Menu
 

Topic:

Voetbal team (keuze)?

Evenzo  schreef op: 10-08-2015 21:58:37
Ik heb een vraag!  

Weet iemand of je als ouder een doorslaggevende stem hebt als je je kind niet in een bepaald team wil? De trainer is ongevoelig voor zowel ons kind als onze argumenten. 
Er is over gesproken maar hij moet volgens hem en wij vinden het gezien zijn leeftijd niet verstandig.

Iemand een idee? 
 
Quote
Navigatie
RE: Voetbal team (keuze)?
Evenzo  schreef op: 10-08-2015 22:00:57
Ik kan er in de reglementen niets over vinden.  Alleen dat het individu telt maar dat is net wat ons inziens over het hoofd wordt gezien voor het club belang. 
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Jomi  schreef op: 10-08-2015 22:10:52
Bij ons heb je als ouder geen doorslaggevende stem. De team worden gemaakt op basis van selectietrainingen.
Je kan wel aangeven dat je kind liever in een ander team wilt, maar als dat team vol is of het om een andere reden niet gaat dan heb je pech gehad.
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Mv E.l.s  schreef op: 10-08-2015 22:12:30
Bij onze vereniging hebben ouders geen enkele zeggenschap over. in welk team je kind geplaatst wordt. Staat ook in het regelement en vind dat een goede zaak. Kan een vereniging toch niet aan beginnen?
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Evenzo  schreef op: 10-08-2015 22:20:39
Van vollle teams is geen sprake en de selectie heeft hij gehaald,  dat is het probleem niet. Hij staat tussen jongens die 
veel ouder zijn als hij. Juist om  die reden hebben we een overstap naar een andere club tegengehouden. Hij is daar nog niet klaar voor vinden wij.


 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
K  schreef op: 10-08-2015 22:21:20
Inderdaad, weliswaar zitten mijn zoons niet op voetbal, maar bij allebei heb ik als ouder geen invloed op de teamindeling.
Maar ..... Als het gaat om een kind dat doorgeplaatst wordt naar een hogere leeftijdscategorie of juist dispenseert bij een team met jongere kinderen, dan is er wel even een gesprekje met de ouders en afhankelijk van de leeftijd ook met het kind. 
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Evenzo  schreef op: 10-08-2015 22:24:24
Nee dat begrijpen we wel maar het individu telt toch ook?  Tenminste dat roepen ze bij ons.. 

Het is geen kwestie van hoger moeten of willen, dat kan niet eens. Wij willen hem liever een stapje terug hebben.
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Suus  schreef op: 10-08-2015 22:26:01
Hier geen voetbal maar tennis. Ik do jeugdcommisie en het is onbegonnen werk om in te gaan op alle (vaak belachelijke) verzoeken die je krijgt. Bij ons bepaalt de commissie icm de trainer. Ik vind wel dat je met ouders moet praten! maar een stem, nee.

ik denk dat je zoon op basis van niveau bij ouderen komt? Dat gebeurt bij ons ook. Wij leggen ouders dan wel uit dat dit voor het kind zelf, maar ook voor zijn leeftijdsgenoten, beter is.
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
K  schreef op: 10-08-2015 22:27:33
Kijk, dus daar zit het 'm......
het is fijn dat je kind als zodanig talentvol wordt gezien dat hij mee kan doen met oudere kinderen, maar het is inderdaad de vraag of je kind daar klaar voor is. Persoonlijk ben ik van doorschuiven geen fan, al hangt het wel af van of het een eerstejaar E of D (of ....) is of een tweedejaars. Bij een tweedejaars zou ik minder huiverig zijn, dan is er wel een leeftijdsverschil maar dat gaat om een jaar. En ook een beetje van de maand waarin je kind jarig is. Een kind van januari zal makkelijker aansluiten met een jaar ouder, dan een kind van december, waarbij het dan al snel om anderhalf tot twee jaar leeftijdverschil kan gaan. 

 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Evenzo  schreef op: 10-08-2015 22:54:08
Hij is nog geen 9 en komt in de E1. Hij is van oktober. Daarom vinden wij het geen vreemd verzoek. Hij is er gewoon nog niet aan toe en er zijn oudere kinderen die zijn plek over kunnen nemen/ruilen. Kinderen die beter om kunnen gaan met de zeer hoge verwachtingen en de druk van de trainer.

Zijn talent is opgemerkt, ook  door een scout, maar we hebben gezamenlijk besloten dat hij te jong is voor onder 11.
Nu moet het dus toch, weliswaar bij zijn eigen club maar gezond vinden wij het niet. Zeker niet gezien zijn bagage. Het is al knap dat hij zo ver gekomen is. 






 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Suus  schreef op: 10-08-2015 23:02:27
Ik ben dus niet thuis in voetbal, weet alleen dat het eerste team goed is 
hoe is het voor het team wat jij voor ogen hebt (F1?) als er een speler is die qua niveau in E1 past, en hoe is het voor jouw zoon om tussen 21 spelers op lager niveau te staan... Is dat leuk? Dat is een afweging die wij maken, heb je dat besproken?
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Suus  schreef op: 10-08-2015 23:05:24
Als ik kijk naar de categorieën vat hij binnen E en willen jullie hem lager laten spelen dan passend bij zijn leeftijd?
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Evenzo  schreef op: 10-08-2015 23:13:25
Haha geeft niks hoor  Je hebt lager en lager, een eerstejaars selectieteam zou veel beter zijn. Denk dan aan een E2, E3. Dat verschilt per club.
Hij komt uit de F2 en de F1 keeper van vorig seizoen blijft in de F1 terwijl dat niet mag volgens de KNVB, deze is namelijk allang  9.

Wij wilden het bespreken maar de trainer  wil niet luisteren. De beste horen in de E1 klaar. Deze man is totaal ongevoelig voor wat dit met een kind kan doen. We hebben excuses gekregen voor bepaalde dingen maar verder kunnen we het shaken wat hem betreft. Voor anderen worden dus wel uitzonderingen gemaakt maar ons kind moet voor de leeuwen, ik begrijp dat niet. 

Volgend jaar gaan we sowieso naar een andere club maar ik weet niet of hij dit een seizoen lang trekt


 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Evenzo  schreef op: 10-08-2015 23:34:53
K, hij is eerstejaars en het leeftijdsverschil  is enorm. Dat betekent dat hij met en tegenover jongens komt te staan die 1,5 tot 2 jaar ouder zijn. Met zeer goede mentale ondersteuning bij een pr. club is dat misschien net te doen maar het blijft zeer onverstandig, vandaar de keuze het nog niet te doen.


 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Suus  schreef op: 10-08-2015 23:57:58
Lastig, denk dat het vaker andersom is  succes!
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Mam Van Twee  schreef op: 11-08-2015 00:10:36
Ik zou een gesprek aanvragen met de technische commissie en dit niet alleen met de trainer bespreken.

Bij onze vereniging (andere sport) is er een technische commissie met aanspreekpunten voor de verschillende leeftijdscategorieen. En mocht dat niet werken, zou ik het bestuurslid technische zaken vragen om te bemiddelen.

Kan me heel goed voorstellen dat je op die leeftijd voorzichtig bent. 9 is zeker jong en het verschil kan groot zijn.

Wat vind je zoon trouwens zelf. Als keeper heb je toch ook gedeeltelijk andere trainingen dan met je eigen team.
Zijn het vooral zijn teamgenoten of de tegenstanders waar je het "gevaar" in ziet?

Succes.
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Evenzo  schreef op: 11-08-2015 00:23:50
Haha inderdaad Suus  Maar we zitten  er wel mee. Er zijn ook kinderen en ouders die het niet accepteren en dat krijgt hij ook nog eens mee. En dat terwijl hij en wij er niet voor gekozen hebben. Sterker nog, het niet eens willen. Echt heel fijn dat talent... 
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Evenzo  schreef op: 11-08-2015 00:34:02
Mam Van Twee, we hebben een gesprek gehad met de jeugdcoordinator erbij en voor sommige dingen die spelden excuses gekregen. Feit blijft dat de hoofdtrainer hem daar kost wat kost wil hebben en daar blijft het  bij. We zouden het nog hogerop kunnen spelen maar ja... wat voor een seizoen krijg je dan?

En het klopt dat je als keeper ook andere training krijgt, je hebt me dus door Hij traint echter wel met zijn team mee. 1x 5 kwartier en 1x 3 kwartier om daarna naar keeperstraining te gaan voor 60 min. 

Hij is nog 8 trouwens, geen 9


 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Esther  schreef op: 11-08-2015 09:01:40
Maar hij hoort dus gewoon bij de E ers. Als hij in de E2 komt krijgt hij nog steeds te maken met kinderen die ouder zijn. Dat zal zijn hele voetbaltijd zo blijven. Elke keer als hij een leeftijdscategorie opschuift zal hij weer een keer de jongste zijn. Ik heb er een die van eind december is en die is altijd gewoon meegegaan naar de volgende leeftijdscategorie. Hij speelt nu als 2dejaars C in de C1 met 13 en heeft ook te maken met tegenstanders die al veel groter zijn dan hem. Op die leeftijd zie je het verschil nog veel meer sommige van die jongens zien er al uit als volwassen kerels (1.90 en 80 kilo) en anderen zijn nog kinderen. Maar als je zo ontevreden bent waarom niet overstappen? En wil hij niet of jullie niet? Mijn idee is altijd dat de ouders een veel groter probleem maken dan de kinderen van de team indeling. En de meeste kinderen zien ook echt wel wie er beter is en in welk team hoort.
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Jomi  schreef op: 11-08-2015 13:02:23
Of hij nu in de E1 zit of de E3 of E3 dat maakt kwa leeftijd helemaal niet uit. De E is op leeftijd en het nummer erachter op niveau.
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Lonneke  schreef op: 11-08-2015 13:37:28
De E is voor ong 9 en 10 jarige. nummer er achter hoe hoog hij voetbalt.

Hier heb je bij ons geen inspraak in
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Renate Mvdaanjimenro
os
  schreef op: 11-08-2015 15:29:15
Onze zoon is ook 9 jaar.  hij is van februari
Hij keept ook in de E1 (0nder 11) en speelt 9x9.
vorig seizoen is hij vervroegd overgegaan naar de E2.  hij kwam uit de f10
Maar door zijn talent vonden ze hem te goed voor de F1 dus schoof hij door naar de E2. Hij was dus 2de jaars f en schoof door naar E selectie 1e jaars.
Hier altijd gesprekken gehad met het hoofdjeugdopleiding en een fantastische trainer.
Ze zijn overtuigd van zijn talenten en hij blijft heel goed overeind ook sociaal emotioneel.
Je mag trouwens wel langer in de F blijven hoor moet er dispensatie aangevraagd worden door de knvb.
Je kan wel altijd eerder over zoals bij onze zoon.

Is de E2 geen optie voor jullie zoon.
en is er geen hoofdjeugdopleidingen waar je terecht kan, hier zijn er gesprekken wat ze verwachten van je kind en van jou als ouder.
en ze kijken / volgen je kind ook met zijn sociale emotionele ontwikkeling.
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Deborah Mv..  schreef op: 11-08-2015 18:44:18
Dacht altijd dat het om het spelletje ging en plezier met vriendjes onderling. Maar serieuze zaak al bij die kleintjes
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Joltje  schreef op: 11-08-2015 19:52:02
Wij hebben het aan de hand gehad. Het team waar de kinderen in zouden horen qua leeftijd werd te vol en ondanks dat ze te jong waren moesten ze dan maar door. dat is natuurlijk prachtig voor de talentjes, maar de kinderen die voetballen omdat ze het leuk vinden en niet echt bij de uitblinkers horen, moet je niet hoger zetten....tenminste dat vonden wij en met ons nog meerdere ouders.  Wij zijn het gesprek aangegaan en uiteindelijk is er een team extra gevormd.  Ik denk, dat als je een kind , te jong, hogerop zet en daar geen reden voor is bijvoorbeeld uitzonderlijk talent, dat je het de kinderen dan ook enorm kan tegen gaan maken. 
maar goed, ik weet niet of dit hier aan de hand is en wij warenm met meerdere ouders, maar wij hadden dus wel degelijk argum,enten waar de club niet omheen kon. 
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Jen9  schreef op: 11-08-2015 20:08:18
Als hij niet vervroged over gaat dan niet bij ons.. Mijn zoon ging eerder naar de E, niet omdat hij nu zo goed is, maar omdat hij erg lang was en oed in t E3 elftal paste.. dan moeten ze t wel vrgane, anders niet
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Wanouk  schreef op: 11-08-2015 20:38:36

Ik vind dat je goed naar je kind moet luisteren. Het is belangrijk dat hij het spelletje leuk blijft vinden.
Want dat is en blijft het, een spelletje. De trainers kunnen allemaal vreselijk fanatiek zijn, en vergeten vaak dat het ook voor het plezier is.

Onze zoon is net 7 en is in F1 selectie gezet. Hij is de jongste en wij gaan goed in de gaten houden of hij zich staande kan houden, en vooral of hij het leuk vindt.
Wanneer we merken dat hij het niet naar zijn zin heeft, gaan we in gesprek.

Het zou fijn zijn wanneer er wel naar het kind werd gekeken, in jouw geval TO, want straks verpesten ze het plezier van het spel voor je zoon, en staan ze met lege handen. 


Succes.

 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Pien  schreef op: 11-08-2015 20:56:11
Hier wordt het ook ingedeeld door de jeugcommissie. Onze zoon gaat nu naar de C, hij is van november 2002. Hij is de jongste van zijn team en de allerkleinste ook nog (1,40). Wij hadden ook gevraagd of hij in de D kon blijven maar het schijnen KNVB richtlijnen te zijn. Dus het mocht niet. Hij is geen topper hoor, zit in de C8 straks. 
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Evenzo   schreef op: 11-08-2015 21:51:45
Dispensatie mag hier niet in het district en dat willen we ook niet. Hij is heel talentvol en daarom staat hij ook in de E1. We willen hem ook echt niet onderschatten maar hij heeft gewoon heel veel meegemaakt waardoor sociaal en mentaal achter blijft op de groep, daarbij is hij 8 en niet voldoende weerbaar. Je kunt talent ook slopen. Hij wil zelf ook liever met eerstejaars voetballen, gewoon omdat hij het met hen geweldig naar zijn zin heeft. Daarbij ligt hij door zijn leeftijd onder een vergrootglas en zien zijn teamgenoten liever hun klasgenoot bij hun in het team en niet onze zoon. 

Overstappen doen we volgend jaar sowieso. Zelf denk ik dat we nu weinig anders meer kunnen. Er is een gesprek geweest maar het was E1 of niks en het was al Juli.




 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Jen9  schreef op: 11-08-2015 21:56:44
Ik snap je trouwens heel goed.. lijkt me lastig...
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Jen9  schreef op: 11-08-2015 21:57:44
Mocht hij ooit gescout worden... pas op! Natuurlijk gin je je kind alles, maar keepers worden vaak gebruikt als oefenmateriaal voor de spelers.. Naar verhouding worden er meer keepers dan spelers gescout....
 
Quote
RE: Voetbal team (keuze)?
Evenzo  schreef op: 11-08-2015 22:30:18
Hij is al gescout Jen9 maar hebben in overleg met hen besloten om nog te wachten om precies dezelfde redenen. Ze volgen hem de komende 2 seizoenen. Ergens anders hebben ze ook belangstelling. Het komt wel goed uiteindelijk maar we maken ons nu gewoon zorgen. Je moet zoiets toch goed begeleiden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Voetbal team (keuze)?
Naam
Bericht