Menu
 

Topic:

lastig: inenten

Zijlijn  schreef op: 27-06-2015 22:20:17
ik las onderstaand bericht net. Lastig onderwerp. Ben benieuwd wat jullie vinden.
Ik heb er destijds voor gekozen samen met mijn dochter om haar niet in te laten enten met de baarmoederhalskankerprik (deze was m.i. en van 3 bevriende artsen niet genoeg doorgetest....bovendien was hij beschermend tot een jaar of 18... inmiddels zijn er berichten dat hij onvruchtbaarheid zou kunnen veroorzaken..) de rest zijn alle kinderen wel tegen ingeent.









Spaans jongetje overlijdt nadat ouders inenting weigeren 






 



Een Spaans jongetje van zes is overleden aan difterie. Zijn ouders hadden geweigerd hem te laten inenten.
 








De jongen overleed in een ziekenhuis in Barcelona. Het is voor het eerst in 29 jaar dat er iemand in Spanje sterft aan de infectieziekte.


De patiënt was eind mei opgenomen op de kinderafdeling van het  hospitaal. Hij had sindsdien last van ademhalingsproblemen, hartritmestoornissen en nierfalen. De laatste weken leefde de jongen aan een beademingsmachine.


De ouders hebben de afgelopen weken in de lokale media al schuld betuigd over het besluit hun zoon Pau niet in te enten. Het geval heeft vooral in Catalonië tot een hevige discussie geleid over de anti-vaccinatielobby in deze regio. Tegenstanders van vaccinaties zijn bang voor de mogelijke bijeffecten van de injecties.



Wettelijk verplichten


Mede door deze zaak is de roep in Spanje tot het wettelijk verplichten van het inenten van jonge kinderen tegen difterie ook sterker geworden. Kinderen die in contact waren geweest met de jongen zijn inmiddels getest. Acht van hen waren ook besmet, maar de ziekte zette niet door omdat deze kinderen wel waren ingeënt.


Difterie wordt via hoesten overgedragen. De ziekte was vroeger één van de meest voorkomende doodsoorzaken onder jongere kinderen. De infectie tast de slijmvliezen in de keel en neus aan, waardoor ademhalen heel moeilijk wordt. Ook het zenuwstelsel van de patiënt kan worden beschadigd.


In Nederland zijn sinds 1990 geen gevallen van difterie meer bekend.




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: lastig: inenten
Smvn&d  schreef op: 06-07-2015 13:29:27
Kom ik net tegen.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Jen9  schreef op: 06-07-2015 19:21:04
Dat geloof ik gewoon niet.. Een van de duizenden die aan een slopende ziekte lijden door die vaccinatie?? Nee, dat kan er bij mij niet in....  
 
Quote
RE: lastig: inenten
Martine  schreef op: 07-07-2015 09:27:58

Quote Jen9:
Dat geloof ik gewoon niet.. Een van de duizenden die aan een slopende ziekte lijden door die vaccinatie?? Nee, dat kan er bij mij niet in....  



Ik denk dat je dan alleen wil geloven in wat jij denkt dat het beste is.
Er zijn meerdere bewijzen van kinderen die ernstig ziek werden of stierven vlak na een vaccinatie.
En ja, soms hebben deze kinderen al wat onder leden wat getrigged wordt door de vacantinatie, maar desondanks zit er ook gewoon troep (metalen!) in de vaccinaties.

Wij hebben onze kinderen gewoon laten vaccineren volgens het programma, alleen onze jongste laten inenten vanaf de uitgerekende datum ipv vanaf de geboortedatum gerekend. Maar ik ben er steeds meer over gaan lezen en onze jongste heeft de bijna 4 jaar DKTP-inenting nog niet gehad. Wij twijfelen teveel. We willen er ons meer in verdiepen maar onafhaneklijke informatie is moeilijk te vinden. Het RIVM vind ik in ieder geval niet onafhankelijk.

Ik heb nu het boek: Vaccin-Vrij in huis en de website kritisch prikken is daarin ook interessant.
Momenteel eigenlijk te weinig tijd ervoor om mij er goed in te verdiepen, dus daarom hebben we de inenting nu uitgesteld. Wat er in zit kan er immers niet uit, besluiten we om wel verder te vaccineren kan dat altijd nog.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Martine  schreef op: 07-07-2015 09:30:00
@ Jen9 - ik bedoel de eerste zin niet specifiek voor jou alleen, ik denk dat dat voor iedereen geldt.
Maar wel als reactie op jouw opmerking dat jij dat niet gelooft
 
Quote
RE: lastig: inenten
M&j  schreef op: 07-07-2015 10:38:43
Op de site van de MHRA kunnen deze cijfers gewoon nagetrokken worden, en daar kan je lezen dat ditr stuk van sis compleet uit zijn veband id getrokken. Feiten checken daar draait het om en niet rancuneuze verhalen van internet gelijk geloven.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Boterbloem  schreef op: 07-07-2015 11:16:18

Ik ben ook zo'n slechte... ;-)

Ik geloof dat de niet helemaal eerlijk zijn bij de overheid over dit soort zaken... Heel fout, ik weet het. 
Maar ik geloof dat er veel meer weggeschoven wordt dan wij weten. 


En dan lijkt het dat wij het bij de feiten houden, terwijl veel feiten niet bekend zijn.

Neem dat onderzoek over roken van de WHO waarbij de uitslag zo anders uitviel als verwacht. Als je eerlijk bent laat je die uitslagen ook gewoon zien. Maar dat wordt weggeschoven.


ik geloof dat het veel meer gebeurd.

Neemt niet weg dat ik wel voor inenten ben overigens. Want als de meeste mensen het niet doen komen vele ziektes weer terug. Tegelijkertijd geloof ik er heilig in dat veel van onze ziektes en gekwakkel er juist vandaan komt. Niet gek ook, want je spuit iets onnatuurlijks in een lijf. Maar zou je het niet doen dan zouden er veel meer doden zijn... Lastige dingen.

Maar die ene prik voor de jonge meiden, ik vind dat het heel verkeerd wordt verteld in de media. Het wordt als mega wondermiddel gepresenteerd terwijl de andere kant niet belicht wordt. Dat vind ik fout.

 
Quote
RE: lastig: inenten
Boterbloem  schreef op: 07-07-2015 11:18:43
En wat ik overigens ook fout vind, is hoe mensen op elkaar reageren.

Keuzes rondom inenten zijn zo enorm moeilijk (tenminste, als je je er mee bezig houdt...). En soms wordt er zo hard gereageerd!

Wil jij de dood van al die andere kinderen op je geweten hebben omadt jij je kind niet wilt inenten?
Jij gaat je je leven lang schuldig voelen als je kind onvruchtbaar is omdat perse die inenting wilde.
En ga zo maar door.

Wij zouden veel meer moeten luisteren naar elkaar en elkaar moeten steunen, bij welke keuze dan ook.
het gaat erom of mensen het goed doordacht doen, en niet klakkeloos.
Informatie delen met elkaar, van beide kanten.

Dit zijn zulke moeilijke dingen (tenminste, vind ik dan)
 
Quote
RE: lastig: inenten
Boterbloem  schreef op: 07-07-2015 11:23:33
Doel overigens niet perse op deze discussie, maar had laatst een gesprek met een moeder die twijfelde over die vaccinatie over baarmoederhalskanker. Zij wilde het niet doen en voorlichting geven aan het kind over niet van vriendje naar vriendje gaan, maar2 anderen benaderden haar zo naar! Ongelooflijk!
En als je dan een oprechte vraag stelt worden ze zelf kwaad. Waarschijnlijk zelf net zo onzeker over de keuze die ze zelf gemaakt hebben, maar oooooh het raakte mij zo! Iemand die zo oprecht aan het zoeken is en dan benaderen we elkaar zo bleeegghh...

Zo frustratie eruit!
 
Quote
RE: lastig: inenten
Smvn&d  schreef op: 07-07-2015 11:29:14
Tja Jen, je hoeft niks te geloven, maar blijkbaar is het toch onderzocht. Of de cijfers kloppen zou ik niet weten, maar dat er veel mensen last van hebben gekregen is gewoon zo.
Ik weet niet hoe dit onderzoek is uitgevoerd, minstens 50% van de kinderen word ziek van de entingen, de mijne wel in elk geval, maar dat is tijdelijk, na paar dagen over. Hier spreken ze over blijvende schaden en bijwerkingen. Dus ik vind het een beetje onduidelijk of er nu zoveel slechts tijdelijke bijwerkingen hebben gehad, of blijvend ziek zijn.

Het is hoe dan ook veel te veel vind ik. Maarja het is nog te nieuw om er echt wat over te kunnen zeggen he.
 
Quote
RE: lastig: inenten
M&j  schreef op: 07-07-2015 11:41:13
In groot Brittanië heeft 1 op de 1000 kinderen bijwerkingen gemeld van de HPV vaccin en met name van de stress rondom het vaccineren, zoals duizeligheid, hyperventilatie. Ook zijn er kinderen waarbij de prikplek pijn doet en/of rood wordt. Dat iets gemeld is betekend niet dat het ook daadwerkelijk van het vaccin komt. 

 
Quote
RE: lastig: inenten
M&j  schreef op: 07-07-2015 11:44:47
8 op de 10 mensen is besmet met HPV en je hoeft helemaal niet van vriendje naar vriendje te gaan om het op te lopen. Je kan het ook oplopen door simpel huid op huid contact. 



Van de BMR prik hoor je ziek te worden, koorts er na is normaal.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Even Zo Graag  schreef op: 07-07-2015 12:37:09
Ik ken een kindje dat gewoon normaal gezond was , goede agparscore enz.... ontwikkelde zich volkomen normaal tot de eerste BMR prik....  Artsen willen het niet toegeven maar daarna ging het bergafwaards met hem tot hij uitiendelijk niks meer kon....  zit nu in een rolstoel, is inmddels 12 jaar maar heeft niveau van een baby van 9 maand.....Zijn ouders en omgeving zijn er van overtuigd dat er verband  is  met de BMR prik...


Mijn moeder heeft DES gehad bij mijn zus...oooh dit was zooooo goed, kon geen kwaad en was uitvoerig getest............jaja mijn zus heeft als gevolg daarvan baarmoederhalskanker gehad, miskramen en moeizame zwangerschappen....

Mijn zoontje (waarschijnlijk ook nog ten gevolge van de DES die mijn moeder heeft geslikt ) is geboren emt een hypospadie (afwijking aan zijn piemeltje)  hij is hieraan geopereerd en alles is nu goed maar volgens de arts kon DES nog zover doorwerken...


DUS ik ben heel kritisch op wat ik in mijn kind laat spuiten..

Voor mijn dochter dan ook geen prik tegen baarmoederhalskanker want wie verteld mij wat die prik over 15 of 20 jaar doet... ???????   zo ver is het echt nog niet getest hoor..
 
Quote
RE: lastig: inenten
Boterbloem  schreef op: 07-07-2015 12:41:10

Nou, dat is het denk ik ook vaak...


Dan is er wel een vermoeden dat het te maken heeft met de prik, maar als het niet bewezen kan worden dan wordt het (terecht) niet als gevolg genoteerd.
MAAR stel je voor dat al die gevolgen wel erdoor komen, ondanks dat het niet bewezen is?

Dat is het lastige...


 
Quote
RE: lastig: inenten
Even Zo Graag  schreef op: 07-07-2015 13:02:32
Ja dat is ook zo maar het blijft toch vreemd dat een volkomen normale baby die zich volkomen normaal ontwikkeld en waar nooit iets aan is opgemerkt plotseling na de BMR prik vrij gestaagd achteruit gaat... er is ook nooit een oorzaak ontdekt..... ik blijf het raar vinden...

En DES is wel deglijk bewezen dat de gevolgend adaarvan onderschat zijn....

Toen mijn moeder het kreeg zeiden ze ook dat het volkomen veilig was....

Hoe groot is de kans dat je baarmoederhalskanker krijgt van het HPV virus.....?????

Ik denk zelf dat de kans groter is dat je uiteindelijk schadelijke gevolgen ondervind van het HPV vaccin....

Maar goed dat is mijn mening...... ik respecteer iedere keuze.  Ik ga ervanuit dat iedereen het beste wil voor zijn kind.

Maar ik wilalleen maar zeggen denk er goed over na... in mijn tijd kreeg niemand de HPV prik...... en ik ken echt NIEMAND met baarmoederhalskanker, (alleen mijn zus heeft het gehad ten gevolge van DES)  verder niemand in mijn omgeving/familie/vrienden/buren/school kring met baarmoederhalskanker..


GELUKKIG!!!!!!
 
Quote
RE: lastig: inenten
Jen9  schreef op: 07-07-2015 16:22:12
Duizenden vind ik erg veel en dat kost de overheid ook enorm veel geld, ik geloof niet dat er zoveel ziek van worden.

Er wordt veel onderzocht, maar duizenden ernstige gevallen (roodheid en stress rondom de prik vind ik persoonlijk niet ernstig), nee.. dat kan er bij mij niet in.

Die metalen is volgens mij allang achterhaald... dat was vroeger zo, maar nu niet meer. Kan zijn dat ik in de war ben met alleen kwik hoor..

Ik lees veel van die onderzoeken wel, en ik begrijp de twijfel ook wel.. weet alleen dat bijvoorbeeld door kritisch prikken ook halve waarheden naar voren worden gebracht.. Feiten naar voren brengen waar je weer feiten uitlaat... waar blijven de feiten dan???

Nogmaals, ik snap de aarzeling hoor.. Ik heb 2 knullen dus hoef deze beslissing nu in ieder geval niet te maken.

DES is inmiddels zo lang geleden (ik ken de gevolgen wel vaan heel dichtbij hoor, heel ernstig ook...), ik hoop dat de wetenschap inmiddels daarvan geleerd heeft.

Huid op huis contact MvJ. dan wel huid van een bepaalde soort.. het is echt sexueel overdraagbaar....
 
Quote
RE: lastig: inenten
Jen9  schreef op: 07-07-2015 16:25:02
Huid op huidcontact bedoel je dan ook handen bijvoorbeeld, dat kan echt niet.... condooms hebben weinig zin, dat klotp, het zit wel op de huid rondeom de geslachtsdelen
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op lastig: inenten
Naam
Bericht