Menu
 

Topic:

schoolreisinfo

Leen Mv 4  schreef op: 01-06-2015 21:45:19
Vraagje! Mijn dochter gaat vrijdag op schoolreis, vermits op vrijdag de school normaal gesproken vroeger uit is, verwacht ik dat ze dan dus later thuis gaan zijn. Vermits ik van school uit nog geen infobriefje gezien heb, en blijkbaar niemand van de groep (dus ik ben het niet kwijtgespeeld nog voor ik het gezien heb ) , weet ik dat dus nog niet zeker. In het beste geval weet ik dus morgenavond hoe het zal verlopen. Mijn vraag: is dat nu eigenlijk niet heel laat om hierover te communiceren? Er zullen toch wel meer mensen zijn die direct na schooltijd plannen hebben, zoals ik toevallig deze week, of die dan ander vervoer naar huis moeten regelen of weet ik wat nog...
 
Quote
Navigatie
RE: schoolreisinfo
Minou  schreef op: 01-06-2015 21:46:30
Hier komt de info toch redelijk op tijd ( lees meer dan een week van te voren) dus ik zou morgen zeker vragen hoe of wat.


 
Quote
RE: schoolreisinfo
Leen Mv 4  schreef op: 01-06-2015 21:52:26
Jammere is dat ik nog geen 3 weken geleden "geklaagd" heb ook over briefjes. Toen kwamen mijn beide zonen op woensdag thuis met de melding dat ze dag nadien beiden fiets nodig hadden. Dat krijg ik dus niet geregeld hé, we wonen niet vlakbij school, het was rotweer en ik had kindje thuis met longontsteking. Als ik dat eerder weet, dan regel ik wel iets maar zo last-minute, ik krijg het ervan, haha! Morgen dan best in de ochtend al gaan horen hoe het zit, mss kan ik dan voor de avond regelen dat ze thuisgeraakt want ik kan zelf niet tijdig aan school zijn :/
 
Quote
RE: schoolreisinfo
Chloe  schreef op: 01-06-2015 21:56:46
Het is niet erg snel als je morgen de info krijgt, maar je kan er sowieso vanuit gaan dat ze met schoolreis niet om de normale tijd terug zijn. Dat heb ik tenminste nog nooit meegemaakt.
 
Quote
RE: schoolreisinfo
Nelia  schreef op: 01-06-2015 22:08:45
Dat is inderdaad wel erg laat. Hier gaan ze volgende week, maar hebben de info al een tijdje thuis. Sowieso staat het al ver vantevoren aangekondigd in de nieuwsbrief. Morgen het beste op school vragen of nu bv. iemand op FB vragen die oudere kinderen op school heeft hoe het voorgaande jaren altijd ging.
 
Quote
RE: schoolreisinfo
Banana  schreef op: 01-06-2015 22:11:26
school reis is altijd laat thuis 
hier in ieder geval 

hier toevallig schoolreis 19 juni we zijn vorige week volledig geinformeert en weten al dikke maand waar ze heen gaan en wanneer 
gebruikelijk is half 9 op school 9 uur bus uitzwaiien rond 17 thuis 
maar goed dat is bij onze school en wat ik zelf van vroeger gewent ben 
 
Quote
RE: schoolreisinfo
Leen Mv 4  schreef op: 01-06-2015 22:27:24
Ik weet toch al van vandaag dat het vrijdag schoolreis is... Stond eerder in geen enkele nieuwsbrief of andere infobrief 't Is dat ik vrijdag met de jongste op controle in ziekenhuis moet en dat verzet ik zomaar niet eventjes, kan goed zijn dat ik de eerste maanden er niet tussen kan en dat risico loop ik liever niet, is nierpatientje, controles zijn echt te belangrijk om over te slaan! Maar goed, ik check het morgenvroeg, hoop voor haar dat ik iets geregeld krijg, anders heeft ze dagje verlof, kan me helaas niet opsplitsen.
 
Quote
RE: schoolreisinfo
Mv5  schreef op: 01-06-2015 23:20:12
dat is inderdaad erg laat. hier wordt zoiets in het begin van het schooljaar al in de jaarplanner gezet. groot overzicht  van dan heeft die klas excursie en dan die klas schoolreis en dan is sportdag enz. en ongeveer een maand van te voren ofzo al een brief met info over tijden en plaatsen. vind het inderdaad erg raar dat ze dat zo laat pas melden.
 
Quote
RE: schoolreisinfo
Kees  schreef op: 01-06-2015 23:37:23
Hier werd ik gister per mail geinformeerd dat
jongste as donderdag op schoolreis gaat

Maar....gewone tijd starten,we mogen niet uitzwaaien
en gewone tijd terug. Ik vind het prima

Schoolreis ook haha ze gaan met een bus 3 km
verderop naar de speeltuin
 
Quote
RE: schoolreisinfo
Anitaleonora  schreef op: 02-06-2015 07:28:24
Bij ons staat het begin ban het jaar al in de planner.. Deze week horen ze waar ze heen gaan en vrijdag komt de digitale brief voor de ouders met wat mee te nemen en alle andere info.. Hier is schoolreis meestal pas rond half vijf /vijf uur thuis..
 
Quote
RE: schoolreisinfo
Proestie  schreef op: 02-06-2015 07:38:18
Hier is school ook laat met informatie. Maar ik loop regelmatig school even binnen en krijg zo mijn info wel. 
Ik heb vorige week nog aan een juf aangegeven dat ik best wil rijden als groep 3 op schoolreis gaat, maar dat ik de kindere wel op een zitverhoger wil, dus maar 3 kinderen mee kan. Toen heeft juf ineens ook nog andere ouders gevraagd. 

In jouw geval zou ik straks even binnen lopen op school en on informatie vragen. Past dat niet met de afspraak in het ziekenhuis, dan zou ik kijken of het nog anders opgelost kan worden. Ik maak er niet helemaal uit op of je kind dat naar het ziekenhuis moet ook op schoolreis gaat, of dat het om een ander kind gaat. In het laatste geval is er toch vast wel een moeder die jouw kind op wil vangen en dat je hem/haar na het ziekenhuis bezoek weer oppikt.
 
Quote
RE: schoolreisinfo
Jomi  schreef op: 02-06-2015 08:32:42
Hier was het niet school, maar het voetbal. We kregen donderdagavond een appje dat ze zondag meededen aan een toernooi en ouders zochten om te rijden.

Daar heb ik van gezegd, zeker in een weekend moet je zoiets ruima van te voren aangeven dan kan er rekening meegehouden worden.

Hier is school meestal 2 weken van te voren met het geven van informatie of vragen om hulp van ouders. Hier willen ouders het graag 3 weken van te voren omdat bij veel ouders 3 weken van te voren het werkrooster gemaakt wordt.
 
Quote
RE: schoolreisinfo
Anne  schreef op: 02-06-2015 09:19:47
Echt wel laat inderdaad
maar op dochters' vorige school gaven ze dan wel het uur op tijd door, alleen hielden ze zich er nooit aan
stond je dus mooi een uur te wachten tot ze uiteindelijk op kwamen dagen
 
Quote
RE: schoolreisinfo
Xxx  schreef op: 02-06-2015 10:25:26
Ik vind het ook veel te laat met informatie.
Zou er zeker iets van gaan zeggen.
Je zult echt niet de enige zijn en als iedereen zijn mond houdt list het ook niets op.

Hier nooit een speciaal schoolreis.

Ze hebben hier door het beetje jaar door verschillende uitstapjes.
Soms klein naar een speeltuin of leerzaam naar een plantensoorten of molen.
Maar soms ook een hele dag naar een museum of iets anders.
Meestal staat wel een leerdoel centraal.
 
Quote
Navigatie


Reageren op schoolreisinfo
Naam
Bericht