Menu
 

Topic:

Zindelijkheid

Senna  schreef op: 12-02-2015 11:33:34
T. wordt begin juni 4 maar is (nog) niet zindelijk.
Ben er altijd van uit gegaan dat hij hier vanzelf aan toe zou zijn maar het lijkt daar nog niet op. We willen hem toch wel graag zindelijk naar school laten kunnen!
Wanneer hij zonder luier loopt moeten we hem elk kwartier op de wc zetten en dan nog heeft hij tussendoor ongelukjes. Hij wil op zich wel (tuurlijk heeft ie ook wel eens geen zin om naar de wc te gaan) maar het lijkt niet te lukken.
Ontlasting zou, als het aan hem ligt, uren in zijn luier zitten. Door zijn darmproblemen in het verleden poept hij best vaak.
Maar plassen op de wc zou ik al heel wat vinden en zover lijkt het voorlopig nog niet te komen.

Heeft iemand tips om hem te helpen zijn blaas beter te beheersen waardoor hij het minder snel laat lopen?
 
Quote
Navigatie
RE: Zindelijkheid
Mamajenti  schreef op: 12-02-2015 11:38:35
Hoe gaat het als hij in zijn blootje loopt? 

Hier had de jongste door het dragen van een slip of strakkere onderbroek hetzelfde gevoel als een luier en dan ging het mis. Liet ik hem in een ruime boxer of zijn blootje lopen, dan ging het goed.

Hij moet gaan voelen dat hij plast. Zodra hij dat aan gaat voelen, kan hij het leren tegenhouden om naar de wc te gaan.
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 12-02-2015 11:58:59
Ik ben overgestapt op wasbare  luiers toen had mijn zoon wel ineens zin om zindelijk te worden .
Het deed hem ook niks in de wegwerp luiers of hij er in plasteof niet want hij voelde er natuurlijk niks van en poep maakte hem ook niks uit .
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Monica Mv 2  schreef op: 12-02-2015 12:04:28
Niet afdwingen, laat het gebeuren. Als je het gaat afdwingen heb je grote kans dat hij eenoveractieve blaas krijgt en dan ben je mijlenver van huis. Dit was iets wat de uroloog ons bij Kirsten destijds zei.

Helaas heb ik het wel afgedwongen omdat de tijd drong en dat heb ik geweten
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Senna  schreef op: 12-02-2015 12:08:04
Mamjenti, bloot hebben we niet geprobeerd, vind t daar zo koud voor ;-)

Tanja, ook zonder luier lukt het hem niet, probleem zit hier dus niet in de luiers. Bedankt voor het meedenken!

Monica, afdwingen probeer ik zeker niet te doen. Daarom zijn we ook gestoot met eerdere pogingen. Maar idd, die tijdsdruk

Ik probeer hem nu overdag thuis zonder luier te laten en zet hem regelmatig op de wc. Straks naa de psz krijgt ie wel een luierbroekje aan en vraag ik de juf of ze hem een paar keer naar de wc wil helpen.
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Monica Mv 2  schreef op: 12-02-2015 12:11:18
Misschien is hij er door zijn darmproblemen nog helemaal niet aan toe.

Als het echt een ramp word zou ik de ka eens vragen of je naar poep en plaspoli zou mogen
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Mamavan2boys  schreef op: 12-02-2015 12:16:39
De kachel heel hoog en dan idd misschien bloot proberen dan ziet hij het gebeuren en misschien herkent hij dan het gevoel. Maar hier geen tips misschien beetje hoop, mijn jongste was met 2 jr snachts droog en 2,4 ook overdag en de oudste was paar weken voor hij 4 werd luier afgedaan en bijna geen ongelukjeS gehad en ook gelijk snachts zindelijk! Dus het kan nog goed komen.
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Senna  schreef op: 12-02-2015 12:19:07
De darmproblemen zijn ip over, medisch gesien. Het is en blijft ws wel en zwak punt. We lopen niet meer bij de ka, anders had ik haar sowieso om advies kunnen vragen.

Een ramp vind ik het niet, geen idee hoe school er in staat als hij dan nog niet zindelijk zou zijn.

We gaan gewoon door, hij wil wel heel graag.
Zijn er geen oefeningetjes ofzo om die spieren te trainen?
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Monica Mv 2  schreef op: 12-02-2015 12:21:41
bekkenbodem fysio. Kirsten heeft wat met dr kont en buik over een grote bal zitten rollen
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Smvljr  schreef op: 12-02-2015 12:25:58
Mijn zoon wordt begin juli vier en gaat in augustus naar school.
Hij wil echt niet op de wc,heb al vanalles geprobeerd.Sinds een week lukt het overdag op het potje.Hij heeft een sticker kaart en als die vol is mag hij een cadeautje uitzoeken.Maar zijn best doet hij niet voor hoor,heb zo een stapel natte broekjes op een dag,en poepen doet hij ook in zijn onderbroek.Hij geeft het niet aan,moet hem er elke keer op de pot zetten.Naar de psz heeft hij luierbroekje aan,maar op de wc wil hij daar ook niet.Ik wordt er ook niet boos om hoor,prijs hem als het wel lukt op de pot.Ik zou graag willen dat hij zindelijk is als de baby in mei geboren wordt.Frustrerend is het wel...mijn oudste twee jongens waren rond de 2,5 jaar zindelijk en ik doe nu echt niets anders dan bij hun,het ene kind is het andere dus niet..
Hij loopt in zijn onderbroek,en ik zet hem elke keer op de pot,vraag het ook telkens aan hem of hij moet plassen.Maar dan ben je net even boven,kom je beneden heeft ie weer een natte broek,en hij speelt gewoon verder,doet hem niks..

lees met je mee,hopelijk pik ik hier ook wat tips op

sterkte 
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Smvn&d  schreef op: 12-02-2015 13:20:28
Nick was net zo, hij werd uiteindelijke cht vlak voor hij op school begon zindelijk, nadat we zijn tv afpakten en zeiden krijg je pas terug als je naar de wc gaat. Die zelfde dag is de luier af gegaan en was hij direct helemaal zindelijk, zelfs nooit geen ongelukjes.
Maarja ik weet gewoon zeker dat hij allang zindelijk was maar gewoon lui. En dat ligt bij thomas dan weer anders.
Wel is het natuurlijk verwarrend om dan wel en dan geen luier aan te hebben.. Beter helemaal geen luier, dan weet hij na een paar dagen dat hij echt geen luier om heeft. 
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Boudina  schreef op: 12-02-2015 13:47:24
gewoon doorzetten.. zonder pamper laten lopen, regelmatig op de wc zetten... belonen als het goed gaat.. dan maar een paar natte broeken op een dag 
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Senna  schreef op: 12-02-2015 13:51:29
Dat vind ik nog een stap te ver moon hihi.

Sis, ik wil het de juf niet aandoen om hem minimaal 6x schone kleren aan te moeten trekken, daarom een luier.

Boudina, het gaat niet om een paar natte broeken, maar om zeker 3 per uur. Voor hem frustrerend, want hij wil het echt graag
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Linda020800  schreef op: 12-02-2015 13:57:14
Mijn zoon was 3 weken voordat hij naar school ging zindelijk. Van de een op andere dag, alleen nog een tijdje 's nachts een luier. Hij had echt zoiets van ben toch ruim op tijd waarom zou ik eerder zelf naar de wc gaan. Maanden ervoor hebben we ook geprobeerd hem van de luiers af te krijgen maar dat lukte niet.
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Ik  schreef op: 12-02-2015 13:57:45
en het al eens met een gewoon potje geprobeerd ipv op de wc te zetten ? Mijn kinderen waren in het begin bang oo de wc , ik had gewoon overal waar zij waren een potje staan 
en straks met het mooie weer gewoon lekker met alleen een onderbroekje aan door het huis.. Als ze het eenmaal te pakken hebben is het vaak in een week gebeurd 
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Senna  schreef op: 12-02-2015 14:13:27
Hij is niet bang voor de wc. Plast er ook netjes op en wil niet op het potje.
Hij voelt het gewoon niet aankomen en plast heel vaak.
Vanmorgen bijv regelmatig op de wc gezet. Tussendoor wat ongelukjes. De keren dat hij op de wc plaste waren het meestal echt flinke plassen. Laatste keer om kwart voor 1. Toen luier aan en naar de psz gefietst. Daar aangekomen zat er alweer eentje in zn luier. Kan hem toch moeilijk de hele dag opnde wc zetten
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Mv5  schreef op: 12-02-2015 19:46:49
dwingen heeft geen zin inderdaad. stimuleren is wel goed en als ik het zo lees, doe je het prima. maar het feit dat hij drie keer per uur plast vind ik wel opvallend. dan plast hij zijn blaas dus niet goed leeg. misschien toch eens de dokter bellen?
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Indy  schreef op: 12-02-2015 19:52:05
hier 2 week voor hij naar school moest ineens zindelijk. ik maakte me ook wel zorgen of het op tijd zou lukken, maar ja dwingen had gewoon echt geen zin
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Mv5  schreef op: 12-02-2015 19:58:50
trouwens, als hij in juni nog niet zindelijk is, kan hij toch ook na de zomervakantie starten? dan heb je wat extra tijd en die paar weken school zullen niet heel erg zijn. mijn vierde is van half juni en ook pas na de zomer gestart (omdat het nog maar twee weken voor de vakantie was).
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Mama_anja  schreef op: 12-02-2015 20:09:04
onze oudste was met 2,11 maanden plas zindelijk en mert 3 jaar en 11 maanden poep zindelijk
en onze middelste mag over 12 weken naar school is op zich wel plas zindelijk maar heeft soms veel ongelukjes zoasl van daag in half uur tijd 3 keer schone broek en onder broek   dus ja wacht wel af

maar mischien voor de eker hied ivm voor geschiedenis even door laaten vewijzen naar ka om er een keer naar te laten kijkehn?

 
Quote
RE: Zindelijkheid
Bepje  schreef op: 12-02-2015 21:46:54
Als hij het niet aan voelt komen dan kan hij er ook niets aan doen en jij ook niet. Over een maand of 2 nog maar eens proberen. Het is sneu maar niets aan te doen. Hier waren er een paar met een luierbroekje in de kleuterklas en voor zover ik weet heeft mooit iemand daar iets over gezegd of moeilijk gedaan. 
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Senna  schreef op: 12-02-2015 22:16:21
Hij plast vaak toch wel 5x per uur. Toevallig zat er vanmorgen een keer een half uur tussen, toen kwam er een hele flinke op de wc.

Ik heb geen idee hoe school er in staat hoor. Het was eigenlijk onze bedoeling om hem na de zomer te laten starten vanwege hele volle klassen maar ze starten nu een instroomgroepje in mei.men dat vind ik toch wel erg fijn. Rustig opstarten in een hele kleine groep.

Als hij niet zindelijk zou zijn maar wel lange tijden droog, zouden we voor mijn gevoel al een hele stap verder zijn. Maar ik kan me niet herinneren dat hij ooit langere tijd een droge luier had.

Morgen geen plannen en de hele dag samen dus dan gaan we gewoon weer kijken hoe het loopt.
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Jen9  schreef op: 12-02-2015 22:36:54
Zit hij op een kdv op psz? Hoe gaat dat? Kan hij faar niet mee doen met de rest... dat werkt vaak (niet altijd0. Heb niet alles gelezen hoor, dus mijn excuses als ik eroverheen gelezen heb...
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Senna  schreef op: 12-02-2015 22:43:34
Hij zit op de psz en doet daar mee met de plasronde. Plast ie ook netjes.
Juf heeft m vanmiddag 3x laten plassen en alsnog een flink volle luier
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Anna28  schreef op: 12-02-2015 23:14:16
het lijkt er op dat hij niet helemaal uitplast dan als hij zoveel plasjes in een korte tijd moet doen, lichamelijk gezien doen baby's/peuters dat met name en worden het steeds grotere plassen als ze ouder worden toch? 
Hoe lang ben je nu bezig met zindelijk worden met hem? Misschien dat het gewoon veel tijd kost? Sommige kindjes hebben er 3 maanden voor nodig om te voelen hoe het zit. En anderen 3 dagen. 
Het zou fijn zijn als het lukt voor juni, ik denk dat je gewoon helemaal goed bezig bent, het laat zich gewoon niet dwingen. Regelmatig op toilet zetten, eventueel gewoon luierbroekje aan omdat het te frustrerend is als hij zo vaak nat is. Maar op gezette tijden op toilet en wie weet komt er dan een bewustwordingsproces op gang. 
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Senna  schreef op: 18-02-2015 12:04:46
We gaan vooruit...
Gisteren 3 ongelukjes. Vandaagtot nu toe droog.
Na t drinken zet ik m een uur lang elk kwartier op de wc en dan lukt het.
Hij voelt het niet aan komen maar het begin is er
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Kaasje  schreef op: 18-02-2015 13:31:01
dan maar geen drinken meer geven! blijft hij droog

Zonder gekheid, goed dat er vooruitgang in zit! miss helpen de succes ervaringen je kleine man waar hij op moet letten/ maakt het hem bewuster van wat er gebeurd.

Want hij voelt/doet vast iets als er iedere keer op de wc wel een plas komt.....
 
Quote
RE: Zindelijkheid
An  schreef op: 18-02-2015 15:41:46

Quote Senna:
Hij plast vaak toch wel 5x per uur. Toevallig zat er vanmorgen een keer een half uur tussen, toen kwam er een hele flinke op de wc.
 



5x in een uur? Ik zou je adviseren om naar een dokter te gaan.
 
Quote
RE: Zindelijkheid
Senna  schreef op: 18-02-2015 17:22:34
We zijn een paar dagen verder nu en ik merk dat het hard vooruit gaat An.
Alleen nadat hij gedronken heeft plast hij echt vaak, verder zit er nu zeker wel langere tijd tussen
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zindelijkheid
Naam
Bericht