Menu
 

Topic:

Dit vind ik nou zo eng...

Debbel79  schreef op: 28-01-2015 18:13:57
Dit is precies wat ik nu zo eng vind aan die strenge geloofs overtuigingen.
Waar ligt de grens van het gezinde verstand of de hersenspoeling.
Zal wel half ML over me heen krijgen. Ik heb al zo vaak gezegd dat ik dat uber strenge naar een sekte vind neigen.
Doodeng vind ik het. Vooral als ik dit dan weer lees... Brrr


WINTERSWIJK - De christelijke geloofsgemeenschap River of Glory heeft vorig jaar enige tijd een kind verborgen gehouden op een camping in Lauwersoog. Dat meldt RTV Noord. Het gaat om een meisje van drie, dat door een vrouw (36) uit Winterswijk onder haar hoede was genomen.
De rechter had bepaald dat het kind uit huis geplaatst moest worden. De politie kwam er al snel achter waar het meisje was. Op 13 oktober gingen vier agenten naar de camping om haar op te halen.
Agent gebeten
De vrouw uit Winterswijk weigerde mee te werken en verzette zich. Daarbij beet ze één van de agenten in de arm. De rechtbank in Groningen veroordeelde de vrouw hiervoor woensdag tot een taakstraf van veertig uur, waarvan de helft voorwaardelijk.
De agent was eerst bang voor infectiegevaar, maar het bleek uiteindelijk bij een blauwe plek te blijven. 'De verdachte vindt dat de soevereiniteit bij God ligt en dat zij zich daarom niet aan wetten hoeft te houden', aldus de rechter.
Omdat de vrouw al vaker was veroordeeld voor agressie tegen de politie, legde de rechter een taakstraf op. De officier van justitie had een geldboete geëist.
Hersenspoelen
Sjoukje Drenth Bruintjes behandelde als exitcounseler verschillende leden van River of Glory. Ze zegt dat de geloofsgemeenschap een sekte is. Volgens Drenth Bruintjes worden leden gehersenspoeld. Ook moeten leden het contact met de familie verbreken.
Reactie River of Glory
River of Glory herkent zich niet in het verhaal. Volgens een woordvoerder is het meisje niet bewust weggehouden bij de politie en was er op Lauwersoog een festival waar leden van River of Glory bij waren.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Nina1  schreef op: 02-02-2015 21:12:27
Jz?
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 02-02-2015 21:15:41
Jeugdzorg 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 02-02-2015 21:17:23
Israel Immanuel bevestigt de titel heerlijk in mijn ogen

Boterbloem, in mijn maatschappijlessen hield ik MIJN politieke opvatting en levensovertuiging erbuiten, dat hoort in mijn functie als leerkracht. ook mijn atheistische visie gaf ik niet mee...  Ik vind dat jonge kidneren van alles evenvee mee moeten krijgen, in ieder geval op school bijvoorbeeld, zodat ze meer een eerlijke kans krijgen op wat ze zelf willen....
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 02-02-2015 21:21:50

De vraag is alleen: krijgen ze dan een eerlijek kans?
Vanuit jou overtuiging wel, vanuit een andere overtuiging weer niet.

Al vind ik het overigens heel belangrijk dat ze overal wat vanaf weten en ben ik tegen het opleggen van een overtuiging.

Maar ik vind dat er totaal geen neutrale overtuiging is, want dan ga je alweer uit van een bepaalde standaard. Dus ga je alweer uit van een mening.

In een wereld waar God niet bestaat is geen God als basis neutraal. In een wereld waar God wel bestaat is God de als basis neutraal.


Dus hierbij redeneer je altijd vanuit een bepaalde overtuiging. En kan het nooit neutraal zijn. Het kan wel voor jou neutraal zijn. Maar altijd als mensen zoietsn eutraal noemen denk ik: ja, omdat jij het zo ziet. Maar de basis ligt voor mij totaal anders. En dan is het lastig als mensen mij willen opleggen dat het andere toch echt neutraal is en mijn mening niet... Dat doe ik bij de ander ook niet (niet dat jij dat doet, maar je hebt wel eens dat mensen je willen blijven overtuigen want...)

Echt neutraal bestaat niet, omdat iedereen een mening heeft. 

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 02-02-2015 21:22:23
Nieto mdat iedereen een mening heeft, omdat iedereen een andere basis heeft bedoel ik.
En als die basis de waarheid is bij jou is het andere al niet meer neutraal.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 02-02-2015 21:23:56
In mijn werk ga ik nooit uit van mijn mening....  Dat is niet eerlijk.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 02-02-2015 21:26:05

Maakt niet uit van wie zijn mening je uitgaat.

Elke overtuiging komt vanuit EEN mening.


Dat je van alles een beetje geeft is niet neutraal, maar vanuit de mening dat ze overal wat over moeten horen of dat je niet enkel jou mening verteld.

Niet neutraal ofzo. Gewoon een mening

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jo  schreef op: 02-02-2015 21:27:21
Neutraal kan in dit geval zeker wel volgens mij, je bent niet voor God maar ook niet tegen God.

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 02-02-2015 21:29:14

Jij vind dat je dan niet tegen God bent,
maar ik kan dat weer anders vinden. Heb je alweer een mening.

Zie je maar hoe moeilijk het ligt.


Voor mij ligt dat gevoelsmatig heel anders. 

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jo  schreef op: 02-02-2015 21:32:13
Ik ben niet neutraal hoor, ik boelde meer dat het volgens mij wel kan
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 02-02-2015 21:34:37
Nee dat snap ik, alleen ik geloof dat het niet zo kan, want voor mijn gevoel ben ik wel tegen God als ik moet doen alsof ik niet voor Hem ben, snappie?
Dus als ik hem bewust moet negeren, bewust even tegen hem in moet gaan, bewust moet doen alsof het niet uitmaakt, dan ben ik wel tegen hem.

En je moet eens weten hoe vaak je voor die keuze wordt gesteld ;-)

Mensen hebben een mening over wat neutraal is, maar dat is echt voor iedereen weer anders.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 02-02-2015 21:47:39
Dat is niet negeren. .dat is kinderen kansen bieden zelf te ontdekken wat ze willen. ... Ik bind t echt een verkeerd voorbeeld. .zelfs een vorm van indoctrinatie als je kinderen je overtuiging oplegt. Vreselijk als ik pubers had die voir de pvv waren. .druist tegen al.mijn principes in maar goed als er dan mooie discussies kwamen tussen de leerlingen. .Dan help je ze nadenken over hun keuzes ipv ze op te leggen. Persoonlijk heb ik tegenwoordig best veel moeite net t geloof...maar wie ben ik. ... Dus sat hoeven ze van mij niet mee te krijgen. .Zelf nadenken. .dat wel. 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Suus  schreef op: 02-02-2015 21:49:52
Ik snap wel wat Boterbloem bedoelt. Vanavond deed ik met mijn zoon geen ja geen nee. Best lastig als het je gewoonte is en je moet nadenken in alles wat je zegt... Ik denk dat ook zo gaat bij je overtuiging, die draag je in simpele dingen uit.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 02-02-2015 21:57:08
Mee eens. .maar on een publiekelijk beroep absoluut not done in mijn ogen. ..en als ik. .de grootste eigenwijs t kan. ...  Ik ben trouwens erg goed in zeg geen ja zeg geen nee..'-)
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Banana  schreef op: 02-02-2015 22:28:19
ik geloof niet in een god dus ik kan ook niet tegen of voor een god zijn 
ik kan me wel verplaatsen in een pers die wel geloofd 

ik heb stage moeten lopen op een behoorlijk christelijke school in een periode dat ik juist mezelf helemaal los gemaakt had van het geloof 
maar ik was profesioneel en heb dat gedaan 
ik heb hun in hun waarde gelaten binnen de school me aan hun rgeles gehouden en dat houd in bidden in de kring en zingen enz 
ik bad niet maar deed wel uit respect ook even dat momentje stil enz 
aan het einde van mijn stage tijdens een stage gesprek kwam de school erachter dat ik niet geloofde en ze hadden veel respect omdat ze volldig overtuigd waren dat ik dat wel was 
ik heb niet gedaan alsof ik ben er neit tegen in gegaan niet in mee gegaan maar gewoon in midde gebleven met respect voor hun gewoonte 
das gewoon werk en dan kan je dus in mijn ogen wel neutraal zijn 
maar vind wel dat idd in bepaalde functies gewoon niet jou eigen ding moet uitdragen en je gewoon niet moet uitlaten in bepaalde richtingen 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Katrientje  schreef op: 02-02-2015 23:17:41

Israël Immanuel je spreekt jezelf enorm tegen in je dit stuk:

God oordeelt de wereld


Maar ondertussen lees ik alleen maar oordelen.


 


Jij bent niks beter als iemand die een kindje geaborteerd heeft. Of als iemand die euthanasie pleegt. Iedereen doet dingen fout. En Jezus kwam juist voor de mensen die fouten maken. Mensen die geen fout maken hebben ook geen gum nodig. En pas op zoals wij anderen oordelen zullen wij zelf ook geoordeeld worden.


 


Daarbij zeg je moeten we belasting betalen: ja alleen als het zuiver gebruikt word.  Dit staat niet in mijn Bijbel. Daar staat duidelijk: betaal de keizer wat de keizer toebehoort. Zonder uitzondering!

Ik bid voor je gezins situatie. Het lijkt mij vreselijk als je kindje bij je weg gehaald word. Als er dingen mis gaan, helpt het om de juiste keuze te maken. Ik hoop dat jullie in staat zijn om goede keuzes te maken en dat jullie veilig en liefdevol mogen leven.


 


Want dat is wat er overbleef, geloof, hoop en liefde! En liefde is de belangrijkste. Jezus vergaf de mensen die Hem aan het kruis spijkerde. Volg Hem, niet je eigen mening, of je gevoel (die zijn misleidend) doe wat God vraagt en Hem kan je leren kennen door Jezus. Liefde is de sleutel in het leven.


 


Sterkte! Dit is een verdrietige situatie met verliezers aan alle kanten. Ik hoop dat Jeugdzorg wijsheid en inzicht krijgt om deze situatie goed te laten verlopen. Dat is in het belang van iedereen.

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Debbel79  schreef op: 03-02-2015 07:19:04
Ik sta nie gauw met mijn mond vol tanden...
Maar in dit topic...... Sprakeloos en ik blijf erbij... Doodeng.
Dit is precies wat ik bedoelde. Koekoek.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 03-02-2015 07:27:05
En duidelijk gehersenspoeld..., of gewoon koekkoek
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 03-02-2015 08:59:59
Nee. niet je mening opleggen, daar ben ik ook tegen, heb ik ook gezegd.

Maar Suus legt het heel kort en simpel uit, onbewust draag je dingen uit. Dat is geen hele leer, maar wel je leven. Dat heeft niets te maken met opleggen oid.
Ik vind overigens ook dat christelijke scholen het niet mogen opleggen. Wel mag je bepaalde dingen leren (het bidden, de bijbelverhalen enzovoort) je mag ook uitdragen dat jij geloofd dat het zo is, maar je mag mijns inziens nooit iemand een overtuiging opleggen. Maakt niet uit wat je overtuiging is.
Ieder mens moet die voor zichzelf beslissen.

Kijk ik naar het christelijk geloof dat gaat het opleggen van het geloof (waarvan ik mij bewust ben dat het vaak wel gebeurd, zo ben ik ook opgegroeid) eigenlijk heel erg in tegen wat je uitdraagt. Je gaat mensen verplichten zich aan wetten en regels te houden terwijl dat helemaal het punt niet is. Want je kunt je overal aan houden, maar uiteindelijk gaat het om die relatie met God, het contact met God.
Een beetje hetzelfde als dat ik iemand verplicht met een ander te trouwen en zegt dat hij elke dag dit en dat moet doen (bloemetje kopen, eten koken, zeggen dat je van diegene houdt) zonder dat die ander het meent.

Wel kan ik het voorleven. Ik kan laten zien hoe mijn relatie is met God, ik kan vertellen over hem (introduceren) en Hem beter bekend maken (verhalen over Hem vertellen, vertellen wat Hij in mijn leven doet). Maar de keus zou ten allen tijde bij de ander moeten liggen.

Op school, in een kerk, op straat, in het gezin enzovoort.

Daarom geloof ik ook niet in een neutraal iets. Wel in keuzevrijheid. 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 03-02-2015 09:20:33
Ik zie het zo.. ik ben overtuigd atheist.. ik kan er gewoon niet bij dat er een god is.. Zou t ook raar vinden dat de plaats waar je geboren bent bepaalt welke god je gelooft en volgens veel mensen dus wel of niet in de hemel zou komen.. Vind t zo krom als een hoepel..


MAAR.... dat zal ik dus nooit zeggen in mijn beroep (als leerkracht welteverstaan haha).

Ik kan mijn atheisme bekend maken, dat dat ook een manier van leven is, maar tegelijkertijd ook de andere overtuigingen zodat een kind kan kiezen.. niet overnemen of laten gebeuren. wat dat gebeurt eigenlijk in de meeste gevallen..

Ik geef mijn kinderen van alles wat mee.. kunnen ze zelf kiezen (en o.. ik hoop zo dat ze niet gaan geloven, maar dat heb ik nog nooit gezegd...)
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 03-02-2015 09:27:03

Dan zeggen we toch niets anders? Of mis ik iets?

Ik neem aan dat je thuis als atheist leeft, dus niet dat je het ene moment voor boeddha gaat, het andere moment voor God, dan allah aanbid enzovoort.


Maar daarnaast maak je ze wel bekend met van alles. Vind dat overigens sowieso belangrijk voor het vormen van meningen en het begrijpen va nde ander dat ze weten hoe het zit.

Ben overigens niet van mening dat de plaats waar je geboren wordt bepaald in welke God je geloofd. Je ziet nogsteeds dat over en weer het geloof verschuift. Punt is wel of je de moeite neemt te gaan ontdekken of dat je liever klakkeloos overneemt...

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Suus  schreef op: 03-02-2015 09:27:37
Ik doelde niet op wat je zegt of doet maar op wat je uitdraagt. Ander voorbeeld.... Ik heb een persoonlijkheidsstoornis waardoor ik oa heel perfectionistisch ben. Ik let bewust op dat ik dat niet uit naar mijn kinderen. Dat lukt maar laatst zei mijn dochter dat ik altijd de dingen benoem die beter kunnen... In mezelf of situaties los van hen. 

In je zijn, waar overtuiging ook een deel van is, straal je dingen uit
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 03-02-2015 09:32:21
Maar daarom ben ik dus tegen christelijk onderwijs e.d  ... ;-) Daar ging de discussie toch om haha... of vergis ik me?
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 03-02-2015 09:33:23
Jonge kinderen nemen klakkeloos over en dat blijft hangen over het algemeen.. dat zijn gewoon feiten.. ook bij politieke voorkeur!
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 03-02-2015 09:39:56
Ja, maar dan nemen ze het bij openbaar ook klakkeloos over om zonder God te leven.
Dat is dus weer het puntje: wat is de basis? Wat is neutraal?

Voor mij is neutraal: uitgaan van de basis met God.
Voor jou: uitgaan van de basis zonder God.

Dus wat mij betreft mag al het onderwijs christelijk zijn, zolang je niet gaat opdringen.

Want of je nou onderwijs met of zonder God hebt, dan zouden ze beide klakkeloos aannemen. En waarom is het beter/ neutraler als het zonder God is wat ze klakkeloos overnemen?

Dat maakt het het moeilijk. Ik snap het vanuit jou oogpunt wel. Maar die is voor anderen weer anders.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 03-02-2015 09:40:45
Dan ben ik juist extra voor christelijke onderwijs, zeker vanuit mijn mening. Als God echt bestaat (wat ik dus geloof) hoop ik dat het bij zoveel mogelijk mensen blijft hangen ;-)
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Katrientje  schreef op: 03-02-2015 12:11:38

Ook al is er geen christelijk onderwijs, zullen mijn kinderen en familie dingen mee krijgen van mijn relatie met God. Ik kan daar namelijk niet omheen, en ik wil dat ook niet meer. Dus ik bid, ik hou stille tijd, ik lees uit de Bijbel.


 


Kinderen/familie/vrienden zien en merken dat. Ik kan mijn kinderen onmogelijk neutraal opvoeden. Ik daag ze alleen uit, niet mij te volgen. Maar zelf op zoek te gaan, wat vinden zij? Wat voelen zij ergens bij? Hoe denken zij over dingen? (krijg je interessante gesprekken van) en daar leg ik geen nadruk op mijn geloof, en hoe mijn relatie met God is, maar ben ik met hun bezig, niet met mezelf. Ik vertel over andere geloven, mijn zoon is 8 en die wilde dingen weten over de Islam en het moslim zijn, na de aanslagen in Parijs. Hij zei mama dat doen toch niet de Islamieten/moslims maar gewoon een paar mensen, maar wat is nu moslim zijn? Wat geloven zij? Nou dan gaan we samen op zoek! En hij gaat ook zelf op onderzoek. (geweldig, hij lijkt op mij, ik wilde ook alles weten)


 


Ik wil geen kopieën van mezelf, ze mogen zichzelf zijn, keuzes maken, erachter komen wat zijn daarvan de gevolgen, maar vanuit een liefdevolle basis/haven, hun thuis, bij mij. Ze hoeven mij niet te volgen, dan zouden ze nooit dezelfde relatie KUNNEN hebben met mijn God als ik. Vanaf heel jong wist ik al dat ik niks had met het geloof van mijn ouders (ik respecteerde hun) dat gaf mij juist een zoektocht. Bijzonder ook dat juist in de zoektocht God zichzelf liet zien!


 


Maar het is onmogelijk voor mij om neutraal op te voeden. Ik denk dat je altijd vanuit je eigen visie dingen mee geeft. Bewust en/of onbewust.

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 03-02-2015 12:45:08
Klopt.... maar ik had t dan ook over onderwijs ;-), althans werk in publieke functies...

Mijn visie is.. er bestaat geen god, maar die kan ik prima voor mezelf houden in mijn vak.. dat zie ik als mijn plicht.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Suus  schreef op: 03-02-2015 13:39:28
Door over iets niet te praten kan je het ook ontkennen 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 03-02-2015 16:00:28

Ja maar hoe kun je dat voor jezelf houden?
Ik sta in mijn werk ook niet over God te praten, toch ontken ik het ook niet ofzo... Ik loop niet de hele dag over God te praten ofzo ;-)


Op een christelijke school praat je tijdens Nederlands of Rekenen ook niet over God toch? Tenminste, bij mij op de basisschool niet.

Maar er zijn bijvoorbeeld mensen die tijdens het eten even willen bidden, dat zou je dan niet mogen of kunnen doen?


EN dan is het wel neutraal om het niet te doen?

Wie bepaald op dat moment wat neutraal is?


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op Dit vind ik nou zo eng...
Naam
Bericht