Menu
 

Topic:

Die eeuwige sleur

Even Zo  schreef op: 07-03-2015 15:49:54
Het zullen wel de hormonen zijn van mijn aankomende menstruatie maar ik vind mijn leven soms zo enorm saai.
Manlief zit vaak voor zijn werk in het buitenland waardoor ik er continue alleen voor staat met 3 kinderen.
De oudste is 12 jaar en enorm aan het puberen waar ik zo nu en dan spuugzat van ben.Het eeuwige gezeur om huiswerk en brutale mond.De middelste is 10 jaar en dat loopt allemaal goed en de jongste is 2,5 jaar en heeft natuurlijk met regelmaat de bekende peuterbuien waar ik soms gewoon geen zin in heb.
Ik werk 2 dagen buitenshuis maar als ik thuiskom zit ik direct weer volop in de kinderen en kan ik amper even op adem komen.Wil ik weleens iets afspreken met vriendinnen om eens uit eten te gaan dan kan dat pas op zijn vroegst na 2 maanden want die hebben hele volle agenda's op de een of andere manier.
Nu doen we heus wel leuke dingen,we gaan weleens zwemmen met het gezin op zondagmorgen of naar een verjaardag maar naar mijn gevoel gewoon te weinig.
Ik krijg weleens het gevoel dat andere gezinnen echt vanalles doen en een volle agenda hebben.Het enige waarmee onze agenda vol mee staat is het sporten van de kinderen.
Ik mis ook gewoon tijd voor mezelf.Eens spontaan naar de kapper gaan,naar de schoonheidsspecialiste of even lekker shoppen voor mezelf maar dat soort dingen kan amper want dan moet er opvang voor de jongste zijn.
Ik heb de laatste maanden dus ook echt het gevoel dat ik alleen maar bezig ben met en voor mijn kinderen.De oudste kinderen gaan steeds later naar bed dus een lekkere lange avond voor mezelf en mijn man heb ik zelden.
Is een heel beklag en het zal vast wel hormonaal zijn.Afgelopen week was de jongste flink ziek en dan natuurlijk echtgenoot in het buitenland.De hele nacht ieder uur mijn bed uit en 's morgens weer op tijd op het werk.Opvang regelen met familie want ze kon niet naar de creche.De deur niet uit kunnen gaan.Nu kunnen mijn oudste 2 kinderen wel een uurtje oppassen zodat ik even boodschappen kan doen maar dat is niet iets wat ik bij voorkeur doe.
Ik ben 40 jaar en het lijkt ondertussen wel een midlife crisis.
Zijn hier ook dames die het herkennen of ben ik de enige?

Groetjes!!!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Die eeuwige sleur
Kees  schreef op: 08-03-2015 18:57:27
dat is zeker een verschil niet willen of niet kunnen...

ik ben altijd alleen met de kinderen. dag en nacht, weekend en doordeweeks, vakanties, feestdagen, etc.
oke, ze zitten allebei op school dus heb zeker wel tijd om dingen zonder ze te doen.

ik kan niet zomaar de deur uitlopen om iets te doen. nou en? ga ik toch niet de deur uit, komen vriendinnen maar bij mij.

ik ervaar het niet als zwaar, het is gewoon nu eenmaal zo en daar vind ik mn weg in.
ik probeer onder schooltijd boodschappen te doen omdat mijn kinderen het zeer vervelend vinden, maar soms is het gewoon zo. dat is het leven.

balen dat het leven je zo vergaat...tja, dan denk ik dat je niet happy bent en daar verandering in brengen moet je echt zelf doen.

maar het is al een verschil met hoe je in elkaar steekt. ik heb niet zoveel tijd voor mezelf nodig, sommige mensen kunnen niet zonder.

ik snak juist naar sleur zo ondertussen
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Banana  schreef op: 08-03-2015 19:44:19
ddaarom heb ik een thuis kapster gewoon thuis voor de buis eerst kids dan leggen wij een voor een kids direct op bed dan gaan wij als het ndoig is ik sla mezelf ook nog vaak genoeg over 
is ook neit zo mijn momentje 

mijn momentje als ik met vrineden lekker naar bios ga manlief thuis met kids ik ff weg 
eens in jaar dagje huishoudbeurs met mijn moeder 
vaak in okt nog dagje hobby beurs met mams 
en ik ga met zoonlief dagje klussen bij karwei (workshop) 
of dat soort kleine dingetjes 
niet vaak maar gewoon als het kan als ik zin heb enz 
ik kijk nu al uit over twee weken gaan de binken beide weekendje logeren bij de omas en man en ik gaan op pad voor de baby en savonds lekker eten naar de bios op tijd naar bed en uitslapen heeeerlijk dat gebeurd aantal keer per jaar en geniet ik van 
kan dat vaker doen maar ja ga de omas niet altijd opzadelen met .. dus alleen als het zo uit komt 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Nellemv2  schreef op: 08-03-2015 19:46:19
Het is idd ook maar net hoe je het voor je ziet. Ik zit altijd met de kinderen; het is mijn werk en thuis gaat het gewoon door . Ik doe ook bijna alles mét de kinderen en dat vind ik prima en dat hoort er gewoon bij nu natuurlijk en zij leren er van.
Maar er zijn dingen; zoals naar de kapper of huisarts gaan wat ik zonder kinderen wil. Even lekker geknipt worden en een beetje over koetjes en kalfjes babbelen zonder hoeven opletten..heerlijk! Ik moet trouwens nodig weer want de laatste keer was in de zomer..
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Nellemv2  schreef op: 08-03-2015 19:48:09
Banana..ik dacht al dat jij het was..met de andere naam zeg maar maar..je bent al zwanger? Super! Gefeliciteerd joh...voel je je goed?
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Smvn&d  schreef op: 08-03-2015 20:05:53
Ja denk dat dat er ook mee te maken heeft, sommige mensen hebben echt tijd voor zichzelf nodig.
Net als dat sommige mensen het echt nodig hebben om op vakantie te gaan. En zonder functioneren ze gewoon niet goed.
Ik kan dat nooit zo begrijpen, maar voor andere is het juist heel logisch.

Denk dat iedere moeder het soms wel ff zat is, soms ben je moe, of het gewoon ff zat.
Maar je kunt er van maken wat je zelf wil. Je kan moe en sago gaan zitten zijn, maar dan heb je kinderen die strontvervelend worden, of je kunt het positief omdraaien een matras op de grond gooien en biosje spelen, zodat je ff je ogen dicht ken doen en de kids het leuk hebben.
En nee ben der ook niet altijd goed in hoor. soms moet je weer ff omschakelen.

Kinderen opvoeden is nou eenmaal geen makkie, en de een heeft ze juist het liefst altijd om ze heen, en de ander zo min mogelijk. Oke dat laatste is wel een uiterste natuurlijk, maar als voorbeeld.
Ik ben ze ook wel eens ff zat hoor. Maar als ze op school zijn dan mis ik ze ook, en verveel ik me en is het zo stil. het 'heerlijk ze gaan naar school' wat ik zo vaak hoor, dat ken ik helemaal niet. Kan het me niet eens voorstellen. Misschien komt dat nog, als ze al een paar jaar op school zitten ofzo.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Banana  schreef op: 08-03-2015 21:20:55

Quote nellemv2:
Banana..ik dacht al dat jij het was..met de andere naam zeg maar maar..je bent al zwanger? Super! Gefeliciteerd joh...voel je je goed?
its mee 
en ja alweer 14wk en een dag gaat hard man 


en sluit me dan verder aan bij sis is idd gewoon net je karakter 
ik vind op vakntie gaan heerlijk niet te ver en neit te veel gedoe 
vroige jaar zou ik zo wekelijks kamperen zooi in de auto weg nu zeg ik uhhh blijf lekker thuis al dat gedoe met die bergen zooi enz ik vind wel best zo dus gaan mei vak midweekje in huisje en zomer blijven we thuis hoogzwanger in een tent zie ik neit zo zitten 

maar idd jou humeur bepaald dat van de kids als ik mijndag niet heb zijn de kids niet te harden ben ik relax zijn het engeltjes 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Even Zo  schreef op: 08-03-2015 21:57:06
Ik ga het nog een keer proberen want voorgaande bericht is gewoon foetsie.
Allereerst bedankt voor alle reacties.
Als eerste wil ik even duidelijk zeggen dat ik bewust voor mijn kinderen heb gekozen en ik ben blij dat ze gezond zijn.Mijn portie met ziektes en overlijden heb ik al in mijn jeugd gehad.
Daar ga ik verder niet over uitwijden.
Mijn voorgeschiedenis wil nog niet zeggen dat ik iedere dag hoef te jubelen van blijdschap en dankbaarheid.
Dat is niet reëel.
Ik vind het moederschap mooi maar soms vind ik het ook zwaar en gewoon niet leuk.
Een puberende zoon in huis is allerminst gezellig.
Wanneer je man dan ook nog veel weg is en je kunt niets delen of even een adempauze inlassen door iets leuks te doen dan kan ik het soms als zwaar ervaren.
Ik ben inderdaad iemand die tijd voor zichzelf nodig heeft.
Dat was ook al het geval toen we nog geen kinderen hadden.Mijn peuter naar de kapper meenemen ga ik dus niet doen.Daar doe ik niemand een plezier mee.
Mijn peuter gaat niet naar de peuterspeelzaal omdat ze al 2 volle dagen naar de crèche gaat.
 Ik heb het wel overwogen maar voelde niet goed.Mijn tijd komt wel weer wanneer ze naar school gaat.
Wegcijferen doe ik al meer dan me lief is want ik zie in mijn omgeving ook dat het anders kan maar dat moet ik wel zelf doen.
Vandaag leuke dag gehad.
Middelste gewonnen met handbal en samen een stuk wezen fietsen en dat doet me goed maar ik blijf een zekere uitdaging en voldoening missen.Als de jongste straks naar school gaat wil ik wel actiever bij school betrokken zijn.
Misschien iets gaan doen op vrijwillige basis.
We gaan eraan werken om toch te accepteren dat het nu zo is zoals het is en dat werkt opzich wel.
Ben ieder geval blij te lezen dat ik niet de enige ben die het zo voelt.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Pien  schreef op: 08-03-2015 22:09:25
Ik herken je verhaal ook hoor. Ligt denk ik ook nu aan je leeftijd. Als of je een soort balans opmaakt. Ik ben ook 40. Heb twee kinderen van 10 en 12 dus puberteit staat hier ook voor de deur. Oudste heeft Asperger dus een jongen met een gebruiksaanwijzing. Niet altijd makkelijk, wel een uitdaging. Ik leef bij de dag. Als ze op school zijn en ik niet hoef te werken is het naast het huishouden ook tijd voor mijzelf. Als ze uit school komen is het vooral kindertijd. En inderdaad de avonden worden steeds korter met tieners in huis. Mijn man is 6 dagen per week aan het werk, vaak ook in de avond. Met het avondeten is hij er altijd en besteedt dan ook tijd aan de kinderen. Zondag is de enige dag dat we met zijn vieren zijn. Dan doen we leuke dingen samen maar we doen ook dingen in en aan huis. Maar we zijn die dag wel samen.  Ik denk ook wel eens is dit alles in mijn leven. Maar ja dit is het dus. We zijn gezond, hebben fijne kinderen, vrienden en familie. Een huis, werk. We proberen er iedere dag gewoon weer het beste van te maken, soms leuk, soms niet.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Sapperdeflap  schreef op: 09-03-2015 08:38:18
Nou ja, een heel bericht weg!

In het kort dan maar.

Even zo: "mijn tijd komt nog wel" vind ik altijd zo'n berustende uitspraak! Je leeft nu en niet in de toekomst, dus je kan maar beter zorgen dat je het nu zo prettig mogelijk hebt. Een aantal tips van mijn kant:

- Breng je peuter een extra ochtend naar het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Zo heb jij wat tijd voor jezelf en kan je doen en laten wat je wil, want deze paar uur zijn helemaal voor jou alleen!
- Zet puber op een huiswerkklas. Jij hebt er dan minder omkijken naar en zij zitten hem voor jou achter de vodden. Natuurlijk moet hij thuis ook nog wat doen, maar veel minder dan wanneer hij niet op een huiswerkklas zou zitten!
- Regel een goede oppas en ga eens in de week een avond op pad. Je kan naar een vriendin, in je eentje naar de film, in je bed gaan liggen of iets anders waardoor jij je batterij weer op kunt laden.
- Laat de boodschappen bezorgen. Scheelt heel veel tijd!
- Kook een paar dagen vooruit of zorg dat je pastasaus en dergelijke in de vriezer hebt liggen. Scheelt veel tijd en stress!
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Debbel79  schreef op: 09-03-2015 09:04:30
Je kan ook genieten MET je kinderen. Doorbreek het gewone dagelijkse patroon en ga andere dingen met ze doen dan je normaal doet.

Avondeten? Doe het af en toe een keertje anders bijvoorbeeld Frietjes op tafel! Ipv op borden, groot wegwerpkleed erop en gooi alles er maar op. Eigenlijk voor kinderfeestjes, maar maak van elke dag een feestje. Je zal merken dat kinderen (zelfs pubers) dit geweldig vinden. En daardoor jij ook!

Lunch? Gooi een kleed naar buiten, of bij koud weer op zolder/slaapkamer/woonkamer en ga daar picknicken.

Laat je kinderen een keer koken

Boodschappen doen? Sis haar idee, plaatjes zoeken, uitprinten en laat ze maar zoeken in de supermarkt. Geweldig leuk!

Poetsen? Geef je jongste een teiltje waar een bodem water in zit. Kinder serviesje erbij en laat ze maar flodderen terwijl jij door het huis wappert. Als kaatste de plek waar zij het waterballet heeft gemaakt en klaar.


Doorbreek je dagelijkse bezigheden door deze op een compleet andere verrassende manier aan te pakken. MET je kinderen. Voor hen en voor jou leuk.

Probeer de kinderen niet als last te zien, want dan wordt elke klus zwaar.
Juist gezellig joh. Zoek een manier om het klusje wat gedaan moet wirden leuk te maken door het op een andere manier aan te pakken waarbij je de kinderen op een leuke manier betrekt.

Veel gezelliger op deze manier. Ipv lastig

 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Jessiemv3  schreef op: 09-03-2015 09:37:10
Ik begrijp je gevoel wel en vind ook dat je best even mag klagen.
Wij hebben drie kinderen, 1 puber, 1 bijna-puber en een kleuter. Met de eerste ben ik druk bezig met begeleiding op VO (brugklas), de tweede gaat straks ook naar het VO dus zal ook de nodige begeleiding nodig hebben en onze jongste heeft nog een ander soort aandacht nodig. Daarbij werk ik 18 uur, het huishouden draait ook elke week door dus ik heb vaak ook het gevoel dat elke week er 'hetzelfde' uit ziet.

Om dat te doorbreken sport ik twee keer per week met een vriendin, ga ik op de dagen dat ik vrij ben en de kids op school zitten heerlijk alleen shoppen of iets met een vriendin doen. Straks zit jouw peuter ook op school en dan ligt die mogelijkheid er ook voor jou.
Ik denk, misschien simpel gezegd, dat je je er bij neer moet leggen dat je leven er nu zo uit ziet, erover na blijven denken dat het zo 'saai'is helpt je niet verder. Blijven hunkeren naar iets wat niet zal komen kan je ook een onrustig gevoel geven of je gevoel juist versterken.


 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Xxx  schreef op: 09-03-2015 10:31:14

Quote Sapperdeflap:
Nou ja, een heel bericht weg!

In het kort dan maar.

Even zo: "mijn tijd komt nog wel" vind ik altijd zo'n berustende uitspraak! Je leeft nu en niet in de toekomst, dus je kan maar beter zorgen dat je het nu zo prettig mogelijk hebt. Een aantal tips van mijn kant:

- Breng je peuter een extra ochtend naar het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Zo heb jij wat tijd voor jezelf en kan je doen en laten wat je wil, want deze paar uur zijn helemaal voor jou alleen!
- Zet puber op een huiswerkklas. Jij hebt er dan minder omkijken naar en zij zitten hem voor jou achter de vodden. Natuurlijk moet hij thuis ook nog wat doen, maar veel minder dan wanneer hij niet op een huiswerkklas zou zitten!
- Regel een goede oppas en ga eens in de week een avond op pad. Je kan naar een vriendin, in je eentje naar de film, in je bed gaan liggen of iets anders waardoor jij je batterij weer op kunt laden.
- Laat de boodschappen bezorgen. Scheelt heel veel tijd!
- Kook een paar dagen vooruit of zorg dat je pastasaus en dergelijke in de vriezer hebt liggen. Scheelt veel tijd en stress!Dus ..... kind naar de opvang en jij lekker chillen????????

Dit vind ik echt een hele slechte oplossing. ..... sorry ...... Dat is opvang toch niet voor bedoeld!
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 09-03-2015 13:07:26
top ik heb vandaag zon dag en.ik.lees jullie.amtwoorden en denk hupakee gaan.met die banaan!!
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Jen9  schreef op: 09-03-2015 13:13:03
Nou, Xxx.. waarom niet.. graag zou ik zo zeggen!!!!
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Xxx  schreef op: 09-03-2015 13:40:29
Serieus Jen9?
Ik vind kinderopvang niet iets wat je je kind naar toe brengteen zelf naar even gaat shoppen.

Psz zou ik me nog voor kunnen stellen. Maar dat deed ik mijn kind naartoe voor mijn kind zelf.

Oppas vind ik weer anders, dat is in mijn eigen huis of ergens waar de kinderen graag komen zonder dat ik hoef te werken.

Maar naar de opvang voor mijn eigen plezier. ...... Vind ik erg.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Sapperdeflap  schreef op: 09-03-2015 13:45:48
Hoezo XXX? Als TO die paar uurtjes voor zichzelf nodig heeft om op te laden, wat is daar dan zo erg aan?

Zolang je gewoon betaalt voor oppas/kdv/psz, vind ik dat je zelf mag weten wat je in die tijd dat je kind door anderen verzorgd wordt doet. Of je nou aan het werk bent, even tijd voor jezelf nodig hebt of wat dan ook. 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Marli  schreef op: 09-03-2015 14:01:12

Quote Sapperdeflap:
Hoezo XXX? Als TO die paar uurtjes voor zichzelf nodig heeft om op te laden, wat is daar dan zo erg aan?

Zolang je gewoon betaalt voor oppas/kdv/psz, vind ik dat je zelf mag weten wat je in die tijd dat je kind door anderen verzorgd wordt doet. Of je nou aan het werk bent, even tijd voor jezelf nodig hebt of wat dan ook. Hier dezelfde gedachte; als je er beide (ouder en kind) bij gebaat bent; waarom niet?
Al is het maar 1x per 2 weken een middag; ik zie ook geen verschil in oppas of kdv in deze. 

Ik ben erg blij met mijn vrije woensdagochtend; hier gaan ze al naar school allebei, maar ik geniet volop van die paar uurtjes alleen. Wij hebben bewust gekozen voor kinderen, maar wees eerlijk; had je echt van te voren kunnen bedenken hoe het ECHT zou zijn? Ik doe mezelf en onze kinderen er geen plezier mee om altijd bij ze in de buurt te zijn.  Ik ben er niet voor mijn kinderen, we zijn er voor elkaar.  Ik heb het niet over de hele kleintjes, maar hoe ouder ze worden hoe meer je ze ook los moet laten. Ooit moeten ze zelf in de wereld staan.
Zo lang het werkt voor BEIDE partijen; wie is die ander dan om een oordeel te vellen?

 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Smvn&d  schreef op: 09-03-2015 14:03:21
Mijn ding zou het ook niet zijn, maar beter een extra ochtendje opvang als nog eens de psz erbij toch.
Het is zieliger voor een kind als mama het allemaal maar moeizaam trekt en daardoor een minder gezellig huis heeft, dan een extra ochtendje opvang denk ik.

psz is in feite hetzelfde. hier gingen ze ook voor hun zelf naar de psz, maar dan wel 2 ochtendjes. niet de 4 omdat dat zo lekker voor mama is. 2 ochtendjes is voor puur en alleen het kind meer dan genoeg. Dus ook daar valt wat over te zeggen.
De meeste kids gaan 4 ochtende.. En dat is echt niet voor het kind zelf hoor.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Smvn&d  schreef op: 09-03-2015 14:04:39
en het kdv is al een vertrouwde omgeving, zowel mama en kind kennen het en vinden het leuk.

En nogmaals ik zou het zelf nooit doen, maar ik zit niet in deze situatie. Kan me best voorstellen dat sommige mensen het echt even kunnen gebruiken. We hebben het over 4 uurtjes.. 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Xxx  schreef op: 09-03-2015 14:08:25
Ik zal wel raar denken dan .
Ik zit thuis. ..... afgekeurd.
Maar de eerste jaren van de kinderen zijn nou eenmaal zo.
Ik zit ook regelmatig in een sleur.
Maar toen ze nog niet naar school gingen zou ik er niet eens aan gedacht hebben om ze naar de opvang te doen zodat ik mijn handen vrij had.

Er zijn zoveel andere manieren om op te laden.
Kids liggen toch ook eens op bed?
Man die ook weleens thuis is.
opa of oma?

Een kdv vind ik voor werkende ouders. Niet om je kind neer te zetten omdat mama wil shoppen......

En dan nog betekent kinderen hebben niet heel de dag met ze bezig zijn.
Mijn Kids spelen buiten of spelen zelf en dan kan ik haken, kleuren, serie kijken...... enz....

En nogmaals ik ken die sleur ook, maar het is mijn stelligheid waarschijnlijk die dat niet vind kunnen.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Smvn&d  schreef op: 09-03-2015 14:11:22
Maar jou kinderen zijn al ouder, die van mij spelen ook buiten, en vermaken zichzelf ook. Maar toen ze 2 waren was dat wel ff anders hoor, althans ik liet mijn 2 jarige niet alleen buiten spelen .
En had ik er ook nog een die de hele dag huilde.
Ik dumpte haar dan inderdaad bij oma, maar als je geen oma heb? Dan is het toch niet zo'n gekke oplossing?
Kind dumpen is kind dumpen, of het nou bij oma is, de psz, of een kdv.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Sapperdeflap  schreef op: 09-03-2015 14:38:46
XXX, jouw man is zeker 's avonds thuis? Volgens mij is de man van TO regelmatig in het buitenland en het is echt heel anders om in je uppie op de bank te zitten als de kinderen op bed liggen dan wanneer je samen bijvoorbeeld voor de buis hangt. Geloof me.

Mijn man werkt dus ook in het buitenland en ik zit doordeweeks altijd alleen met de kinderen. Soms is het prettig, want ik doe dingen op mijn manier en niemand die er wat van zegt of die het op zijn manier wil doen. Soms is het gewoon ruk. Ik voel me ook wel eens niet lekker, ben moe, heb tijd voor mezelf nodig of wil wel eens een avond naar een vriendin. Een hoop dingen zijn op te vangen met oppas en dergelijke, maar toch gaan mijn kinderen in de vakanties een dag per week naar de bso. Mooi niet dat ik die dag hard ga werken! Ik werk dan 's ochtends een paar uur (werk thuis) en de rest van de dag is voor mij en voor mij alleen! Ik heb dat echt nodig om de rest van de week ontspannen door te komen.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 09-03-2015 14:41:19
Mijn kinderen gaan 2 dagen aar het kdv. En hier mag je ze alleen na 16.30 ophalen omdat dat rust geeft voor de groep. Ik zit op school en moegt ook veel thuis doen, dus ik heb ook een dagje extra opvang voor mijn huiswerk. De ene keer ben ik echt de hele dag op school met klasgenoten of alleen, maar het komt ook wel eens voor dat ik de avonden tot in de nacht doorwerk zodat ik die dag heerlijk vrij ben. Aangezien ik 2 kinderen nog niet op school heb en geen familie in de buurt is dat af en toe echt wel heel erg lekker!
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 09-03-2015 14:49:39
Oh, mijn vriend gaat om 05.00uur de deur uit en is rond 17.30 weer thuis 5 dagen in de week en sport dan 2 avonden tot 20.00., Ik vind vooral de ochtenden zwaar. Het begint al om 04.30 dan wordt de eerste wakker (baby). Die leg ik om 06.00 op bed waarna de jongste wakker is dus ga ik weer naar beneden om brood te smeren. 06.30 ga ik lekker nog even naar bed tot 07.15. Ik heb alleen een fiets, en het is soms een hele uitdaging om op tijd op school te zijn. Eerst loop ik met de kinderwagen en andere kinderen naar de creche. Dan loop ik naar huis en pak de fiets om de oudste naar school te brengen(helaas een hele andere richting uit als mijn school) en dan fiets ik zelf naar school. Nou, als het dan klote weer is baal ik flink, vooral voor de kinderen. Voor de rest ervaar ik het niet als zwaar, wel omdat momenteel de baby heel vaak ziek is, ik geef dan 01.00 de laatste fles en een zetpil omdat ze dan ook huilend wakker wordt en 04.00 is ze alweer wakker. Maar goed, het hoort erbij met kleine kinderen heb je niet vaak rust.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Xxx  schreef op: 09-03-2015 15:08:58

Quote Sapperdeflap:
XXX, jouw man is zeker 's avonds thuis? Volgens mij is de man van TO regelmatig in het buitenland en het is echt heel anders om in je uppie op de bank te zitten als de kinderen op bed liggen dan wanneer je samen bijvoorbeeld voor de buis hangt.Nee hoor, mijn man werkt onregelmatig.
Heel vaak de avonden, nachten niet thuis. ...
Dus ik sta er vaak alleen voor.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Even Zo  schreef op: 09-03-2015 15:14:11
Wow wat een reacties allemaal.
Ik heb inderdaad ook overwogen om haar een ochtendje naar de pzs te brengen maar omdat ze het daar niet gewend is doe ik het liever niet.
Een dagdeel extra naar het Kdv is zeker een optie maar er hangt wel een prijskaartje aan en dat houdt me toch wel tegen.Ze zou het zeker geen straf vinden om extra te gaan.
Ze gaat 2 dagen en op de dagen dat ze gaat staat ze al met jas en schoenen paraat om de deur uit te gaan.
Komende vrijdag heb ik wel een hele dag voor mezelf muv de oudste 2 kinderen maar die zitten grotendeels op school die dagen.Ik had nog een geruilde dag staan dus die kan ik mooi komende vrijdag compenseren.Ik ga dan vooral genieten van de rust.Op het gemak even alle weekboodschappen doen zonder een peuter die wanneer ik linksaf wil altijd weer rechtsaf wil gaan.
Ik ken ook genoeg moeders die bijv niet werken maar wel hun kindje 2-3 dagdelen naar de psz brengen en dat soort vrije momenten mis ik gewoon om even op te laden.Vandaag is mijn man een dag vrij en vanmiddag kon ik mooi zelf even naar het dorp fietsen en op mijn gemak wat winkels inlopen.Het klinkt nu net alsof ik mijn peuter spuugzat ben maar ze zit momenteel in een fase die ze weleens hebben met 2,5 jaar die niet altijd even leuk en gezellig is.Koppige buien en boos worden.Ik kan me niet voorstellen dat er veel moeders zijn die daar nu echt van kunnen genieten
Vanavond eerst oudergesprek op school omtrent de oudste.Ben weer benieuwd.
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Smvn&d  schreef op: 09-03-2015 16:03:49
Nee hoor, elke moeder is die buien eens zat, een 2 jarige is gewoon soms een rot kind  Vond het niet bepaald de leukste leeftijd, en de jongste die huilde ook nog eens de hele dag, ja echt de hele dag, daar reed ik toen ze 2 was smiddags maar doelloos rondjes mee met de auto om haar in slaap te krijgen,, of nouja in de hoop dat ze een half uur der tetter zou houden.
En soms was ik haar zo zat, dat ik naar mijn moeder reed, in der arme drukte, en er vandoor ging. Soms heb je dat gewoon.

En liever een moeder die haar kind een ochtend extra kdv doet, als zo'n door gedraaide moeder van dat progamma laatst.
Ik zie hierin geen verschil tussen thuis zittende moeders die hun kind naar de psz doen, of een moeder die werkt, en het kind 1!!!! ochtend ergens brengt om even rust te hebben.
Vind het ook raar dat het wel oke is om als thuis zittende moeder je kind 2-4 ochtende weg te brengen, maar een werkende moeder die mag nooit een ochtend voor zichzelf. 
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Even Zo  schreef op: 09-03-2015 17:04:29
Dat vind ik ook maar een rare gedachtengang dat het soms vreemd wordt gevonden dat wanneer je buitenshuis werkt je ook op de dagen dat je thuis bent je kind even wil uitbesteden.
9 van de 10 moeders brengen hun kind naar de pzs omdat ze vooral zelf even een adempauze nodig hebben en dat is ook helemaal prima.
Als ik 's morgens om 7.45 bij mijn werk kom binnenstormen dan kan ik soms echt het gevoel hebben er al een hele dag op te hebben zitten.Kom ik tegen 18 uur thuis met een vermoeide peuter en ik heb 2 tieners om me heen hangen die hun verhalen en beklag willen doen dan kan ik toch niet zeggen dat ik weer lekker opgeladen ben na zo'n dagje werken haha.
Er moet gegeten worden(doorgaans makkelijk), de oudste moet naar voetbaltraining,de jongste nog even snel douchen want die stinkt altijd wanneer ze uit de creche komt.
Ligt de jongste eindelijk op de bed dan is er altijd nog huiswerk wat moet worden gemaakt en waar hulp bij nodig is of er is weer iets anders aan de hand.Als ik dan de andere morgen mijn bed uitkom kan ik echt enorm moe zijn.De oudste 2 zijn snel vertrokken maar dan heb je nog een peuter rondlopen die aandacht wil.Het huis is een benden want de avond daarvoor was ik te moe om dat nog op te ruimen en met een beetje pech is de vaatwasser geeneens ingeruimd.Als ik dan de jongste even uit zou kunnen besteden en even als de vliegende vaart door mijn huis zou gaan dan zou ik me zoveel beter voelen.Ze zeggen niet voor niets een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd,
Dat er iets moet veranderen is wel duidelijk.Mijn man is vandaag een dag thuis en de jongste had vandaag flink wat buien en hij zei ook dat die het zich wel heel goed kan voorstellen dat ik het soms goed zat ben en dat ik moe ben.Ligt het toch niet aan mezelf
 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Sapperdeflap  schreef op: 09-03-2015 18:56:50
Even zo, natuurlijk ligt het niet aan jezelf! Je hebt gewoon tijd voor jezelf nodig, that's all. En nee, dat maakt je geen slechte moeder, maar een moeder die ook gewoon mens is en die niet 24 uur per dag tot ieders beschikking kan staan. 

Ik zou echt je peuter onderbrengen bij een oppas voor een middag in de week. KDV, oppas, peuterspeelzaal, maakt niet uit. 

Mijn drie zoons gaan naar school, maar ik heb nog een peuterdochter thuis. Zij gaat vier ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal, maar ik werk er maar drie. Die ene ochtend extra is echt voor mij om op adem te komen en gewoon te kunnen doen wat ik wil. Daarnaast heb ik nog een oppas voor een middag in de week, zodat ik dan wat klusjes kan doen waar ik in het weekend, als mijn man dus thuis is, geen zin in heb. Ik breng veel liever het weekend door met zijn zessen en doe leuke dingen met het gezin, dan dat ik de halve dag bij de kapper zit. Ik zie mijn man al weinig en we hebben als gezin weinig tijd met elkaar, dat ik echt zonde vind om die tijd niet goed te benutten. 

 
Quote
RE: Die eeuwige sleur
Banana  schreef op: 09-03-2015 19:16:35

Quote Smvn&d:
Mijn ding zou het ook niet zijn, maar beter een extra ochtendje opvang als nog eens de psz erbij toch.
Het is zieliger voor een kind als mama het allemaal maar moeizaam trekt en daardoor een minder gezellig huis heeft, dan een extra ochtendje opvang denk ik.

psz is in feite hetzelfde. hier gingen ze ook voor hun zelf naar de psz, maar dan wel 2 ochtendjes. niet de 4 omdat dat zo lekker voor mama is. 2 ochtendjes is voor puur en alleen het kind meer dan genoeg. Dus ook daar valt wat over te zeggen.
De meeste kids gaan 4 ochtende.. En dat is echt niet voor het kind zelf hoor.

olei oei harde uitspraak neit geheel waar 

ik ben thuis en mijn kinda gaat 4 dagdelen naar de psz en echt niet voor mijn plezier maar wel voor kind
hij weet heeel erg ged wanneer hij wel en niet mag 
psz zit in de basis school van jayden we lopen over schoolplein waar de ingang zit 
ik wilde hem 2 x brengen maar ja hij had snel door dat hij vaker mocht (speelde juffen leuk op in ) en nu als ik hem niet breng krijg ik geheid ruzie zijn school is heilig 
behalve als jayden een studie dag heeft dan mag ook hij kiezen en dan is ie liever thuis bij jayden 
maar als jay naar school gaat nee kan hem niet thuis houden hoor 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Die eeuwige sleur
Naam
Bericht