Menu
 

Topic:

Wat zouden jullie doen?

Essie@  schreef op: 01-12-2014 15:03:57
Ik werd net gebeld door de mentor van mijn zoon. Hij had een akkefietje met een andere leerling uit een andere klas. Even ter info, mijn zoon is een hele zachtaardige onzeker jongen die zo nu en dan gepest wordt. Hij kreeg van die leerling een stoot in zijn gezicht. Mijn zoon gaf hem als reactie daarom een stoot terug. Mijn eerste reactie was naar die mentor. HEEL GOED!!! mijn zoon durft namelijk nooit voor zichzelf op te komen. Maar nu het volgende. De bril van die andere gozer is stuk en zijn mentor wil dat wij het als ouders onderling oplossen met de verzekering.
Wat zouden jullie doen. Ik heb zoiets van zoek het uit die gozer deelde de eerste stoot uit en niet mijn zoon. Dat zijn bril stuk is is dus geheel zijn eigen schuld lijkt mij??
Ik heb op zich geen eigen risico bij de verzekering, behalve als ik binnen 3 jaar nogmaaals claim dan 100 euro. En ja je zal altijd zien, nooit claim je wat maar als het wel gebeurt kost het mij dus. 
Dus wat zouden jullie doen??

 
Quote
Navigatie
RE: Wat zouden jullie doen?
Laura  schreef op: 01-12-2014 21:18:19
Lastig...ik vind dat er heel gemakkelijk geroepen wordt ik zou niet betalen. Ik zou het toejuichen als mijn kind voor zich op kwam, keertje terugslaan ook prima, reflexl logisch....maar je zoon is wel diegene die de bril kapot gemaakt heeft, zeker niet expres en begrijpelijk, maar ook als iets perongeluk door jouw schuld kapot gaat, zul je moeten betalen en daar heb je je verzekering voor. Ik zou met de andere partijoid overleg gaanvanaf half vind ik redelijk...
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Zijlijn  schreef op: 01-12-2014 21:44:40

Ik vind het goed dat hij heeft teruggeslagen, maar vind wel dat je de verzekering aan moet schrijven.
Vollgens mij is je kind wettelijk gezien gewoon aansprakelijk voor de schade.


 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Belske  schreef op: 01-12-2014 22:00:49
Wij hebben ooit iets gelijkaardigs voorgehad.
Onze zoon kreeg op een verjaardagsfeestje in een binnenspeeltuin ruzie met een brildragend kind. Daarbij kwam duwen en trekken kijken, met een kapotte bril als gevolg. Dat was net gebeurd toen mijn man hem ging ophalen, zoon helemaal over de rooie (nog eens ass ook...). Mijn man heeft toen onze gegevens achtergelaten bij de ouders van het brildragertje. Kregen we een week later een rekening - zonder voorafgaand overleg - van zo'n 400€! Mijn man heeft dan contact opgenomen met de vader en voorgesteld dat we 100€ zouden betalen. Die vader begon meteen te schelden, mijn man heeft dan het gesprek netjes beëindigd en we hebben er nooit meer wat van gehoord.

Om kort te gaanersoonlijk vind ik een financiële tegemoetkoming wel gepast.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 01-12-2014 22:07:38
Ja maar Belske jouw zoon had ruzie en er werd door beiden partijen geduwt en getrokken.
maar goed mocht ik er nog wat van horen ben ik zeker bereid om te praten om tot een oplossing te komen. Maar ik verwacht wel op zijn minst excuses van dat joch naar mijn zoon toe.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Debby1977  schreef op: 01-12-2014 22:11:02
Ik zou zeggen dat ze het zich maar lekker moeten uitzoeken. Dit is een gevolg van zijn eigen gedrag en misschien leert ie ervan. En als die moeder geen geld heeft das dan jammer, maar niet jouw probleem.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Jesmv3  schreef op: 01-12-2014 22:36:50
ik betaalde niet,
knap van je zoon dat hij terugsloeg.
Zal zulke koters afleren.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Queen@home  schreef op: 01-12-2014 22:51:02
In de eerste plaats super dat je zoon eens terugmepte!! Mijn zoon moeten ze ook altijd hebben en ik wilde dat-ie er ook eens een neersloeg. Minstens.
Maar goed. wel balen dat die bril dan precies stuk is. Maar ik zou t even afwachten en zeker niet zomaar gaan betalen. Die etter moet dan eerst eens stoppen met pesten, misschien dat ik dan ooit eens de helft zou betalen.

Mijn dochter werd afgelopen week continu de bal afgepakt. op een gegeven moment gaat zze afweren met haar arm zwaaiend en toen mepte ze er ook een een bloedlip. Tja eigen schuld, pak die bal dan niet af. Heb haar wel gezegd een beetje uit te kijken natuurlijk. Maar het afpakken was wel meteen klaar.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Ma Dalton  schreef op: 02-12-2014 09:08:24
Ik zou het snel afhandelen. Jij vind dat je kind dit goed heeft gedaan. Dan moet het nu ook positief voor hem eindigen. Gesprekken over centen en wie er moet betalen, geven toch negatieve smaak in de mond. Afgezien nog het feit dat je kind die schade heeft gemaakt en je dus zult moeten betalen. 
Ik had tegen mijn kind gezegd.. Ook in het geval van Sis, het is goed dat je wat terugdoet. Ik sta achter je. Het is wel vervelend dat er war stuk is gegaan. Maar dat los ik voor je op" dan kan je kind het ook afronden. Denk niet dat je kind hier niks van meekrijgt.. Doen ze eens wat terug .. Krijgt het zo'n gezeur als nasleep.

 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 02-12-2014 09:18:40
Ik ben het daar niet mee eens. Mijn zoon heeft het zeker goed gedaan. En die jongen is gewoon fout geweest. Door nu snel te handelen en maar te betalen komt de partij die begon er wel heel gemakkelijk mee weg.
Nee nogmaals er valt gerust te praten over een eventuele vergoeding maar hij dient eerst zijn excuses aan te bieden. Dan pas beseft zo'n joch dat hij fout zit en leert hij er misschien wat van.
Want als ik maar betaal dan denkt zo'n joch, goh dat kan ik nog wel eens doen, heb ik nog een nieuwe bril ook!
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Jolanda1974  schreef op: 02-12-2014 10:32:30
Of het nou wel of niet terecht is jullie zoon (en Nick) hebben wel iets stuk gemaakt en ik vind dat dat vergoed dient te worden. Daar ben je tenslotte voor verzekerd. Geldt wat mij betreft 2 kanten op. Degene die begonnen is gaat ook zeker niet vrijuit maar het moet ook geen vrijbrief worden als je van je afbijt dat wanneer je iets stukmaakt dat het dan niet vergoed hoeft te worden. Dus allebei de helft vind ik redelijk.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 02-12-2014 10:38:51
Ik vind het niet zo moeilijk, als dit mijn zoon zou zijn. De jongen heeft Daan geslagen. Daarmee heeft hij op de koop toe genomen dat het mogelijk zou zijn dat hij teruggeslagen zou worden. Het gaat om een klap wat hij terugkreeg in zijn gezicht he, hij is niet in elkaar geslagen ofzo, dan had ik het buiten proporties gevonden en had Daan de bril moeten vergoeden. De jongen die eerst sloeg heeft een verkeerde beslissing gemaakt, niet Daan. De jongen had normaal kunnen nadenken, van de 100 mensen slaan er misschien 2 iemand in zijn gezicht zonder reden. En ik denk dat 90 van de 100 mensen uit reactie zou terugslaan. Dus ik zou helemaal niks vergoeden.
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Meidenmama  schreef op: 02-12-2014 11:07:11
ik zou ook helemaal niks vergoeden! Ik kan alleen maar zeggen "goed gedaan Daan!!!

Hier lieert een pestkop zeker van!!! koopt hij van zijn eigen zakgeld maar een nieuwe. Vergoedt jij een nieuwe dan doet hij het misschien nog wel een keer en leert hij  er niet van!
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Essie@  schreef op: 02-12-2014 18:17:51
Ze heeft niet meer terug gebeld!
En Jolanda, ik vind het terugslaan wel een vrijbrief voor Daan. Wat had hij dan moeten doen? Moeten vragen waarom sla je me?
Nogmaals, Daan kent die jongen niet heeft nog nooit met hem gesproken en wordt zo uit het niets in zijn gezicht gemept. En Daan heeft hem precies waar hij zelf geslagen is terug geslagen. Ik denk dus dat ze quite staan. 
 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Sunshine  schreef op: 02-12-2014 19:22:25
nee hij moet nog beloont worden ook ,omdat ie iemand zo uit het niets een stoot verkoopt
krijgt ie ook nog een nieuwe bril.

hier de regel je slaat of pest niemand als eerste ,begint die ander dan haal je maar uit.

als er hier 1 van beide met een verhaal komt ,dat hij of zij 
iemand zonder reden heeft geslagen en de bril is kapot 
mag hij hem plakken met plakband en werken voor een nieuwe 
het slachtoffer had niks hoeven te betalen ,die had je zo moeten slaan 
dat je niet eens meer uit je ogen kon kijken 
en ik als ouder zou er geen cent aan betalen ,

ben heel makelijk ,maar van zulke geintjes ben je als kind bij mijn 
aan het verkeerde adress.
zal je leren ,om iemand zonder reden te slaan 




 
Quote
RE: Wat zouden jullie doen?
Mv5  schreef op: 02-12-2014 19:43:38
als mijn kinderen zomaar om niks in hun gezicht worden gestompt, mogen ze van mij ook terugslaan. maakt me niet wat er kapot gaat dan, ik sta achter ze. ik vind dus dat het (zeker als het kind al 13/14 jaar is) de schuld is van die andere jongen en dat hij/zijn ouders dus ook mogen betalen. meer dan de helft zou ik dus niet betalen.
en dit geldt hier ook andersom. als een van mijn kinderen in het wilde weg begint te meppen en er gaat iets stuk, dan is dat eigen schuld en wordt dat deels van het eigen zakgeld betaald. op deze leeftijd weten ze dat als je iemand mept, dat je dan een klap terug kunt verwachten en dus ook dat daarbij iets als een bril stuk kan gaan.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat zouden jullie doen?
Naam
Bericht