Menu
 

Topic:

Baby wil niet eten, tips?

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 01-12-2014 21:26:31
Mijn dochter van bijna 7 maanden drinkt altijd al matig. Ik ben toen ze 4,5mnd was op advies van het cb met bijvoeding begonnen. Alleen, ze vind het zo ontzettend vies vooral groenten. Potjes, vers het maakt niet uit. Als de lepel haar lippen raakt moet ze al kokhalzen en als ze het hapje in haar mond heeft moet ze ook echt overgeven ervan.. In het begin vond ik dat natuurlijk geen probleem en heb ik het een paar keer per week geprobeerd. Nu ze 7 maanden is eet ze 3 hapjes vers fruit met moeite en dat is het. Daarnaast gaan de flessen ook niet super, ze krijgt 4 flessen van 180/6 en daar drinkt ze lang niet alles van op. Op het CB zeiden ze dat ze rond de 9 maanden logopedie krijgt? als ze nog steeds niet wil eten. Maar zelf heb ik het idee dat ze gewoon niet veel honger heeft, ze geeft ook nooit aan dat ze een fles wil alleen af en toe in de nacht dat ze wakker wordt. Haar schema is nu:

07.30 fles 180/6 met pap waarvan ze de helft laat staan.
12.00 fruit (3 hapjes) met een fles 180/6, ze laat meestal 70cc staan
16.30 fles 180/6 helemaal op
19.00 fruit (3 hapjes) of groente (eet ze niks van) met een klein flesje van 90cc
23.00 fles 180/6 met rijstebloem helemaal op

Wie herkent dit en heeft iemand tips of een verhaal hoe het dan verder is gegaan bij een kindje met hetzelfde probleem?
 
Quote
Navigatie
RE: Baby wil niet eten, tips?
Mitch  schreef op: 01-12-2014 21:32:04
Hoe gaat het qua groei dan?
Volgt ze wel haar eigen curve of buigt dat ook af?
 
Quote
RE: Baby wil niet eten, tips?
Annie  schreef op: 01-12-2014 21:35:28
Ik heb dit ook gehad met mijn jongste. begonnen met 6 maanden. Ik gaf bv op verzoek en ik heb mij nooit druk gemaakt om hoe veel of weinig er naar binnen ging. Wel hield ik groei, gewicht en ontwikkeling in de gaten. Die laatste 3 zaten allemaal goed en dat is belangrijkste!

Wat ik zou doen: Pap enr ijstebloem eraf halen en de flessen kleiner maken, 120-150 cc per keer en dan vaker aanbieden.
Stoppen met groente en fruit en over een maand weer eens rustig proberen! 

Hier heeft het tot 1,5 jaar geduurd voor er een klein beetje anders dan borst naar binnen ging. Toen rustig aan alles opgebouwd, heel kindvolgend en nu (2 jaar oud) gaat het goed.
 
Quote
RE: Baby wil niet eten, tips?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 01-12-2014 21:49:20
Ik ben op het advies van het cb van 5 keer 150/5, naar 4 flessen van 180 gegaan en een klein flesje van 90 voor het slapen. Anders kom ik uit op een hele late avondfles rond 0.30 en dan werd ze snachts ook nog wakker. Dus ik probeer die 4 grote flessen wel aan te houden. Maar idd, ik ben nu een aantal dagen gestopt met groente en doe wel een een stuk komkommer door het fruit daar lijkt ze niks van te proeven.
Qua gewicht buigt ze nu wel wat meer af vandaar dat het cb het tot 9 maanden (ze moet over 2 mnd pas weer komen) wil aankijken. Maar ze heeft nog genoeg reserves zeiden ze (dat vind ik altijd zo stom, net of ze eerst heel mager moeten worden). Ze weegt nu 7500 gram en is 66cm dus op zich is dat redelijk gemiddeld denk ik, ze was 3415 en 49cm bij de geboorte.

Ik maak me meer zorgen om het feit dat er gewoon geen vooruitgang in het eten zit hoe vaak ik het ook aanbied. Ze heeft op zich wel redelijke plasluiers maar geen hele volle gezien ze meestal nog geen 800ml per dag opdrinkt.
 
Quote
RE: Baby wil niet eten, tips?
Annie  schreef op: 01-12-2014 21:55:13
Maar wat is dan de gedachte achter iedere keer zulke volle flessen? Ik zou echt terug gaan naar de kleinere flessen. Waarschijnlijk drinkt ze dan per keer meer en in totaal over de dag ook meer. Vooral de pap en rijstebloem zou ik weglaten, die voegen niets toe in voedingswaarde maar zorgen er wel voor dat ze een vol gevoel heeft en dus minder drinkt.

Hier zat er dus tot ongeveer 1,5 ook geen vooruitgang in. En 'ineens' ging het wel en daarna ging het stapje voor stapje steeds beter. Voor die tijd kreeg ik er niet 1 hap in. Kokken-spugen-boos-weigeren dat was alles wat hij deed. Geduld is hier het toverwoord geweest.

Pre-logopedie zou ik nog niet aan denken hoor. Die van mij kon moeilijk eten door een afwijkende stand van zijn kaakje. Maar de prelogopedist die ik toevallig tegen kwam zei direct ook. Rustrig aan, neem de tijd. Tot een jaar is het nog maar bijvoeding. Het ene kind kant het sneller en  is er eerder aantoe dan het andere kind. 

 
Quote
RE: Baby wil niet eten, tips?
Truuske  schreef op: 01-12-2014 23:04:09
ik zou ook die pap eraf doen en een beetje spelen met de tijden dat ze eet en drinkt. Je biedt nu op 19.00 fruit aan terwijl ze 1,5 uur daarvoor 180 mililiter wegklokt. Terwijl ze over de hele dag niet zoveel drinkt. Dan wil ze dan natuurlijk niet eten.

ff denken, ik zou denk ik dit proberen:

07.30 fles 140 zonder pap.
11.00 fruit zonder fles erna
12.00 een fles 140
15.30 fruit
16.30 fles 180
21.00 fles 180 (eventueel met rijstebloem) vanwege doorslapen

Zelf gaf ik geloof ik rond etenstijd een bakje pap en dan later nog even de borst.
 
Quote
RE: Baby wil niet eten, tips?
Mo27  schreef op: 02-12-2014 08:51:28
Dean is nu 8 maanden. Dean eet fruit en groente ook niet goed. Ik ga van de week naar de logopedie met hem om te kijken waardoor het komt. Hij kokhalst ervan en alles komt net zo hard weer uit.Hij heeft sowieso een verkort tongriempje die geknipt moet worden. maar ik wil graag weten of er nog meer is.
Met Dean ben ik ook al begonnen met 4 mnd met bijvoeding. Ik vind zo raar dat er geen verbetering in zit.
Dean kreeg tot voor kort nog 4 flessen. veel ste veel volgend het bureau van hij is al 10 kilo. Hij krijgt nu yoghurt in de middag. Hij brulde gewoon om die fles nog. maar de youghurt vind hij prima.

Heb je wel eens naar haar tongriempje laten kijken?

redt ze het nog niet zonder de 11 uur fles? want die is er hier al maand of 3 vanaf denk ik
 
Quote
RE: Baby wil niet eten, tips?
Ma Dalton  schreef op: 02-12-2014 09:00:42
Ze is nog geen jaar he, laat je niet gek maken . Op dit moment is het nog bijvoeding. 
tot haar lijntje ging afbuigen groeide ze gewoon volgens lijn en was er dus niks aan de hand. Mijn kinder arts zei altijd " geen zorgen zolang er maar gewichtstoename of lengtegroei is"
als je wilt dat ze groeit van jouw groente en fruit hap dan zul je die juist wat zwaarder moeten maken. Ik bedoel als ik komkommer of een appel eet ipv van een beker melk of een boterham val ik af. fruithapje niet met komkommer maar met een beetje liga of een verkruimeld koekje. groente met een klontje boter. Als de bedoeling is dat ze aankomt van dat eten zou ik het wat voller maken.
maar ik denk dat als consultatie buro begint over prologopedie dat ze meer moeite hebben met het feit dat ze niet doorslikt. En gaat kokhalzen.
Persoonlijk zou ik.. Maar dat ben ik.. Even nog niet in de stress schieten. ik zou haar om te spelen lekker aan tafel zetten om te knoeien met groente en vooral fruit zonder de verwachting dat ze het doorslikt. Dus op zijn rapley juist met grote brokken.. Kan ze zelf wennen aan het gevoel. Jij geegt die flessen er gewoon achteraan. en fruitsap die je echt wilt dat ze eet schep je er dan maar in.. Banaan met koek..voor zover dat lukt.
en lukt dat niet.. jammer dan. Mijn kinderen aten echt pas met 12 maanden goed. wij begonnen pas met 6 maanden en dan duurde het echt maanden bij alle 4 voordat ze meer gingen eten. En dat mag he.. het is bij voeding tot 12 maanden.

 
 
Quote
RE: Baby wil niet eten, tips?
Heleen  schreef op: 02-12-2014 09:38:19
Mijn zoontje weigerde ook heel lang vast voedsel (voora groente en fruit), hij is nu 15 maanden en nu gaat langzaam beter hij eet nog steeds heel weinig fruit en ene kleine prak. Bij hem is er geen medisch probleem hij heeft gewoon niet veel nodig want hij groeit prima.

Heb je het idee dat ze niet kan eten? mijn zoon merkte ik duidelijk dat hij niet wilde. Bij ons heeft het geholpen toen we het zijn gaan nederen we boden hem wat aan, weigerde hij dan zette wij zijn bordje weg dit heeft heel wat ongezellige maaltijden gegeven maar uiteindelijk is hij nu echt gezellig aan tafel en eet wat hij wil eten.
 
Quote
RE: Baby wil niet eten, tips?
Ma Dalton  schreef op: 02-12-2014 09:46:31
wat me trouwens ook nog te binnenschiet.. rijstenbloem stilt de honger, maar daar zit ook weinig calorieen in. Heb je al eens geprobeerd om ipv die pap, gewoon stukjes brood met wat boter erop aan te bieden?

tegelijkertijd.. ze is echt nog maar 7 maanden hoor. Bij ons belandde eten toen nog op grond en nooit in de mond leek het wel.
 
Quote
RE: Baby wil niet eten, tips?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 02-12-2014 10:47:44
Ik heb niet het idee dat ze niet kan eten. Ze kan het wel, alleen denk ik eerder dat ze geen of weinig hongergevoel heeft. Ze duwt het eten gewoon weer naar buiten met haar tong. Ze geeft ook nooit aan dat ze honger heeft, als ze om 07.00 een fles heeft gehad en ik leg haar om 10.30 op bed slaapt ze gerust tot 13.30 door, ik maak haar dus wel wakker rond 12.00 om te eten/drinken. Rapley durf ik niet en brood wacht ik nog even mee tot een maand of 8.

De avondfles heeft ze nog echt nodig, ze komt zelfs nog wel eens om 04.30 voor de fles, dat is ook de enige keer dat ze aangeeft honger te hebben (als ik de fles niet geef valt ze trouwens weer in slaap tot 07.30 dus misschien is het geen honger, ik weet het niet).

Tongriempje kan ik idd eens naar laten kijken.
 
Quote
RE: Baby wil niet eten, tips?
Mama_anja  schreef op: 02-12-2014 12:53:31
heeft ze last van tongriempje oid 
last van tandjes 
hoe zit ze in der vel
hoe is haar groei

ik zou de flessen juist wat verdelen aangezien ze al niet veel drinkt 

wat krijg je er goed in  je zou haar de binnen kant van brood kunnen geven ipv de korsten 
het ene kindje is er sneller aan toe dan de ander


 
Quote
Navigatie


Reageren op Baby wil niet eten, tips?
Naam
Bericht