Menu
 

Topic:

hoeveel stuks kleding van alles ?

-claudia-  schreef op: 30-03-2015 18:00:47
ik denk ik open een topic! ik loop er steeds tegenaan dat ik: graag wil dat dochter (9) zichzelf aankleed, maar als ze zelf dingen uit de kast pakt het een enorme zooi word waar ik dus niet vrolijk van word, en ik eigenlijk ook denk: ja dat kan ook niet anders, want het ligt mega vol...niet normaal...
Ze heeft teveel kleding en dus moet ik iedere keer dingen bij elkaar zoeken voor haar...hoe fijn zou het zijn dat ze het sochtends vroeg zelf ff kan doen? ... andere kant: er zijn zoveel leuke dingen, elke keer kom je wel koopjes tegen etc...vind het lastig om het dan te laten liggen...maar ik vind het ook weer zonde als veel dingen niet of amper gedragen worden (en ja je wil ook nog keuze hebben en niet dat ze elke dag zowat hetzelfde aan hebben).

dus mijn vraag, wat is ongeveer normaal/gemiddelde van wat een kind in de kast heeft op deze leeftijd? Hoeveel broeken ongeveer/longsleeves/tshirts/truien/vestjes/rokjes en jurkjes? Wat hebben jullie kids ongeveer?...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Claudia  schreef op: 30-03-2015 18:02:20
(niet ingelogd nu)
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Jill  schreef op: 30-03-2015 18:07:58
Mijn zoons van 6 en7 hebben ieder een stuk of 8 lange broeken en een stuk of 6 shorts.
Ieder een stuk of 15 truien/longsleeves en een stuk of 12 shirts met korte mouw voor de zomer.

Meer dan genoeg. Ik moet zeggen dat ik wel van de merkkleding ben; dus meer kleding tikt teveel aan Ik ben dol op Vingino, Gaastra, Retour, MC Gregor etc.
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Jen9  schreef op: 30-03-2015 18:28:18
Ik ben niet van de merkkleding haha, maar heb wel zo ongeveer hetzelfde als Jill... wel meer shirtjes....
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Debby1977  schreef op: 30-03-2015 18:31:43
Ik wist niet dat daar een standaard voor stond? Hier koop ik gewoon wat ik leuk vind en kijk ik niet naar hoeveel stuks ze al heeft. Ik maak het niet te gek natuurlijk, maar ik zou echt niet weten wat ze heeft
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Jen9  schreef op: 30-03-2015 18:33:02
Hihi, nee geen standaard, maar sommige dingen hebben we hier echt wel veel nodig. Al zijn mijn jongens 9 en bijna 12..... ze zijn altijd vuil....
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Heleenmv2  schreef op: 30-03-2015 18:35:16

Kan je geen aantallen geven, ben te lui om naar boven te lopen om te tellen, maar 1 ding kan ik je wel vertellen:
Voor mijn meisje heb ik meer stuks dan voor mijn jongen!
Dat komt omdat ze óók gewoon (spijker)broeken, longsleeves, truien heeft.
Maar daarnaast ook nog een paar rokjes, een jurkje, tuniekje, blazertje, legging.
Haar kast is dus voller/rommeliger.

 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Jo  schreef op: 30-03-2015 18:35:19
Ik heb een groeispurtkind en heb voor het voorjaar/zomer bijna niks wat past, dus ik moet flink aan de bak.
Heb geen kasten vol die uitpuilen, wel toen ze nog heel klein was.
Oh bedenk me nu dat ik 7 zomerbroeken heb liggen, vorig jaar in de sale gekocht met 80% korting
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Debby1977  schreef op: 30-03-2015 18:35:59
Iris is 6 en zelden dat ik die 2 dagen hetzelfde aan kan doen, die is altijd smerig
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Jolanda1974  schreef op: 30-03-2015 18:40:35
Onze meiden hebben ook een kast vol.. En die kunnen zelf heel goed kiezen.. (9 en 7 jaar) ik bemoei er niet meer mee. Ik duik af en toe hun kast in om opruiming te houden maar daar blijft het bij. En daarbij weet mijn man niet goed van wie wat is dus het is bij beide meiden een rommeltje in de kast. Alles door elkaar. 
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Bettie  schreef op: 30-03-2015 18:50:27
Ik ben vorig jaar overgestapt op het 'principe' (voor mezelf dan he  ). 1 set kleding per dag in de kast. Dus voor Geerten (ruim 6) 8 broeken en 8 blousjes, truien en/of vesten. Daar kom ik in de winter aardig mee uit. Voor de zomer 'hanteer' ik als basis voor hem 5 korte broeken incl. shirtjes voor erop en 4 of 5 lange broeken met iets erop. 

Bij Edith (4,5 jaar) heb ik ook mijn 'principe' alleen werkt dat in de praktijk wat minder goed dan bij Geerten. Simpelweg omdat zij teveel wisselt van maat e.d. Maar probeer altijd wel een beetje mijn richtlijn aan te houden. Bij haar heb ik in haar zomergarderobe altijd los een aantal verschillende kleuren vestjes hangen. Als het dan wat kouder is, heeft ze altijd iets dat bij haar kleren past.

Wat ik verder ook doe, bij zowel Geerten als Edith is de kleding als set bij elkaar leggen/hangen. Bij Geerten is het eerst broek en er bovenop ligt een blousje, trui of vest. Longsleeves voor eronder liggen op een aparte stapel. Bij Edith hang ik het meeste op en dan doe ik eerst rokje en erbij shirt/vestje/blousje hangen. Ik ben hier na de geboorte van Edith mee begonnen toen ik in het ziekenhuis heb gelegen. Anderen trokken mijn kinderen zulke afschuwelijke combi´s aan dat ik me plaatsvervangend schaamde.

Het voordeel hiermee is ook dat je veel mindere halve setjes bij elkaar hebt. Want ik maak het nu echt per setje compleet.

En ja....voor sommige mensen is deze hoeveelheid kleding al veel; tenminste....ik heb er al best veel commentaar op gehad in mijn omgeving. Maar tot vorig jaar had ik minstens dubbele hoeveelheden en vaak zat, deed ik kleding weg die niet/nauwelijks gedragen was. En dat vind ik dus best jammer. Daarbij heb ik ook niet echt kinderen die meerdere dagen achter elkaar hun kleren aan kunnen hebben. Wel eens een longsleeve maar verder eigenlijk niet.
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Claudia  schreef op: 30-03-2015 18:51:54
Owkee..ja.dus wat is normaal..ze heeft zowieso teveelrokjes,2 stapels.stuk of 15-20. broeken is het lastigst, ene moment past ze iets wel, andere moment niet. E ht beetje buikje-idee en als ze lengte iN gaat word ze wat steviger.
longsleeves,denk nog minimaal 30..shirts weet ik niet, zomerkleding ligt nog apart. Ik gok ookminimaal 30.

vind t lastigwant we vinde beide vanalles leuk, wil zeker keuzes hebben, maar iets uit kast halen lukTnie netjes.
truien/vesten circa 20. Broeken 15 ong, maar Soms past dus bijna niks..jurkjes 10. Al 8 op mp gedaan inmiddels.

Ben. Niet van de merk...meer van de heb..
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Chloe  schreef op: 30-03-2015 19:58:13
voor mijn zoontje heb ik veel broeken (gok een stuk of 10/15) en t-shirts, voor dochter minder. Zoontje heeft nog veel ongelukjes en speelt ook veel buiten, dus die heeft meerdere keren schone kleren per dag nodig. Maar ik heb niets met merkkleding, dus het zijn grotendeels Primark/Zeeman (jogging)broeken.
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 30-03-2015 20:15:38
Ik ben meer van de merkkleding maar koop langggg niet zoveel als sommigen hier. Mijn zoon van 8 heeft 5 broeken, 3 dikke truien en 5 longsleeves. Verder nog 4 vesten die hij draagt met een tshirt eronder. That's it, ik was wel heel vaak dus er ligt altijd iets in de kast.
Mijn zoon van 3,5 heeft veel meer kleding, maar die is elke dag vies en er zit een deel tussen wat van de oudste is geweest.

Zomerkleding koop ik wel altijd veel meer, ze zijn zomers ook zomaar vies en dan wil ik wel genoeg in de kast hebben liggen, ik hou er ook niet van om teveel op vakantie te moeten wassen.
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Nellemv2  schreef op: 30-03-2015 20:59:23
Geen idee hoeveel de kinderen aan kleding hebben liggen. Maar ii denk dat ze voor ruim anderhalve week schone kleding hebben, naast wat er in de was zit of op de strijkstapel ligt..
Moet wel zeggen dat ik vaak hetzelfde pak voor ze en de helft er eigenlijk nooit uitkomt, bv gekregen spul of spul wat toch niet leuk staat of niet lekker zit..

Zoon van 5 kleedt zich gewoon zelf aan en dan heb ik het klaargelegd. Af en toe heeft hij buien dat hij het er niet mee eens is en dan leg ik meerdere sets klaar waar hij uit mag kiezen.

Dochter heeft sterk voorkeur voor rokjes en jurken.met haar 3 jaar
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Truuske  schreef op: 30-03-2015 21:11:30
mijn oudste (bijna 8) heeft 3 nette broeken en 4 jogingbroeken (sport veel). Hij had nog een paar nette broeken maar daar zitten nu gaten in dus die zijn voor naar de camping. Verder een hele stapel t-shirts, iets van 5 longsleeves, 2 dikke truien en 3 vesten en 2 overhemden.

de middelste (net 6) heeft wel wat meer broeken, maar ook veel verstelde broeken die nog van de oudste waren voor buitenspelen, verder ongeveer hetzelfde als de oudste, wel iest van 6 overhemden, ook van de oudste, maar ze staan hen minder leuk dan de oudste.

de jongste is een meid, zij heeft echt veel, maar krijg ook 2e hands van vriendinnen. Ze wil eigenlijk alleen maar rokjes en jurkjes aan die heeft ze dan ook veel. ze heeft 3 broeken, die ze amper draagt. ze heeft ook veel blousjes en vestjes.

Eigenlijk hebben ze gewoon teveel. Ik heb wel net nog voor alledrie een softshell jasjes geckocht bij C&A. Lekker voor het voorjaar en op de camping.  
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Truuske  schreef op: 30-03-2015 21:11:57
jongste is 4
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Mama2  schreef op: 30-03-2015 21:21:08
Ppfff veel te veel lol
Jongste iets van euhhh 13 a 14 broeken die nu passen en al iets van 14 broeken die bijna passen ( elke dag schone broek door lichamelijke problemen )
Iets van 10 longsleeve's, 4 dikke truien, 3 vesten , 2 winterjassen , 2 zomerjassen, 15 korte broeken ( draagt deze nu voor 2 en 3e jaar), en iets van 15 t-shirts waarvan meer dan de helft die nog passen van vorig jaar.

Oudste heeft 7 broeken ( wijde broeken moeilijk te vinden)
6 longsleeve's, 7 dikkere truien, iets van 12 t-shirts en ik dacht 7 korte broeken. 2 winterjassen, 2 vesten en 1 zomerjas.
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Mv5  schreef op: 30-03-2015 22:18:05
ojee, maar goed dat mijn kinderen hier niet lezen...die hebben echt stukken minder dan sommigen hier. en dan zeg ik dat ze zat hebben...
maar ze zijn wel al wat ouder, zeker de oudste twee groeien nauwelijks meer ergens uit. en alleen de middelste wordt vaak vies, maar meestal kunnen ze wel twee/drie dagen een setje kleren aan hoor.
hoeveel ze allemaal precies hebben weet ik niet, maar zeker geen 15 broeken en 30 shirtjes ofzo.
ik ben echt niet van de merkkleding en heb er een hekel aan als iets bijna nieuw weg gaat. daar koop ik het niet voor, ook al is het niet duur of in de uitverkoop.
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Banana  schreef op: 30-03-2015 22:25:22
uhh kasten liggen propvol 
heb klein beetje gekocht nieuw beetje gekoecht tweedehands boel gekregen en super blij mee 
ik was niet elke dag maar vaak zijn ze wel erg vies 
ik dnek dat ik ze 3 weken elke dag schonen kleren aan kan geven en niet hoef te wassen 
schuift ook door dus die jonsgte heeft nog meer 
maar goed als ik iets leuks zie dan wil ik dat ook mee nemen 
of zoals nu jongste wil graag frozen prima 
maar goed ben geen merk iemand shirtjes vaak h&m of action ofzo 
ga ook niet minderen vind fijn als de kast vol ligt wissel ook erg vaak ze dragen vaak alles wel al hebben ze wel voorkeuren 
straks met een dochter zal het nog erger worden vrees ik maar die heeft een iets grotere kast 
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Suusmv3  schreef op: 30-03-2015 22:31:53
zoon van 9 : ong 10 longsleeves, 8 lange broeken, 12 truien/vesten, 8 sportshirtjes en 4 sportbroekjes, 20 thsirts , 10 korte broeken en 7 pajamas

dochter van 6 : uhhhhh heel veel ;-) 10 rokjes 7 jurkjes, lange broeken, 20 long sleeves, 30 tshirts ofzo ( moet ik nog uitzoeken zijn 2 maten door elkaar) 5 vesten 3 korte broeken, 6 bikinis/badpakken 10 leggings, 12 majotjes, 5 joggingsbroeken en 15 pajamas 

zoon van 4 : is net aan het wisselen van maat dus kast ligt bomvol met 2 maten: 
20/25 lange broeken, 4 joggingbroeken, 30 longsleeves, 20 tshirts, 15 korte broeken, 6 truien, 6 vesten 10 pajamas,
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Jen9  schreef op: 30-03-2015 22:39:32
Maar met sommige aantallen red ik t niet.. die van mij moet ik soms echt 2 a 3 keer per dag schone kleren aan laten trekken.. dan weer donderen ze in de sloot, dan zijn ze met voetbal in een plas gevallen etcetera.... En alle dagen wassen red ik niet altijd met mijn werk....
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Pup78  schreef op: 30-03-2015 22:49:48
Zoon 6 broeken, 5 joggingbroeken, 5 longsleeves en 2 blouses. Dan nog ongeveer 8 truien/vesten/trainingsjasje. Alles geschat overigens.

Dochter van vier heeft te veel. Ik krijg veel van twee ccollega's. En daarnaast groeit dat kind amper waardoor ze broeken echt twee jaar aan kan bijvoorbeeld.

Bettie zoals jij het doet zou ik het ook graag hebben! Voor zoon al op de goede weg haha.
voor dochter zou ik ook setjes compleet moeten maken. Probeer ik ook. Maar als je veel krijgt ligt de kast ineens bomvol;-)
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Monica Mv 2  schreef op: 31-03-2015 10:18:04
Veel te veel. Ik kan Guus iedere dag van de maand wat schoons aan doen en dan is na een maand de kast nog niet leeg. Ik koop alles door elkaar merk en niet merk.

Kirsten koopt samen met mij. Zij vind niet zoveel leuk dus dat is lastiger, maar ook haar kast ligt aardig vol.
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
L.  schreef op: 31-03-2015 10:23:30
Veel, maar niet zoveel dat ze veel dingen zelden aan heeft. 8 setjes zodat je week voorkunt vind ik te weinig want dan zie ik elke week dezelfde kleding voorbij komen. Broeken overigens maar een stuk of 6, maar topjes/truien/shirts veel meer. Verder paar zomerjurkjes en vestjes.
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Saskiamveva  schreef op: 31-03-2015 11:36:27
toevallig het weekend zomer kleding gekocht voor Eva bijna 5 en schommelt tussen maat 122 en 128

4 jurkjes
1 rokje
2 korte broeken
1 tuinbroek
5 tshirts
1 vest

moet nog:
spijkerbroek
5 legings
sandalen en zomer schoenen
hempjes

Ik leg de kleding  de avond van te voren klaar en ze kleed zich dan zelf aan

 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Smvn&d  schreef op: 31-03-2015 12:08:27
Wij hebben hier in huis 1 kleding kast, met 4 planken.
De bovenste plank liggen mijn kleren, op de 2e de kleren van de kinderen. Allebei een halve plank. Op die daaronder staan 2 manden met ondergoed en dan blijft er iets minder dan aan halve plank over en daar liggen daan zijn kleren.
En op de onderste ligt het beddengoed van alle 4 de bedden....

Dus hier in huis maar 1 kast, en zelfs die is niet overvol 

Ik heb geen idee hoeveel ze precies hebben, in elk geval genoeg om elke dag schone kleding aan te doen.
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Jen9  schreef op: 31-03-2015 12:55:26
Hier ook 1 kast, een wandkast met 4 deuren haha!
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Deborah Mv..  schreef op: 31-03-2015 13:31:47
Ik moet nodig shoppen!

 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Ik  schreef op: 31-03-2015 16:02:14
Toen de kids jonger waren kocht ik ook (bijna) alles wat ik leuk vond met als gevolg overvolle kasten met kleding wat nooit gedragen werd. Nu ze ouder zijn (7,10,14 en 16) kijk ik echt wat ze nodig hebben.. gemiddeld zo'n 6 jeans per kind, 5 korte broeken en/of rokjes e.d , wel meer tshirts.ik denk een stuk of 12 een stuk of 3 vesten en 5/6 truien denk ik en dan nog sandalen/slippers, sportschoenen en 2 paar gewone schoenen om af te wisselen.  Ze hebben iig genoeg kleding om vaak genoeg af te wisselen.   Oja en alle knullen hebben ook nog een stuk of 4 overhemden denk ik, dan 3 zwemshorts en dochter 3 bikini's en ondergoed weet ik niet..ik denk zo'n 10 onderbroeken/boxers per kind. En zomerjassen ook ieder 2 stuks. En oudste zoon ook wat echte blazers.

Schoenen en jeans slijten hier het hardst.. 3vd4 zijn knullen en die dingen kan ik nooit doorgeven aan de volgende want die zijn gewoon kapot
 
Quote
RE: hoeveel stuks kleding van alles ?
Ik  schreef op: 31-03-2015 16:03:49
De aantallen kloppen niet exact hierboven maar het zijn iig geen 20 of 30 broeken of longsleeves dat zeker niet haha dat heb ik zelf ook niet eens
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op hoeveel stuks kleding van alles ?
Naam
Bericht