Menu
 

Topic:

Het leed dat afspreken heet.Da

Even Anoniem  schreef op: 23-03-2015 10:07:41
Is het nu echt zo moeilijk om een keer een datum te prikken om samen een hapje te eten met een vriendin?
Hier het verhaal.
Ik heb een vriendin die ik al zowat 20 jaar ken.
We lopen de deur niet plat maar dat hoeft ook niet.
Nu zijn we vanaf najaar 2014 al bezig om een datum te prikken om samen eens een avondje weg te gaan.
Toen hadden we een keer een datum maar toen werd zij ziek.
Een andere datum daarna was vrijwel onmogelijk.
Nu hebben we elkaar nog wel een aantal keren tussendoor gezien met verjaardagen van de kinderen maar dat is toch anders.
Nu een aantal weken terug weer een nieuwe poging gedaan.
Ik had doorgegeven dat ik voorlopig de vrijdagen en zondagen vrij ben.
Op de zaterdagen moet mijn man sporten en is dan vaak pas na 20 uur thuis.
Toen kreeg ik een berichtje dat ze dan pas over ruim 2 maanden een keer tijd heeft.
Verjaardagen etc etc.
Toen heb ik haar een berichtje gestuurd of ze dan niet een keer doordeweeks kan afspreken.
Ik werk zelf ook een aantal dagen maar vind het juist leuk om dan 's avonds wat te doen te hebben.
Krijg ik zowat een week later een berichtje.
Afspreken doordeweeks is lastig omdat haar vriend pas op het laatste moment weet wanneer hij een project heeft in de avond.
Toen kwam ze dus met een datum op een zaterdag terwijl ik had aangegeven niet op de zaterdagen te kunnen en nog een andere datum over een maand op een doordeweekse avond maar dan wel onder voorbehoud omdat ze niet weet of haar vriend dan thuis is.
Nu is dat zinnetje " onder voorbehoud"mij een beetje in het verkeerde keelgat geschoten.
Het lijkt potverdorrie wel of zij zich geheel moet opofferen om een keer met mij weg te gaan.
Het is natuurlijk flauwekul dat ze nooit eens doordeweeks kan afspreken.
Mijn man werkt zich ook 6 slagen in de rondte maar als ik op een doordeweekse avond een keer weg gaat dan houdt hij daar echt wel rekening mee.
Nu zou het er dus op neerkomen dat we dan op die zaterdag gaan eten en dat ik dan voor een paar uur een oppas moet zoeken terwijl ik 6 dagen per week kan afspreken.
Dan is er nog die datum onder voorbehoud waarvan ik nu al weet dat die toch niet door zal gaan.
Dan moet ik me nu vastleggen op een datum over ruim 2 maanden en daar heb ik nu even helemaal geen zin meer in.
Ik ben flexibel genoeg maar zij lijkt ondertussen wel een loden deur.
Ook wil ze niet op een vrijdag afspreken omdat ze een aantal keren tot half 6 moet werken.
Ik werk ook tot 17 uur en ben dan echt wel in staat om een keer af te spreken.
Ik ben er ondertussen een beetje klaar mee moet ik zeggen.
Wat vinden jullie?
 
Quote
Navigatie
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Mamavonn  schreef op: 23-03-2015 14:14:54

Quote Even anoniem:
[...]

Dat vind ik toch ook een kwestie van prioriteiten stellen.
Je hoeft immers niet alle verjaardagen af te lopen.
Ik doe dat ook niet.
Als mijn overbuurvrouw een verjaardag viert en een stel vriendinnen vragen aan mij of ik mee ga naar een optreden van Marco Borsato dan is de keuze toch snel gemaakt en ga ik lekker op pad met mijn vriendinnen.
De buurvrouw zal dat vast wel begrijpen en mijn man kan dan mooi een biertje halen en is het probleem ook opgelost.dus omdat jij niet alle verjaardagen afloopt moeten anderen dat dan ook niet doen?

Voor mezelf gesproken, ik heb ook weinig tijd en zou dus echt geen oppas zoeken om met een vriendin af te kunnen spreken. Waarom moet je trouwens per se ergens naar toe. Als haar man s avonds werkt kun je toch ook bij haar thuis langs gaan???
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Duifje  schreef op: 23-03-2015 14:28:44

Ik zeg zelf ook geen verjaardagen af voor een andere afspraak. Of het moet een uitzonderlijk iets zijn. Jij hecht misschien niet veel waarde aan verjaardagen, maar ik doe dat wel  en mijn vrienden en familie zijn me allemaal even dierbaar. Zelf zou ik het ook niet leuk vinden als mensen zomaar afzeggen, terwijl om "zomaar" iets.
En ja ik heb het ook druk, bij ons duurt het soms ook maanden voor we een datum kunnen prikken. En juist daarom zal ik niet snel een verjaardag afzeggen, dat zijn juist mogelijkeheden om iemand weer eens te zien. Maar in vriendschap gaat het toch niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit? Een vriendschap moet ook geen moeten wezen.
Ik snap best dat je teleurgesteld bent dat jullie nog geen datum hebben kunnen prikken, maar zo veroordelend als jij bent vind ik ook niet erg aardig overkomen. En als je denkt dat er iets mis zit, dan zou ik haar gewoon even bellen.

 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Xsara  schreef op: 23-03-2015 14:40:40
als je echt iets graag wilt dan maak je tijd, dat geldt voor jullie alletwee.. blijkbaar is de nood niet zo hoog..

en als ik al 6 dagen per week zou kunnen en die ander werkt niet op die avonden dan zou ik voor die ene avond geen oppas nemen nee.. desnoods verder vooruit plannen wanneer ze wel eens een avondje kan. maar ik zou ook voet bij stuk houden als ik jou was.. maar goed, principieel zijn kan je kop kosten!
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Nerise  schreef op: 23-03-2015 14:56:51
 Dus ze heeft de komende zondagen etc allemaal verjaardagen waardoor ze de *hele*  dag en avond bezet is? Ja joh. Had ze die vorig jaar ook in deze periode? Zat ze altijd al zo vast aan ingebeelde verplichtingen?

Ik heb overigens niks met verjaardagen en ga alleen ik als ik geen andere afspraak heb.

Ik zou er klaar mee zijn. Hier wachten we ook al een paar maanden tot we bij nabije familie op kraambezoek mogen komen. Iedere keer zeggen ze ons af. Ben ik ook wel klaar mee.
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Nina1  schreef op: 23-03-2015 14:59:19
Hier proberen we ook met een Groepje vriendinnen af te spreken... Dat is erg lastig... Maar we gaan dan gewoon met degenen die wel zin hebben. Prima!
Maar met 1 persoon een afspraak maken, ze kan steeds niet... Lastig ik weet het niet. Ik zou zeggrn laat gaan.
En als je haar nu eens belt of langs gaat op d koffie. Face to face. Goedevriendinnen kunnen elkaar alles zeggen.

Hier staat ook al een afspraak voor over een paar wekjes, die staat al een paar maand. Er haken nu wel dames af maar met een paar kan het ook gezellig zijn. De afspraak gaat gewoon door.
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Marli  schreef op: 23-03-2015 16:09:55

Quote Nerise:
 Dus ze heeft de komende zondagen etc allemaal verjaardagen waardoor ze de *hele*  dag en avond bezet is? Ja joh. Had ze die vorig jaar ook in deze periode? Zat ze altijd al zo vast aan ingebeelde verplichtingen?Ik weet niet hoe en wat bij de vriendin van TO, maar ik ben van t weekend nog op een verjaardag geweest; 2 uur heen en 2 uur terug. Zaterdag doe ik dan niets, er is ook nog een huishouden wat gedaan moet worden, en quality time met mijn eigen gezin is dan belangrijker.
Wij hebben een paar jaar geleden al afgesproken dat we maar 1 afspraak per dag maken in het weekend. Dat is voor ons genoeg.


 


Ik snap TO heel goed, maar wil gewoon ook de andere kant belichten, vind ook dat ze niet zo aardig schrijft over haar vriendin. Misschien is het idd wel zo dat ze het wil laten verwateren, maar misschien ook helemaal niet!
Ik kom geregeld bij vriendinnen in het dorp over de vloer; daar kan ik zo binnen stappen en een uurtje of langer blijven. Een vriendin die een half uurtje rijden woont, tja, daar moet ik toch wat meer voor organiseren.


Idd, waar een wil is is een weg, maar je schrijft ook dat jullie kort geleden nog koffie/thee gedronken hebben, misschien ziet zij de 'noodzaak' niet zo? Is er misschien wat aan de hand bij hen? Dan zou je ook een vriendin kunnen zijn voor haar ipv te eisen dat zij een vriendin voor jou is? (dat laatste komt er bot uit, maar kan het even niet anders verwoorden).

 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Even Anoniem  schreef op: 23-03-2015 16:30:45
Teneerste ben ik helemaal niet iemand die verjaardagen zomaar voorbij laat gaan.
Ik loop alle verjaardagen af en ik vind dat helemaal niet erg.
Ik ga naar alle verjaardagen van vrienden en familie.
Maar ik heb ook weleens uitnodigingen voor een verjaardag gehad waarvan ik dacht van wat heb ik daar te zoeken.
Dat waren dan uitnodigingen van buren omdat de kinderen dan weleens met elkaar speelden maar verder had ik niets met die mensen.
Leuk om een praatje op straat te maken maar niet om daar in een volle woonkamer te zitten met allemaal mensen die ik helemaal niet ken.
Dat bedoel ik met prioriteiten stellen.
Als een vriendin mij dan voor die dag zou uitnodigen voor het een of ander dan zou ik voor mijn vriendin kiezen en niet voor de buurvrouw waarvan ik bij wijzen van spreken geeneens haar voornaam zou weten.


 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Debbel79  schreef op: 23-03-2015 16:52:39
Misschien dat die vriendin om deze "dwingende en vooroordelende" houding van jou wel afhaakt.
Zou maar zo kunnen...
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Even Anoniem  schreef op: 23-03-2015 16:57:43

Quote Debbel79:
Misschien dat die vriendin om deze "dwingende en vooroordelende" houding van jou wel afhaakt. Zou maar zo kunnen...Ja wie weet is het dat wel.
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Jolanda1974  schreef op: 23-03-2015 17:46:58
persoonlijk zou ik niet wachten om dit uit te spreken tot jullie een keer wat afgesproken hebben. Ik zou dit veel eerder de wereld uit willen hebben. Je maakt het misschien nu wel veel groter dan dat het van haar kant is. Dat komt tussen jullie in te staan. Ga spontaan bij haar langs, bel haar op. Spreek je twijfel/gevoel uit. Als het een echt vriendschap is dan kunnen jullie dit bespreken.

Zij kan misschien van jouw kant ook wel denken dat je moeilijk doet omdat je niet op zaterdagavond kan afspreken.

Wij gaan ook alleen maar op verjaardag bij familie en vrienden. Dus alleen de mensen die ons erg dierbaar zijn. Ze kunnen nu eenmaal niet hun eigen verjaardag plannen en hebben we tropenmaanden in maart-april & mei. En omdat mijn man moet werken op zaterdagavond vieren ze het heel vaak op de zondag. Eigenlijk onze enigste vrije dag in de week die we als gezin kunnen gesteden. Maar het zij zo.. 
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Pacific  schreef op: 23-03-2015 18:12:14

Hier ook zo'n vriendin, aardige meid hoor, maar ikwild e ook wat afspreken gezellig wat eten, high oid een keertje zonder kinderen. Kwam ze met een datum 3 mnd later. Je maakt mij niet wijs dat je in 3 mdn niet een paar uurtjes vrij kan maken, ze werkt niet, oma kan altijd oppassen enz. Maar goed, wel die datum na 3 mnd aangehouden, belt ze af met een stomme reden. Nog een paar keer gevraagd, had me vorogenomen om het niet meer te vragen. Graag of niet hoor. Niks meer gehoord sinds die tijd

 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Mikmvg  schreef op: 23-03-2015 18:45:07
Ben het wel met Sis eens, jij kunt alleen de zondag envrijdag. Ik heb vrijdagavo nd ook geen zin meer, dan mag dochter niet eensna schooltijd afspreken. En de zondag is voor mij een familiedag. 

Ik spreek eigenlijk alleen in vakanties wel eens met vriendinnen af. Doordeweeks werk ik en heb ik 's avonds ook de knollen 
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Mv5  schreef op: 23-03-2015 18:46:07
ik snap dat mensen het druk hebben, maar als je in ondertussen bijna een half jaar tijd geen enkele keer tijd hebt om iets met een vriendin te gaan doen, vind ik wel raar hoor. waarom kan zij niet een keer oppas regelen 's avonds. of dat haar man thuisblijft.
jij kan zes dagen per week en zij maar één zegt ze en dan ook nog maar één bepaalde dag. als je echt graag een keer wat wilt gaan doen, zou ik wel oppas regelen, maar echt geloofwaardig vind ik het niet eerlijk gezegd. als het bij elke afspraak zo lang duurt en van een kant moet komen, zou ik er op een gegeven moment ook wel klaar mee zijn.
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Marli  schreef op: 23-03-2015 19:53:10

Quote mv5:
ik snap dat mensen het druk hebben, maar als je in ondertussen bijna een half jaar tijd geen enkele keer tijd hebt om iets met een vriendin te gaan doen, vind ik wel raar hoor. waarom kan zij niet een keer oppas regelen 's avonds. of dat haar man thuisblijft.
jij kan zes dagen per week en zij maar één zegt ze en dan ook nog maar één bepaalde dag. als je echt graag een keer wat wilt gaan doen, zou ik wel oppas regelen, maar echt geloofwaardig vind ik het niet eerlijk gezegd. als het bij elke afspraak zo lang duurt en van een kant moet komen, zou ik er op een gegeven moment ook wel klaar mee zijn.Van TO:

Quote mv5:
Pasgeleden is ze hier nog op de koffie geweest en dan neemt ze daar zelf initatief in.Daarom snap ik TO niet zo; praat er over!
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Jen9  schreef op: 23-03-2015 20:51:01
Weet je, we kunnen hier met zijn allen wat van vinden, ik vind trouwens ook van alles hoor... maar dat heeft allemaal totaal geen zin, gewoon bellen en niet mee wachten..

Ik vind t zo niet vriendschappelijk hoe er nu mee omgegaan wordt.. Als vriendin zou ik des duivels zijn als dat zo op een forum werd neergezet ipv dat mijn vriendin aan mij zou vragen hoe of wat.. Of ben ik nu raar (zeg t maar hoor, ben niet zo snel beledigd... ;-)  
Ik ga t echt steeds gekker vinden.
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Even Anoniem  schreef op: 23-03-2015 21:21:28

Quote Mikmvg:
Ben het wel met Sis eens, jij kunt alleen de zondag envrijdag. Ik heb vrijdagavo nd ook geen zin meer, dan mag dochter niet eensna schooltijd afspreken. En de zondag is voor mij een familiedag. 

Ik spreek eigenlijk alleen in vakanties wel eens met vriendinnen af. Doordeweeks werk ik en heb ik 's avonds ook de knollen ik kan maandag,dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag en zondag.
Daar moet toch iets bij zitten waarop zij ook zou kunnen?
In eerste instantie zei ik voor de vrijdag en zondag omdat ik weet dat zij doordeweeks liever niet wil.
Nadien zei ik omdat het zo lang duurde dan liever doordeweeks.
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Jen9  schreef op: 23-03-2015 21:30:50
Maar bel dan.. ik snap er echt helemaal niks van... Ik denk dat je t hier voor jezelf veel erger zit te maken. Je blijft erover door denken terwijl t misschien al lang opgelost had kunnen zijn... Wat kunnen mensen het zichzelf toch moeilijk maken...  
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Smvn&d  schreef op: 23-03-2015 21:42:21
maar ze is dus pas nog spontaan langs geweest? 
en tegelijk heb je het over maanden? Misschien ben je zelf gewoon een beetje niet lekker in je vel? kan dat?
Dat heb ik weleens, dan zit ik niet lekker in me vel en ben ik sago.. en dan doet iedereen alles fout, en als ik dan na ga denken dan valt het eigenlijk best wel mee.

Laatst was ik ook een beetje pissig op een vriendin die maar niet reageerde op mijn berichtjes, terwijl het belangrijk was, vond ik.. en ze had ze wel gelezen steeds... dus ik was pissig daarom, omdat ik echt antwoord nodig had, en was al sago..
Maar toen zei ik een paar uur later dat ik het niet grappig vond, en toen bleek dat ze helemaal niet had kunnen reageren en het wel snel gelezen had en straks wilde antwoorden.. maar ze zat ergens waar ze niet even rustig kon gaan zitten typen.. 
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Smvn&d  schreef op: 23-03-2015 21:43:16
Nog erger was dat ik van die afspraak wist, en dus had kunnen weten dat ze niet kon reageren 
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Anne Mv 3  schreef op: 23-03-2015 21:44:29
Misschien loopt je vriendin 'op haar tandvlees' en is ze te moe om door de week af te spreken.
Dat jij na je werk energie genoeg heeft, betekend niet dat zij ook energie genoeg heeft.

Begrip voor elkaar is wel het minste in vriendschap.
Contact wil je vriendin wel, want overdag spreekt ze wel af.
Praat het uit..Wat is deze vriendschap je waard?
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Myself  schreef op: 23-03-2015 21:45:54
Als het je echt zo hoog zit, bel gauw en praat erover met elkaar.

Verder vind ik het moeilijk om een mening te geven.
Ik heb ook wel eens periodes dat we in lange 'werkreeksen' zitten, als je pas na vier weken weer eens een weekendje samen vrij bent als gezin, zijn we hier soms ook uitgeteld daarvan en hebben weinig lust om iets te ondernemen.
Met sommige vriendinnen lukt het afspreken best makkelijk omdat zij veel door de weeks kunnen overdag, met andere vriendinnen lukt het soms ook pas na 1,5 maand omdat de één ook de zorg werk en dus onregelmatig, en de ander juist weer regelmatig maar 40u.
Ook heb ik één vriendin die sinds dat ze moeder is zeer weinig initiatief neemt voor het afspreken, al haar tijd gaat in haar kleintjes zitten.
Ze is echt geen aanpakker, neemt alle tijd voor haar kindjes, vergeet in mijn beleving zichzelf, maar aan de andere kant geniet ze enorm van haar kindjes.
Qua opvoeding en zo je eigen wegcijferen snap ik op momenten helemaal niets van haar, maar dat is haar leven.
Ik neem het voor lief en ga dus vaak haar kant op als mijn kinderen op school zitten, ik ga er maar gewoon vanuit dat het wel weer makkelijker van haar uit komt als de jongste ook op school zit.

Dus er is overal wel eens iets en het kan gewoon wel eens zo gaan, maar dat wil lang niet altijd zeggen dat het desinteresse is.
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Annie  schreef op: 24-03-2015 00:04:38
Ik kan soms ook lange periodes niet. Ik probeer nu sinds februari iets af te spreken met vriendinnen en ik kan eigenlijk pas eind mei weer. 
Het voorjaar is altijd een drukke periode met verjaardagen, feestdagen en soms wil ik ook gewoon een dagje niets of op stap met mijn gezin.

Uit je stukjes haal ik dat je heel erg vanuit jezelf denk en dat oplegt aan je vriendin. Maar niet alles wat jij vind/doet is DE manier. Persoonlijk vind ik de kinderverjaardag van een buurkindje net zo belangrijk als van een familielid. Soms zelfs belangrijker, immers een goede buur...
Heb je ook wel bedacht dat ze misschien geen oppas kan regelen. Ik heb voor tijdens mijn werk altijd opvang voor de kinderen en oma past ook graag op, maar als ik die ook nog ga vragen voor afspraken met vriendinnen dan overvraag ik die. Betaalde oppas is ook best prijzig, ons oppasmeisje vraagt 5 euro per uur. Dat kan ik niet altijd zomaar missen voor een avondje met vriendin.
Je man alleen laten gaan naar een verjaardag, die van mij zit daar dus echt niet op te wachten, dan gaat hij nog liever niet. Hij is niet zo'n prater en zeker als het een verjaardag vanuit een connectie van mij is, gaan we als ik kan, kan ik niet dan gaan we niet. Ik zou ook niet snel naar een verjaardag van vrienden van mijn man gaan.

Dat gezegd hebbende...zijn mijn vriendinnen niet belangrijk voor me? Nee dat zijn ze zeker wel. En als er echt een noodgeval is, kunnen ze op mij rekenen, dan kom ik desnoods 's nachts naar ze toe. We hebben vooral contact via app en FB en ja daar mopperen we wel eens over maar soms is het ook zoals het is! 
 
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Mvi  schreef op: 24-03-2015 06:56:11
het gaat om het gevoel dat je onderaan het prioriteitenlijstje staat.onder voorbehoud betekent als er iets belangrijkers voorbij komt dan jij heb jij pech. verjaardagen behalve familie struinen wij echt niet allemaal samen af. en een datum is een datum.afzeggen vindt ik zo vreselijk. spreek het wel uit, misschien is ze zich er niet bewust van en zit ze zo vat in haar eigen leven. natuurlijk is een druk gezin en een baan veel. maar hoe druk ik het ook heb, wij plannen met vriendinnen een avond uit en die staat vast. vindt het en belediging naar een ander. een vriendin van mij doet dat ook. half afspreken en dan toch niet meegaan want z gaat met een oude schoolvriendin winkelen....huh? mis ik nu iets sommigen hebbn het echt niet door.
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Wanouk  schreef op: 24-03-2015 07:43:02
Ik begrijp wat je bedoelt TO
Het kan natuurlijk dat ze een keer niet kan, maar 1 avondje moet toch in te plannen zijn, wanneer je het echt wil. En dan niet onder voorbehoud (wat een belachelijke situatie zeg)
Wanneer je 7 dagen per week te moe bent om 's avonds iets af te spreken, lijkt het me een keer tijd om bloed te prikken bij de dokter.

Persoonlijk vind ik het heerlijk wanneer ik door de weeks afspreek, na mijn werk. Gaan we lekker uit eten, hoef ik niet te koken, geen 'chaos' met het naar bed brengen van de kinderen. Lekker ontspannen juist.

Misschien is het anders een idee om op een zaterdag middag iets af te spreken. Samen naar een high tea ofzo.
Dat zou toch ook een mogelijkheid zijn? Dan is het toch op een zaterdag, en hoef jij geen oppas te regelen.
Of moet je man de hele zaterdag sporten? 
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Jessiemv3  schreef op: 24-03-2015 09:36:05
@TO, ik begrijp je twijfels en vind je naar je vriendin helemaal niet opdringerig overkomen. Je doet gewoon je best om een keer af te spreken. Je geeft aan dat jullie al 20 jaar vriendinnen zijn. Wat houdt je dan tegen om haar eens te bellen en het uit te praten? Leg je gevoel bij haar neer en dan kan zijn er op reageren.
Mijn ervaring is dat met appjes/geschreven tekst boodschappen heel anders en vervelend kunnen overkomen terwijl dat helemaal niet zo bedoeld is.

Ik prijs me rijk met een aantal goede vriendinnen om me heen. We moeten ook echt moeite doen om elkaar te kunnen zien en af te spreken door alle drukte om ons heen. Maar of we elkaar nu een paar dagen. weken of maanden niet hebben gezien, het voelt altijd goed. Daarom zijn deze vriendschappen ook zo waardevol.
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Jessiemv3  schreef op: 24-03-2015 09:36:30
houdt=houd
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Femke  schreef op: 24-03-2015 11:08:16
Mijn god,ik heb zojuist een heel verhaal geschreven maar wordt gewoon niet geplaatst
Ik houd het kort.
Mijn advies aan de TO is om de eer aan jezelf te houden.
Ga niet vissen naar andere datums.
Probeer te accepteren dat jullie opvatting over jullie vriendschap anders is dan wat jij had gedacht.
Dit voorkomt teleurstelling.
Ga op de langere termijn een avondje met je vriendin een hapje eten en maak er een leuke avond van met een vriendin.
Jij investeert duidelijk veel meer in jullie vriendschap dan dat zij dat doet en dit werkt niet maar het maakt jou kwetsbaar.
Je bent zo felxibel als het maar zijn kan en meer kun je niet doen.
Ik denk wel dat je vriendin de vriendschap wil behouden maar wel op een ander niveau dan dat jij zou willen.
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Nellemv2  schreef op: 24-03-2015 21:51:52
Pfff vreselijk om met bepaalde vriendinnen een afspraak te maken en sommigen doen voorkomen alsof alleen zij geen tijd hebben of druk zijn. Als ik naaf mezelf kijk hebben wij twee nig vrij jonge kinderen (3&5) en het huishouden, 3 dagen werken, zwemles, vergaderingen..verjaardag hier en daar ( ik ga lang niet overal heen, vier het van mezelf daarom ook nooit gtoots)

Maar ik denk wel dat als je echt je vriendschap wilt (onder) houden dat je dab af en toe tijd moet maken voor elkaar en dan kan je best een oppas inschakelen als het anders echt niet lukt.
Ik vind afspreken om wat te eten oid ook heel anders, en belangrijk dan op een verjaardag met veel kinderen en andere mensen erbij een beetje bijkletsen.

Als zij steeds niet kan of steeds afzegt zou ik eens vragen of nadenken of zij wel dezelfde behoefte heeft als jou.

Ik heb niet ontzettend veel vriendinnen en spreek lang niet wekelijks af, maar heb daar echt behoefte en zin aan op z'n tijd. Maar wel met iemand die dat ook graag wil!
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Nerise  schreef op: 25-03-2015 07:18:47

Quote Jessiemv3:
houdt=houdNee, je had het eerst goed, Jessie

Wat houdt. 
 
Quote
RE: Het leed dat afspreken heet.Da
Minou  schreef op: 26-03-2015 13:59:20
Hoe is het nu? inmiddels contact gehad?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Het leed dat afspreken heet.Da
Naam
Bericht