Menu
 

Topic:

Help kan de knop niet omzetten!

Miranda   schreef op: 03-04-2015 23:04:07
Hoi ,
ben na mijn zwangerschappen ruim 20 kilo aangekomen, waarvan er nog 15 kilo te veel aanzitten. Heb al zoveel pogingen ondernomen,maar ik houd het gewoon niet vol. Op een gegeven moment schreeuwt mijn lijf om chocolade, friet snoep of andere verkeerde dingen,kan dan echt alleen daar maar aan denken en ga dan toch overstag, weet dat het een kwestie van volhouden is,ik weet dat het niet goed is maar toch doe ik het het.
weegschaal begint nu stiekem richting 100 kilo te gaan,ik wil dit gewoon niet heb ook last van mijn gewicht ,ben soms ook wat kortademig.
wie kan mij wat handvaten geven?
ik weet dat het niet goed gaat zoals het nu gaat maar het lijkt wel averechts te werken,ik eet echt maar door.
voel me er ook erg rot onder!
en wat kan ik doen om mijn conditie op te krikken?
heb flinke bekkenklachten gehad en kamp ook nog met een verwaarloosde enkelblessure, waardoor ik ook weinig durf.......
 
Quote
Navigatie
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Anne Mv 3  schreef op: 03-04-2015 23:14:13
'k Heb het ook al in het shake-topic genoemd: Het 5:2 Vastendieet (boek/schrijver: Michael Mosley)
2 Dagen per week ga je deels vasten (bijvoorkeur 12 uur niet eten, nacht telt ook mee) en mag je die dag max 500cal. Verder mag je (zwarte) koffie, thee en water drinken.
De overige dagen is het natuurlijk wel handig als je uit kijkt hoeveel én wat je eet, maar het is de bedoeling dat je dan in ieder geval wél een normale hoeveelheid caloriën binnen krijgt!
Doordat je 5 dagen normaal mag eten en er eigenlijk ook niets verboden wordt, is het dieet goed vol te houden. Na verloop van tijd zul je op de normale dagen 'automatisch' minder gaan eten.

Ik ben met dit dieet begonnen om gezondheidsredenen. Hoeveel/hoe snel je af valt verschilt per persoon. Op FB is er ook een groep, waar je veel ervaringen kunt lezen!
Als je veel af wilt vallen kun je ook 4:3 doen, dat is intensiever, maar uiteindelijk heb je dan nog steeds 4 dagen per week waarop je best een patatje mag eten o.i.d.
De mensen die hun streefgewicht hebben bereikt gaan vaak over op 6:1 en bijvoorbeeld na de vakantie of na feestdagen doen ze (zo nodig) weer een poosje 5:2
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Anne Mv 3  schreef op: 03-04-2015 23:15:35
Oh, je conditievraag vergeet ik...
Zoek een sport wat je leuk vindt, ik vind het heerlijk om hard te lopen.. Als je het leuk vindt hou je het beter vol.
Met je enkelblessure is zwemmen misschien een goede optie?
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Nelia  schreef op: 04-04-2015 00:30:02
Inderdaad zoals hierboven beschreven: niet de fout maken om in één keer rigoreus te gaan lijnen. Dat houdt niemand vol. Overdag shakes/repen en 's avonds met de pot mee-eten is ook een idee. En af en toe gewoon een snoepmoment inplannen. Oké, dan gaat het afvallen wellicht minder hard, maar het is wel beter vol te houden. Voor de rest goed bewust worden van wat je eet, hoeveel eetmomenten je per dag hebt. Er zijn heel veel lekkere, gezonde alternatieven! Heel veel succes!
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Pacific  schreef op: 04-04-2015 08:00:47
Ik herken je gevoel, ik kan er gewoon niet vanaf blijven. Wat ik ben gaan doen is iedere avond een wandeling maken, op het moment stap ik een uur flink door. Hierdoor kom ik in iedergeval niet meer aan. Slik je de pil? Ik ben (tijdelijk) gestopt omdat ik om me heen hoorde dat je door de hormonen juist meer trek krijgt, en idd het klopt bij mij. Ik neem nog wel wat lekkers, maar niet meer zo extreem. Als ik een pak van 5 twixenhad waren ze gewoon op nu neem ik er eentej(als voorbeeld). En soms ook helemaal niet. Wat ook helpt is een boterham met wat zoets. In één keer rigoreus gaan lijnen helpt niet, probeer het snoeen langzaam af te bouwen en wat meer te bewegen, duurt wat langer maar zo is het wel beter vol te houden. Ga wandelen of bijv zwemmen.
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Wanouk  schreef op: 04-04-2015 08:26:57
Probeer eens om koolhydraten arm te eten. Dan mag je gewoon eten, alleen geen brood/pasta/rijst/aardappelen.
Het is even wennen, maar op een gegeven moment kom je in ketose en heb je helemaal geen trek meer in zoetigheid.

Het is ook beter vol te houden en omdat je gewoon groentes en vlees kan eten, heb je geen honger. Ik ben er zelf 10 kilo mee afgevallen, en in mijn omgeving zijn er vrouwen (en mannen) tussen de 10 en 25 kilo mee afgevallen.
Er zijn verschillende apps te downloaden waar je kan zien hoeveel koolhydraten ergens inzit. 
Het is niet een koolhydratenVRIJ dieet, maar koolhydratenARM, dus een boterhammetje soms tussendoor kan natuurlijk gewoon.

Vanwege je lichamelijke klachten lijkt zwemmen misschien een goede optie. Dan ontzie je je enkel en je bekken (denk ik?)

Veel succes.
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Jen9  schreef op: 04-04-2015 08:40:50
Hardlopen vind ik super, maar helaas... hoe ik t ook opbouwde.. t ging elke keer mis.. idd een slecht bekken en een zwakke rechterenkel... De pijn werd gewoon te erg aan mijn bekken...

Geen koolhydraten is mi slecht voor je gezondheid, hiermee bouw je spieren op en onderhoud je ze.. niet gek dat je afvalt...  We eten zeker teveel koolhydraten, maar je hebt ze zeker nodig...


Maak een schema de eerste dagen en houd je daaraan.. eet veel fruit en groente tussendoor.... haal gewoon veel komkommer en tomaten in huis.


In plaats van hardlopen ben ik gaan wandelen... wel stevig doorpezen en minstens een uur.. maar te helpt wel... en zwemmen.. maar dat kan voor je enkel niet zo goed zijn, dus even navragen...

Niet crashen.... de manier om aan te komen en daarna weer extra bij te komen.. Gewoon eten en minder slechte tussendoortjes.. t Duurlanger, maar t resultaat blijft dan ook veel langer!
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Dropje  schreef op: 04-04-2015 09:12:34
zoek eens naar Mieke kosters.
is eigenlijk normaal eten maar toch neem je bij de koffie één koekje wat je ziet als traktatie.

maar het is even je gedachte omzetten en ervoor gaan!
ben 3 weken bezig en al 2kg kwijt.
nu met pasen ga ik ook lekker eten. Let erna wel weer op
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Jen9  schreef op: 04-04-2015 09:51:29
O ja..xo ongeveer een pond per week afvallen. .dan heb je de meeste kans op blijvend resultaat. .
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Wanouk  schreef op: 04-04-2015 18:44:14

Quote Jen9:

Geen koolhydraten is mi slecht voor je gezondheid, hiermee bouw je spieren op en onderhoud je ze.. niet gek dat je afvalt...  We eten zeker teveel koolhydraten, maar je hebt ze zeker nodig...




Daarom schreef ik ook dat het dieet koolhydraten arm is, en niet koolhydraten vrij. 
Het lichaam heeft koolhydraten nodig, alleen niet zoveel als dat men tegenwoordig naar binnen werkt.
En als je dat kan minderen tot ongeveer 70 of 80 gram per dag, dan val je heel goed af.

 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Spatje  schreef op: 04-04-2015 19:34:35
Dropje welke van de boeken van mieke heb jij?
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Dropje  schreef op: 04-04-2015 22:34:56
Ik heb alleen de bikini challange.
de andere bij vriendinnen geleend
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Spatje  schreef op: 04-04-2015 23:25:16
Ok, nou heb al meer over haar gehoord, heb een boek besteld dus ben benieuwd.  
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Smvn&d  schreef op: 05-04-2015 18:29:01
Ik sluit me bij Jen aan. Gewoon normaal eten.
Een dieet, welk dieet dan ook is gewoon zinloos en heel slecht voor je lichaam.
Probeer een gezond eet patroon te krijgen. Je kunt ook gewoon 1 koekje nemen, het hele pak hoeft echt niet leeg. En je kan ook gewoon eens lekker een patatje eten hoor, maar het hoeft toch geen reuze bak te zijn met nog eens 3 frikandelle erbij?

Eet gewoon normaal en lekker en natuurlijk.

Als je alleen al alle pakjes en zakjes schrapt hoef je al bijna niet meer na te denken en eet je automatisch gezond.

Sommige dieeten kun je best mee afvallen, maar je beschadigd wel je lichaam en maakt jezelf kwetsbaar voor ziektes. En dan heb ik het niet over een griepje.

Ben soms verbaasd wat mensen weg kunnen krijgen.. Als ik trek heb in een koekje, dan neem ik gewoon een koekje.. Andere eten gerust het hele pak, nou het zou er bij mij zo weer uitkomen.
Mijn man heeft daar ook een handje van, alles gaat per pak of zak. Irriteerd me mateloos.. Neem gewoon een koekje, van mij part 2, maar laat het pak lekker met rust 

Kortom, het is belangrijk om een gezonde voedings stijl te krijgen, de basis moet goed en gezond zijn, daarnaast kan dan een hele hoop. En het zal je verbazen, maar als je gezond eet, en dus alle nodige voedingsstoffen binnen krijgt, dan heb je helemaal niet meer de behoefte om zoveel dingen extra te eten. Je lichaam is dan gewoon verzadigd, en dan kun je gewoon lekker 1 koekje nemen zonder dat het hele pak er aan gaat.
Veel mensen zijn gewoon ondervoed, en hebben daarom zoveel behoefte aan eten. Klinkt raar, dik zijn en ondervoed, maar ondervoed houd vooral in dat je lichaam een tekort aan de juiste voedingstoffen en vitamine en minerale heeft. En daar hebben veel mensen last van, en dan blijft je lichaam om eten zeuren, en omdat je dan alsnog de verkeerde voedingsstofloze voeding eet schiet het nog niet op, en blijft je lijf nog zeuren.
Je zult zien dat als je de juiste stoffen genoeg binnen krijg je deze behoefte niet meer heb. 

En gezonde voedings stijl betekend niet dat je niks lekkers meer eet, als je het goed doet eet je juist elke dag heerlijk! En je kunt ook gerust lekker een patatje eten. Als je wilt gewoon van de snackbar, maar weet je hoe heerlijk zelf gemaakte patatjes zijn? En die zijn een stuk voedzamer als die bewerkte troep. En zo kun je eigenlijk alles zelf heel gezond maken. Het zal je verbazen hoeveel dingen die je nu als slecht ziet, en ook slecht zijn, je ook in een heerlijke gezonde variant kan maken.
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Spatje  schreef op: 05-04-2015 19:05:15
Mieke kosters is geen dieetgoeroe overigens.  Haar boeken gaan over de knop omzetten en gewoon normaal doen. 
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Jesmv3  schreef op: 05-04-2015 20:17:20
ik ben sinds een maand aan de lijn en was met drie weken 4 kilo afgevallen.
het staat nu helaas even stil,ook omdat ik  vorige week niet lekker in mn vel zat.
Ik eet gewoon normaal,maar minder.
Ik at soms wel 6 broodjes omdat het lekker was,vooral bij een gezellig gedekte tafel.
ik eet nu sochtends  1 boterham en tussen de middag 2.Tussendoor fruit en savonds gewoon.Wel minder vlees.
En heel veel water drinken.Weekeinds neem ik wel eens wat lekkers maar niet veel.
In het begin vond ik minder eten zwaar en had constant honger,ondertussen ben ik het gewend,savonds heb ik het soms wel moeilijk.


 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Chloe  schreef op: 05-04-2015 21:41:26
Eens met jen en sis. Ben echt een tegenstander van dieten. Gewoon een gezond eetpatroon aanhouden, waarbij je met mate ook echt wel wat 'ongezonds' kan eten. Als je een dieet volgt, onthoud je je lichaam van bepaalde voedingsstoffen en dat is nooit gezond.
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Ma Dalton  schreef op: 06-04-2015 11:46:28
Zou je niet gewoon, heel gewoon kunnen stoppen met diëten en gewoon kunnen gaan eten? 

Gewoon eten wat een mens nodig heeft? Twee tot drie boterhammen met normaal beleg. Heb je nog honger, dan  een kom witte volle yoghurt  erbij zonder suiker erbij.  Een 10/ 11 uurtje met een fruit of een koek.  In de middag weer twee of 3 brood en dan weer een 3 uurtje met een fruit of een koekje en een normale hoeveelheid gewoon avond eten? 
Geen light rotzooi, geen vetarme troep. 
Dan heb je geen honger tussendoor, laat je alle junk eten makkelijk staan en dioe je je lijf geen kwaad. Met jouw gewicht mag en moet je genoeg eten om af te vallen anders stopt je verbranding ermee.
je zult zien dat je gewoon een kilootje per maand ermee afvalt .. En dat he niet jojoot.. Wat er in een jaar is bijgegeten hoeft er niet in een week af he...

ik geloof eigenlijk in geen enkel "dieet". al mijn vriendinnen die diëten worden alleen maar dikker.. Nadat ze heel even een half jaar op streef hebben gezeten.

En wat betreft sport? Kun je niet elke dag even na het eten een kwartiertje fietsen met je kindjes gewoon voor de lol? Het hoeft niet meteen heel zware activiteit te zijn om toch te helpen!
 
Quote
RE: Help kan de knop niet omzetten!
Xlente-marjolein  schreef op: 06-04-2015 16:48:32
Ik geloof in beslissen dat je het anders wil. en dat dan ook doen.

Niet helemaal zonder suiker en vet willen, want dan ga je er naar verlangen, maar alles met mate en geniet van wat je eet!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Help kan de knop niet omzetten!
Naam
Bericht