Menu
 

Topic:

koken zonder te snijden!

Caithy  schreef op: 01-12-2014 10:17:34
Dat opruimen gevaarlijk is, ben ik al achter... met mijn onderarm in het gips (duim dubbel geklapt, niets gebroken maar mogelijk peesbeschading) kan ik weinig! Het is mijn rechterduim en ik ben ook rechts...
Nu ben ik op zoek naar recepten waarbij je niet hoeft te snijden, iemand?

andere practische tips zijn ook welkom!
 
Quote
Navigatie
RE: koken zonder te snijden!
Spatje  schreef op: 01-12-2014 11:05:21
Frituur, Chinees,  je schoonmoeder tijdelijk in huis nemen om te koken
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Jen9  schreef op: 01-12-2014 11:06:29
chili con carne, of zonder carne ;-)  capucijners....
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Spatje  schreef op: 01-12-2014 11:07:37
Zo en nu serieus,  soep maken met een pot balletjes en voorgesneden groenten.
Kant en klare lasagne. 
Shoarma reepjes in pita
Een dag eitjes bakken
Pannenkoeken 
Vis met voorgesneden aardappelen bakken
Pizza

Kan Nog een uur doorgaan.  

Denk toch dat je schoonmoeder de beste optie is
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Bettie  schreef op: 01-12-2014 11:07:56
kant en klaar geschilde aardappels met gesneden groenten óf uit de diepvries; broccoli, rode kool, bloemkool, spinazie.
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Angelique  schreef op: 01-12-2014 11:12:53
idd voorgekookte aardappels of krielen en voor gesneden groente 
nood breekt wetten dus waarom zo meoilijk gaan denken gemak dient de mens er is geoeg voorgesnden te krijgen hoor 
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Debbel79  schreef op: 01-12-2014 11:15:44
maggie ovenschotel ham/kaas!

je hebt niet eens je fornuis nodig!

je gooit een zak pasta in een ovenschaal, een pakje hamblokjes erop, (ik doe ook nog altijd een bakje spekjes), bakje chappignos en eventueel andere gesneden groente, bijvoorbeeld zakje gesneden prei, net wat je lekker vind. (paprika zoals op het zakje staat vind ik niet lekker)
het zakje maggiesaus, meng je met blueband finesse en  700ml water. dit giet je over de pasta prut in de ovenschaal, zakje geraspre kaas erover, inde oven en klaar. heeeerlijk!


 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Caithy  schreef op: 01-12-2014 11:23:38
Tja waarom moeilijk doen...    meer voor mijn man dan voor mij (verhoogd cholesterol)

Wij eten nooit met zakjes etc, ik vind alles veel te zout (das een nadeel als je gewend bent weinig zout te eten)

Spatje, mijn schoonmoeder redt zichzelf amper.... maar gelukkig komt mijn moedertje morgen!!
Bruine bonen is wel optie, alleen krijg ik die pot wel open..

idd voorgesneden groente is optie! Dacht voordat ik naar de winkel loop, laat ik hier ff vragen want anders staat ik in de winkel...

 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Boterbloem  schreef op: 01-12-2014 11:28:40
heb je geen lieve buren? Of grotere kinderen die kunnen helpen?

Ik zou met alle liefde de aardappelen schillen en de groentes. Kleine moeite, groot plezier  voor de ander.
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Angelique  schreef op: 01-12-2014 11:29:53
ik gebruik ook nouwlijks meer zakjes en geen zout maar voorgesndeden uit gronet vak is niets toegevoegd 
blik kann evt ook gewoon ff goed afspoelen dan met vers water opwarmen 
er is hier keus zat in de super markt du neem aan dat dat overal zo is 

pan soep is ook hanidg kan je gelijk 2 dagen eten 
en pasta met verse saus is ook ok te doen ook gewoon voorgesneden groente erdoor 
snij liever alles zelf maar ja soms gaat t gewoon niet zondner zakjes en al te ongezon kan je echt heel eind komen 

succs en sterkte 
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Caithy  schreef op: 01-12-2014 11:35:35
Das waar boterbloem, mijn dochter van 7 kan prima aardappels schillen, dus vanavond gaan we aan de boerenkool en morgen idd maar soep maken!
Helaas werken mijn buren ook allemaal, als ik het vraag staan ze wel klaar hoor. Ben erg zelfstandg, dus dit komt niet zo uit...
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Anne Mv 3  schreef op: 01-12-2014 11:39:32
diepvriesgroente is zonder toevoegingen, en die verpakking kun je prima met 1 hand open maken!
Bruine bonen; je kunt ook gedroogde kopen - nachtje wellen en dan koken
Aardappelpartjes of krieltjes (geschild) kopen, olie in een overschaal - aardappeltjes er in, kruiden erover en in de oven. Heerlijk! én geen gekke toevoegingen

Suc6!
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Moossie  schreef op: 01-12-2014 11:40:16
blikgroent, voorgesneden sla, uitjes, paprika.. kun je allemaal voorgesneden kopen.
Aardappels kun je ook voorgesneden koken....

genoeg opties
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Onsjanneke  schreef op: 01-12-2014 11:42:00
Nasi (rijst, chinese roerbakmix, zakje kruiden of zelf indisch kruiden, en gehakt/voorgesneden kipblokjes/spekjes oid)

Pasta Bolognese (pasta, gehakt, italiaanse roerbakmix, pakje gezeefde tomaten, italiaanse kruiden)
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Liz  schreef op: 01-12-2014 12:38:07
misschien kan je man de avond vantevoren wat klaar zetten?
Toen ik mijn arm niet kon gebruiken deed hij dat en dan hoefde mijn dochter alleen de pan maar uit de koelkast te pzkken.
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Stefke  schreef op: 01-12-2014 12:43:39
Gebakken aardappels,groente uit pot/blik/diepvries en gemarineerde kipblokjes bakken. Erg makkelijk! Kan ik zelfs! 
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Jomi  schreef op: 01-12-2014 13:03:02
Bij de lidl heb je aardappelen gechild en al! 0,90 voor 800 gram meen ik.
Gooi je die in de pan met zuurkool of boerenkool en een rookworst.
 
Quote
RE: koken zonder te snijden!
Jolanda1974  schreef op: 01-12-2014 13:43:44
Onze dochters vinden het heerlijk om me te helpen in de keuken. Die zouden met liefde alles klaar zetten. Geef meer uit handen, komt helemaal goed.
En anders inderdaad je man het een avond van te voren klaar laten zetten. Die kan ook vast wel aardappels schillen
 
Quote
Navigatie


Reageren op koken zonder te snijden!
Naam
Bericht