Menu
 

Topic:

zoon ongevraagd ergens spelen

Een Moeder  schreef op: 14-01-2015 13:39:12
Zoon van 10 jaar gaat alleen van en naar school. Zijn vriendje wordt door zijn moeder opgehaald (met de auto) en regelmatig krijg ik een app dat ze zoon heeft meegenomen om daar te spelen.Heb al regelmatig gezegd dat ik dat niet handig vind omdat we ook wel eens afspraken hebben waar we naar toe moeten (die zoon niet weet). Dan moet ik zoon daar dus weer gaan ophalen.

Vandaag gebeurde het weer, mijn man is vrij en we zitten te wachten tot de kids uit school komen, soep gemaakt, lekkere broodjes gekocht. En ja wel zoon is weer mee met vriendje. Mijn man is woest en vind het niet normaal dat een moeder dit doet zonder het te vragen. Hij heeft zoon gezegd dat ie maar kijkt hoe hij thuis komt, hij gaat hem niet ophalen.

Op zich heb ik er niet zo veel moeite mee maar IK ben weer degene die het kan oplossen. Zoon kan dat hele stuk niet lopen, die moeder gaat hem niet brengen dus ik zal het zelf wel weer moeten doen, die moeder te woord staan waarom mijn man zo onvriendelijk deed..... pffff Soms word ik er zo moe van...

Vinden jullie dit ook not done zoals mijn man ?
Ik krijg nu het verwijt dat ik veeeeeeeel te makkelijk ben en ik verwijt hem dat hij zit te zeiken over een broodje van 29 cent wat nu in de prullenbak kan
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Ahno  schreef op: 14-01-2015 13:45:39
Nou daar zou ik niet van gediend zijn. Ik wil dan eerst gebeld worden zodat er overleg kan zijn. Een ander neemt mijn kinders niet ongevraagd mee!
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Spatje  schreef op: 14-01-2015 13:46:34
Tja ik zou dit ook niet op prijs stellen en zou dat ook even duidelijk maken naar die moeder toe.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Minou  schreef op: 14-01-2015 13:47:12
Broodje hoeft niet in de prullenbak gelijk

nee zoiets spreek je meestal af ( al komt het hier ook wel eens voor dat er een moeder belt dat amber daar is, heb dan ook geen plannen dus is oke, gebeurt ook andersom) of idd van te voren zoon op de hoogte brengen dat ie naar huis komt en niet mee gaat 
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Annie  schreef op: 14-01-2015 13:47:54
Ik zou beter afspraken maken met je zoon. Hij is 10 en jullie laten hem zelfstandig gaan dus dan hoort dat stukje er ook bij. Je kunt hem toch 's ochtends zeggen dat hij die dag wel/niet af kan spreken.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jomi  schreef op: 14-01-2015 13:53:47

Ik zou niet boos zijn op die moeder. Zij kan toch niet weten dat jouw zoon niet kan of mag afspreken? Hier gaan ze meestal gelijk uit school mee afspreken.


Het is toch helemaal niet handig dat je zoon niet weet of hij wel of niet kan afspreken als jij hem niet komt ophalen? Zelfs bij mijn zoon van 5 jaar, die ik gewoon zelf ophaal, zeg ik s morgens bijv 'denk je eraan dat je niet kan afspreken want je hebt zwemles'.

Hier gaan ze ook weleens afspreken als ik net broodjes ed heb gehaald of ik heb juist maar een paar broodjes en dan heb k ineens 2 vriendjes erbij aan tafel, zo gaat dat nou eenmaal met kinderen

 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Snoepje023  schreef op: 14-01-2015 13:54:06
Mijn zoon is bijna 10, gaat vaak buitenspelen.
Maar komt toch elke keer als hij buitenspeelt vragen of hij op een andere hof mag spelen of dat hij met een jongen bv mee mag naar de supermarkt.
Kan het niet zijn dat je zoon noem maar op heeft gezegd dat het mocht van mama, zo kunnen kinderen ook zijn namelijk.
Nee denk dat je het beste met de moeder kan afspreken dat zij je belt om het te vragen, en als het niet goed is dat je je zoon van tevoren vertelt dat hij bv direct naar huis moet komen vanuit school.

Mijn dochter heeft het een keer geflikt zonder toestemming bij iemand thuis spelen, echt wel dat ze het nu elke keer vraagt. En als ik wil dat ze direct naar huis komen laat ik het weten voordat ze naar school gaan
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Son  schreef op: 14-01-2015 13:57:17
Ik denk dat je de verantwoordelijkheid bij je zoon moet leggen.
Als je wilt spelen....bel je eerst of het kan.

 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Een Moeder  schreef op: 14-01-2015 14:00:46
Ik vind het geen probleem, het gebeurt wel vaker en als het niet kan zeg ik dat idd de ochtend tegen hem. Normaal hebben ze een continurooster dus zit ik niet te wachten met eten. Op woensdag is de enige middag dat ze thuis eten, man vond het juist leuk omdat hij ook thuis was om gezellig samen te eten.
Mijn man is degene die er een probleem mee heeft. Zoon zit daar nu met een rotgevoel denk ik want mijn man deed echt heel lullig tegen hem en gooide de hoorn er op. HIj werd boos op mij dat ik dat blijkbaar gewoon normaal vind omdat  het wel vaker gebeurt.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jomi  schreef op: 14-01-2015 14:03:01
Oh je man is het probleem

Als hij er een probleem mee heeft, dan moet hij het maar oplossen vind ik. Dan had hij gelijk je zoon daar op moeten gaan halen, als hij niet mocht afspreken. En als hij het niet vindt kunnen dat die moeder jullie zoon zomaar meeneemt, dan moet hij haar dat vertellen.
Tegen jou moppperen heeft geen zin.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Ladyd  schreef op: 14-01-2015 14:04:18

Ik zou inderdaad ook met  je zoon op de dag zelf bespreken of hij die dag wel of niet kan spelen. Hoewel ik mijn kinderen altijd zelf breng en haal doe ik dit altijd om teleurstellingen te voorkomen.


Daarbij vind ik het niet handig van die moeder dat ze jouw zoon zo meeneemt. Ze kan je beter direct even bellen.


Als een kind alleen naar school gaat, ga ik altijd even met het desbetreffende kind mee naar huis om met de ouders kort te sluiten.


 

 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Minou  schreef op: 14-01-2015 14:04:46
Is je man normliter de woensdagen aan t werk en dit een uitzondering? Misschien wist hij niet dat zoon vaker mee gaat met vriendje en zich had verheugd en nu de teleurstelling wat lullig is geuit tegen zoon.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Snoepje023  schreef op: 14-01-2015 14:05:44
Ja sorry maar ik geef je man geen ongelijk, als dat de normale gang van zaken is elke woensdagmiddag thuis eten. Dan hoort je zoon gewoon te vragen of het mag, dat is mijn mening daarover.
Dat jij het niet erg vindt, ok dat kan, Maar dan zou ik er met je man over praten, en goede afspraken samen daarover maken.
Ik ken je niet, dus kan niet zeggen dat ik je dan een te makkelijke moeder vindt, maar zoals je het nu zegt ja dan moet ik je man gelijk geven. Het is niet aan een kind om de regels te veranderen, laat staan te bepalen
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Son  schreef op: 14-01-2015 14:06:27
Maar ben je dan niet bang dat je niet weet waar hij uithangt ?
Mn kind mag veel maar wil wel weten waar ze is.
Straks denk je dat hij bij pietje is, maar blijkt onderweg iets gebeurd te zijn of zit hij bij jan....en als je hem dan wil bereiken om iets weet je niet waar hij is....
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Boterbloem  schreef op: 14-01-2015 14:15:28
Tja... wat vind ik...

Je hebt het al regelmatig gezegd dat je het niet handig vindt tegen die vrouw en je zoon weer moeten ophalen...
Kennelijk komt dat niet binnen dus OF moet er gezegd worden dat je het niet meer wil hebben OF je legt de verantwoordelijkheid bij je zoon neer (moet denk ik wel kunnen gezien de leeftijd) dat hij gewoon niet meer zomaar mee mag met een ander. Maar dan hoort er wat mij betreft ook bij dat je dan je kind brengt als het eens wil spelen zodra het thuis is, dat is het gevolg van niet ophalen... (lastige dingen hoor)

Maar, aangezien je het wel laat gebeuren is dit probleem niet het probleem van je zoon... Daar moet je denk ik duidelijk in zijn. Dus OF je vind het prima, of je wilt het niet hebben en dat door blijven voeren.

Maar lullig doen tegen je zoon over de telefoon (wat je man doet) tja... zou ik wel even metm ijn man over praten. Vind dat raar als er voor jullie zoon zelf geen duidelijkheid is.

Dit zijn van die typische dingen die erin sluipen (tenminste, bij mij soms wel) en waar je dan ineens de negatieve gevolgen van inziet.

Ikzelf zou er net als jou weinig moeite mee hebben als mijn kind een leuke middag heeft, maar de manier waarop is even onhandig zeg maar haha.

Snap wel dat je man het jammer vindt, maar dan moet het 's iochtends direct gecommuniceerd worden. Dan is dat probleem ook opgelost.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Mv5  schreef op: 14-01-2015 14:26:17
hier zeg ik vantevoren als ze niet af mogen spreken als er iets is. daar moet wel duidelijkheid over zijn. ik zou ook niet zomaar kinderen meenemen, dan eerst de ouders bellen (bij school) of het mag en zo niet, gaat kind naar huis.
vind bovendien dat die vrouw niet zomaar je zoon mee mag nemen als je hebt aangegeven dat liever niet te willen. maar als je je zoon 's morgens al op de hoogte brengt van afspraken, gebeurt dit niet lijkt me.
dat je man zo doet, vind ik wat overdreven. tenzij duidelijk is afgesproken dat er op woensdagmiddag thuis gegeten wordt.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Anmv3  schreef op: 14-01-2015 14:50:56
Zou als moeder zijnde eerst langs vriendjes huis rijden en het even met elkaar verder af te spreken.
Hier weten ze ook niet altijd of ik plannen heb gemaakt of er onverwachts iets is waar we naartoe moeten.

In dit geval zou ik het meest pissed zijn op je man.
Hij hoeft je zoon geen rot gevoel te geven en als hij de daad bij het woord had gevoegd was hij je zoon
direct gaan ophalen.
Nu mag jij het weer oplossen, daar zou ik niet mee akkoord gaan persoonlijk.

Jij hebt er op zich geen problemen mee toch ? Je had geen plannen voor vanmiddag.

Mooi dat mijn man zijn zoon kon ophalen !
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Stefke  schreef op: 14-01-2015 15:04:05
Wat laat je man zich kennen zeg. En wat zet hij je zoon voor schut bij zijn vriendje als hij zo afgeblaft wordt door vader.

door je zoon alleen te laten gaan en geen duidelijke afspraken te maken over wanneer afspreken en wanneer niet zorg je er dus eigenlijk voor dat hij alleen thuis kan afspreken. Óf dat je alsnog (2x) moet rijden omdat je je zoon moet brengen. 

Ik zou óf betere afspraken maken met je zoon óf je zoon misschien een goedkoop pre Pay telefoontje bleven zodat hij je kan bellen om het te vragen.

ik vind trouwens de eerste verantwoordelijke je zoon. Hij heeft de verantwoordelijkheid over of hij naar huis gaat of niet.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Mama Van Drie  schreef op: 14-01-2015 15:18:25
Sjonge, een drama om niks, vind ik dan maar ik ben geloof ik wel heel makkelijk.

ik zit wel vaker te wachten dat mijn dochter, ook 10, niet thuis komt, zowel op dagen met 2x keer school als op de woensdag, maar ze belt altijd waar ze is, ik weet dan al dat ze ergens is omdat dat later is als ze normaal thuis is. Nu hoef ik haar niet op te halen want ze doet alles op de fiets en komt dus ook zelf naar huis.
Toevallig vanmorgen, ze gaf al aan dat ze waarschijnlijk met haar vriendin mee ging uit school, dat is prima maar ik wilde toch graag dat ze even op zou bellen als ze daar was want kan zomaar zijn dat ze met een andere vriendin meegaat en ik wil alleen wel weten bij wie ze is, heeft ze keurig gedaan overigens.

Je kan natuurlijk met je zoon afspreken dat hij niet meer mee mag gelijk uit school, maar dat betekent dat jij hem dan wel moet brengen en halen, ik zou het wel weten, van mij zou hij gelijk mee mogen rijden, en als hij niet kan spelen omdat jij iets anders in je hoofd heb of andere afspraken dan dat 's ochtends al zeggen tegen hem.

Maar dat je man zo boos is verbaast me echt, want waar gaat het nou om eigenlijk.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Inky69  schreef op: 14-01-2015 15:25:20
Ik zou er geen problemen mee hebben, je weet waar hij is. Ik vind het wel zielig voor je zoon dat hij nu zo voor schut is gezet....
Het gebeurd mij ook wel eens, lekkere dingen gehaald en dan zijn alle kids bij een ander aan het spelen...Moet ik alles alleen op eten

Ze zijn 1 middag vrij, dan mogen ze toch gewoon lekker spelen? Hij hoeft toch niet naar huis te komen omdat jij toevallig lekkere broodjes hebt gemaakt?

Of idd een goedkope telefoon geven zodat hij kan bellen of hij mee kan gaan, of s'ochtends afspreken dat hij niet kan spelen omdat jullie nog weg moeten of laat het vriendje bij jullie spelen en neem ze even mee als je nog ergens naar toe moet.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jen9  schreef op: 14-01-2015 15:30:53
Ik vond het eigenlijk niet zo raar.. Vind t al heel wat dat die moeder je het laat weten. Jij vindt  t niks.. maar laat dat die moeder dat dan even vriendelijk weten...

Hij is 10...., ik zou gewoon zeggen wanneer hij naar huis moet en wanneer hij kan spelen. daar is hij oud genoeg voor!

Ik heb opk zo vaak lekkere broodjes in huis voor niks.. jammer dan... die zijn morgen ook nog lekker en anders geven ze maar een knauw extra!

En als woensdagmiddag altijd de afspraak is, zit je zoon gewoon fout.. niet die moeder.

Je man is niet degene die 10 is??  ;-) De hoorn erop gooien bij een kind is wel een beetje not-one....
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Caatje  schreef op: 14-01-2015 15:57:16
Maar wat is het nou voor moeite voor die andere moeder om op het schoolplein even te appen/bellen voordat ze de auto in stapt? Dan kan je tenminste nog normaal antwoorden. Nu word je gewoon voor een voldongen feit gezet. Als die moeder al meerdere malen aangesproken is op dit probleem, dan zou ik ook niet amused zijn.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jen9  schreef op: 14-01-2015 16:24:34
Kan je zoon trouwens niet alleen naar huis?  
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Smvn&d  schreef op: 14-01-2015 16:29:14
Ik vraag me meer af hoe die vrouw er bij komt om zomaar een kind mee te nemen zonder toestemming? Misschien omdat mijn kinderen nog jonger zijn maar ik vind dat niet normaal..
Nog nooit van gehoord.. Dat vraag je toch eerst voordat je dat doet?

En een kind van 10 (geen ervaring mee) weet toch zelf ook wel dat hij niet mee mag gaan zonder eerst mama te bellen? 
Misschien word het tijd voor een mobieltje?
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jen9  schreef op: 14-01-2015 16:32:24
Ach, als ze al jaren dezelfde vriendjes hebben.. hie gaan ze zo vaak spelen zonder eerst mij te bellen.. Dan moeten ze uiteraard wel gelijk bellen als ze bij dat vriendje zijn..

de meeste kinderen komen dan zonder ouders....
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Jen9  schreef op: 14-01-2015 16:34:36
Hier geen mobiel trouwens.. vind dat erge schijnveilgheid in t geval van die oudste van mij.. altijd kwijt...
Eind groep 8 krijgt hij er 1....
en een mobiel naar school vind ik trouwens weer gek... Daar ben ik een beetje raar in gelooof ik...
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Mama Van Drie  schreef op: 14-01-2015 16:43:53
Sis het zijn geen kleuters meer, dan gaat alles wel even anders als ze ouder worden.

Ik struikel wel over de opmerking hoe die vrouw erbij komt om een kind van een ander mee te nemen, vind dat altijd een soort van apart, die kinderen spelen vaak al jaren met elkaar en dan is het not done om een kind mee te nemen en die bij thuiskomst even te laten bellen naar huis waar of ze is? Ik vind dat dus geen enkel probleem ,aar ik ben dan denk ik wel heel makkelijk.
Ik wil alleen weten waar ze zijn en dat hoeft niet vanaf het schoolplein gevraagd te worden, ze kunnen rustig mee met een vriendje/vriendinnetje en dan hoor ik het vanzelf wel waar ze zijn.

Mijn dochter fietst ook zelf naar huis om 5 uur, ook als het donkeer is, en zonde rmobiel, die krijgt ze dus nog niet want dan kan ik iedere keer ook nog achter de mobiel aan gaan zoeken, net als met de gymkleren en what ever nog meer.
In groep 8....eind groep 8...gaan we wel eens kijken voor een mobiel.
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Ma Dalton  schreef op: 14-01-2015 16:47:26
Mijn 8 jarige kwam vandaag thuis met twee vriendjes, die laat ik dan eerst bellen. 1 mocht blijven, de ander niet. ik snap niet dat je boos bent op die moeder. Dan moet je duidelijker zijn in de ochtend welke dagen ze niet af mogen spreken. Want in ieder geval waar ik woon is dit  niet gek. 
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Smvn&d  schreef op: 14-01-2015 16:47:52
Ik struikel er over dat to al meerdere keren heeft aangegeven dat ze het niet wil en die vrouw het gewoon blijft doen..
Sorry hoor maar iemand gaat mijn kind niet zomaar mee nemen, en al helemaal niet als ik al meerdere keren heb gezegd dat ze dat niet moet doen.. 
Dat dat 1x gebeurd, nou oke, maar als ik dan aangeef dat ik dat niet meer wil hebben, en ze blijft het doen, dan sta ik toch heel snel voor de deur..
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Ma Dalton  schreef op: 14-01-2015 16:49:02
Oh, mijn zoon komt dus zelf naar huis. net als eigenlijk alle kinderen van zijn klas. we wonen in een dorp
 
Quote
RE: zoon ongevraagd ergens spelen
Mama Van Drie  schreef op: 14-01-2015 16:56:14
Dan is er maar 1 oplossing om dit gedoe uit de wereld te helpen, zoon heel goed duidelijk maken dat hij NIET meer en dan ook echt NOOIT meer met iemand mee mag gaan want je vindt het dus zelf ook niks anders had je dat niet regelmatig laten weten aan die moeder.
Gevolg is dat jij hem zelf zal moeten brengen en halen als hij eerst thuis moet eten.
Zo is het dan toch opgelost?

En dan zou ik dit ook even tegen die moeder vertellen dat je dit met je zoon afgesproken hebt zodat zij ervan weet ook.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op zoon ongevraagd ergens spelen
Naam
Bericht