Jen9 schreef op: 18-03-2015 20:06:32 |
Kom maar op.. iemand ideeen.. ik maak m vaak met Marokkaanse kruiden en wat spekjes en room, uien en
knoflook.. heerlijk.. Maar iemand andere ideen?? Morgen ga ik weer soep malen.... |
Quote |
Marie8 schreef op: 18-03-2015 20:50:00 |
Pompoen...is t daar nog seizoen voor? Ik heb het wel eens met kokos gemaakt, weet niet meer precies hoe. Was wel lekker ondanks dat kokos niet echt mijn favo ingredient is. |
Quote |
Jen9 schreef op: 18-03-2015 21:03:08 |
Flespompoen kan je t hele jaar krijgen, zeggen ze... maar hj was erg voordelig haha.. misschien de
laatsten? t Blijft natuurlijk enorm lang goed als je t goed bewaard.. |
Quote |
M&j schreef op: 19-03-2015 08:23:49 |
Ik fruit ui met knoflook, knolselderij en pompoen, dan doe ik er bouillon bij en lat ik alles even
stoven. Staafmixer er door en de basic soep is klaar. je kan hem zo laten of alsnog afmaken met bv.
fijn gesneden bosui, of koriander, stukjes pastinaak. |
Quote |
Maria schreef op: 19-03-2015 10:47:02 |
Mijn opa maakte altijd heerlijke pompoensoep met o.a. rulgebakken gehakt dat er op het laatst
doorheen werd geroerd. Er zat ook knoflook in en ui (gestaafmixerd dus geen stukjes) en room en
verse kruiden. Ik weet het recept helaas niet... |
Quote |
Smvn&d schreef op: 19-03-2015 12:23:58 |
Niet je vraag, maar weet je wat ook onwijs lekker is van pompoen. Het ding slachten, dan in frietjes snijden, dan op een bakplaat met bakpapier, olijf olie (of welke olie je maar wilt) zeezout er over strooien, en nog iets van kruiden als je dat lekker vind. En dan bakken, en dan heb je heerlijke pompoen frietjes. |
Quote |