Menu
 

Topic:

Wat erg.

S@ssefr@s  schreef op: 18-06-2015 09:59:19
Zie net op facebook een filmpje voorbij komen van een vrachtwagenchauffeur die 2 asielzoekers meeneemt en ze vervolgens afzet in Frankrijk. Hij maakt de vrouwen wijs dat ze in Engeland zijn, maar ze zijn in Frankrijk. En een lol dat hij heeft.

Iemand dit filmpje gezien? Ik begrijp de problemen die de chauffeurs hebben met de asielzoekers, maar dit vond ik echt heel erg.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 18-06-2015 22:08:08
Nou, mee bezig... dat is een groot woord hoor Boterbloem...

Gewoo een praatje houden, de kinderen in de gaten houden als ze naar huis gaan (want die worden in elkaar geschopt wat 2 Nederandse ettertjes dan vol trots vertellen.. die mag je van mij direct t land uitzetten, ok al zijn ze Nederlanders ;-)  

Maarre... ook tussen de vluv=chtelingen zit uitschot.. t zijn net mensen... O wacht, t zijn mensen, maar dat wordt nog wel eens veregten..

Ik vind dat nederland zich ook kapot moet schamen hoor, die moet veel meer doen...  Italie zo lang late stikken...
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 22:11:29
Zijn er in groningen zo weinig asielzoekers centrums ofzo? Zoals jij er over verteld is het daar niet echt normaal, en zou het bijzonder moeten zijn als je met ze praat ofzo?
Hier zijn er heel veel, en je hebt nooit geen last van die mensen, het zijn prima mensen.
Maar wat er nu binnen komt is niet goed.

Ik ben helemaal voor mensen opvangen, en haat het als mensen zeggen dat ze weg moeten, mensen hebben vaak de vreselijkste dingen mee gemaakt, net als dat gezeik bij duinrel hier toen.. Gewoon triest.
Maar nogmaals het grootste gedeelte van wat er nu binnen komt is niet zielig.

Jij blijft een beetje hangen bij de mensen die jij maanden geleden gesproken heb, daar hebben we het nu allang niet meer over, wat er nu gebeurt is heel anders.

En ja jen een leven meer of minder boeit deze mensen niet, NOGMAALS, want je leest niet, de mensen die NIET uit nare omstandigheden komen maar de gelukszoekers, ze slaan vrachtwagenchauffeurs gewoon dood hoor als ze ze eruit willen zetten, ik weet niet in welke maanden jij leeft? Heb je uberhaupt wel door wat er speelt vraag ik mij af?
Die mensen zijn gevaarlijk, ze maken elkaar zelfs dood voor een plekje in een vrachtauto. Nee alleen hun eigen leven intreseert ze.
En nog maar een keer in de herhaling, het gaat hier helemaal niet om syrische vluchtelingen.
 
Quote
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 18-06-2015 22:18:42
Deze mensen zijn er net, en ja, ik weet wel degelijk wat er speelt, vraag me wel af of jij dat wel weet.. dat dan weer wel...

Er zijn op t moment nu eenmaal heel veel Syrische vluchtelingen.. Ook anderen... absoluut, hoor je mij ook niet tegenspreken, maar m ze allemaal zo over 1 kam te scheren vind ik erg..

Gelukszoekers.. deze mensen hadden geld, wat moeten ze zoeken dan???

En er zitten zeker rotte appels tussen die anderen naar t leven staan, die mensen zul je altijd hebben....  En die verhalen worden nu eenmaal wat vaker doorverteld, bekt nu eenmaal lekkerder, mensen blijven sensatie-zoekers...
 
Quote
RE: Wat erg.
Sammy  schreef op: 18-06-2015 22:19:53
Mijn neef was vrachtwagenchauffeur en vastgezeten omdat er vluchtelingen aan boord waren gekropen Doodziek was hij er van. Hij had al vaker vluchtelingen betrapt en ze weggestuurd en nu waren ze toch ongezien in zijn vrachtwagen geglipt en was hij zwaar de klos.

Al is het niet netjes wat de vrachtwagenchauffeur in het filmpje heeft gedaan, toch kan ik het wel begrijpen. Ze zijn echt zwaar de klos als ze gepakt worden!

Mijn neef heeft geprobeerd om zijn leven en baan als chauffeur weer op te pakken. Maar hij doet nu iets heel anders. Hij kon het niet meer. De angst dat het weer zou gebeuren was te groot, hij ging er echt aan onderdoor.
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 22:19:58
True, dat stuk ben ik idd nog niet op ingegaan.
En dat vind ik ook schokkend en enorm slecht.
Dat je stiekem een plekje wilt om in veiligheid te komen prima. Maar spullen extra kapot maken wanneer dat gebeurd is not done.
Tegelijkertijd hoor ik van familie die daarmee actief is dat deze mensen vrij snel weer uitgezet worden, soms echt vrijwel direct... 

 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 22:23:04
Sis, ik ben van mening dat wij hier in Groningen veel meer ruimte hebben voor Asielzoekers dan op andere plekken.
 Wij hebben de echte ruimte, dat het niet op elkaar gepakt zit.
Enige nadeel is dat al het andere hier niet zit waar ze allemaal naartoe moeten... Dus dat gaat kosten.

Maar gaat het puur om opvang dan is mijn mening dat ze veel meer vluchtelingen naar het noorden moeten sturen, waar het minder dicht bevolkt is...

Maar goed, daar zijn velen het niet mee eens hoor ;-)

Hier hadden we dus 500 asielzoekers, aan de rand van een dorp. Ze liepen vaak lekker rond overdag om eruit te zijn, maar dan heb je het over allemaal open gebied waar zij fijn konden wandelen en waar de ruimte er voor was zodat het niet enorm druk was.
 
Quote
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 18-06-2015 22:23:39
Ik ben trouwens tegen die boetes.. Ik snap t wel, want daar wordt door sommige vrachtwagenchauffeurs flink geld mee verdiend immers.... mensensmokkel.. Maar die regels en boetes zouden toch anders moeten kunnen...

Verder hoop ik dat mensen die hier niets te zoeken hebben snel worden uitgezet, je kan ze net allemaal opvangen, soms helaas, maar dat ligt aan mij ;-)  
Volgens mij gaan er heel veel tegenwoordig linea recta weer terug..
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 22:23:55
Jen, ga alsjeblief even terug lezen wat ik schrijf.
Heb nou al 5x uitgelegd, ook nog gezegd dat het niet uit maakt of ze miljonair zijn of arm, mensen in NOOD moeten opgevanen, dat is wat ik zeg.
Jij wilt iedereen binnen laten.. Prima, maar weinig mensen zullen het met eens zijn.

Het grootste gedeelte van wat er nu europa binnen komt zijn mensen die prima in hun eigen land kunnen leven maar gek gemaakt worden met verhalen.
Op elk bootje zitten een paar serieuze vluchtelingen.
 
Quote
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 18-06-2015 22:25:35
Ik wil iedereen niet binnenlaten heb ik geloof ik al meer dan 5 keer gezegd...
Die verhalen, daar kunnen die mensen toch niks aan doen, die krijgen ze te horen, er worden ze gouden bergen beloofd en andere verhalen krijgen ze niet te horen....   Die moeten direct terug, absoluut....
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 22:26:16
Hier zijn veel centra's, ik weet niet wat beter voor ze is, ver van veel mensen af, of juist in de stad waar er veel sociaal contact en hulp is, ik weet het niet.

Terwijl we dit hier allemaal typen gebeurt er hier iets engs in de lucht, en vliegen heel laag bommenwerpers vlak naast elkaar langs 
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 22:26:51

Maar wie beoordeeld dat Sis?

Ken jij al hun verhalen en hoe hun echte leven was?

Dat er maar een paar echte vluchtelingen zijn en de rest echt allemaal lariekoek is?

Volgensmij is dat gewoon makkelijke praat van de straat om het negatief te laten klinken...


 


Als ik de mensen mag geloven die voor hun werk mensen uitzetten dan gaat dat enorm snel zodra ze het doorhebben.
En de criteria om hier te blijven blijken behoorlijk zwaar te zijn.
Daardoor worden velen dus ook teruggestuurd die wel in gevaar zijn, alleen ergens moet een grens getrokken worden...


 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 22:29:43

Quote Smvn&d:
Hier zijn veel centra's, ik weet niet wat beter voor ze is, ver van veel mensen af, of juist in de stad waar er veel sociaal contact en hulp is, ik weet het niet.

Terwijl we dit hier allemaal typen gebeurt er hier iets engs in de lucht, en vliegen heel laag bommenwerpers vlak naast elkaar langs 


Meen je... nou alleen al om die reden kun je beter hier wonen hihi...

Nou, hier was ook enorm veel sociaal contact. Mensen uit de omgeving gingen dagelijks die kant op, we hadden leuke activiteiten met elkaar enzovoort. De dorpen liggen hier ongeveer 5 km uit elkaar en dan zijn het dorpen van 3000 tot 5000 man. Velen hadden het juist goed met elkaar. Omdat het hier wenig voorkomt ging dat misschien juist ook wel zo lekker. Veel mensen zagen het ook echt als een verreiking.
(ook hier zaten wel rotte appels tussen hoor, het is natuurlijk niet dat ze allemaal lief en aardig waren).

Maar we hebben echt een goeie tijd gehad samen... mensen wilden hier liever ook niet weg en vonden dit een prettige plek omdat er EN ruimte was, EN contact.
 
Quote
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 18-06-2015 22:29:59
Die zijn gewoon aan het oefenen Sis.. Dat gebeurt heel af en toe ;-) Door allerlei NAVO-landen, ook boven Nederland... Niet druk om maken.
 
Quote
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 18-06-2015 22:31:27
Of t zijn de Russen weer.. beetje imponeren met een nieuwe koude oorlog... helaas...  En dat gebeurt ook vaker..
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 22:32:57
maar deze discussie gaat toch over het binnen komen, en niet over het uitzetten?
Want dat het grootste deel snel uitgezet word ben ik met je eens, maar dat is de discussie niet, de discussie is de manier waarom ze binnen komen en binnen proberen te komen en met welke reden.

Want nogmaals ik heb dezelfde mening als jullie, namelijk dat de mensen die hulp nodig hebben die moeten krijgen, maar blijkbaar word er totaal overheen gelezen en alleen maar geroepen dat ik ze niets gun, of ze hier niet wil of wat dan ook.
Kan het wel voor de 20ste keer zeggen, maar het gaat toch niet gelezen worden. 
Dus ga het ook niet meer proberen. 


 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 22:34:18
Nou die russen zijn nu al een paar keer door f16s het land uit gejaagd, maar t gebeurt steeds vaker.
Denk dat we niet ver meer van oorlog afzitten...

vluchten we naar groningen 
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 22:34:52
mwoah denk dat het meer komt door eerdere berichten over hun telefoontje e.d. ;-)
Maar ik ben zelfs op je bericht nu ingegaan, dus heb laten zien dati k lees wat je schrijft 
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 22:35:33

Quote Smvn&d:
Nou die russen zijn nu al een paar keer door f16s het land uit gejaagd, maar t gebeurt steeds vaker.
Denk dat we niet ver meer van oorlog afzitten...

vluchten we naar groningen 


Gezellig, ik ken nog wel een paar containers in een weiland met een mooie weg er naartoe.
En heb ook nog een lege zolder ;-)
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 22:35:56
en met een beetje mazzel wordt je ook nog doo de grond in slaap gewiegd als je op bed ligt.
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 22:35:57
en met een beetje mazzel wordt je ook nog doo de grond in slaap gewiegd als je op bed ligt.
 
Quote
RE: Wat erg.
Ano  schreef op: 19-06-2015 00:38:09
Bedoel je marum boterbloem?
waarom is het asielzoekers centrum nu weg dan?
 
Quote
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 19-06-2015 06:32:29
Je legt me wel woorden in de mond Sis... ;-)  Ik lees heus wel dat jij ook voor opvang bent van de "echte" vluchtelingen..

Je maakt mij alleen niet wijs dat de overige 80% (jouw woorden) slecht zijn.. die mensen zijn op zoek naar een beter leven en dat kan ik ze niet kwalijk nemen    

En oorlog met Rusland wordt t echt niet, ze kijken wel link uit.. wel veel pesterijen of een koude oorlog....
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 19-06-2015 07:27:02
Nee, niet Marum,
Meer naar het noorden ;-)


 
Quote
RE: Wat erg.
Xsara  schreef op: 19-06-2015 07:36:04
het probleem is niet dat we mensen in nood moeten opvangen. daar is iedereen het wl over eens.
het probleem is dat ze uiteindelijk niet meer weg gaan. zowel door de situatie in hun eigen land als de bureaucratie die wij hier in nederland hebben. de procedures duren te lang, soms wel 10 jaar . mensen denken niet te hoeven integreren omdat ze toch uiteindelijk terug willen als het veilig is en een deel wil niet integreren en dat is het probleem uiteindelijk. dat maakt waarom veel autochtonen bezwaar maakt. als je naar bepaalde wijken kijkt, in iedere stad heb je die, waar veel sociale woningbouw staat, die wijken zitten vol met mensen die weer een fase verder zijn maar na 5 tot 10 jaar nog geen nederlands spreken, de hier bgeboren kinderen ook niet en dat veroorzaakt vaak problemen. Daar zijn de meeste mensen op tegen. niet op het gezin dat gevlucht is voor angst en verderf en hier een toekomst op wil bouwen en mee willen werken aan de opbouw van nederland. die zijn altijd welkom! maar hoe pik je de juiste mensen eruit? wie heeft echt hulp nodig en wie heeft andere motieven?

ik ben ervoor dat heel europa, de hele wereld, want ook Azie heeft dit probleem. ervoor zorgt dat we het probleem in de meest urgente landen gaan oppakken, desnoods met militair ingrijpen. herstel het bestuur van het land en geef daar eerst noodhulp, uiteindelijk zal dat meer opleveren dan iedereen hier opvangen! waarom ziet men dat niet in?? ik begrijp dat niet!!! 
 
Quote
RE: Wat erg.
Samira  schreef op: 19-06-2015 07:50:20
Natuurlijk Xsara, militair ingrijpen en zo nieuwe oorlogen veroorzaken of zelfs een wereldoorlog? Goed plan!
 
Quote
RE: Wat erg.
Mama Van Drie  schreef op: 19-06-2015 08:00:00
Maar als de procedures vele malen korter zouden zijn dan kunnen ze ook niet terug, veiligheid in eigen land duurt vaak al tig jaren, dus of de procedures nou de schuld moeten krijgen of he tland van herkomst......
Is er bv zicht op wanneer het in Syrie weer veilig is? 

Het militair ingrijpen kost miljarden en dan is nog maar de vraag of dat gaat helpen?....het gaat vaak om totaal andere landen, totaal andere cultuur....anderre normen en waarden....

 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 19-06-2015 10:15:05
En ja, we hadden gelijk. De video van de Nederlandse chauffeur die verstekelingen liet denken dat ze in Engeland waren was inderdaad de video van gisteren die je gezien moest hebben. Alleen de chauffeur zelf heeft er nu spijt van, want hij heeft vandaag een laatste waarschuwing gekregen. De volgende keer wordt hij op staande voet ontslagen. Henne Koot, directeur van het Rotterdamse transportbedrijf Nickoot, vindt het ongepast om wat zijn chauffeur heeft gedaan. De chauffeur moest donderdagmiddag op het matje komen. Hij heeft gezegd dat het hem spijt. Volgens Koot voelde de chauffeur zich bedreigd en kwam het uit frustratie. En daar is ook wel wat voor te zeggen als je de beelden hebt gezien van de menigte die een vrachtwagen sloopte in Calais. Nickoot rijdt al jaren met koelwagens vol eten naar Frankrijk. Volgens de directeur hebben ze al een keer of tien verstekelingen aan boord gehad. En dat terwijl zijn bedrijf niet eens naar Engeland rijdt. De trucks blijven aan de Franse kant van het Kanaal. De chauffeur van het filmpje had net 15.000 kilo vlees naar Frankrijk gereden. ‘s Nachts heeft hij een broodje en wat koffie gehad bij een pompstation en is hij even naar de wc gegaan. Toen hij terugkwam bij zijn wagen, zaten er ineens 35 man in zijn trailer. Hij heeft geprobeerd ze weg te krijgen. Dat ging gepaard met een hoop stress en ellende en geschreeuw. De chauffeur dacht dat iedereen weg was en reed door naar zijn klant. Daar werd hij de volgende ochtend wakker gemaakt. Er bleken toch nog twee mensen in de truck te zitten. Ze hadden dozen vlees opzij gegooid. Er lag ontlasting en de urine liep het laadruim uit. De politie bellen heeft geen zin, want dan ben je je truck een halve dag kwijt. De vluchtelingen wordt weggestuurd en stappen gewoon in de volgende vrachtwagen richting Engeland. Zou de baas van de chauffeur misschien anders hebben gereageerd als de verstekelingen niet voor “zwarten” zouden zijn uitgemaakt door de chauffeur?
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 19-06-2015 10:29:53
Dit is een artikel die ik gekopieerd heb, ook de eerste zin, nu is het net of ik het heb geschreven.

Vraag me af hoeveel mensen het nog steeds zielig vinden... 15.000 kilo vlees dat weggegooid kon worden, chauffeur die met een hoop drama geprobeerd heeft ze eruit te zetten, toch zijn ze blijven zitten...
Genoeg bewijs dat deze mensen nergens om geven toch. 
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 19-06-2015 10:40:25
Wat hebben deze mensen als reden verteld dat ze weg wilden dan?
 
Quote
RE: Wat erg.
S@ssefr@s  schreef op: 19-06-2015 10:45:14
En nog blijf ik het gedrag van de chauffeur schokkend vinden.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Wat erg.
Naam
Bericht