Menu
 

Topic:

Wat erg.

S@ssefr@s  schreef op: 18-06-2015 09:59:19
Zie net op facebook een filmpje voorbij komen van een vrachtwagenchauffeur die 2 asielzoekers meeneemt en ze vervolgens afzet in Frankrijk. Hij maakt de vrouwen wijs dat ze in Engeland zijn, maar ze zijn in Frankrijk. En een lol dat hij heeft.

Iemand dit filmpje gezien? Ik begrijp de problemen die de chauffeurs hebben met de asielzoekers, maar dit vond ik echt heel erg.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 19-06-2015 22:41:49
Ik denk dat je moet beginnen t aan te pakken bij de oorsprong en dat zijn niet de vluchtelingen zelf.....  
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 23-06-2015 19:17:51
"Ik ben bang dat ze nu net mijn sloten hebben opengebroken", zegt vrachtwagenchauffeur Bertjan Fieret. Terwijl hij live in het NOS Radio 1 Journaal vertelt over de file in Calais voor de Kanaaltunnel, voelt hij zijn vrachtwagen bewegen. Hij vreest dat er op dat moment vluchtelingen in zijn laadruimte proberen te klimmen.

"Ik voel beweging en degene die achter me in de rij staat, begint te toeteren", zegt Fieret. Hij peinst er niet over om uit zijn truck te stappen en te kijken. "Je moet alleen gaan kijken als je levensmoe bent. Ik ga zo kijken of ik ergens politie zie."
00:00
00:00
'Ik ben bang dat ze nu net mijn sloten hebben opengebroken'

Vrachtwagenchauffeur Bertjan Fieret staat in de file bij Calais, als hij merkt dat vluchtelingen proberen in te breken in zijn laadruimte.
Staking

Er staat een lange file voor de ingang van de Kanaaltunnel, doordat het havenpersoneel in Calais actie voert. Er zijn brandende autobanden op de treinrails gegooid. Het treinverkeer door de tunnel is daardoor afgesloten.

De vrachtwagens, die per treinwagon door de tunnel vervoerd worden, staan nu in een lange file te wachten. En dat terwijl de laatste tijd toch al steeds meer vluchtelingen via vrachtwagens Groot-Brittanniƫ in proberen te komen.
Het is eng. Ik hoor ze op mijn sloten slaan.
Vrachtwagenchauffeur Bertjan Fieret
Fieret had daarom al extra sloten op zijn vrachtwagen laten zetten. "Ik had vier sloten op mijn deur gezet, maar ik hoor ze er net op slaan", vertelt de trucker. "Het is best eng. De vluchtelingen komen steeds langs je deur om van alles te vragen. Ze kijken de hele tijd en vragen om iets te eten, te drinken of te roken."

Ook bij zijn collega's waren al vluchtelingen aan boord gekropen. "Maar die zijn er bij de veiligheidscontrole voor de tunnel uitgehaald. Dat zal bij mij straks ook wel gebeuren, hoop ik."
Kapot

Kort na het gesprek in het Radio 1 Journaal heeft de NOS opnieuw contact met Fieret. De trucker zegt dat hij samen met de politie is gaan kijken bij de laadruimte van zijn vrachtwagen. "Alle sloten zijn inderdaad kapotgeslagen", zegt hij.

"Volgens de chauffeur achter me zijn er twee of drie vluchtelingen naar binnen gegaan. De politie heeft gezegd dat ik straks gewoon langs de controle moet gaan." Intussen staat Fieret nog altijd in de file. "Het is niet zo mooi allemaal."
 
Quote
RE: Wat erg.
Fransje72  schreef op: 23-06-2015 19:31:19
Het lijkt me vreselijk om nu als vrachtwagen chauffeur in calais te staan. Je bent je leven niet zeker. Dit kan toch niet de bedoeling z8jn.
 
Quote
RE: Wat erg.
Joltje  schreef op: 23-06-2015 22:32:26
Ik heb toevallig gisteren gepraat met de baas van een transport bedrijf. Hij heeft chauffeurs in dienst die niet meer die kant uit willen rijden. Ze voelen zich enorm bedreigd. Ze worden ook bedreigd, zo vertelde hij me. 
Hij heeft duizenden euro's geinvesteerd aan sloten, zowel bij de aanhangers alsook in de cabines. Die sloten zouden niet open te breken zijn....nou helaas. Ik heb een filmpje gezien, opgenomen door een chauffeur van hem, waar ikzelf de angst voelde en ik stond daar niet eens met mijn vrachtwagen. Er wordt gewoon grof geweld gebruikt. 

Ik begrijp heel goed dat vluchtelingen alles aangrijpen om Engeland binnen te komen, maar moet dat dan zo? Moeten andere mensen daar nu echt de dupe van worden. 

En hoe erg ook, dan krijg je dat soort taferelen als in het filmpje waar To het over heeft..... Ik had het filmpje al gezien en mijn eerste reactie was ook..oh wat erg. Totdat ik gisteren dat andere filpmje zag en de verhalen hoorde van iemand die er dagelijks mee te maken heeft. En toen dacht ik..die chauffeurs worden ook echt tot het uiterste gedreven.....is het oke wat die chauffeur gedaan heeft? ...nee, dat denk ik niet. Maar hoe raar het ook klinkt, ik snap het ergens wel. 
 
Quote
RE: Wat erg.
Mama Van Drie  schreef op: 24-06-2015 07:54:05
De meeste zijn geen vluchtelingen in Calais, laten we dat vooral niet vergeten, de meeste zijn Albanezen en die zijn niet op de vlucht voor oorlog of geweld in hun eigen land.
Albanie is een land waar de economie veelal banden heeft met de georganiseerde misdaad. Dat is ook een van de redenen dat ze naar Engeland willen, er zit daar al veel en daar willen of kunnen ze zich dan bij aansluiten. Er worden er ook veel direct terug gestuurd als ze gesnapt worden, dat is dus niet zielig. 

Als je op zoek bent naar een beter leven dan zou het je niet zo heel veel uit moeten maken waar dat is, als je op de vlucht bent voor oorlogs geweld dan is het je nog meer om het even in welk land je bent, als je maar veilig bent.
Daarnaast betekent een beter leven zoeken in een ander land niet dat je gaat profiteren van de uitkeringen en achterover leunen maar dat je je aan gaat en ook wilt passen, de taal gaat leren, werk zoeken etc 


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Wat erg.
Naam
Bericht