Menu
 

Topic:

Wat kan school nog bieden?

Pien  schreef op: 27-05-2015 18:50:23
Mijn dochter van 10 zit in groep 6. Ze is een slimme leerling. Vorig jaar is ze doorgetoetst tot E6 en haalde ze op rekenen een A, op een begrijpend lezen en taal een B. Ze mocht toen kiezen tussen of van groep 5 naar groep 7 of mee naar groep 6 en dan met rekenen mee naar groep 7 en het volgen van het programma Acadin op de computer. Ze heeft gekozen voor mee naar groep 6. Ze gaat nu zo meteen naar groep 7. Ze scoorde in januari op M7 met rekenen nog steeds een A en met lezen/taal op M6 een B. Binnenkort zijn de cito toetsen weer.

Ze zit in een hele fijne klas met haar vriendinnen maar aan de andere kant blijft ze aangegeven dat het zo makkelijk is en vooral saai. Met taal gaat ze inmiddels ook al zelfstandig aan de slag als ze de uitleg van juf gelijk snapt. Volgende week heb ik een gesprek met de juf. Wat zou school haar volgend jaar nog extra kunnen bieden. Ik wil ze dit dan graag kunnen meegeven om over na te denken. Er is helaas geen plusklas of wat dan ook hier in het dorp.

 
Quote
Navigatie
RE: Wat kan school nog bieden?
M&j  schreef op: 27-05-2015 19:16:54
Ze is dus met taal stil blijven staan? School kan kijken haar op taal gebied verder te krijgen daarnaast kan ze presentaties geven over onderwerpen die zei leuk vindt, vinden mijn kinderen erg leuk en geeft wat meer verdieping.  
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Pien  schreef op: 27-05-2015 19:26:02
Ja met taal is ze inderdaad op toets gebied niet vooruit gegaan, in de klas wel daar zit ze dus al te werken terwijl de rest uitleg nog krijgt. Ze mag zelf weten of ze gaat beginnen of niet. Ik heb in het vorige gesprek ook aangegeven dat ze haar taalkant moeten stimuleren en niet haar rekenkant, die is al meer dan goed. Ga dat ook zeker navragen hoe het nu met taal gaat.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Ma Dalton  schreef op: 27-05-2015 19:36:12
naar groep 8 zou ik nu niet meer doen. Dan heb je groei jaar 7 gemist. Heeft school helemaal niks ter verrijking? er is meer dan taal en rekenen?
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Xxx  schreef op: 27-05-2015 19:40:47
Ook haar rekenkant moeten ze blijven stimuleren. Stilstand is niet goed als ze voor ligt.
Verder gewoon mee blijven doen denk ik.

Mijn zoon vindt ook alles makkelijk en saai.
Rekent in plus, maar lezen begint nu pas te komen (groep 3).

Het is heel dubbel. Soms is het juist fijn als ouders meedenken, maar soms kan het ook heel vervelend zijn. 😉
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Mariskamv2  schreef op: 27-05-2015 21:13:58
Hier krijgen sommge kinderen een extra vreemde taal zoals frans of spaans
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Monica Mv 2  schreef op: 27-05-2015 21:17:59
Hier ook, mijn zoontje rekent ook een klas verder en krijgt ondanks dat hij zoveel mist nog engels les erbij
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Pien  schreef op: 27-05-2015 21:27:22
Ze stimuleren alles ook zeker wel, ook het rekenen. Met het acadin programma heeft ze nu als thema telecommunicatie. Dit vind ze super leuk. In groep 7 gaat ze engels leren. Er zal zeker meer zijn dan alleen het aanbieden van rekenen en taal maar wat? Als ik weet hoe het heet zou ik het kunnen inbrengen als inspiratie. De juf staat hier ook open voor. Doordat ze zich verveelt gaat ze ook vervelend doen soms. Niet heel erg maar ze gaat bijvoorbeeld extra los schrijven in het dicteeschrift terwijl het aan elkaar moet. Ook ze tekent haar hele pagina vol om de tijd te doden als de rest nog niet klaar is. Ze mag dan gaan lezen maar daar heeft ze natuurlijk dan net weer geen zin in.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Suus  schreef op: 27-05-2015 22:04:39
Acadin kunnen ze nog veel meer uithalen. Verder gaat bij ons in groep 7 het tempo wb zaakvakken omhoog en spelling werd echt wel pittiger. Groep 7 is een druk en vol jaar, wat dat betreft genoeg te doen denk ik en de acadin dan als verrijking voor rekenen.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Lisette  schreef op: 27-05-2015 22:09:01
Maar leest ze dan in groep 6 op niveau m7?

dat valt dan toch wel mee qwa voorlopen?

Hier een jongentje van 9 in groep 6, een vroege leerling, hij is met lezen avi uit en ook de stof voor dit jaar is al klaar voor hem. Hij krijgt ook werk van groep 7 inmiddels en gaat naar de plusklas.

Is er geen plusklas bij jullie?
Hier hebben de kinderen vanaf groep 3 al engels en idd sommigen volgens een extra taal zoals spaans oid.

Misschien eens aankaarten bij de juf, gaat ze  met tegenzin naar school?
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Lisette  schreef op: 27-05-2015 22:11:05
Sorry,lees nu pas dat er geen plusklas is... en wellicht zelf zoeken naar iets waar ze haar kennis kwijt kan?
Mijn zoontje heeft op een engelse schoo, gezten op zaterdag,vond hij superleuk,is er niet zoiets in de buurt?

 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Pien  schreef op: 27-05-2015 22:15:47
Nee ze leest al lang op avi uit. Al vanaf groep 5. En ze zal vast ook al wel klaar zijn met de stof van dit jaar. Al weet ik dat niet zeker. Volgens mij werkt ze zelf niet vooruit op iets. Wel is het allemaal heel erg makkelijk en snapt ze de stof zonder uitleg ook. 

Nee helaas geen plusklas op school of in de buurt. Qua lesstof zit natuurlijk wel in de plusgroepjes van de klas. En met rekenen gaat ze samen met een klasgenoot naar groep 7.

Ze gaat gelukkig wel met plezier naar school toe. Ze ligt goed in de groep verder en heeft leuke vriendinnen. Ze zit wel op haar plek op sociaal emotioneel gebied. 
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Pien  schreef op: 27-05-2015 22:18:42
Ik weet het niet Lisette, wij wonen in een dorp in de achterhoek. Er is hier niet veel in de buurt waar ze zomaar naar toe kan gaan. Weet ook niet of ze dat zou willen. Het gaat mij vooral om het vervelen op school. Thuis kan ze zich wel vermaken.

ik ga zeker vragen wat ze volgend jaar ook nog extra met acadin gaan doen. Denk dat ze blij zal zijn dat het tempo volgend jaar hoger zal liggen.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Son  schreef op: 27-05-2015 22:23:00
Herkenbaar. Mn dochter had een beetje hetzelfde. Soms in gesprek geweest of de uitdaging goed genoeg was en er werd gesproken over een klas overslaan. Maar omdat ze zo goed in dr vel zat en leuke klas en veel vriendinnen had, waren we snel eens dat dat niet ging gebeuren. En geen moment spijt van gehad.
Dus als je dochter in een fijne klas zit en verder alles goed met haar gaat, zou ik nog even doorbijten. Uiteraard in groep 7 hameren op uitdaging.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Mv5  schreef op: 28-05-2015 09:33:45

Hier ook een dorspsschool zonder plusklassen of iets. Dingen als spaans zijn er ook niet, want geen enkele leraar kan daarbij helpen.
Hier krijgen de leerlingen die wat verder zijn wel aangepaste opdrachten. Dat is een deel van wat iedereen doet plus nog een deel extra moeilijke opdrachten. En ze mogen verdiepende werkstukjes/opdrachten maken over onderwerpen die met de stof te maken hebben. Bijvoorbeeld het uitleggen van staartdelingen of verhoudingen of breuken bij rekenen en de uitleg van spellingregels of taalregels bij taal.
Daardoor begrijpen ze zelf de stof beter en ook de achterliggende gedachte en kunnen ze ook beter dingen uitleggen aan andere kinderen.

Ik zou volgend jaar gewoon goed in de gaten houden of ze genoeg uitgedaagd wordt en eventueel zelf met ideeen komen van wat ze leuk zou vinden om te leren en te doen. En zeker in groep 8 met rekenen, want ze rekent nu al een klas verder, dus dat moet in groep 8 wel opgevangen worden. Een heel jaar niet rekenen is natuurlijk niet de bedoeling en ook helemaal niet goed, dan zakt alles weer weg.

 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Mo27  schreef op: 28-05-2015 09:41:21
Mijn dochter wordt eind augustus 10 en zit ook groep 6

ze scoort ook a+ op rekenen en A op taal. Zij gaat 2 keer per week naar speciale klas waar ze extra uitdaging uit mee krijgt voor in de klas. Ook rekent zelfstandig en taal idem dito. dit gaat prima

Hier werdt mij ook verteld dat groep 7 heel pittig is. Dat ze vaak harder ervoor moeten werken.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Pien  schreef op: 28-05-2015 10:28:57
Ik hoop dat dat inderdaad zo zal zijn dat groep 7 pittiger is. Dan verveelt ze zich hopelijk minder en moet ze er misschien wel wat meer voor doen. 

Ze weet ook dat doordat hier geen plusklassen of spaans of wat dan ook extra gegeven kan worden dat juf/school hun best doen om haar zoveel mogelijk te bieden. Maar de echte uitdaging zal toch pas op de middelbare school gaan komen. Mijn zoon zit in de brugklas van het gymnasium. Hoefde ook nooit wat te doen op de basisschool. Nu wel! dat houden we haar ook voor.

en inderdaad son, ze zit op haar plek in de klas en op deze school dus op zich is het goed voor haar zo. 
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Alineke  schreef op: 28-05-2015 11:06:57
Voor de meeste reken- en taalmethodes zijn er routeboekjes, waar in staat welke opdrachten gedaan moeten worden en welke overgeslagen. Zo weet je dat een slim kind niets mist, maar niet alle herhaling hoeft te doen.
Dochter hier maakt van elk rekenblok als eerste de eindtoets, is die goed dan hoeft ze het verdere blok niet te doen.
Tijd die vrijkomt zo kan besteed worden aan pluswerk.
Ik heb kort geleden een lijst met pluswerk gemaakt voor de leerkracht, als je die wil kan ik hem wel mailen. Gaat wel over groep 5 maar het meeste is er in verschillende niveaus.
Behalve accadin is webkwestie ook leuk: ttp://www.webkwestie.nl/ " target="_blank">http://www.webkwestie.nl/
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Smvn&d  schreef op: 28-05-2015 11:57:20
Mijn ervaring is dat school wel dingen kan, maar vaak niet wil.

Waarom engels pas in groep 7 dan? Hier krijgen ze vanaf groep 1 gewoon engels. Mijn kids in de kleuterklas kunnen inmiddels beter engels als ik 

Ik zou gewoon in gesprek gaan, en kijken wat er evt extra geboden kan worden. Zijn er ook geen plus dingen los van school? Dat zie je ook weleens dat er bijv. op de grote school klasjes zijn voor basisschool kids als extra.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Ik  schreef op: 28-05-2015 12:02:53
Het ligt vaak gewoon aan de school zelf of ze extra werk bieden. Mijn jongste zoon zit op een basisschool in groep 3 en ons is bij het laatste gesprek gevraagd of we hem niet naar de Leonardo afdeling willen doen omdat ze vermoedens hebben van hoogbegaafdheid en hem dan ook laten testen etc..  Wij zijn geen voorstander hier van en willen hem gewoon in zijn gewone klasje houden waar hij het ontzettend naar zijn zin heeft .. de school geeft aan niet te weten of ze hem nog wel genoeg uitdaging kunnen bieden.. ik denk dan verzin dan maar wat..
Mijn 1 na jongste zoon zit op een andere school (hij zat eerst op diezelfde school) hij scoort hier zo goed in groep 7, hij is oo 10 jaar.. maar zijn leraar is zo goed..die geeft de kinderen echt gewoon extra uitdaging in de vorm van bijv.. echte wiskunde (cosinus, pythagoras etc), de kinderen krijgen Latijn, Frans en ga zo maar door..
Ik zie de resultaten van mijn zoon alsmaar toenemen sinds hij hier zit.
Als de school van mijn jongste zoon hem niet genoeg blijven uitdagen (en wij doen hem zeker weten niet naar de Hb-afdeling vd school!) dan laat ik hem ook naar die school overplaatsen van mijn andere zoon. Kennelijk weet die leraar (of die scbool) de kinderen wel genoeg uit te dagen.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Smvn&d  schreef op: 28-05-2015 12:10:03
Maar ik, jou school ziet dus zeker wel dat hij slim is, en willen hem zelf het onderwijs voor bieden, maar jij wilt dat niet, en vervolgens zeg je 'als school nergens mee komt' 

Denk dat mening ouder blij zou zijn met zo'n aanbieding, het is namelijk vreselijk moeilijk om je kind in zo'n klas te krijgen.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Pien  schreef op: 28-05-2015 12:58:41
Ja ik zou gelijk tekenen voor zo'n aanbod. En anders gelijk de jongste naar de school van de oudste doen. 

Ik weet niet wat er verder buiten school om is. Ik ga het vragen.

Hier krijgen ze pas engels in groep 7 en 8. Mijn dochter kan al wel wat engels, geleerd van you tube filmpjes.
Wat mijn dochter trouwens ook erg leuk vindt om te doen is mijn zoon helpen met het leren van woordjes voor de talen. Het werkt ook nog goed ook voor zoon. Want zij zegt het verkeerd, hij geeft het goede antwoord en de vertaling. En ze leren er beide van 




 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Mv5  schreef op: 28-05-2015 13:25:02
ik denk dat de meeste scholen echt hun best wel doen om de kinderen uit te dagen, maar soms zijn kinderen zo slim dat het niet lukt. latijn, frans, spaans, je moet het als leraar wel kunnen en op de pabo krijg je dat nu eenmaal niet.
ik geef zwemtraining en ik geef ook les aan een meisje dat op een leonardoschool zit omdat de basisschool in haar dorp niets meer te bieden had. dat kind lost hogere wiskundige opgaven met allerlei gekke tekens op waar mijn hersenen van op hol slaan en dat krijgen normale mensen nog niet eens op het gymnasium. in haar vrije tijd is ze graag met techniek en drones enzo bezig. een normale basisschool kan dat gewoon niet bieden. je kan niet van een docent verwachten dat die je kind even gaat leren hoe een drone werkt of hoe de latijnse naamvallen en vervoegingen werken.
hier ook pas engels in groep 7 en 8 trouwens.
voor de meeste kinderen is wat onze school biedt voldoende; er is voldoende mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en uit te dagen, ook met dingen die ze interessant en leuk vinden. maar het houdt ergens op, daarom zijn er ook leonardoscholen. daar zijn ze gespecialiseerd in hb-kids. bovendien zou ik wel opletten dat je kind niet veel te ver voor gaat lopen, want dan gaat het zich op de middelbare vervelen en daar is er in de klas niet zo heel veel extra's. hier hebben ze wel extra modules voor de slimme kids op het gymnasium/vwo maar dat is grotendeels buiten de normale lessen om. als je wiskunde hebt, moet je gewoon in de klas zitten. en dan is het natuurlijk niet heel fijn als je kind in groep 7 al de stelling van pythagoras heeft gehad en dat in de tweede klas weer krijgt. uitdaging is goed, maar ik zou ook naar de toekomst kijken en dan dus liever kiezen voor verdieping en/of verbreding van de reguliere stof dan voor vooruit gaan lopen op de zaken, waardoor je het 'probleem' als het ware voor je uit schuift.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Ik  schreef op: 28-05-2015 13:26:28
Afgezien van de kosten , 1200 euro voor de Leonardo afdeling per jaar  en 750 euro kosten voor de iq testen, voelen mijn man en ik niks voor speciale hb klasjes .
straks op de middelbare school wordt alles ook op 1 hoop gegooid en in de gewone maatschappij moeten hoogbegaafden ook met het "gewone " volk omgaan ..
Laat mijn zoontje van 7 maar lekker nog even kind zijn en zolang hij het nog naar zijn zin heeft en zijn cijfers prima zijn blijft hij lekker zitten waar ie Zit  en zodra wij merken dat ie meer uitdaging wil en niet krijgt zet ik hem zo over naar die andere basisschool .

is overigens verder niet om een discussie over hoogbegaafdheid aan te gaan hoor het is puur onze persoonlijke mening en ervaring hiermee 
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Son  schreef op: 28-05-2015 13:36:22
Zolang je kind gelukkig is en niet gefrustreerd lijkt me dat zeker een goede keus !
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Ik  schreef op: 28-05-2015 13:38:20
ja precies hij heeft het zo naar zijn zin waarom hem dan uit zijn vertrouwde omgeving weghalen 
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Smvn&d  schreef op: 29-05-2015 10:46:19
1200 euro? dat mogen ze niet eens vragen. 

als jou kind het goed doet, gelukkig is en nergens last van heeft zou ik ook zeker niet gaan lopen klooien en naar andere klassen gaan doen ed.
maar jij geeft zelf aan dat dat niet het geval is en dat hij meer uitdaging nodig heeft en dat de school maar wat moet doen.
Dus wat dan aan gaat is je berichtje wel een beetje dubbel.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Myself  schreef op: 29-05-2015 10:52:29
Wij hebben voor dezelfde keuze gestaan.
Bij onze zoon niet gedaan, omdat hij erg op zijn plek zat in zijn klas, hij wou het echt niet.
Heeft altijd extra werk gehad, was soms flink zoeken voor de leerkrachten (en wéér kwam ik aanzetten op school) maar het is gelukt.
Ik heb toen nl zelf het idee geopperd of ze geen boeken konden lenen van Leonardo voor rekenen, het vak waar hij vooral in voorliep.
zodat hij toch uitdaging bleef houden.
Bij andere vakken kreeg hij soms wat extra uitdaging op de computer, maar eerlijk is eerlijk groep 8 was niet zijn leukste jaar, toch wel veel verveling.
Bij dochter deze keuze opnieuw moeten maken en zij is dus van groep 5 vorig jaar naar groep 7 dit jaar gegaan.
Voor haar een hele goede keuze geweest, leuke klas met vriendinnen, kon de lesstof prima aan met al het inhaalhuiswerk van groep 6 erbij.
Want ze moet natuurlijk wel taaltoetsen maken, topo en rekentoetsen.
Ze heeft het soms echt wel pittig gehad qua hoeveelheid, maar deed het ecth heel netjes.
Ze moet nog 10 worden en had hier gisteren 3 meiden van groep 8 over de vloer, ze valt echt niet op als 'jonger zijn', ze hoort er gewoon helemaal bij.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Ik  schreef op: 29-05-2015 11:27:22
Nee hoor mijn bericht is niet dubbel.
Wij merken aan ons kind dat hij het nog erg naar zijn zin heeft in zijn klas, we merken geen raar gedrag, geen verveling niks niet.
Ik zei hierboven dat de juf zei dat ze niet weten of ze hem nog genoeg uitdaging kunnen blijven bieden... daarop zeiden wij dan zoeken ze maar wat..
Wij ervaren juist (nog) geen problemen met hem.. School overigens ook niet want hij functioneert prima in de klas.  Alleen gaat alles hem erg makkelijk af.

Zolang hij het lekker doet in de klas, waarom zouden we dan moeilijk gaan doen?

En mijn andere zoon hebben we niet van die school gehaald zodat hij meer uitdaging kon krijgen, hij is van school gehaald door ons omdat hij 3 jaar lang stelselmatig gepest en buitengesloten werd.  Ik zie alleen nu op die andere school hoe een veilige school/leeromgeving en ook meer uitdaging een positieve invloed op zijn resultaten heeft.

Wat die ouderbijdrage voor de Leonardo betreft zal ik het nog even terugzoeken. Dat bedrag stond ergens op de site . De school waar mijn zoon op zit heeft dus een Leonardo afdeling.

Maar al zou het gratis zijn dan zou ik nog niet voor een HB afdeling kiezen (zeker niet omdat mijn zoon prima functioneert)
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Kyla  schreef op: 29-05-2015 11:28:45
Misschien kan school een LOI cursus aanbieden? Dat kan spaans zijn bijv. frans zou ik dan weer niet zo snel doen, dat krijgt ze op het VO ook wel. Hier had de schoolbegeleidingsdienst toen de school advies gegeven om onze zoon een loi cursus te laten doen, heeft school helaas niks mee gedaan..

Mijn zoon zit nu op voortgezet onderwijs en krijgt lessen van IVIO (wereldschool). Hij heeft maar een handvol leerkrachten die ook echt allemaal geen  lessen Duits, Frans, Wiskunde enz. kunnen geven, maar dat hoeft op deze manier dus helemaal niet.. ze hoeven hem alleen aan het werk te zetten en te helpen met zijn planning. Dus dat een docent dat allemaal moet kunnen is niet waar. Het is vaak meer een kwestie van willen.
 
Quote
RE: Wat kan school nog bieden?
Ik  schreef op: 29-05-2015 11:41:16
Ik heb het al gevonden, het stond in de online schoolgids : e. Een verzoek tot betaling zal vergezeld gaan van een brief van de Stichting PLUTO. De hoogte van de aanvullende bijdrage is €1200,00
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat kan school nog bieden?
Naam
Bericht