Menu
 

Topic:

ik voel me **piep**

Ikki  schreef op: 18-12-2014 12:28:30
goed. dochter gaat niet goed op school, groep 3. dochter is een lekker blij kind maar in haar eigen wereldje. juf maakt er een enorme ophef van wat mij erg aan het hart gaat en mij een bijzonder slecht gevoel geeft.

als ik een fout maak op mijn werk wordt ik er als een kleuter ( nog erger ) op aangesproken en wordt ik nog onzekerder en wil ik het liefste wegrennen. laat staan als ik nog een fout maak......

schoonpa is ziek en wordt geopereerd, schoonma ook, maar zijn gescheiden, wonen 100 km uitelkaar en willen niets van elkaar weten. wij zitten er tussen in. manlief heeft dus moeder om de hoek en pa op 100 km verder en allebei ziek. gaat me ook erg aan het hart.

nog iemand is overleden laatst aan kanker, nog erg jong. onze hond rolde in zijn spel over de kop en was een paar dagen invalide. loopt nu wel weer maar geen idee hoe dit zich gaat ontwikkelen.

manlief is ZZP er, heeft genoeg werk maar betalingen blijven uit en men wil voor een dubbeltje op de eerste rang. het blijft vechten voor een beetje inkomen.    

kortom, ik ben op/down/depri en trek alles niet meer. maar ik moet door. helaas.  drukste weken op mijn werk komen er aan en het wordt niet in dank afgenomen als ik mijn ziek meld. ik kan de baan ook niet kwijt raken. maar ik kan niet meer.

vanmorgen een opmerking van de juf of ik al actie had ondernomen want zo kan het echt niet meer. ze zei het op een manier alsof mijn dochter ernstig ziek is en niet lang meer heeft. KLAP!!

sorry ik moest het even kwijt. helaas. ik weet dat jullie er ook niets mee kunnen. ik moet gewoon door, de kids rekenen op mij en het huis moet ook opgeruimd worden.  

 
Quote
Navigatie
RE: ik voel me **piep**
Tantehan  schreef op: 18-12-2014 13:04:36
Goed dat je het even kwijt bent. Dikke knuffel 

 
Quote
RE: ik voel me **piep**
Saskia70  schreef op: 18-12-2014 13:13:03
 
Quote
RE: ik voel me **piep**
Ma Dalton  schreef op: 18-12-2014 13:15:46
Ruim eerst dat huis maar eens op. Dat lucht op.

Jouw schoonouders, wat verwachten die? Wat verwachten ze van je man en wat verwachten ze van jou? Kun je daar voor jezelf duidelijkheid in maken. en dan kun je daarna kijken of je daarin kunt en wilt voorzien..

jouw dochter. groep 3 is een belangrijk jaar. en duidelijk anders dan groep 2, als ze op de een of andere manier niet goed meedraait en school geeft aan dat actie van jullie kant nodig is, dan doe je er niet goed aan om daarvoor weg te stappen. Jouw kind blijft gewoon jouw moppie he, wat er ook uit vervolgstappen komt. Als jij dit nu (emotioneel) niet aankunt, kun je je man vragen om dit te doen, maar ook kun je ook aan school vragen of de ib-er misschien een voorzet kan geven. Op school is er eigenlijk altijd wel iemand die de juiste route wel weet.

Laat je man er werk van maken, om zijn geld gewoon op tijd te krijgen. Je bent geen bank van lening van een ander. dat geeft een hoop rust.

trek niet alles naar binnen. Zonder frictie geen glans.. En een leven dat perfect is, dat bestaat niet..
sterkte!
 
Quote
RE: ik voel me **piep**
Xxx  schreef op: 18-12-2014 13:37:53
Goed verwoord Ma Dalton.

Probeer alles een beetje op een rijtje te krijgen.
Stel prioriteiten, doe niet alles alleen.
Kun je er met je man over praten?
 
Quote
RE: ik voel me **piep**
Senna  schreef op: 18-12-2014 13:38:37
Je loopt over, en dat mag ook. Voor je gevoelgebeurt er zoveel om je heen dat je het niet meer kunt bolwerken.

Zoal ma Dalton zegt, probeer duidelijkheid te kweken. Wat wordt er van jou verwacht, wat kun/doe je zelf en wat kunnen anderen voor je betekenen.

Het is zwaar en je mag het ook zeker zwaar vinden. Maar onderneem actie daar waar nodig, zoals rondom de zorgen die school over je dochter uit.
Probeer tijd voor jezelf te nemen waar dat lukt!

Ik herken het gevoel van overlopen. Er gebeurt enorm veel in en rondom mijn gezin en ik kan niet anders dan er voor iedereen om me heen zijn. Dat kost veel energie en ik voel me leeggezogen. Maar keuze is er soms niet, doorgaan.

Sterkte!
 
Quote
RE: ik voel me **piep**
Bepje  schreef op: 18-12-2014 20:58:52
 
Quote
RE: ik voel me **piep**
Ikki  schreef op: 19-12-2014 09:33:33
dank julie...... Het ene moment denk ik je kan het! Ga d'r voor, vecht voor je kind.....en aan de andere kant denk ik nee ik kan het Niet. Ik kan er niet tegenop. Ik ben redelijk gevoelig in alles dus trek ik alles mega aan en op mijzelf. 

Schoonouders verwachten niets hoor, zijn ieder ook gelukkig getrouwd , maar het zijn de ouders van miijn man en hij kan met mij goed over praten, met zijn ( half) broers niet, met zijn( half) zus wel. Maar met hun zelf niet en dat is lastig.

en ja manlief gaat zeker achter zijn geld aan maar het is gewoon mega vermoeiend om constant te moeten vragen naar je geld. Betaal gewoon. Mensen willen ales voor de kerst af hebben ( alsof het na de kerst niet meer uitmaakt ofzo?) maar ze betalen niet voor de kerst. Dat is vooral vermoeiend.

nou ja het vakantie voor de kinderen ( en een klein beetje voor mij omdat kerst op enkele werkdagen valt) dus ik ga het rustig aan doen. 
Anders zoek ik in januari maar hulp ofzo. Ik moet uit die negatieve spiraal vindt ik, ook voor de kinderen.
 
Quote
RE: ik voel me **piep**
Evenzo  schreef op: 19-12-2014 09:47:01
Herken je gevoel helemaal, ik voel me precies zo momenteel. Loop op m'n tenen, proberen het zo gezellig mogelijk te maken met en voor de  kinderen. Weet zelf nog niet wat ik er aan moet/ga doen. Eerst deze dagen maar doorkomen en dan zie ik in januari wel weer.
Wil je alleen even een dikke knuffel geven 
 
Quote
RE: ik voel me **piep**
Jolanda1974  schreef op: 19-12-2014 09:47:02
Wacht niet tot januari maar ga er NU mee aan de slag. van uitstel kom afstel en dan raak je nog dieper.
 
Quote
RE: ik voel me **piep**
Ikki  schreef op: 05-01-2015 09:50:09
na twee zware weken en de kerst enzo heb ik het besluit genomen om naar de huisarts te gaan. Hij hoorde mij aan en heeft mij naar een psycholoog gestuurd. Die belt mij zo terug voor een intake . Ben benieuwd .
heb me ziek gemeld .

ik voel mij zoooooooooo schuldig naar iedereen. Naar de kinderen, naar mijn man,mijn werk. naar iedereen . Ben ook maar aan het malen en malen in mijn hoofd. Ben ook heel bang dat ze me nu ontslaan op mijn werk. Pffffff ik hoop dat de psych mij kan helpen.
ik moet het zelf doen, maar ik hoop op een oplossing......

 
Quote
RE: ik voel me **piep**
Tiesmv3jongens  schreef op: 06-01-2015 08:30:17
Goed dat je de stap gezet hebt om hulp te zoeken. En je niet schuldig voelen naar de rest want die hebben hier ook baat bij. Als jij weer lekker in je vel zit is het voor hun ook fijner. 
 
Quote
RE: ik voel me **piep**
Mrtj  schreef op: 06-01-2015 08:55:44
Goed dat je deze stappen gezet hebt! Hoop voor je dat de psycholoog snel belt, en je snel terecht kan.
Ja, je moet het zelf doen, maar gelukkig mag dat wel met hulp.
 
Quote
Navigatie


Reageren op ik voel me **piep**
Naam
Bericht