Menu
 

Topic:

Vraag over IQtest

Bloem  schreef op: 15-06-2015 22:00:00
Hallo, ik heb een vraagje, hopelijk kunnen julllie mij helpen.
mijn dochter heeft een iq test (rakit) gedaan. nu wil school de resultaten, zodat ze haar gerichter verder kunnen helpen. Ze heeft dyslexie en heeft de vergoede behandeloping afgesloten.  Ik las in het andere topic dat de resultaten bij een volgende test (erg) zouden kunnen afwijken. Nu heeft ze (laag) gemiddeld gescoord. Ik ben nu bang dat als ik de resultaten vrijgeef dit al haar verdere schoolverloop gaat bepalen. ze zit nu in groep 7. Nu zit ik met een dilemma. De resultaten aan school geven zodat ze haar gerichter kunnen helpen of niet geven omdat ik dan door deze momentopname mijn dochter al richting een bepaald onderwijs wordt "geduwd".. Dit mede doordat de iq test maar 2 jaar geldig is. Ik vind het heel lastig, ik wil namelijk dat er vanuit school ook goed naar het niveau van mijn dcohter wordt gekeken. Dus mijn vraag..wel of niet vrijgeven? Of alleen ter inzage? Wat zijn jullie ervaringen?
 
Quote
Navigatie
RE: Vraag over IQtest
Smvn&d  schreef op: 16-06-2015 11:48:31
Nee we willen de uitslag graag prive houden.
Maar ik stuur je ff berichtje op fb ja.
 
Quote
RE: Vraag over IQtest
Orange  schreef op: 16-06-2015 12:48:31
Vera, jij bedoelt het verschil tussen denken en doen?
Qua denken is mijn dochter bovengemiddeld en qua doen is ze net lager dan gemiddeld. Dat samen is in dit geval een te groot verschil ofwel dysharmonisch profiel.
Een verlengde instructie is in haar geval niet handig, ze snapt het maar heeft dus wel stapsgewijs hulp nodig voor het oplossen van een bijvoorbeeld rekenprobleem. Dan zit haar dyslexie in de weg. De weg naar de uitkomst moet ze voor zich zien door bijvoorbeeld een voorbeeldsom op tafel te leggen.
Mijn dochter is trouwens getest met WISCIII.
 
Quote
RE: Vraag over IQtest
Kyla  schreef op: 16-06-2015 14:01:11
Ik snap wat je zegt Sis en ik weet heel goed hoe het is als school je gewoon niet wil geloven. Hier ook gehad met de faalangst en perfectionisme van de jongste, dat werd niet erkend. In het verslag voor de nieuwe school stond ook letterlijk: moeder zegt dat het kind perfectionistisch en faalangstig is....  Ik vind dat school daarin dus faalt en een IQ test niet nodig zou hoeven zijn, maar dan moet school wel goed hun werk doen. Dat is bij jou en veel andere kinderen niet het geval en dat is dus echt zwaar kl8te.

Suus, ze kijken dus niet alleen naar de scores van toetsen, maar ook de manier waarop de toets is gemaakt. Als HB-er kun je ook een IQ test heel slecht scoren door onderpresteren. Een goede tester prikt daar doorheen. Zo zijn de leerkrachten dus opgeleid om verder te kijken dan de scores van de cito. Zo wisten ondanks zijn B-score dat hij met zijn rekenkundig inzicht verder zat. En wij weten officieel dus ook niet of jongste hb is. Alles wijst daarop, alleen het cijfertje van het IQ hebben we niet. Is ook niet nodig, ook niet voor school. Zij hebben dat niet nodig om te kijken wat hij nodig heeft.
 
Quote
RE: Vraag over IQtest
Smvn&d  schreef op: 16-06-2015 14:15:37
Hier ook een hele grote kloof. oa door de faalangst, maar ook grote deels door zijn motoriek die gewoon slecht is, waardoor hij bepaalde testen gewoon niet goed kon uitvoeren. Mondeling kon hij het zo zeggen, maar omdat hij soms met een potlood moest werken, ook nog onder tijdsdruk, werd dat een ramp.
 
Quote
RE: Vraag over IQtest
Suus  schreef op: 16-06-2015 14:18:38
Kinderen die een kloof hebben hoeven geen problemen te hebben, om die reden is de Rakit in opkomst... Daar kom je dit niet tegen. 
 
Quote
RE: Vraag over IQtest
Mrtj  schreef op: 16-06-2015 19:24:25
Vera, jij bedoelt performaal en verbaal.
 
Quote
RE: Vraag over IQtest
Jill  schreef op: 16-06-2015 19:24:27
Vera: jij bedoelt een kloof tussen verbaal en performaal iq
Op school gebruik je vooral je verbale iq. Performaal is meer het practisch handelen en het motorische. Onze zoon heeft een verschil van meer dan 30 punten (verbaal hoogbegaafd, performaal gemiddeld)
 
Quote
RE: Vraag over IQtest
Senna  schreef op: 16-06-2015 19:40:51
Familielid van me scoorde pas verbaal hoogintelligent en performaal net niet zwakbegaafd. Daar zijnn enorme problemen. Of het daar door komt zullen we nooit weten maar ik kan me voorstellen dat een fikse kloof wel voor problemen kan zorgen.
 
Quote
RE: Vraag over IQtest
Kyla  schreef op: 16-06-2015 22:19:15
 
Quote
Navigatie


Reageren op Vraag over IQtest
Naam
Bericht