Menu
 

Topic:

Wat mee geven?

Danimvsenna  schreef op: 08-01-2015 11:01:21
S is 5 jaar, ze gaat normaal gesproken 1x in de week naar haar vader toe. 
Dit is op een doordeweekse dag, hij haalt haar dus om 14.45 uur op en brengt haar rond 18.30 weer thuis.
Het laatste weekend van de maand blijft ze daar slapen.
Het ligt er aan of ik het weekend wel of niet moet werken. moet ik wel werken dan slaapt ze er 2 nachtjes, ben ik het weekend vrij dan is ze er 1 nachtje.

Welke spullen zou ik mee moeten geven, en van wat mag ik verwachten dat hij het zelf in huis haalt?
Hoe doen jullie dat?
 
Quote
Navigatie
RE: Wat mee geven?
Jolanda1974  schreef op: 08-01-2015 11:06:25
Ik zou ervoor zorgen, in samenspraak, dat ze niet met kleding hoeft te sjouwen.. Dat er genoeg kleding in beide huizen ligt. Dus geen aparte setjes bij papa of mama Gewoon haar eigen kleding. Ligt het niet bij mama in de was dan ligt het schoon bij papa in de kast.
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Danimvsenna  schreef op: 08-01-2015 11:16:44
En wie betaald dan de kleding die bij papa ligt?
Papa, mama, samen?
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Jolanda1974  schreef op: 08-01-2015 11:24:12
Samen want er ligt straks ook kleding die jij gekocht hebt bij papa.
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Laura  schreef op: 08-01-2015 11:33:10
Hier geven we ze wel altijd kleren mee... In principe ligt alles hier (maar we wonen heel dicht bijelkaar), dus geef ik voldoende mee (of pakt mijn ex zelf voldoende uit de kast). Nou is het in de praktijk wel dat er wel eens wat spullen daar liggen (hij wast ze ook uit en dan komen ze volgende keer terug). Er ligt daar wel een pyama en wat sokken en ondergoed, maar dat is nooit speciaal voor bij papa gekocht. Alle kleding wordt hier gewoon gezamenlijk betaald.
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Danimvsenna  schreef op: 08-01-2015 11:50:24
Mijn ex is dus van mening dat (omdat ik toeslagen en alimentatie voor S krijg) dat ik dus ook moet zorgen voor kleding etc. voor bij hem.
Hij vind het te duur worden om voor elke maat/elk seizoen nieuwe kleding te halen. 

Ik vind dat hij zelf ook wel wat in huis mag halen voor haar, natuurlijk hoeft hij geen complete garderobe aan te schaffen, maar in iedere geval een extra setje ondergoed en kleding.

Nu geef ik dus iedere keer kleding mee (wat hij ook niet wast), ik heb shampoo/douchegel/tandpasta/tandenborstel gekocht voor bij hem.
S slaapt bij hem in een campingbedje dat ik hem gegeven heb.
En toen ze naar een grotere autostoel ging, heb ik die gekocht voor bij hem in de auto.

En het is echt niet zo dat ik te beroerd ben om hem spullen te geven. Als we hier speelgoed genoeg/dubbel hebben geef ik dat mee zodat ze daar bij haar vader mee kan spelen.Maar ze zou morgen eigenlijk daar blijven logeren. maar dat betekend dus dat ik haar morgen een tas met kleding voor het weekend, plus nog eens haar zwemtas mee naar school moet geven, zodat ze spullen heeft bij haar vader.
(nu gaat het logeren niet door, maar normaal gaat het dus wel elke keer zo)
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Danimvsenna  schreef op: 08-01-2015 12:03:41
Ik snap hem deels ook wel.
Maar daarom zeg ik, een extra setje ondergoed en kleding moet er toch wel vanaf kunnen. 


En dat bed, hou op, schei uit! Daar hebben we echt een discussie over gehad.
Ik vond dat ze in een fatsoenlijk bed moest kunnen slapen, hij zei dat het niet pastte, ondanks dat ik tig dingen heb voorgesteld (zo'n bedlade logeerbed) wilde hij niks mee werken.
Ben nu allang blij dat hij in iedere geval een fatsoenlijk ledikant matrasje bij de ikea heeft gekocht voor in het campingbedje.
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Melanie  schreef op: 08-01-2015 12:05:36
Hier is het zo geregeld dat ik alles koop qua kleding en dat een deel gewoon bij mijn ex ligt. Ik wil pertinent niet dat de kinderen met een tas kleding heen en weer moeten. Het is nl geen logeerpartijtje, ze gaan gewoon naar hun andere huis. Kleding heeft dan ook geen vast adres hier. Soms ligt iets bij mij, en soms bij mijn ex. We hebben coouderschap. 60% van de tijd bij mij en 40% bij hem. Wij hebben in het convenant laten zetten dat ik de aanschaf van alles doe omdat ik en kinderallimentatie en kinderbijslag etc ontvang. ik zou het raar vinden als hij dan ook nog kosten moet maken qua kleding eerlijk gezegd. Wel regelt hij zelf tandpasta, shampoo etc.  
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 08-01-2015 12:05:53
Verwacht je de kleding dan echt schoon terug dan ? 
Hoe krijgt hij die kleding dan droog ze is er zo kort dat wassen zowat niet mogelijk is .
Ik vind gewoon dat je een tasje kleding mee geeft die ze gewoon kan dragen ik vind het belachelijk dat je ex voor extra kleding moet zorgen terwijl jij gewoon een garderobe in de kast heb liggen , en hoeveel werk is het om dat dan zelf even te wassen ? 
Als mijnkids gaan logeren krijg ik ook tassen met vuile was terug hoor .
Ik vind het wel normaal dat hij zelf voor een knap bed zorgt duur hoeft dat niet te zijn er worden er op Marktplaats  voldoende aangeboden ook verzorgingsprodukten zoals gel/ tandpasta en een tandenborstel  kan hij zelf voor zorgen.
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Mrtj  schreef op: 08-01-2015 12:14:04
als jij alimentatie krijgt voor volledige zorg voor S, dan vind ik dat jij moet zorgen dat daar standaard een/twee setjes kleding liggen, en een pyjama. Zodat Sniet extra hoeft te sjouwen met spullen. Verder snap ik dat hij, met een keer per maand (en als man zijnde) niet goed bij kan houden welke maat ze nu weer heeft, en dus niet handig zelf voor die kleding kan zorgen (maar dus ook omdat hij jou daar al voor betaalt).

Qua bed weet ik het niet. Ik snap dat het lastig is, om een vast bed te kopen voor een weekend per maand. Maarja....
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 08-01-2015 12:19:46
Dat camping  vind ik trouwens ook niet kunnen dat is voor baby's  ik zou mijn dochter van nu 6 jaar er echt niet in krijgendat vertikt ze plus ze is 129 dus dat past ook niet meer .
Kan ze niet in zijn bed dan gaat hij maar op de bank slapen ?
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Banana  schreef op: 08-01-2015 12:29:17
kwa kleding tja zeker omdat ze er maar zo wienig slaapt  zou ik t lekker meegeven en zelf wassen enz je krijgt er geld voor dus zou ik at prima vinden 

alleen andere dingen pff een gewoon bed zou hij toch zeker moeten regelen en autostoel enz weet neit hoor maar had ie ook zelf mogen doen 
j hebt al genoeg kosten verder 
net ald verzorgings producten echt hoor had ie mooi zelf kunnen doen 
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Ma Dalton  schreef op: 08-01-2015 12:40:44
voor 1 weekend per maand zou ik haar kleren meegeven. Anders is het een groot gepruts met maten maar ook met het weer.
bedje zou ik wel anders regelen. Zo lang past het campingbedje ook niet meer neem ik aan? En een tandenborstel etc zou daar moeten staan. kind moet zich toch thuis en welkom voelen.
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Laura  schreef op: 08-01-2015 12:44:24
Ik ben in het huis gebleven, heb alle meubels mogen houden, dus ik heb er voor gezorgd dat hij in zijn nieuwe huis voldoende meubels had...deel is gekregen, deel heb ik betaald en een deel heeft hij zelf betaald. Het bed van de kinderen komt van zijn nieuw vriendin, ik heb de matrassen en beddengoed betaald en de aankleding van de kinderkamer...tsja formeel heeft hij recht op de helft van de spullen, dus ook de hElft van de kinderkamer en garderobe...dit leek ons zeker niet wenselijk en heel onpraktisch...dus vandaar deze oplossing
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Mv5  schreef op: 08-01-2015 13:17:13
ik vind een fatsoenlijk bed of in ieder geval een matras wel belangrijk.
campingbedje gaat ze geen eeuwen meer in passen.
kan je anders niet een setje ondergoed en een paar sokken bij hem neerleggen voor als ze daar is? dat hij het vuile dan zelf wast en weer in de kast legt voor als S. weer komt. dan ligt er in ieder geval altijd wel sokken en ondergoed. setje schone kleding kan daar ook bij. dat rouleert dan ook zegmaar. 
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Meelezer  schreef op: 08-01-2015 13:20:56
Hier al jaren zo dat ik een tas met kleding mee geef en dat, ongewassen, weer terug krijg.
Ik vind het onhandig om kleding daar en hier te hebben en het kind groeit er zo weer uit.
Nog nooit een probleem geweest.
Als hij thuis is heb ik diezelfde was toch ook?
Wel een fatsoenlijk bed.
Verzorgingsproducten ga ik vanuit dat dat daar aanwezig is.
Verder die autostoel, die zou ik meegeven.
Een andere aanschaffen voor een weekend per maand is onnodig duur en je gebruikt het zelf ook niet als je kind daar is.

Speelgoed etc is daar aanwezig en soms neemt hij zelf wat mee, dat is zijn eigen verantwoordelijkheid (kind dus..)


 
Quote
RE: Wat mee geven?
Made  schreef op: 08-01-2015 13:27:18
Qua kleding betaal ik vrijwel alles. Ik ontvang tenslotte ook de allimentatie. Maar als hij aan komt zetten dat ik haar shampoo voor bij hem thuis moet kopen zou ik m vierkant uitlachen, dat gaat te ver.
haar kamer bij hem thuis heeft ie ook zelf bekostigd, ook nirt meer dan normaal lijkt me. Hier nooit een issue geweest gelukkig.

Hier wordt iederw keer een tasje meegegeven. Alles komt weer terug incl vieze was. Vind het zonde om kleding daar te laten, wordt dan niet veel gedragen en dan is ze er zo weer uitgegroeid.
en kleren wassen doe ik, hij gooit gerust zwart en wit bij elkaar en ktijg ik alles grauw weer terug, doe het dan liever zelf

 
Quote
RE: Wat mee geven?
Son  schreef op: 08-01-2015 13:33:12
Als vader wil je toch dat je kind zich welkom voelt ? Dus als ik hem was had ik een schattig kamertje voor dr gemaakt. Niet omdat t moet, maat omdat dat leuk is !
Kleren zou ik idd niet doen, omdat t zo weinig is. Maar een oud setje als reserve en wat ondergoed als er wat gebeurd is altijd handig om te hebben.
En shampoo borstel pyjama en dat soort meuk, dat regel je toch gewoon....dagje samen naar action.... snap t hele punt niet


In een campingbedje....sorry hoor, maar wat ben je noou voor eikel als je je 5 jarige daarin laat slapen.
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Aquarius  schreef op: 08-01-2015 13:41:07
Ik denk dat het niet erg is als je S gewoon kleding mee geeft. Maar ik zou inderdaad wel verwachten dat hij verzorgingsspullen in huis heeft. Net als Son zegt, voor 5 euro heeft hij bij de Action genoeg voor de komende maanden..

Is het trouwens een idee voor hem om een opklapbaar logeerbed aan te schaffen? Of desnoods een stretcher voor die 1 à 2 nachten per maand?!
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Kmvs&m  schreef op: 08-01-2015 14:36:46
Kleding zou ik gewoon meegeven. 
Echter vind ik wel dat hij best een setje ondergoed en een pyjama voor haar aan kan schaffen. 
Lijkt me niet meer dan normaal? 
Over de shampoo ed nog maar te zwijgen. Hoe moeilijk kan het zijn? 

 
Quote
RE: Wat mee geven?
Laura  schreef op: 08-01-2015 17:05:52
Overigens ben ik het er wel mee eens dat een setje ondergoed en wat verzorgingsproducten niet zo'n groot probleem voor hem moeten zijn...ik bedoel straks moet je ook een zak pasta en boterhammen meegeven, gaat echt nergens over, want zo duur is het niet...
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Jomi  schreef op: 08-01-2015 18:41:40
Kleding zou ik gewoon meegeven. 

Hij moet wel zorgen dat zij zich welkom en thuis voelt, een eigen plekje en wat eigen spulletjes. Dat heeft niks te maken met wie wat moet betalen,maar dat het zijn kind is die zch veilig en welkommoet voelen bij de vader.
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Danimvsenna  schreef op: 08-01-2015 23:47:18

Quote son:
Dus als ik hem was had ik een schattig kamertje voor dr gemaakt. Niet omdat t moet, maat omdat dat leuk is !Uhhh.... hij heeft een 1 kamer appartement. Dus hij heeft voor zichzelf niet eens een eigen slaapkamer, laat staan voor S.

Daarbij.... ze heeft helemaal geen eigen kamer, hier moet ze hem ook met mij delen.

S is met haar 5 jaar en 107 cm niet de grootste en past nog in een campingbedje. Zelf vind ze het ook nog geen probleem.

Maargoed, zelf dus een extra setje halen om bij hem neer te leggen!
Thanks voor de reacties

 
Quote
RE: Wat mee geven?
Son  schreef op: 09-01-2015 09:26:56
Oh oke, dat wist ik niet, dan is t uiteraard wel een ander verhaal. Maar een slaapbankje dan ?
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Nelia  schreef op: 09-01-2015 15:53:41
Ik zou een tasje voor haar klaarmaken omdat het maar zo weinig keer is. Wat ik begrijp haalt hij haar direct uit school op en wil je liever niet je dochter met de tas belasten. Kun je hem op zijn standaard doordeweekse dag dat hij haar terug brengt niet kleding meegeven voor het weekend? Hij kan het dan de vieze kleding meenemen bij het terug brengen op zondagavond of bij de daarop volgende doordeweekse dag. Zo mis je 2 setjes uiterlijk een week. Verzorgingsproducten moet hij uiteraard zelf voor haar hebben. Nu heb je het hem gegeven, maar voor vervanging t.z.t. kan hij prima zelf zorgen!

Hier zijn de kids i.v.m. ziekte van mijn ex heel wisselend bij hem. Ik geef iedere keer kleding mee. Maar... ik doe zijn was ook momenteel, dus hoe dan ook komt het weer bij mij terug .
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 10-01-2015 10:08:38
Ik zou het tasje kleding ook aan hem meegeven op het moment dat ze terug gebracht wordt. Een setje kleding voor daar zou ik zonde vinden, ze heeft het dan maar 1 keer per maand aan. En ik zou geen problemen maken van die shampoo enzo, dan geef je dat toch gewoon mee in een toilettasje, het gaat toch erom dat zij het heeft niet om het gezeur wie er nou verantwoordelijk is.. Als ze het verder maar leuk heeft met haar vader dat is het belangrijkste.
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Ma Dalton  schreef op: 10-01-2015 11:43:55
Eigenlijk vind ik het voor een 5 jarige wel zielig dat ze helemaal geen enkel eigen plekje bij haar vader heeft en bij jou waarschijnlijk in jouw slaapkamer maar dan toch ook niet echt helemaal. Ze weet niet beter en dat maakt het makkelijker waarschijnlijk en je doet het niet voor de lol natuurlijk. Als het er niet aan zit, zit het er niet aan. En bij de mensen zijn die van je houden is het belangrijkst! Maar is er ergens zicht op dat jij en misschien zelfs ook je ex meer ruimte gaan krijgen of blijft dit zo.
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Samira  schreef op: 10-01-2015 11:46:13
Hier gaat ieder weekend dat ze naar hun vader gaan een tas mee met kleding. Soms krijg ik het gewassen terug, soms niet. Ook in de vakanties gaat er een tas mee. Verzorgingsproducten voor de kinderen haalt hij zelf, kleine moeite lijkt mij.

Alimentatie is ook niet volledig kostendekkend, dus kan hij best zelf ook een setje kleding, pyjama en ondergoed halen als hij dat zo graag wil. Het gaat niet om een complete garderobe! Het is ook zijn dochter dus daar kan hij ook moeite voor doen. Straks moet je nog eten mee gaan geven ook, omdat je toeslagen ed krijgt...

Zou het zelf zonde vinden om steeds een of twee setjes te moeten halen dat ze maar een paar keer dragen en er dan weer uitgegroeit zijn. Ook hebben ze dan als ze bij papa zijn altijd hetzelfde aan. 
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Aquarius  schreef op: 10-01-2015 14:35:44
@Ma Dalton, waarom is het zielig? Als ze nou 10 zou zijn okay..maar ze is 5.
 
Quote
RE: Wat mee geven?
Danimvsenna  schreef op: 10-01-2015 23:38:28

Quote tanja mv j.m.n:
Verwacht je de kleding dan echt schoon terug dan ? 
Hoe krijgt hij die kleding dan droog ze is er zo kort dat wassen zowat niet mogelijk is .
en hoeveel werk is het om dat dan zelf even te wassen ? 
.Zoals je zelf al aan geeft is het niet veel werk om het even te wassen....

Ik verwacht niet dat alles elke keer gewassen terug komt.
Het was als reactie op een berichtje erboven bedoelt waarbij stond dat haar ex de kleding even wast, waarop ik erbij zet dat hij het eigenlijk nooit wast. 
Ik weet niet hoe jij je kleding droogt, maar bij mij duurt dat niet een week.
VB; Als dochterlief vrijdag uit school word opgehaald en ze heeft een broek vies van modder, dan is het een kleine moeite om hem even op een kort programma te laten draaien en uit te hangen. dan is het zondag eind van de dag echt wel droog...

 
Quote
RE: Wat mee geven?
Danimvsenna  schreef op: 10-01-2015 23:44:16

Quote Nelia:
Ik zou een tasje voor haar klaarmaken omdat het maar zo weinig keer is. Wat ik begrijp haalt hij haar direct uit school op en wil je liever niet je dochter met de tas belasten. Kun je hem op zijn standaard doordeweekse dag dat hij haar terug brengt niet kleding meegeven voor het weekend? Hij kan het dan de vieze kleding meenemen bij het terug brengen op zondagavond of bij de daarop volgende doordeweekse dag. Zo mis je 2 setjes uiterlijk een week..Exact!
Als ik een dagdienst heb dan werk ik van 07.30-16.00
S word dan door mijn moeder naar de GO gebracht, die haar daarna na school brengt.
op vrijdag is ze om 12.00 uur uit, vader haalt haar dan op uit school. Wij wonen in B, vader woont in A (+/- 12 km verderop)
Dus ik heb geen mogelijkheid om het even snel langs te brengen of dat hij het even snel ophaald bij ons thuis.

Maar ik denk dat ik het inderdaad zo ga doen zoals jij zegt, de week voordat ze blijft slapen een setje mee geven, zodat het alvast bij hem ligt, en ze er niet mee hoeft te slepen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat mee geven?
Naam
Bericht