Menu
 

Topic:

sorry even klagen over schoonouders

Katje   schreef op: 14-01-2015 13:48:20
sorry, even klagen over mijn schoonouders ... en schoonbroer 
zit mij al heel lang dwars 
hun andere zoon (broer van mijn man) heeft het zogezegd financieel moeilijk ... ze kunnen/willen zich geen kinderopvang veroorloven voor hun 3 kinderen (ze rijden wel met een nieuwe bmw maar ja )
hun kinderen gaan daar iedere dag na schooltijd , ook in de schoolvakanties en worden 's middags ook afgehaald om bij mijn schoonouders te eten. 
mijn schoonouders willen voor max 3 kinderen tgl zorgen,wat dus betekent dat wij onze kids (2 ) nooit eens kunnen gaan en wij altijd betaalde opvang moeten voorzien. vorige zomervakantie is 1 van onze kinderen 1 dag mogen gaan, alle andere dagen mochten de 3 anderen gaan; Nochtans luisteren onze kids meer dan de hunne
mijn man heeft toen gepraat met zijn ma en gezegd dat dit zo niet verder kon. ze had gezegd dat het ging veranderen. Blijkt dat voor de komende vakantie alles weer "bezet" is door mijn schoonbroer en schoonzus. Wij hebben het financieel mischien iets beter dan hen (we moeten er beiden heel hard voor werken) maar onze kinderen zijn toch ook hun kleinkinderen, nietwaar ? wie moeten we hierover aanspreken : mijn schoonouders of schoonbroer/schoonzus?  

bovendien is mijn man peter van 1 van de kids van zijn broer, en hebben we via-via te horen gekregen dat ze vinden dat we niet genoeg geven... Met nieuwjaar krijgt hij speelgoed + kleertjes voor ca 60 euro en dan ook voor verjaardag. Mijn man krijgt niks (niet dat we dat verlangen, ) we hebben hen helpen verhuizen, geholpen op hun babyborrel, hun nieuwe PC geïnstalleerd, ...    
komt zo van 1 kant precies, zijn wij te braaf ??? hoe pak ik dit best aan?  
 
Quote
Navigatie
RE: sorry even klagen over schoonouders
Jolanda1974  schreef op: 14-01-2015 13:52:10
Over de opvang kun je niks zeggen.. Dat is de keuze van je schoonouders. 

Verder zou ik het met je zwager en schoonzus bespreken.. Want je hebt iets via-via gehoord.. Hoe betrouwbaar is dat? Niet in mijn ogen.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Jomi  schreef op: 14-01-2015 13:57:02
Ik zou het met je schoonouders bespreken, dat jullie kinderen daar ook graag willen komen, dat jullie je wat achtergesteld voelen. Dat mag je best uitspreken.

Het peetouder-verhaal zou ik even navragen, voordat jullie boos en beledigd zijn, je hebt het niet van hun zelf gehoord,
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Sammie  schreef op: 14-01-2015 13:59:51
Misschien reageer ik wat kort door de bocht, maar ik ben dan ook flabbergasted door jouw vraag. Wie je er op aan moet spreken dat ze niet klaar staan om jouw kinderen op te vangen? Niemand natuurlijk, daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Ik begrijp dat je het vervelend vindt dat ze onderscheid maken tussen jullie en het gezin van je zwager, maar je mag er naar mijn idee nooit van uit gaan dat opa's en oma's wel klaar staan om jouw opvangproblemen op te lossen.

Aan de andere kant zou ik me ook niet zo druk maken over de geluiden die je via-via hoort. Jij doet wat jij denkt dat goed is, en dat gaat verder niemand wat aan. En als je schoonfamilie het daar niet mee eens is, dan moeten ze dat tegen jou zeggen.

Misschien wordt het eens tijd om een groepsgesprek aan te gaan. Het lijkt er op dat er over en weer nogal wat frustaties zitten. Die kun je beter nu uitpraten dan wachten tot de bom barst.

(En nu doe ik eigenlijk iets, waarvan ik vind dat het not-done is. Ik denk uit een paar regels tekst op te kunnen maken wat het verhaal is, terwijl ik verder de achtergrond niet ken. Heb ik net een paar dagen geleden anderen op dit forum gewezen op de splinter in hun oog, vergeet ik de balk bij mezelf. OK dames, ik buk - gooi maar .)
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Katje   schreef op: 14-01-2015 14:06:27
bedankt alvast voor jullie reacties !
@sammie : tuurlijk verwacht ik niet dat mijn schoonouders alle opvang van mijn kinderen voor zich nemen, dat is mijn verantwoordelijkheid, volledig mee eens. Maar als het in belgie 8 weken zomervakantie is, en mijn zoontje mag slechts 1 dag gaan?   mijn man heeft er al over gesproken met zijn ma toen, en ze zei dat het anders ging worden. Niet dus . Bellen ze wel naar ons om hun kapotte kraan te vervangen, meubels in elkaar te zetten, hun gras af te rijden, etc ben idd wat gefrustreerd  
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Jolanda1974  schreef op: 14-01-2015 14:11:41
Gefrustreerd... in mijn ogen klinkt het jaloers en vrij kinderachtig. Zo van zij wel en wij niet..Natuurlijk is het voor jullie kinderen niet leuk.. maar ervaren zij dat zelf ook zo of is het jouw gevoel?

Maar je man heeft het aangegeven bij zijn ouders maar die willen dus blijkbaar niks veranderen. Dat kun je je zwager & schoonzus niet kwalijk nemen. Wie vraagt heeft de halve wereld. Nee heb je ja kun je krijgen. En zolang iedereen ja blijft zeggen op hun hulpvraag zal er niks veranderen. Jullie zeggen blijkbaar ook geen nee als ze bellen om hulp.
Hebben jullie hun wel eens om hulp gevraagd?


 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Jomi  schreef op: 14-01-2015 14:14:48
Natuurlijk is de opvang eigen verantwoordelijkheid, maar ik begrijp heel goed dat het steekt als de verhoudingen tussen de kleinkinderen zo verschrikkelijk scheef zijn.
Of die opvang nou noodzakelijk is ofniet, het is niet leuk dat er zo'n groot verschil is onderling.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Mv5  schreef op: 14-01-2015 14:32:34
ik snap best dat je vind dat jouw kids net zo veel recht hebben op tijd met opa en oma als hun neefjes/nichtjes. zoals ik het lees gaat het niet zo zeer om opvang, maar om dat to haar kids ook graag eens naar opa en oma gaan en dat niet kan omdat schoonbroer en schoonzus alle dagen al reserveren voor hun kids. ik zou bij opa en oma aangeven dat jullie kids ook graag eens willen komen en dat je vind dat zij daar net zoveel recht op hebben.
wat betreft cadeaus voor het petekind zou ik persoonlijk navragen of dat ook echt zo is. vind trouwens niet dat het netjes is daarover te klagen. als je wat krijgt, moet je daar gewoon blij mee zijn en in mijn ogen geven jullie niet weinig als ik dit zo lees.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Jolijn  schreef op: 14-01-2015 15:38:59
ik zou vast twee jaar vooruit dagen in vakanties reserveren, als dat is hoe het kennelijk werkt.
Maar ik vermoed dat je schoonouders door alles een intiemere band hebben opgebouwd met de andere kleinkinderen en ook veel meer het gevoel hebben dat zij daar moeten inspringen. En dat is hun goed recht.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Bettie  schreef op: 14-01-2015 15:57:08
Ìk lees het denk ik een beetje anders dan de anderen....

wat ik uit het stukje haal, is volgens mij dat TO haar kinderen ook tijd met/bij opa en oma gunt. Níet als opvang omdat zij werken maar gewoon voor de gezelligheid en leukigheid.

En die tijd is er nu niet/krijgen ze nu niet omdat opa en oma alle werkdagen (het hele jaar door) druk zijn met en voor de andere kleinkinderen. Hierdoor is er geen tijd/ruimte voor de overige kleinkinderen.

Alle andere zaken zie ikzelf meer als kleine 'ergenissen' richting de z.g. druppel zeg maar.

Wat ikzelf zou doen...het nogmaals (op een heel rustige manier) aangeven bij schoonouders. En dan niet vanuit de insteek wij moeten werken o.i.d. maar vanuit de daadwerkelijk insteek dat je jouw kinderen ook zo graag eens wat tijd met opa/oma gunt.

Daarbij zou je ook met je zwager en schoonzus contact op kunnen nemen en hetzelfde aan kunnen geven. Daarbij ook aangeven dat dat nu niet kan omdat opa/oma zelf aangegeven hebben dat 3 kinderen hun max is. En dan als vraag stellen; willen jullie met ons meedenken voor een oplossing?

Ikzelf zou dat peter/meter verhaal niet benoemen. Met 'van horen zeggen' kan ikzelf altijd erg weinig en ik hanteer toch wel een beetje het principe 'als je wat tegen mij hebt óf met iets zit m.b.t. mij, moet je bij mij zijn en niet bij een ander'.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Katje   schreef op: 14-01-2015 16:18:02
@bettie : je zit er pal op ! het is idd zo dat ik mijn kids ook eens wat tijd gun met opa/oma. Ze vragen er trouwens zelf om ... en dan moeten wij zeggen dat het niet gaat omdat de andere 3 kleinkinderen daar zijn (niet in de vakantie alleen maar ook de naschoolse  opvang, 's middags etc) Wij hebben mijn schoonouders zelf al paar gevraagd om hulp gevraagd voor opvang (kwestie dat onze kids niet heel de vakantie door naar opvang moeten, het is voor hen ook eens leuk om dagje naar opa/oma te gaan. ik wil zeker niet profiteren, af en toe 1 dagje moet toch kunnen?) maar dan zegt mijn schoonma dat het te druk is met onze kids erbij.  Zoals een paar mensen hier al gezegd hebben,  de emmer loopt bijna over ... heb hier al over gesproken met mijn man, die denkt er ook zo over, en heeft zijn ma al aangesproken, blijkbaar is boodshap niet doorgedrongen he  
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Smvn&d  schreef op: 14-01-2015 16:40:26
gras afrijden

Ik lees het net als bettie.. TO wil geen opvang, maar tijd met opa en oma.. Ze wil ze niet als broer alle dagen dumpen daar, maar gewoon normale opa en oma tijd..

Ik kan je niet echt advies geven.. vind het een rare situatie. hebben die ouders nooit vakantie? of hebben ze kinderen voor de show en geen zin om er zelf op te letten ofzo?
zou het bij beide partijen aangeven.

En als ze weer bellen omdat jullie iets moeten doen zeggen dat je eens zal kijken of je volgend jaar ergens een plekje kan reserveren om dat te doen.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Katje  schreef op: 14-01-2015 16:50:18
WOEHA @ Smvn&d : ha dat is goeie, moet ik zeker onthouden : dat we voor volgend jaar plekje gaan reserveren 
mijn schoonbroer en schoonzus nemen hun dagen verlof op wanneer kids op school zijn zodat ze kunnen luieren.... verlof nemen wanneer het schoolvakantie is doen ze zelden, ze werken dan door en laten de kids bij opa/oma. Terwijl mijn man en ik ons in bochten wringen om zoveel mogelijk verlof te nemen in de schoolvakantie...
mijn schoonvader gaat trouwens regelmatig het gras gaan afrijden bij mijn schoonbroer , en hij (mijn schoonvader) vroeg dan aan mijn man om hun gras te gaan afrijden omdat hij geen tijd heeft en het lastig is voor hem. ok, alle begrip maar hij gaat dan wel tuinieren bij mijn schoonbroer. Ondertussen doet mijn man dat niet meer, genoeg met ons gras  
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Satekroket  schreef op: 14-01-2015 17:13:28
Ik snap het probleem eigenlijk helemaal niet. Ik vind dat je te veel vergelijkt wat je schoonouders doen voor de andere kleinkinderen en wat voor jullie. En dat je er van alles bij haalt. Het gras eraf rijden (hahaha ik lig dubbel)
Het gaat toch helemaal niet om wat je voor elkaar doet. Het gaat erom dat je het GRAAG doet. En wanneer je man het gras eraf rijdt, dan doet hij het graag of hij doet het niet. Het zijn verdorie zijn ouders. Om hier dan weer een tegenprestatie voor te willen vind ik gewoon kinderachtig. En wat je zwager en schoonzus doen op hun vrije dagen dat is toch hun keus.
Ik vind dit een kwestie van elkaar laten leven. Wanneer je zoveel kleine dingen bij elkaar gaat rapen, dan wordt het wel een groot probleem ja.
Waar ik je helemaal gelijk in geef, dat is het feit dat jouw kinderen ook graag tijd willen met opa en oma. Maar meer dan aangeven dat ze dat graag willen kan je niet doen. Het is dan een kwestie van heel erg jammer, maar het wel moeten accepteren. Niet allleen jouw kids zijn de dupe, maar ook opa en oma omdat ze geen band opbouwen met de kinderen. Dat is dan heel jammer, maar het ligt niet in jouw macht om dat te veranderen.
Het zijn de ouders van je man. Misschien kan hij een gesprek aangaan, ik zou me er als schoondochter buiten houden.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-01-2015 17:30:58
Zoals jullie het doen is het toch normaal, je laat opa en oma lekker opa en oma zijn, geen verplichte oppas. Je werkt hard voor je geld en kan zelf prima kinderopvang regelen, super toch? Het zou mij totaal geen goed gevoel geven als ik zou gaan touwtrekken om het oppassen van mijn (schoon)ouders. Laat ze lekker en laat je kinderen lekker genieten van af en toe een dagje bij opa en oma.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Katje   schreef op: 14-01-2015 18:15:23
@ Nina : dat is het ' m net, dat onze kids nooit een dagje kunnen gaan omdat de andere 3 kleinkinderen daar altijd zijn
komende krokus-en paasvakantie is blijkbaar ook al "gereserveerd" door mijn schoonbroer en schoonzus, nochtans had mijn man vorige zomervakantie duidelijk gemaakt dat onze kids ook wel eens een dagje willen gaan nadat bleek dat enkel mijn oudste 1 dagje mocht gaan in de zomervakantie , de andere 3 kleinkinderen zijn daar iedere dag geweest. Vind niet dat wij nu zoveel vragen? het is idd hun goed recht om geen verplichte oppas te zijn maar af en toe een dagje voor onze kids moet toch ook kunnen denk ik dan? ik kan hen niet verplichten natuurlijk maar zou het fijn vinden mochten ze ook een band willen opbouwen met onze kids. 
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Banana  schreef op: 14-01-2015 18:25:04
tis heel jammer dat zo moet 

hier is juist alles moet gelijk dat gaat gewoon niet en daar zijn ze na een aantal jaar gelukkig achter gekomen 
hier passen ze wel veel op andere kids op en minimaal op die van ons maaaar als ik bij wijze van met mijn vingers knip dan staan ze voor de deur om te helpen 

ik benzelf erg terug houdend met oppas door opa en oma soms vraag ik t als gewoon niet anders kan en j dan kunnen ze ja of nee zeggen 
soms hebben ze neefje of nichtje al ja dan hebben we pech 

gelukkig gaathet erg gemoedelijk 

vind wel lastig ik zou eerder opa en oma aanspreken maar ja de luisteren dus niet echt moeilijk jammer voor de kids ook dat ze niet optimaal kunnen genieten van opa en oma kids hier genieten ervan en das ook gewoon leuk 
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Wanouk  schreef op: 14-01-2015 18:55:50
Aangezien jullie gewoon opvang hebben voor de kinderen, gaat het hier om een normaal bezoekje aan opa en oma. Dat is toch hartstikke leuk voor de kinderen. Maar als het dan steeds niet kan omdat het dan te druk is vanwege de andere drie kinderen, dan is dat gewoon sneu.

Ik zou je schoonouders vragen om een dag op te passen op jullie kinderen, gewoon voor de leuk en dan in de verre toekomst, bijvoorbeeld in de meivakantie of zo. En dan echt vast laten leggen, opschrijven in kalender, alleen voor jullie kinderen, en niet dat ze met 5 kinderen zitten.

Al is het maar 1 dag. 
Dat moet toch kunnen, en wanneer ze dan toch met 5 kinderen zitten die dag, dan zijn je schoonouders flapdrollen, sorry.

Ik begrijp toch al niet dan mensen hun (schoon) ouders als oppas gebruiken, uitzonderingen daar gelaten.

 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-01-2015 20:18:19

Quote katje :
@ Nina : dat is het ' m net, dat onze kids nooit een dagje kunnen gaan omdat de andere 3 kleinkinderen daar altijd zijn
komende krokus-en paasvakantie is blijkbaar ook al "gereserveerd" door mijn schoonbroer en schoonzus, nochtans had mijn man vorige zomervakantie duidelijk gemaakt dat onze kids ook wel eens een dagje willen gaan nadat bleek dat enkel mijn oudste 1 dagje mocht gaan in de zomervakantie , de andere 3 kleinkinderen zijn daar iedere dag geweest. Vind niet dat wij nu zoveel vragen? het is idd hun goed recht om geen verplichte oppas te zijn maar af en toe een dagje voor onze kids moet toch ook kunnen denk ik dan? ik kan hen niet verplichten natuurlijk maar zou het fijn vinden mochten ze ook een band willen opbouwen met onze kids. 



Ik snap je ook wel, alleen zouhet mij al genoeg zeggen als mijn schoonouders totaal niet omkijken naar mijn kinderen en dus helemaal niet inzien dat zij ook wel eens bij opa en oma willen komen. Van mij had het al helemaal niet meer gehoeven als het zo moet. Ik vind echt dat ze een bord voor hun kop hebben als ze niet eens doorhebben dat de andere kleinkinderen er bijna nooit zijn.Blijkbaar wrden ze dan ok niet gemist, daar zou ikmijn kinderen iig niet willen brengen. Dan telt de gevoelsmatige kant echt wel veel meer mee als de praktische kant.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Queen@home  schreef op: 14-01-2015 21:22:29
Het lijkt me voor je schoonouders ook heel erg belastend om zo vaak de kinderen te hebben, De hele week!

Ik lees het idd net als Bettie heb er niets aan toe te voegen
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Mar80  schreef op: 14-01-2015 21:46:59
Als je kinderen behoefte hebben aan contact met opa en oma en dat kan niet bij hun thuis, zou ik ze uit hun huis halen. Nodig ze bij je thuis uit voor het avondeten of ga een weekend naar een bungalowpark ofzo. Dan weet je zeker dat er geen 'visite' is die de aandacht opeist.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Satekroket  schreef op: 15-01-2015 07:19:43
Helemaal eens met Nina en goed idee van Mar.
Toen onze kinderen kleiner waren zagen ze mijn schoonmoeder heel weinig. Er kwam van haar kant niet veel. Ik vond dat jammer, maar mijn man had gelijk, dat we het moeten accepteren. Nu de kids een beetje groter zijn past ze regelmatig 2-3 uurtjes op en ze hebben het helemaal leuk. Voor de kids echt heel erg leuk. Maar dit moet van de kant van oma (en opa in de geval) komen. Dat kan je niet afdwingen.
Mijn schoonmoeder kon niet met kleine kinderen die niet kunnen praten in de luier poepen. Nu maakt ze huiswerk met ze en knutselt heel veel. Dat ligt haar meer.
Ik zou in jouw situatie de kant van opa en oma willen begrijpen en niet erover oordelen. Alleen door begrip valt hier iets te veranderen en niet door verwijten. Het is erg onvolwassen om op te tellen wat opa en oma voor je zwager en schoonzus doen en dat te vergelijken met jullie gezin.
Opa en oma zijn vrij om te leven hoe ze willen. Jammer dat familierelaties zo lijden onder dit soort dingen.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 15-01-2015 07:48:55
Ik kijk er eigenlijk helemaal niet van op. Ik heb geen grootouders die willen oppassen. Ja in hoge nood. Maar gezellig met ze knutselen/bakken of wandelen nooit! Mijn dochter wilt geen eens meer mee met kerst. Er is geen speelgoed en vervelen hun stierlijk.
Wat je ervan kunt zeggen, NIKS. Het moet in hun hart liggen.





 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Proestie  schreef op: 15-01-2015 08:06:36
Ik begrijp je gevoel wel hoor. Mijn schoonmoeder wilde ook absoluut niet oppassen, totdat haar eigen dochter een kindje kreeg... En niet alleen door de week, ook veel weekenden zodat mijn schoonzus wel gewoon uit kon blijven gaan. Nu is mijn oudste 11. Wij zijn in tussentijd verhuisd naar de andere kant van het land. Een logeerpartijtje zit er maar zelden in voor onze kinderen daar. Ik ben nu zo ver dat ik het ook niet meer vraag en warempel heeft ze afgelopen zomer gevraagd of onze jongste mocht komen. Dat was de eerste keer in 6 jaar. Ook zijn we daar nauwelijks welkom, als ik bel met het voorstel om langs te komen, was ze net van plan een weekendje weg te gaan. Nu doen ze dat zo'n 2 a 3 keer per maand, dus als ze echt zou willen dat we kwamen, ha ze ook een keer niet kunnen gaan. Ik heb ook altijd het gevoel van 'moeten' bij hun. Gelukkig zijn mijn ouders hier heel anders in. Zij wonen in dezelfde plaats als mijn schoonouders, dus de afstand is even ver. Zij komen echt langs omdat ze ons graag weer willen zien en dan genieten ze echt van ons en onze kinderen. 
Ik heb me er dus vaak aan geergerd, maar ik ben er wel achter dat het geen zin heeft. Ik begrijp ze niet, maar ook zij hebben recht op hun mening en hoe ze de aandacht tussen de kleinkinderen willen verdelen. 
'Erger je er niet aan, maar verbaas je erover'
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Amymv2  schreef op: 15-01-2015 13:19:07

Quote Jolanda1974:
Gefrustreerd... in mijn ogen klinkt het jaloers en vrij kinderachtig. Zo van zij wel en wij niet..Natuurlijk is het voor jullie kinderen niet leuk.. maar ervaren zij dat zelf ook zo of is het jouw gevoel?

Maar je man heeft het aangegeven bij zijn ouders maar die willen dus blijkbaar niks veranderen. Dat kun je je zwager & schoonzus niet kwalijk nemen. Wie vraagt heeft de halve wereld. Nee heb je ja kun je krijgen. En zolang iedereen ja blijft zeggen op hun hulpvraag zal er niks veranderen. Jullie zeggen blijkbaar ook geen nee als ze bellen om hulp.
Hebben jullie hun wel eens om hulp gevraagd?




Nou, nou,  nou jolanda... Hoe kun je het jaloers en kinderachtig noemen? Ik vind het van de zotte dat in 8 weken 1 kleinkind 1 keer mag komen en de rest van de dagen de andere klein kinderen??? Ik zou het ook niet pikken en vind dit gewoon niet kunnen. Dan maken opa en oma toch zeker onderscheid. Een kind kan dat ervaren als niet goed genoeg zijn, juist dat moet je niet onderschatten hoor!! Wel vind ik dat het gezegd moet worden tegen opa en oma. Laat maar weten dat jij vind dat dit niet kan.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Mama Van Drie  schreef op: 15-01-2015 13:45:45
Je kan het noemen zoals je wilt maar feit blijft dat je nu eenmaal niet je eigen kinderen door de strot kunt duwen bij grootouders, ben het helemaal eens met Deborah, zoiets moet in hun hart liggen en vandaaruit moet het ook komen, zo niet dan so be it en klaar.
De kinderen gaan het vanzelf wel inzien.

En als je kinderen heel erg graag dat willen met opa en oma laat ze het zelf vragen, dan moeten opa en oma nee verkopen en dat is misschien wat lastiger om tegen je kleinkind te zeggen.
 
Quote
RE: sorry even klagen over schoonouders
Katje  schreef op: 15-01-2015 14:33:17
@ Anymv2 en Mama van 3 : mijn oudste zoon beseft het dus wel degelijk he. Hij is nu net 8 geworden en vorige zomer heeft hij zelf gevraagd aan mijn schoonmoeder of hij ook eens mocht gaan (wij hebben hem niet gezegd om dit te vragen) en haar antwoord was : "ja ik weet het wel maar x,y en z zijn hier al en het is een beetje te druk dan" ze heeft mijn zoon dan afgewimpeld met "jij mag dan ook eens komen" wat natuurlijk nog niet gebeurd is. Mijn man was hier niet bij, enkel ik en ik zei gewoon "ja oma, hij zou ook graag eens komen" daar zei ze dan niks op. Ik ben ook "maar" de schoondochter he. Mijn man wil geen ruzie in de familie, maar nu komt het hem toch ook hoog te zitten.   Ik wil ook geen ruzie , maar zo kan het toch ook niet verder. Het is vooral oma hoor, opa heeft niet veel te zeggen thuis
misschien moeten we opa eens aanspreken?    
 
Quote
Navigatie


Reageren op sorry even klagen over schoonouders
Naam
Bericht