Menu
 

Topic:

Dilemma kinderopvang

Miramare  schreef op: 28-06-2015 19:28:35
Mijn zoontje is bijna 3 jaar.
We hebben toen hij naar de opvang ging bewust voor een gastouder gekozen, omdat ik altijd het idee heb dat een kinderopvang druk is en misschien minder op je kindje letten.
Hij heeften jaar bij deze gastouder gezeten en toen stopte ze, 1 maand opzegtermijn, dus snel rondgekeken en een nieuwe gastouder gevonden, echt een super meid. Helaas kregen wij vorige week ook te horen dat ze stopt, noodgedwongen ze heeft er zelf ook verdriet van.
Mijn zoontje begon er eigenlijk net te wennen, echt balen. Mijn zoontje heeft echt moeite met veranderingen en het duurt echt een tijdje voordat hij zijn plekje heeft gevonden.
Onze gastouder werkt samen met haar moeder en haar moeder heeft nog plek om een aantal kindjes extra op te vangen.het voordeel is dat mijn zoontje haar ook kent en dat het enigszins vertrouwt blijft.

Welzijn afgelopen week ook bij een kinderopvang gaan kijken waar ik goede verhalen over gehoord heb.ze werken ook samen met de basisschool waar hij straks naar toe gaat als hij 4 word.
Het zag er allemaal heel mooi uit hoor, maar ik weet echt niet wat ik doen moet.

Het zal voor hem sowieso weer wennen worden....

Voor mij speelt ook erg mee dat mijn zoontje vorig jaar veel in het ziekenhuis heeft gelegen vanwege heftige koortsstuipen dus zelf ben ik ook een bezorgde moeder, ik heb een protocol samen met de kinderarts opgesteld maar ben zo bang dat ze niet goed op hem letten, of is dit niet juist dat ik zo denk??

 
Quote
Navigatie
RE: Dilemma kinderopvang
Marjolein1976  schreef op: 28-06-2015 20:20:50
Mijn ervaring met de kinderopvang is goed. Mijn zoontje is hier opgevangen en begeleid. Hij had meerdere begeleiders en hierdoor dus ook een basis wanneer een van hen ziek was of op vakantie was. De kinderen gingen later ook naar dezelfde school en zijn beste vriend is ook al zijn beste vriend van baby af aan. Mijn zoontje heeft behoorlijke astma. Hier afspraken overgemaakt en dit is altijd goed gegaan. Nu gaat hij al 4 jaar naar de bso van dezelfde opvang. 
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Jolanda1974  schreef op: 28-06-2015 20:50:46
Waar gaat jouw vertrouwen het meeste naar uit? Wat wil jij en wat denk je dat het beste is voor jullie zoontje?
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Kees  schreef op: 28-06-2015 21:10:48
ik zou hem lekker naar de moeder van je gastouder brengen.
hij voelt zich daar fijn, veel meer individuele aandacht, jij voelt je er goed bij, hij houdt niet van veranderingen.
GO is dus het fijnst in jullie situatie

waarom zou je de overstap maken naar KDV?

Op het KDV zullen ze ook goed voor hem zorgen, dat is namelijk hun werk maar ik snap jouw gedachtengang dus kies lekker voor de GO
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Miramare  schreef op: 28-06-2015 21:53:44
Ben het met je eens hoor Kees, go voelt voor mij nu even het beste, maar ik heb nu al 2 gastouders gehad die ermee stopten, en dat houd ik natuurlijk wel in mijn achterhoofd.
wil niet weer teleurgesteld worden.

verstandelijk zeg ik kdv. Altijd gegarandeerd opvang.alvast wennen aan meer kindjes en school,dan is misschien straks dE overgang niet al te groot.
ik heb ook de rondleiding van de directrice gehad en heb eigenlijk geen leidster kunnen spreken.

moet misschien ook over mijn eigen angsten heen hoor, hebben ze smorgens wel tijd om mijn zoontje even te troosten als hij huilt? En hoe is het met de aandacht/ oplettendheid?
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
El64  schreef op: 28-06-2015 21:57:57
Natuurlijk is er tijd om je zoontje te troosten en een kdv heeft zelf ook protocollen en zal zeker je zoontje goed in de gaten houden. Maar jij moet je er goed bij voelen anders zit je niet lekker op je werk.
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Kees  schreef op: 28-06-2015 22:18:17
als je zou kiezen voor een KDV dan schrijf je hem daar in en maak je een afspraak of zij bellen jou.
dan ga je kennismaken met de leidsters van je zoon en voert met hen een gesprek over al jouw vragen, je angsten, zijn ritme en bijzonderheden.
de leidsters vertellen alles over het kdv en de regels en de manier van werken en hoe alles in zijn werk gaat.

dan mag je zoon wennen, eerst misschien met jou en dan een korte tijd alleen.
de leidsters houden hem dan scherp in de gaten want ook zij moeten jouw zoon leren kennen.

als je hem dan ophaalt kun je weer al je vragen stellen en is er tijd voor een overdracht.

de wenperiode is voor je zoon goed, voor jou als moeder maar ook voor de leidsters, geen kind is hetzelfde, door de tijd heen en met alle info van jou kunnen ze goed met hem omgaan.

het is wel een drukke baan als leidster, maar tijd om te troosten en extra te investeren in een kind is er zeker hoor!
je zoon maakt alleen onderdeel uit van een grote groep (ga ik dan even van uit)
dus soms zal hij moeten leren wachten of wordt hij niet direct getroost omdat er al 3 kinderen op schoot zitten (bij wijze van) maar dat kun je als vervelend beschouwen maar ook als leermoment voor je zoon.

het is dubbel, deze keuze kun je alleen zelf maken denk ik.
een gastouder lijkt mij niks, veel te kleinschalig en zou ik dus niet vertrouwen
maar een kdv lijkt me ook niks.
en vergis je niet met wisseling leidsters he?
ik weet niet hoe vaak je zoon per week zou moeten gaan, maar ook daar kan de samenstelling wisselen per dag qua leidsters en ook deze mensen gaan op vakantie, zijn ziek of vinden een andere baan.
je opvang gaat dan natuurlijk wel gewoon door, maar stabiliteit is er niet altijd!
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Anna28  schreef op: 28-06-2015 22:20:35
Ik heb zelf hele goede eravringen bij een kdv. Kleinschalige, dus  maar 1 groep met max 10 kindjes tegelijk.  Heb een  zoontje  die zeer hooggevoelig is en lang ergens moet wennen. Dit  is erg goed gegaan altijd, veel persoonlijke  aandacht, veel  aandacht  voor de  ouders en gewoon  een  hele  fijne kleine organisatie. Hij is nu  net 4 geworden  en neemt volgende maand  afscheid.  (hij ging 40 uur per maand, dus 10 uur per week) 
Ik denk dus dat het verschillend is qua organisatie  en hoe je je voelt. Voor mijn zoontje is heth eel goed geweest om met zoveel soorten kinderen om te  leren gaan. Hij was een echte  softie, liet zich alles afpakken enzo, dat is nu echt veranderd. Het is een assertiever kind geworden die nu al echte vriendschappen heeft, zo leuk. 
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Orange   schreef op: 29-06-2015 07:00:18
Hij is bijna 3 schrijft je. In dat geval zou ik het kdv kiezen. Het schoolse aspect is mijn motivatie dan.
Ze letten echt wel op hem.
Wat ik deed was wel eens een halve snipperdag nemen en onaangekondigd zoon of dochter eerder ophalen. Best een groot verschil met een uur of vijf. Dan zitten ze opgepoetst aan een cracker. Niet dat er wat was hoor, maar dan speelt alles, huilt er een. Prima om de echte actie eens te zien.
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Myself  schreef op: 29-06-2015 09:01:47
Voor het wisselen ivm met stoppen, maakt het volgens mij niet uit wat je kiest.
Onze kinderen hebben beide best veel verschillende leidsters gehad, zowel op kdv als bso.
Dus die vastigheid heb je daar net zo goed niet.
Volg je
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 29-06-2015 12:15:36
Ik zou voor het KDV kiezen. Dat is op 3 jarige leeftijd echt het leukst. En ook op een KDV hebben ze vaste leidsters. Mijn kinderen zitten/zaten allemaal op een KDV en ze hebben een superleuke tijd. Wat ook leuk is dat hij waarschijn lijk een aantal vriendjes van het KDV weer terug ziet in groep 1. Ik heb het juist andersom, ik zou mijn kinderen niet snel naar een gastouder brengen. Het kdv heeft alle meubels en de rjuimte veilig ingericht. Zo hebben zij omheinde tuinen en de deurgrepen ztitten veel hoger zodat kinderen niet weg kunnen lopen. Ook is er een schoonmaakster en wordt het beddengoed elke dag gewassen, zodat ik zeker weet dat het er schoon is.
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Deborah Mv..  schreef op: 29-06-2015 12:23:38
IK zou zeker voor een KDV kiezen.
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Femke  schreef op: 29-06-2015 12:38:15
Ik heb juist voor kdv gekozen, daar zijn duidelijke regels, duidelijke afsrpaken, duidelijke protocollen en daar moeten ze zich aanhouden. MBT koortstuipen is er ook een prima protocol...maar bij koortst zullen zeje wel opbellen om hem te komen halen, das nou net het verschil met een gastouder... En zeker met drie jaar is het eigenlijk net een lange peuterspeelzaal, als hij daar eenmaal gewent is, dan zal de overgaang naar 5 dagen in de week naar schol ook makkelijker zijn. Met 3 jaar ook vaak een oudste peutergroep, gaan ze echt leuk gymmen en beginnen met werkjes...
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Jessiemv3  schreef op: 29-06-2015 14:22:24
Ik zou gaan voor de gastouder, met name omdat dat voor hem al een vertrouwd gezicht is. En ik vind een gastouder ook meer het gezellige, huiselijke en kleinschalige hebben. Maar ik ben weer geen fan van een kdv  
Met andere woorden, volg je eigen gevoel.
Is er dan een kans dat de nieuwe gastouder er mee stopt? Dat zou ik wel even navragen.
 
Quote
RE: Dilemma kinderopvang
Marli  schreef op: 29-06-2015 20:37:00
Tja, je moet je eigen gevoel volgen. Hier zul je heel wisselende verhalen lezen, ieder uit zijn/haar eigen ervaring.
De een is helemaal voor KDV, de ander juist voor GO. Of daar tussen in.
Maar het is jullie kind, jij/jullie weten wat het beste past bij je kind, bij jullie, jullie situatie etc.

Succes, welke keus je ook maakt, je hebt iig alles overwogen en das ook weer heel belangrijk.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dilemma kinderopvang
Naam
Bericht