zakje chips en een lollie  oid gekregen ( en dat vlak voor he eten.)  Thuis hebben wij al jaren de regel dat ze op woensdag iets lekkers mogen en in het weekend.
 (met af en toe een uitzondering) en dat gaat prima.

Of ze gaat mee naar de winkel en dan krijgt ze daar wat ( want dan staat er een grote pot met spekjes of lollie op de toonbank )
toppunt was dat ze met opa mee ging om spullen te halen voor een feestje ... bij de bakker kreeg ze een koek, bij de slager een plakje vlees en bij de visboer snoepjes ...

Of trakties op school ( grote klas dus vaak trakties ) de traktie's mogen ze opeten in de klas ( meestal bij meerdere dingen mogen ze 1 ding opeten en de rest mee naar huis)
 
Ik ben erg benieuwd of de dieetiste ook tips heeft (hopelijk neemt ze snel contact op), maar het meeste kan ik misschien vragen aan ouders met ervaring
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Myself  schreef op: 26-08-2015 15:57:14
Dat van die melk erbij, dat wist ik, ook dat vitamine C erbij juist de opname van ijzer bevorderd, maar jeetje, die appelstroop dat toch maar eens ff laten staan.
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Jolanda1974  schreef op: 26-08-2015 16:04:10
Laten staan is ook weer zo wat. Het draagt in ieder geval niet bij aan je ijzeropname 
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Shea  schreef op: 26-08-2015 16:14:25
is dat zo  van appelstroop   het was zelfs een tip van de verloskundige na mijn bevalling rogeebrood met appelstroop ... ( eet het soms nog als ik denk dat mijn ijzer laag is

Zie weer wat geleerd ...denk je dat je goed bezig bent , is het precies andersom
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Shea  schreef op: 26-08-2015 16:19:50
Op het potje Rinse appelstroop ( van de Lidl) 450gram  staat zelfs apart vermeld dat er per */100g    9,7mg ijzerin zit   %NRV (geen idee wat het betekend ) 10%

Klinkt wel veel vind ik ( maar zal ook wel niet zo zijn)
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Jolanda1974  schreef op: 26-08-2015 16:51:29
het zal er gerust wel inzitten.... maar dat is niet het ijzer wat je lichaam nodig heeft en opneemt.. En het ijzer in appelstroop komt meerendeel van suikerbietensap en dat neemt je lichaam dus niet op, Er zitten ook bijna geen appels meer in. Die zijn te duur haha
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Mama Van Drie  schreef op: 26-08-2015 16:53:13
Maar je eet toch ook appelstroop omdat je daar zin in hebt? Dat je het lekker vindt? Hier wordt van alles gegeten eigenlijk, als je dat met mate doet en gevarieerd dan zie ik het probleem niet,  voor elk beleg is wel wat te zeggen.

Melk wordt hier veel gedronken door mijn oudste zoon, ik zelf vind een glas melk ook lekker, of karnemelk, nu drink ik het minder als vroeger.

Maar TO heb je al iets gehoord van de dietiste?
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Jolanda1974  schreef op: 26-08-2015 16:55:32
maar zo zijn er dus een legio producten die (zeer) slecht zijn maar waarvan mensen denken dat ze "gezond" zijn. daarom is het nooit verkeerd om je voedingspatroon onder de loep te leggen.
Het gaat uiteindelijk toch om de balans in je voedingspatroon en je bewegingspatroon. Het kan dus in het geval van jullie dochter ook zo maar zijn dat het niet in balans is en daarom het lichaam dingen vast gaat houden omdat het tekort krijgt.

Om een voorbeeld te geven. Ik heb een gastric bypass ondergaan maar het eten gaat zeer moeizaam. Je zou denken dat de kilo's er af moeten vliegen maar omdat ik zo weinig kan eten is het afvalpercentage ook een stuk lager omdat mijn lichaam hetgeen wat ik wel binnenkrijg toch als reserve opslaat. Ben overigens ontzettend blij met hetgeen wat ik al wel bereikt heb hoor..
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
M&j  schreef op: 26-08-2015 17:41:23
Mijn dochter is ook een periode mollig geweest, tot haar achtste meerdere keren per week gesport en toen terug gegaan naar twee keer gymen per week. Ze zat op turnen, had twee keer per week leszwemmen en dan nog 2x gymen per week, ze was flink gespierd toendertijd en toen plotseling alleen nog maar schoolgym. Langzaam aan verdwenen daarna de spieren en begon ze ronder te worden. Wij zijn toen gaan beperken op haar caloriën inname, limonade en frisdrank alleen in de light versies en koek en snoep beperkt en toen is het er weer langzaam aan afgegaan.


 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Shea  schreef op: 31-08-2015 16:36:42
Nog steeds niets gehoord van de dieetiste. . Ze komt elke woensdag en  Ik heb het even na gevraagd bij de assistente. ( Zijjn nu 2 woensdagen voorbij). Er lag nog een stapel in haar laatje met die van mijn dochter erbij .  hoepelijk neemt ze deze week nog contact op
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Cindy Mv F&f  schreef op: 31-08-2015 19:57:51
mijn dochter is ook geboren en meteen op de bovenste lijn geplakt, deze lijn is ze altijd blijven volgen.. het ch gaf pas bij 4 jaar aan ze was te zwaar, terwij ze mooi 1 lijn was.  extra controle van de ggd en die zeiden van goh, dat is waarschijnlijk haar bouw. bij de normale controle precies hetzelfde mooi aangekomen alleen netjes op de bovenste lijn. 
 
Quote
RE: dieetiste en de "buitenwereld"
Shea  schreef op: 01-09-2015 13:53:49
Zoals jij het beschrijft Cindy zo denk ik ook over mijn dochter. Ik heb verder geen extra controle's van de ggd gehad. Mocht er met de dieetiste niets uitkomen ( ze gaat niet op een dieet, maar wellicht moet/kan ik iets in het eetpatroon veranderen) dan is het helemaal goed    ( en dan is ze net als jouw dochter   )
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op dieetiste en de "buitenwereld"
Naam
Bericht