Menu
 

Topic:

profiel natuur en techniek

Mv E.l.s  schreef op: 05-12-2014 00:18:48
Mijn dochter zit in 3 vwo en moet eind schooljaar een profiel kiezen. Ze heeft totaal geen idee wat ze wil, wat ze wil worden, ene vak vind ze leuk, maar dan hoort daar een vak bij wat ze niet leuk vind of moeilijk vind. Uit verschillende testen komt naar voren dat ze uitermate geschikt is voor het profiel natuur en techniek. Haar mentor is erg enthousiast hierover. Maar even concreet, als je geen bouwkunde of zoiets wil studeren, geen bruggen wil bouwen, welk beroep past hier dan wél bij?

 
Quote
Navigatie
RE: profiel natuur en techniek
Mv E.l.s  schreef op: 05-12-2014 00:25:32
Ze wil niet in een mannenwereld werken en ook geen lerares worden. 
Het zal vast wel los lopen hoor en ze zal toch zelf moeten kiezen, maar ik ben gewoon benieuwd.
 
Quote
RE: profiel natuur en techniek
M&j  schreef op: 05-12-2014 01:34:41
Als ze er nog biologie bij neemt als keuzevak heeft ze het combi profiel natuur gezondheid en techniek. Met dit profiel kan ze alle universitaire studies volgen die ze wil. Ook als het eventueel een taal of geschiedenis wordt.
 
Quote
RE: profiel natuur en techniek
Mama Van Drie  schreef op: 05-12-2014 08:01:26
Mijn oudste zoon heeft havo gedaan met dit profiel NT, zijn mentor zei altijd dat je eigenlijk een profiel moet kiezen op basis van de vakken die je het meest liggen en niet moet kijken naar wat je wilt worden, vaak is dat heel anders als wat voor profiel je gekozen hebt.

Na de havo koos mijn zoon voor het HIT  ( hanze institute of technology) na driekwart jaar gooide hij de handdoek in de ring, vond het niet leuk meer, is opnieuw naar open dagen van studies geweest etc en koos toen voor Biologie en medische laboratoriumonderzoek ( diagnostieke kant) hij zit nu in zijn derde jaar maar dit is absoluut niet waar hij wwerk in wilt zoeken/vinden, hij gaat van z'n leven niet in een lab staan hele dagen.
Om eventueel toch iets met de studie te kunnen doet hij er nu een minor bij in de elektronica, dus eigenlijk gespitst op de elektronica achter de o.a lab apparatuur.
Ook trekt een opleiding bij de KMA ook nog, als vlieger.....dat is eigenlijk altijd z'n droom geweest en heeft hij als klein jongetje af aan altijd al geroepen.
Maar eerst wil hij dit afmaken zodat hij in ieder geval een afgeronde hbo opleiding heeft, de instroom naar de KMA is dan ook gunstiger.

Dit is even een voorbeeld van hoe anders het kan lopen, ik zou dus een profiel kiezen om basis van de vakken die ze het meest ligt, daar zit dan misschien een vak bij wat iets minder is maar dat hou je denk ik toch altijd wel.

 
Quote
RE: profiel natuur en techniek
An  schreef op: 05-12-2014 10:33:31
Mijn dochter zit in de brugklas van de HAVO, maar ik had al een beetje naar die profielen gekeken.
Mijn conclusie was dat als je nog niet weet wat je wil gaan doen en je het aankunt, je voor Natuur en Techniek moet kiezen. Met dat profiel word je (voor zover ik ben nagegaan) op (bijna) iedere HBO opleiding toegelaten.
 
Quote
RE: profiel natuur en techniek
Spatje  schreef op: 05-12-2014 10:55:39
ik zou idd haar de vakken laten kiezen waar ze goed in is en wat ze leuk vindt, zeker omdat ze nog niet weet wat voor richting ze opgaat, kan ze na vwo altijd kijken welke kant ze opwilt, of zeg ik nu iets stoms
 
Quote
RE: profiel natuur en techniek
Onsjanneke  schreef op: 05-12-2014 13:36:52

Quote Spatje:
ik zou idd haar de vakken laten kiezen waar ze goed in is en wat ze leuk vindt, zeker omdat ze nog niet weet wat voor richting ze opgaat, kan ze na vwo altijd kijken welke kant ze opwilt, of zeg ik nu iets stoms



Hier sluit ik me bij aan. Als dit haar makkelijk afgaat zou ik zeker stimuleren om daar voor te kiezen. Met een beta vakkenpakket kan je ook alpha studies doon, maar andersom vaak niet.

En zelfs met een beta vervolgopleiding kan je alpha banen doen, maar andersom vaak niet.

Kortom, als het haar ligt vergroot het haar mogelijkheden voor de toekomst.
 
Quote
RE: profiel natuur en techniek
Mv5  schreef op: 05-12-2014 17:22:48
ze moet allereerst kiezen wat ze leuk vind (en wat ze aankan), maar natuur en techniek is wel handig, zeker in combinatie met biologie (combiprofiel ng/nt) kan ze dan zowat alles gaan doen.

mijn oudste heeft dit combiprofiel op de havo en wil volgend jaar verpleegkunde gaan doen mijn tweede (nu in 4vwo) heeft een van-alles-wat profiel (de combi ng/cm). ze heeft alle vakken gekozen die ze leuk vond en waar ze goed in is en daar kwam deze enigszins vreemde combi uit maar mijn dochter is er heel gelukkig mee. ze heeft nog geen idee wat ze wil studeren, want dat wat ze leuk vindt varieert ook van frans tot creatieve therapie tot milieukunde tot HRM tot CMV tot toerisme tot pabo.
 
Quote
Navigatie


Reageren op profiel natuur en techniek
Naam
Bericht