Menu
 

Topic:

partijtje gemist? betalen!!

Xsara  schreef op: 19-01-2015 14:16:39

Partijtje gemist? Betalen!





TORPOINT - 

De 5-jarige Alex uit Torpoint in het zuidwesten van Engeland zou naar een kinderpartijtje gaan. Hij had op dezelfde dag echter een afspraak met zijn grootouders, dus hij kon niet komen. Afzeggen ging niet, want het telefoonnummer van de moeder van het feestvarken stond niet op de uitnodiging.




 

Tot zijn grote verbazing kreeg de vader van Alex enkele dagen later een factuur. Of hij even 15,95 pond wilde overmaken, omdat zijn kind niet op het kinderpartijtje was komen opdagen zonder zich af te melden. ,"Het was een echte rekening vol met officiële details en zelfs bankgegevens", vertelt hij aan de BBC.


Rechter


Omdat hij weigert de rekening te betalen, moet de vader van Alex nu voor de rechter komen. Niet meer dan terecht, zegt de moeder die het feestje organiseerde: "Alle informatie stond op de uitnodiging. Ze hadden genoeg gegevens om contact met me op te nemen."

alhoewel ik dit wel erg ver vind gaan is het ook wel vervelend als je van te voren moet betalen en een kind komt niet opdagen.. eigenlijk wel sneu allemaal! kids mogen vast niet meer samen spelen nu! 



 
Quote
Navigatie
RE: partijtje gemist? betalen!!
Miepie1972  schreef op: 19-01-2015 14:18:23
Oh my god! En dat dit ook nog de krant haalt!!!
Waar maak je je druk over!??
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Myself  schreef op: 19-01-2015 14:19:13

Ja, ik las het ook net .

Nu kan ik me het balen wel voorstellen, dat voor je voor niets betaald, maar dat is het risico dat je neemt, toch?
Kan altijd een zieke ofzo zijn, presenteer je die dan ook de rekening?

 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Snuitje  schreef op: 19-01-2015 14:19:59
Haha, ik heb er eigenlijk nog nooit overnagedacht.
Kan me voorstellen dat het vervelend is als iemand op het laatste moment afzegd, maar het zou nou niet in mij opkomen om de rekening te sturen.
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Mv5  schreef op: 19-01-2015 14:21:38
ik las het. bizar verhaal ja.
ik zou me daar niet zo druk om maken. ik betaal bij feestjes ook niet vooraf. als je dat wel doet, is dit het risico.
vind het wel sneu dat hij niet kwam zonder afmelding, maarja, als je geen nummer hebt (dat er volgens de ouders van de jarige weer wel waar, ehm ja beetje raar dus). een kind kan ook ziek worden en dan zou het ook niet komen.
persoonlijk zou ik dan zelf wel de afspraak met opa en oma verzetten. kunnen ze ook een andere keer heen. klasgenootje is maar eens per jaar jarig.
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Mv5  schreef op: 19-01-2015 14:22:39
en naar de rechter stappen voor 15 pond/20 euro? geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. advocaat is duurder en heb mijn tijd beter te besteden.
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Inky69  schreef op: 19-01-2015 14:29:07
Ik vind het een raar verhaal. Naar je opa & oma gaan is toch niet zo belangrijk....het lijkt mij dat een kind het kinderfeestje wel leuker vind.
Wel aso om je niet af te melden en raar dat er geen telefoon nr bekent is.....

Misschien hebben die ouders wel voor iets gereserveerd waar ze voor alle personen alvast moesten betalen..tja dan is het lullig, zou ik ook boos om worden, vooral als er niet is afgemeld. Maar om daar nu een rechtszaak van te maken, gaat me te ver..
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Son  schreef op: 19-01-2015 14:49:54
en de kinderen zijn de dupe....

stomme mensen zijn er ook 
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Spatje  schreef op: 19-01-2015 15:01:07
Nu zou ik niet zover gaan, maar kan het me wel voorstellen. 

Zo heeft mijn dochter haar feestje vorig jaar juni gehad en er zou een moslim meisje komen.  Ze eet geen varkensvlees en we gingen bbq - en en naar de schoonheidsspecialiste. 

Dus ik halal toestanden gehaald.  Kwam ze niet opdagen terwijl ik wel 12,50 moest betalen bij de schoonheidsspecialiste omdat zij alles had klaar gezet per kind en ze kon de ongebruikte dingen niet terug in de grote pot doen. 

Plus ik had me moeite gedaan om halal vlees te halen. 

Naderhand bleek dat dit meisje thuis was gebleven omdat haar oma plots naar het ziekenhuis moest. Bellen hadden ze net aan gedacht. 

Heb uiteindelijk niet hoeven betalen bij de schoonheidsspecialiste.  Vlees hebben we opgegeten.  Maar baalde in eerste instantie wel. 
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Mama-van-aimy  schreef op: 19-01-2015 18:26:12
Vind het een overdreven reactie om het zelfs voor eeen rechter te laten komen.

Ik snap dat je baalt als je wel moet betalen en het kindje komt niet opdraven. Maar er kunnen altijd omstandigheden zijn waardoor het kindje op het laatste moment niet kan.

Ik geef standaard 1 kind minder op bij de verjaardagsfeestjes.
Het is makkelijk om tijdens het feestje aan te geven dat er toch 1 kindje extra is, dan dat je moet pogen dat ene kindje qua bedrag weer van de rekening te laten halen.

 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Jomi  schreef op: 19-01-2015 19:02:34
Belachelijk!
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Jen9  schreef op: 19-01-2015 19:03:23
Tsjongejonge.. that's life en life sucks.. deal with it... In t Nederlands.. gevalletje pech.. waardeloos? zeker... maar ook niet meer dan dat....

Wie zegt dat t zomaar naar grootouders is.. misschien waren ze wel 40 jaar getrouwd ofzo.....
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Liz  schreef op: 19-01-2015 19:09:38
Wat een vaag verhaal.
Sowieso belachelijk om iemand de rekening voor te schotelen.
Aan de andere kant lijkt het mij ook onzin dat je geen contact op kunt nemen om af te zeggen. (bij een noodgeval snap ik overigens wel dat je daar niet aan denkt).
Ik neem aan dat hij niet naar het feestje van een wildvreemde ging, dus dan ken je elkaar toch?
Als je dan geen nummer hebt, dan ga je toch even langs of vraagt aan andere genodigden om het door te geven?
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Smvn&d  schreef op: 19-01-2015 19:16:18
Vind het wel grappig... Hier waren er ook 2 kids die zonder bericht niet kwamen opdagen.. terwijl beide ouders mijn nummer hadden, en mijn nummer ook nog eens op de uitnodiging stond, dus nieuwe telefoon oid was geen smoes.
En vond het echt heel irritant, zeker omdat 1 moeder had gezegd dat hij zou komen (was dezelfde dag nog een partijtje van ander kindje uit de klas, en had dus bewust aan de ouders van de kids die bij beide uitgenodigd waren gevraagd of ze zouden komen). En had ook nog een half uur zitten wachten, en zelfs het zaaltje waar de kadotjes ed gedaan werden wat later gezet omdat het kindje er om de besproken tijd nog niet was en ik dacht dat hij gewoon wat later was door verkeer oid.
En in zulke gevallen vind ik het eigenlijk niet eens zo gek om ze het lekker te laten betalen... Zou het nooit in mijn hoofd halen hoor... Maar ik vind het wel grappig..

Ach ja betreffende kids vieren komende week (samen) hun feestje... 1x raden wie er zonder tegen bericht niet op komt dagen 
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
M&j  schreef op: 19-01-2015 19:32:24
Een beetje koekwous, kan mij ook niet voorstellen dat een rechter hier in mee gaat. Simpelweg een bevesting ipv een afzegging in de uitnodiging vragen is voldoende om dit probleem op te lossen en dan nog............ Als mijn kind, moeder of andere dierbare ineens ernstig ziek wordt is het laatste wat mij bezig houdt een kinderfeestje of het afzeggen daarvan.
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Baby2  schreef op: 19-01-2015 19:36:42
Ik zou de ouders niet laten betalen als er een kindje niet op komt dagen op een feestje, maar ik zou het wel netjes vinden als een kind word afgemeld als het niet op het feestje komt. Vind dat eigenlijk niet meer dan normaal als je je kind gewoon even afmeld. Spoedgevallen is natuurlijk een ander verhaal, maar verder vind ik het een kleine moeite om even je kind af te melden.
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Made  schreef op: 19-01-2015 22:00:23
Hahaha wat een lef!
 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Mv5  schreef op: 19-01-2015 23:08:23

ik vind het vooral sneu voor de jarige dat iemand zomaar niet komt en dat ook zeker tegen de ouders zeggen. bepaald niet netjes, maar in sommige gevallen wel te begrijpen.
maar ik zou ze er niet voor laten betalen. dat je vooraf betaalt is jouw keuze en niet die van de ouders van de genodigden. en als het kindje wel was gekomen, was je dat geld ook kwijt geweest. ik organiseer ook echt geen feestjes a 20 euro per kind hoor, is me een beetje te gek.
enne, het gaat om 15 pond (=20 euro ofzo). als ik dat aan de buren leen en ik krijg het niet terug, dan leen ik ze in het vervolg dus geen geld meer, maar daar ga ik niet voor naar de rechter. als een kind hier zonder afmelding of reden niet komt, hoeft die de volgende keer niet meer te komen hoor.
wat moet een rechter hier trouwens mee? er is toch nergens een wet die je verplicht je af te melden voor feestjes? ik zou niet kunnen zeggen wie er absoluut gelijk heeft. netjes is het natuurlijk niet. en of dat nummer er nu wel of niet was is ook onduidelijk. volgens mij zou ik als rechter echt heel hard lachen als mensen serieus met zoiets als zaak aankwamen.

 
Quote
RE: partijtje gemist? betalen!!
Ahno  schreef op: 20-01-2015 10:39:18
Zo kwamen er eens 4 niet opdagen op feestje van mn zoon. 2 afgebeld, 2 niet. nadeel was dat dat de enige 4 waren die kwamen. Dat verdriet viel niet eens in geld uit te drukken. heb zo 3 buurtkinderen die aant buiten spelen waren meegevraagd en uiteindelijk erg leuke middag gehad. Ik zou hier geen eens amok over maken, andres was ik het geld ook kwijt geweest. dus ik zou het gewoon betalen klaar

 
Quote
Navigatie


Reageren op partijtje gemist? betalen!!
Naam
Bericht