Menu
 

Topic:

auto van de zaak verplicht ?

Evenzo  schreef op: 21-01-2015 12:14:27
Mijn man werkt met een vaste ploeg mannen in de bouw. Iedere keer andere locatie.
Het bedrijf huurt nu een bus voor hen om naar het werkt te kunnen, mijn man rijdt (haalt iedereen in de ochtend op) en brengt ze weer thuis. Prive rijden we hier niet mee.

Nu blijkt er volgende maand een bus vrij te komen die mijn man krijgt. Het bedrijf wil echter niet dat er een km registratie bijgehouden wordt (dus 500 km vrij prive voor ons) en gewoon bijtelling (te veel administratie). Ik zit hier totaal niet op te wachten, die bus kost € 280 per maand, ik kan dat echt niet missen. Snap dat het voor het bedrijf goedkoper is, maar voor ons niet.

Mag een bedrijf weigeren om mee te werken aan de 500 km regeling en je dus bijtelling verplichten ??
Prive hebben we een goedkope kleine auto (en die heb ik nodig) dus de bus is extra. Wij rijden prive niet veel, als ik voor € 75 tank per maand is het veel.
 
Quote
Navigatie
RE: auto van de zaak verplicht ?
Mie  schreef op: 21-01-2015 12:27:32
Nee, volgens mij kunnen ze dat niet verplichten.
Aan de andere kant zijn ze ook niet verplicht om brandstofvergoeding te geven voor km gereden met je eigen auto.
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Onsjanneke  schreef op: 21-01-2015 12:30:43
Ik zou vragen of ze dan ook 280 netto in de maand extra gaan betalen, als vergoeding voor de bijtelling en het chauffeuren elke dag.

En anders vriendelijk bedanken. Het lijkt me niet de bedoeling dat jullie er financieel op achteruit horen te gaan door zo'n regeling.

Je man moet dus even met zn baas om tafel, hebben ze vast niet bij stil gestaan.
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Bettie  schreef op: 21-01-2015 12:58:37
Snap wel dat het bedrijf je  man die leasebus wil geven omdat hij beschikbaar komt én ze nu de bus huren. Maar....jij bent niet verplicht de bijtelling te gaan betalen omdat je 'm privé helemaal niet gaat gebruiken.

Dus het antwoord op jouw vraag is....verplicht auto van de zaak is ja (nu heeft hij ook bus van de zaak) en nee....bijtelling is niet verplicht.
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Femke  schreef op: 21-01-2015 13:05:46
Mijn heeft wel de 500 km regeling, houdt zelf de 500 km bij. Bedrijf heeft maar 4 busjes en je mag daar gewoon kiezenn. Zou het ook pertinent weigeren..rijdt hij ook zijn woon werk ermee? Want een bedrijf mag wel zeggen dat de bus bij het bedrijf blijft staan, en dan heb jezelf ookmisschien wel weer een auto nodig. .  Voor de kids hadden we ook bijtelling, maar kregen geen achterbank erbij dus toen de tweede geboren werd, hebben we de bijtelling gestopt, was trouwens nog meer als 280 euro...
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Mam Van Twee  schreef op: 21-01-2015 13:17:30
De verantwoording voor de kilometerregistratie ligt bij jou en je vraagt ook zelf de geen prive kilomterverklaring bij de belastingdienst aan.

Volgens mij is het ook voldoende als je zelf handmatig de gereden kilometers bij houdt en daarnaast mbv agenda, gewerkte dagenoverzicht oid kan laten zien wat je op een dag dat er gereden is gedaan hebt.

Staat op de belastingdienstsite hoe of wat.

Volgens mij is het voor het bedrijf helemaal niet veel moeite om de bijtelling niet toe te passen.
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Ahno  schreef op: 21-01-2015 14:11:33
Ik vond het heerlijk! alle km ers vrij, geen wegenbelasting, geen auto vz, geen keuring, geen kosten, alle beurten op tijd. Wij hadden een bijtelling van iets van 230 per maand maar daar kan ik zelf geen auto van rijden en onderhouden hoor. Wat ik niet begrijp is bijtelling en dan toch nog maar 500 km vrij? dan zou ik km ers onbeperkt vrij willen hebben )))
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Smvn&d  schreef op: 21-01-2015 14:51:13
Ik zou even kijken of als je niet prive rijd ook moet betalen.
Mijn man heeft een lease auto, en moest 80 euro eigen bijdragen betalen, ongeacht of hij wel of niet prive zou rijden. Voor 40 euro extra was het onbeperkt prive rijden. Dus hebben we maar voor het laatste gekozen, want hij moest sowieso die 80 betalen als hij niet prive ging rijden. En ja voor 40 euro extra onbeperkt prive rijden is dan beter.
Maar goed 120 en 280 is nogal een verschil.
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Femke  schreef op: 21-01-2015 14:54:43
Het nadeel van eenbbedrijfsbus is dus wel  dat je meestal geen achterbank hebt, dus als je gezin uit 4 man bestaat, past het niet...en de bijtelling voor een bedrijfsbus is relatief hoog, een bus is vrij duur voor de weinige luxe die je er voor terugkrijgt..maar vroeger....bouwden we hem om tot camper inde bouwvak en trokken we heel europa door...helemaal vroeger deden we dat ook zonder bijtelling...moesten we alleen de benzine in het buitenland zelf betalen omdat de tanpas het daar niet deed.
Oja zonder bijtelling heb je dus max 500 km prive. Woon werk gaat niet af als je kortste weg rijdt. Stop je bij de supermarkt of creche, dan moet je dat eigenlijk prive schryven...daar is dus die 500km vior om dat grijze gebies te dekken...controles worden zeker uitgevoerd bijv op zayerdag op de parkeerplaats van de gamma ofzo. Klopt het niet krijg je alsnog de naheffing...we geven dit op bij de belastingen en tekenen elke per jaar een verklaring dat we niet meer dan 500 rijden..
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Evenzo  schreef op: 21-01-2015 16:36:38
Dit is er een met dubbele cabine en voorzien van luxe zoals airco
We hebben een vouwwagen dus deze bus niet nodig voor de vakantie. Al zou  ik het heerlijk vinden. Je zit lekker hoog, brandstof is goedkoper (diesel) en ik hoef geen keuzes te maken wat wel en niet mee kan

Misschien dan de maand juli/aug bijtelling zodat ie wel mee kan op vakantie
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Smvn&d  schreef op: 21-01-2015 16:41:41
Dat kan niet, je kan maar eens per jaar kiezen. 1x per jaar kun je veranderen van wel naar niet. 
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Femke  schreef op: 21-01-2015 22:14:19
Tja een  bus rijdt heerlijk! Misschien dan toch prive auto eruit...elektrische fiets ofzo ? Ik ging vroeger op de motor naar mijn werk of evt met de bus in de winter. Als we een achterbank hadden gehad dan had ik.mijn prive auto ingeruild voor elektrische fiets, scheelt geld en zorgen, stuk gezonder scheelt de sportschool...maar ook pas nu de jongste 7 is...zwemlessen voorbij zijn en andere clubjes dingen zou ik toch nu wel weer zonder auto kunnen. Hij moet maar even  goed praten nog, want als hij anders de bus niet mee naar huis mag nemen en op de zaak moet stallen ben je misschien verfer van huis...
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Evenzo  schreef op: 21-01-2015 22:47:25
Man heeft met wat collegas gesproken en bijna niemand heeft een bus met bijtelling. Allemaal schrijven ze km en het blijkt dat de werkgever een verklaring in laat vullen waarin je verklaart gewoon 0 km prive te rijden. Bus mag wel mee naar huis (woon werkverkeer) maar je mag er nog geen meter mee rijden prive.

Voorheen waren de kosten lager en hadden veel collega een bus van de zaak met bijtelling. Maar als je salaris rond de 1700 ligt hakt een bedrag van 280 er wel in (naast alle toeslagen die je weer kwijt bent omdat je inkomen stijgt). Dus op 1 na hebben alle jongens gezegd dat ze geen bijtelling meer willen (voorheen betaalden ze 160 per maand, maar nu allemaal nieuwe bussen dus hogere bijtelling)

Wij rijden prive een klein en goedkoop autootje (wegenbelasting 23, verzekering 8). Voor de vakantie huren we een grote auto voor 2 weken. Dacht deze kosten te kunnen besparen met die bus, maar helaas.

Raar eigenlijk... we zijn straks weg met een huurauto terwijl er 2 autos voor de deur staan. (onze eigen auto kan de vouwwagen niet trekken) en ik vind het onzin om een grotere duurdere auto te rijden het hele jaar omdat we 2 weken per jaar een grote nodig hebben. De huurauto kost rond de € 500 voor 2 weken
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Evenzo  schreef op: 21-01-2015 22:54:39
In eerste instantie had de werkgever dus aan mijn man aangegeven dat hij eigenlijk geen keuze had en ze stuurden aan op bijtelling. Schijnt dat ze dat bij iedereen proberen.
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Duifje  schreef op: 21-01-2015 22:55:40
Vergeet van jullie privé auto niet de reparaties en afschrijving mee te nemen. Wij dachten ook duurder uit te zijn, maar we hebben toen als op een rijtje gezet en kwamen toch wat goedkoper uit. Wij hebben er dan wel een benzinepas bij. En het idee dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken voor onderhoud en we rijden nu altijd nieuw. 
Zeker met een kampeervakantie is zo'n bus heerlijk. Nooit meer proppen in een te kleine kofferbak. 
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Eefje  schreef op: 21-01-2015 23:07:01
Maar de privéauto heeft ze wel nodig, staat in de eerste post.
En haar man heeft op werkdagen de bus mee, dus daar kan ze geen gebruik van maken.
Dus de privéauto moeten ze ook houden.
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Duifje  schreef op: 21-01-2015 23:13:02
Daar had ik overheen gelezen. 
 
Quote
RE: auto van de zaak verplicht ?
Eefje  schreef op: 21-01-2015 23:17:13
Kan gebeuren 


 
Quote
Navigatie


Reageren op auto van de zaak verplicht ?
Naam
Bericht