Menu
 

Topic:

Wat erg.

S@ssefr@s  schreef op: 18-06-2015 09:59:19
Zie net op facebook een filmpje voorbij komen van een vrachtwagenchauffeur die 2 asielzoekers meeneemt en ze vervolgens afzet in Frankrijk. Hij maakt de vrouwen wijs dat ze in Engeland zijn, maar ze zijn in Frankrijk. En een lol dat hij heeft.

Iemand dit filmpje gezien? Ik begrijp de problemen die de chauffeurs hebben met de asielzoekers, maar dit vond ik echt heel erg.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 20:58:28
Heb de reacties niet gelezen, en zal wel weer heel slecht zijn, maar ik moet er wel om lachen.

Hallo die vrouwen hebben zelf zijn truck lopen slopen, en zijn er zelf in gaan zitten, terwijl hij niet naar engeland moest. Het enige wat hij heeft gedaan is ze er bij aankomst uit gezet, precies wat die vrouwen wilde.
Snap niet waarom die chauffeur nou zo word afgezeken hoor. Die mensen wilde toch zelf mee, en stappen toch zelf in een vrachtwagen naar frankrijk. Niks zieligs aan!
 
Quote
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 18-06-2015 21:02:20
Hij lacht ze uit, mensen die traumatische dingen hebben meegemaakt en maakt ze wijs dat ze in een ander land zijn.. Dan spoor je toch totaal niet...

Kom op zeg, je spreekt de taal msschien niet, kent deze leestekens misschien niet.. Ja, laten we ze gezellif uitlachen met ze allen.. Vind t echt te min...
Als hij ze bewust meegenomen heeft is hij strafbaar, dus daar hoop ik dan maar op...
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 21:06:08
Reacties nu wle gedeeltelijk gelezen.

Maar ik geloof dat mensen niet helemaal begrijpen welke asielzoekers en momenteel het land in komen... En elk land proberen in te komen, 80% komt NIET uit zielige omstandigheden en maken gebruik van de situatie.
Zitten met hun samsung S5 op een bootje foto's op fb te posten... Sorry hoor.

De 20% die echt uit nare omstandigheden komt is overal meer dan welkom, maar de rest moet maar eens klaar zijn. Dat heeft niets meer met oorlog of wat dan ook te maken!
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 21:07:25
Nou Jen volgens mij zegt hij verder niks en lacht hij ze ook niet uit, ik hoor hem alleen zeggen dat ze in engeland zijn, en dat ze weg moeten gaan, meer niet.
 
Quote
RE: Wat erg.
Mama Van Drie  schreef op: 18-06-2015 21:10:20
http://www.dumpert.nl/mediabase/6661314/9fe11d51
 
Ik kan geen link maken ervan maar als je dit knipt en plakt dan zie je het filmpje en ik snap dat chauffeurs er schijtziek van worden, zal je vrachtwagen maar zijn.....
Ik hoop dat het zo werkt.
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 21:11:38
Boterbloem jij legt het mooi uit inderdaad.
Gelukzoekers, kopen mobieltjes en tv's. En jullie zamelen kleding in, want dat kunnen ze niet kopen. Bizar toch?!

Ben het met je eens dat er hele nare dingen tussen zitten, en die mensen moeten direct geholpen worden, maar wat er nu op het moment gebeurt is totaal anders. 
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 21:12:09
80 procent Waar haal jij die cijfers vandaan?

Ik denk dat mensen geen flauw benul hebben,,,,

als ik hier moet vluchten om mijn geloof omdat ik anders vermoord wordt zit ik ook gewoon nog op facebook hoor ;-)
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 21:14:53
Ja dat denk ik ook, je familie heb je vermoord zien worden, je bent weken onderweg geweest, nadat je jaren in oorlog heb geleefd en de straat niet op kon, de vreselijkste dingen heb gezien, niet te eten heb gehad, ziek bent geweest van oud eten wat je vond. En dan stap je op een bootje en dobber je 2 maanden rond terwijl er mensen om je heen verdrinken, en ondertussen post je tussen door ff een selfie op je fb met je s5... Begrijp het echt helemaal! Klinkt ook gewoon super logisch toch?!
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 21:19:28
En ik hoop oprecht dat de staat snel ingrijpt en de etters er uit filtert en ze alleen nog de mensen door laten die wel uit oorlog komen.
De rest sluiten ze maar op ofzo.
Alleen het aantal IS mensen dat op deze manier alle landen binnen komt, en alles kunnen wat ze willen....
We gaan de gevolgen hier van snel genoeg zien, ben benieuwd hoeveel mensen er nog begripvol zijn als ze de eerste aanvallen gaan uitvoeren.

 
Quote
RE: Wat erg.
S@ssefr@s  schreef op: 18-06-2015 21:21:49
Je hoort die man op het filmpje lachen.
 
Quote
RE: Wat erg.
Mama Van Drie  schreef op: 18-06-2015 21:22:29
2500 euro per illegaal moet een vrachtwagen chauffeur betalen als boete als er illegalen tussen z'n vracht blijken te zitten, de inhoud kan ook weer mee terug als het gaat om bederfelijke waar, kan en mag niet meer afgeleverd worden.
Dus JA Ik snap dat  de illegalen bij de chauffeurs hun strot uitkomen, ze hebben er last van en het kost ze een hoop geld.
Of wil jij paprika's en appels waar illegalen  hun behoeften tussen hebben zitten doen?

De chauffeur van het filmpje met die twee vrouwen heeft ze NIET meegenomen, die vrouwen waren ongevraagd in zijn vrachtwagen gekropen, waarom zou hij dan vervolgd worden?
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 21:26:41
Ik vind het bizar dat ze een boete krijgen, net of ze er iets tegen kunnen doen.
Zoals op dat filmpje, je hoeft echt niet uit te stappen want ze slaan je dood. Want hun geven echt niet om een leven meer of minder hoor.
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 21:28:22
Sis, ik heb veel met ze gesproken, en ik ben er wel achter gekomen dat hoe ze reageren niet is zoals het meest wenselijk of verwacht zou zijn in dit soort situaties. Als je getraumatiseerd bent kun je vreemd doen. Ik denk dat ik niet volgens het officiele plaatje zou reageren.
Als je ineens denkt dat veiligheid eraan komt kan ik mij een selfie prima voorstellen...
Mensen doen vreemde dingen om te overleven, reageren vreemd om te kunnen overleven.. Blijven daardoor niet altijd in de verdrietige modus omdat je het anders alsnog niet redt...
 
Quote
RE: Wat erg.
S@ssefr@s  schreef op: 18-06-2015 21:28:49
Er staat ook niet dat ze zijn truck gesloopt hebben. Dat gebeurt helaas wel veel, maar of ze dat hier ook gedaan hebben staat er niet. Ik kan alleen maar hopen dat we zelf nooit in die situatie zullen komen. Een mens in nood doet gekke dingen.
 
Quote
RE: Wat erg.
Mama Van Drie  schreef op: 18-06-2015 21:30:16
Dat is ook erg frustrerend want ze kunnen er niks aan doen, ze hangen soms gewoon onder de vrachtwagen.
En bij Calais zijn het voornamelijk Albanezen , die kunnen prima in eigen land blijven, geen oorlog.
 
Quote
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 18-06-2015 21:30:33
Maar wist hih het vantevoren. .dat vraag ik me af. ..   Vaak zijn het juist de rijkere. .hoogopgekeiden due vluchten omdat die het grootste gevaar lopen. ..  Waarom is iemand due geld heeft geeb vluchteling. .Een hond zou dit niet eens voor zijn lol doen. .Eerst daar de situatie aanpakken. ..de mensensmokkelaaras en de reclammakers voor het westen. ... Ik zeg trouwens nergens dat ze allemaal maar binnen moeten komen. .Maar het zijn wel mensen. .geen beesten. 
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 21:31:03
Al zou dat allemaal al zo zijn bloem, blijft het toch bijzonder dat ze zo'n dure telefoon hebben, na maanden amper eten.
Kom op zeg..

Nogmaals iedereen die ECHT hulp nodig heeft en uit oorlog komt moet hulp en plek krijgen hier, maar wat er nu gebeurt heeft daar vrij weinig mee te maken hoor.
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 21:34:06
Jen het heeft geen hol te maken met wel of geen geld hebben, al zijn ze miljonair, als ze in gevaar zijn en moeten vluchten moeten ze terecht kunnen.

Maar die mensen die met hun dure spulletjes voor camera's staan te janken dat ze al maanden amper gegeten en gedronken hebben, en spontaan van alles verzinnen, snap niet dat er mensen intrappen.
Is niet echt geloofwaardig toch?


 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 21:36:13
En weet je waar ik nog bozer om word, masaal spoelen ze aan en moeten ze opgenomen worden, of ze nou wel of niet terrecht vluchten, maar een jongen die hier al 10 jaar woont, op school zit, perfect nederlands spreekt, en keurig netjes is, die word uitgezet!
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 21:45:26
Sis, hoe kom jij aan het idee dat ze geen eten zouden hebben??

Dat hebben veel vluchtelingen wel hoor. alleen staan ze op lijsten om vermoord te worden omdat ze bijvoorbeeld een bepaald geloof aanhangen.

een vluchteling is niet perse iemand die arm is en geen eten heeft...

De mensne die hier komen zijnvoornamelijk de rijke mensen, de arme mensen kunnen niet eens vluchten, dat is veel te duur.

Mensen verkopen hun eigen bedrijven om te kunnen vluchten.

Maar ze kunnen gewoon eten hoor, in hun eigen land.

Veiligheid is niet perse afhankelijk van hoeveel je te eten hebt
 
Quote
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 18-06-2015 21:46:09
Sus..ze geven niet om een leven meer of minder. .??? Ik schiet hiervan vol..Ik help nu Syrische vluchtelingen. .worden als uitschot behandelt..Willen geen aangifte doen. .want ze willen geen ophef veroorzaken en zijn zo dankbaar dat ze hier mogen zijn...doen geen vlieg kwaad. .



Wat wil je dan doen mey de massaal aangespelden..terug gooien? ?? Ze mogen niet blijven trouwens. ..
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 21:47:10
Moet ook eerlij kzeggen dat ik die beelden niet ken waarop ze huilen dat ze helemaal niet te eten hebben en ondertussen dure mobieltjes hebben,...

Ken enkel de verhalen van de vluchtelingen zelf, en deze hebben allemaal duizenden euro's moeten betalen om te kunnen vluchten...
Die waren dus zeker niet arm.
 
Quote
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 18-06-2015 21:48:14
Sterker. Nog Boterbloem. .het zijn vaak . juist de eijkeren due vluchten. .en dat is erg logisch. 
 
Quote
RE: Wat erg.
Mama Van Drie  schreef op: 18-06-2015 21:48:18
Dat is het volgende probleem, want ze krijgen een vluchtelingen status, een tijdelijke verblijsvergunning, voor zolang het land van herkomst niet veilig is, zodra het daar weer zover veilig is dat ze terug kunnen dan moeten ze terug. helaas kan dat jaren duren en dan ze al zo ingeburgerd, kinderen worden gebeoren hier, gaan naar school etc maar het is wel een tijdelijke verblijfs status die ze hebben, daar kunnen wij toch ook niks aan doen? Dat het in het land van herkomst misschien wel 10 jaar duurt eer ze weer veilig terug kunnen? Daar hebben wij geen invloed op.


 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 21:52:17

Quote jen9:
Sus..ze geven niet om een leven meer of minder. .??? Ik schiet hiervan vol..Ik help nu Syrische vluchtelingen. .worden als uitschot behandelt..Willen geen aangifte doen. .want ze willen geen ophef veroorzaken en zijn zo dankbaar dat ze hier mogen zijn...doen geen vlieg kwaad. .



Wat wil je dan doen mey de massaal aangespelden..terug gooien? ?? Ze mogen niet blijven trouwens. ..



Zo herkenbaar 

Wat ontzettend mooi dat je er actief in bezig bent! 


Veranderde bij mij mijn hele beeld. Het heeft mij als mens veranderd.

Media kan dingen zo naar neerzetten, maar wanneer je echt met deze mensen contact krijgt, de echte verhalen hoort hoe het zit dan beginnen dingen veel duidelijker te worden.
Dan zie je de echte emotie achter het handelen... 
Hier werden ze ook uitgekotst, op een gegeven moment hadden we een concert waarvoor we ze hadden uitgenodigd en toen kwamen er een paar het podium op om ons (Nederlanders) te bedanken dat ze bij ons mochten zijn en ze zo dankbaar waren voor de goede zorgen.

En dat terwijl ze onderweg gerust geschopt werden, halfnaakte meisjes liepen te gillen omdat de jongens hun zo bekeken??? (Pfff trek dan kleren aan zeg) enzovoort...

Burgers riepen om het hardst hatelijke dingen over die nare mannen, terwijl ze zo goed waren naar iedereen toe...

Laat maar weer zien wie het mooiste hart heeft. Niets dan respect voor deze mensen die deze ellende er ook nog bij op nemen en er voor kiezen het positieve te zien van hoe ze ook worden benaderd.

ik had ze hier graag nog veel langer gehad. We hadden het goed met elkaar en deden leuke dingen. Maar helaas, de burgemeester moest het gebied wel sluiten want anders zouden burgers klagen.

Zeeen aan ruimte waar ik woon, maar nee... stel je voor dat we een paar m2 moeten geven aan gevluchte mensen...


En nu staan er dus lege zee containers... Nou je, ze wordne inmiddel weggehaald... Hebben we een mooi aangelegde weg naar een weiland...

 
Quote
RE: Wat erg.
Jen9  schreef op: 18-06-2015 21:53:13
Absoluut. .daarom moet t ook heel anders aangepakt worden. Er wordt daar nb reclame gemaakt. .sat r hier zo goed is. .vanen voor t oprapen. .altijd plek. ..En de smokkelaars keihard aanpakken. .
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 21:54:38
en wat mij het meeste opviel: allemaal wilden ze het liefste terug, maar het is te onveilig. Zou het veilig worden in hun land zijn ze de eersten die teruggaan... Ze zijn Nl dankbaar, vinden het fijn hier, maar het voelt niet als hun eigen land.

Ik moet eerlijk zeggen dat veel van die standaard riedeltjes die tegen vluchtelingen worden gebruikt allemaal zijn weggevallen toen ik zelf met ze ging praten...
 
Quote
RE: Wat erg.
Monica Mv 2  schreef op: 18-06-2015 21:54:56

Quote Smvn&d:
En weet je waar ik nog bozer om word, masaal spoelen ze aan en moeten ze opgenomen worden, of ze nou wel of niet terrecht vluchten, maar een jongen die hier al 10 jaar woont, op school zit, perfect nederlands spreekt, en keurig netjes is, die word uitgezet!



Ik ben het niet snel met je ééns maar hier vind ik dat je helemaal gelijk in hebt.

Mijn vader was overigens vrachtwagenchauffeur. op Engeland en was hier altijd doodsbang voor. Als ze betrapt worden worden de vluchtelingen de vrachtwagen uitgezet maar mijn pa was zijn wagen kwijt, belandde in de politiecel en moest een hoge boete betalen. Mijn vader is van de angst ziek geworden. Hij zit al in de schulden en werkte zich een slag in de rondte. Maar dit vond ie eng. Hij ging om die reden nooit via calais maar pakte de duurdere maar veiligere boot
 
Quote
RE: Wat erg.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2015 22:03:34
Boterbloem dat is het juist, dat staan ze jankend te vertellen, en dat zijn dus precies de mensen die hier niet zijn omdat ze in gevaar zijn!

Volgens mij lees je niet wat ik schrijf, ik schrijf namelijk dat de mensen die in gevaar zijn en ECHT moeten vluchten direct opgevangen moeten worden en hulp moeten krijgen. Maar de rest dus niet.
Jij vind dan blijkbaar dat we iedereen binnen moeten laten, ook de mensen die niet in gevaar zijn en ook niet in vreselijke omstandigheden leven. En dat vind ik gewoon niet oke!
 
Quote
RE: Wat erg.
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 22:07:07
Dat heb ik helemaal nergens gezegd Sis, sterker nog: dat heb ik nog nooit beweerd.

Maar de mensen die niet echt in gevaar zijn blijven hier ook niet jaren hangen hoor ;-)
Er zijn zelfs enorm veel emnsen die wel in levensgevaar zijn die gewoon worden teruggestuurd, omdat ze het nog niet genoeg levensgevaar vinden...

Ik denk eerder dat mensen een verkeerd beeld hebben van welke vluchtelingen er over blijven...
het lijkt wel dat mensen denke ndat de meesten die in het land blijven de gelukszoekers zijn...

Maar zo werkt het niet. De meesten zijn dat niet, zoveel ellende is er nou in de wereld...

Ondanks dat ik niet denk in grenzen en vind dat de wereld voor iedereen is, en ik een mensenleven altijd boven economie zal stellen kan ik er wel achter staan dat we enkel mensen kunnen opvangen die gevaar lopen voor hun eigen leven.
Want dan kunnen we mensenlevens redden, en daar gaat het om.
En die gelukszoeker zal het dan toch op een andere manier moeten zoeken, want arm kun je ook in leven blijven met wat minder.


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Wat erg.
Naam
Bericht