Menu
 

Topic:

Taakstraf ;-)

Ma Dalton  schreef op: 19-11-2014 09:46:01
Mijn tweede heeft tegen me gelogen en dat twee weken volgehouden. Ook wel over iets groots en vervelends en ik had hem in de tussentijd gevraagd hoe het zat. Hij is heel heel erg slim, en zijn leugen heeft hij flink volgehouden.hij heeft trouwens niemand pijn gedaan. Maar goed. Nu is het uitgekomen, niet door hem,  en nu zit hij er erg mee dat hij heeft gelogen. Hetgeen waarover hij heeft gelogen, daar is hij in feite heel duidelijk om uitgesloten voor een tijdje en hij ziet dat als een duidelijk gevolg.. Dus dat vind ik nu niet meer aan de orde, niet voor mij. maar hij verwacht een straf voor het liegen. 
En in dit geval denk ik dat de "straf" hem moet helpen om het los te laten. Ik vind het heel goed dat hij er  last van heeft en heeft gehad dat hij heeft gelogen, dat geweten moet toch ontwikkelt, maar hij heeft er nu last van. Normaal ontneem ik ipad tijd. Maar dat liegen vind ik echt erg en een dagje ipad loos is meer voor gewoon vervelend gekloot.. Lang geen ipad.. Dan blijft hij er zo lang in zijn hoofd mee zitten. Maar nu denk ik dat het voor hem zo goed zou zijn even actief iets goeds te doen..we zitten de laatste maanden echt in de lift naar boven met zijn gedrag en ik wil niet dat dit hem blijft plagen in zijn hoofd. die opgaande lijn die moet door! Wat ga ik verzinnen voor een knul van net geen 7? t moet iets zijn wat is af te ronden, wat niet te kort duurt, zeker niet te lang, niet te zwaar/moeilijk is? 
 
Quote
Navigatie
RE: Taakstraf ;-)
Samira  schreef op: 19-11-2014 09:48:26
Misschien een week jou helpen in huis? Dus een keer de stofzuiger erdoor, stoffen oid? Dat het met de franse slag gebeurd is een tweede, maar daar gaat het natuurlijk niet om. 
Of een week geen vriendjes mee uit school, of met vriendjes mee?
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Son  schreef op: 19-11-2014 09:51:31
Niet spelen met vriendjes...deze week
Eerder naar bed ? Of niet meer lezen voor t slapen (whatever)
Dingen die normaal t beetje leuker maken even niet....schoen zetten....op zaterdag chips. .zoiets denk ik
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan,jim En Rosalie
  schreef op: 19-11-2014 09:55:54
Of je doet iets wat hij totaal niet had verwacht.

Geen straf!
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Jolijn  schreef op: 19-11-2014 10:01:39
Ik zou 'm uitleggen hoe ingewikkeld het leven wordt als je eenmaal met jokken begint, en dat de waarheid altijd beter is - en dat je er samen wel uitkomt als er iets is gebeurd wat niet de bedoeling is. Ben zelf niet zo van het straffen - alle keuzes, goed of fout, brengen sowieso hun eigen pakket consequenties met zich mee en soms ook consequenties vanaf mijn kant. In dit geval zou ik hem zelf een voorwaardelijke straf laten uitkiezen die dan bij de volgende keer jokken erbij geteld wordt.
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Son  schreef op: 19-11-2014 10:01:57
Een week negeren
Nee dat is sneu.

Ik ben trouwens ook iemand die niet zo heel snel straf geeft. Omdat ik vaal al door boos te zijn geworden genoeg duidelijk heb gemaakt.
Uiteraard gaat dat niet altijd op
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Ma Dalton  schreef op: 19-11-2014 10:07:28
deborah, soms zou ik dat zelf graag willen. Maar het is een intens mannetje en hij heeft duidelijke verwachtingen, duidelijke beloningen en duidelijke consequenties gewoon nodig om goed te functioneren. 
Hij heeft in dit geval die straf gewoon nodig om af te kunnen sluiten. Voor mij was mijn huilend hoopje ellende gisteren voor het slapen gaan genoeg. Wat kan zo'n kereltje in de knoop zitten. Daarom zoek ik het ook even anders.
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Mamajenti  schreef op: 19-11-2014 10:19:22
Ik zou hem actief aan de slag zetten, dus idd badkamer poetsen, keukenkastjes oid. Zijn geweten ontwikkeld en hij heeft een concreet gevolg nodig. Zo is mijn oudste ook, pas daarna is het klaar. Niet afspreken zou ik niet doen, want sociaal heeft hij er al gevolgen van zeg je. 
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Meelezer  schreef op: 19-11-2014 10:45:49
Ik zou niet zijn vriendjes een week lang niet laten spelen of gaan spelen.
Dan maak je aan "iedereen" duidelijk dat hij straf heeft gehad en dan wordt er vaak nog om uitleg gevraagd: "wat heb je dan gedaan?". Zou ik persoonlijk niet doen.
Heb het idee dat de straf dan voor hem nog zwaarder gaat worden.

Maar ik zou wel een "taakstraf" geven.
Laat hem een weekje de afwas samen met jou doen.
Mooi moment om samen te praten, je kijkt elkaar niet direct aan en dan vertellen mensen/kinderen vaak makkelijker en meer tegen elkaar.
Maar als je een vaatwasser hebt......
Dan zou ik hem elke dag een klusje geven.
De tuin bladvrij maken (is hij gelijk lekker buiten)
De vaatwasser uitruimen
de (handdoeken-)was opvouwen
aardappels schillen.
Zijn ook veel taken die je dus samen kunt doen en daarmee ook samen kunt praten.
Dan is het wel een "straf", maar tegelijkertijd een nuttige en makkelijke manier om zijn gevoelens te uitten tegenover jou. (ik lees dat dat voor hem belangrijk is)
Zijn maar ideetjes hoor, succes 
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Myself  schreef op: 19-11-2014 11:21:25
Ik denk ook aan de vaat, hetzij mee helpen als je het met de hand doet een week lang, of anders een week lang de vaatwasser uit laten ruimen.
Dan kan hij het denk ik voor zijn gevoel weer goed maken door iets te doen voor jou.
Niet spelen of dergelijke, daar kan hij niets mee bereiken voor jou.
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Nathalie Mv Cad  schreef op: 19-11-2014 12:15:03
Wat bij mijn jongste van 6 heel goed werkt is zelf de straf laten bepalen. ze is een buiten kind dat hele dagen buiten in de weer is. Ook zij had gelogen en ook volgehouden, nu ben ik daar echt niet blij mee maar wist het ook niet zo goed kwa straf. Dus gezegd dat ze naar haar kamermoest en zelf een voorstel voor straf moest doen wat zij passend vond voor liegen.

Ze kwam terug met dat ze een week niet mocht buitenspelen. Voor haar extreem zwaar en omdat ze het zelf verzonnen had ben ik er in meegegaan. Dit was nodig om haar duidelijk te maken dat liegen echt niet mag. 

Oja wat wel belangrijk is om te weten is dat ze normaal voor alle straffen haar schouders ophaald en het doet haar helemaal niks. maakt haar niets uit, zij vermaakt zich overal en met alles, zelf op de trap voor straf vond ze vroeger leuk. vandaar dat ik haar zelf laat bedenken en dan bepaal ik of het past bij het vergrijp. als ze was teruggekomen met een dagje geen ipad had ik haar teruggestuurd om nog eens goed na te denken.

 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Mrtj  schreef op: 19-11-2014 12:34:30
Hij heeft dus boetedoening nodig om zich weer goed te voelen. Wat lief

Ehm...de auto wassen, of een week lang meehelpen met een bepaalde huishoudelijke klus. Als je het een week lang doet, dan kan de klus zelf wel klein zijn (bij.v tafel dekken en tafel afruimen een week lang), maar heeft hij toch 'boetedoening'.
Lastig aan een dergelijke huishoudelijke klus vind ik dat het ook een normaal taakje kan zjn, en dat je hoopt dat ze op termijn ook uit zichzelf dit soort taakjes op gaan pakken (wat behoorlijk tegengesteld is aan hetzelfde taakje als straf krijgen)
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Bettie  schreef op: 19-11-2014 12:51:52
Alle prullenbakken in het huis leegmaken en schone zak erin doen.
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Minou  schreef op: 19-11-2014 13:13:31
Boeffie ook he...lastig als ze glashard kunnen liegen...

het is dat het is uitgekomen...maar als dat niet zo was. Nu is het uitgekomen en voelt ie zoch rot. Was het niet uitgekomen, was het vervaagd denk ik.


ja wat doen..wat vind hij " stom"

kamer opruimen extra?
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Minou  schreef op: 19-11-2014 13:14:09
Amber kan ook heeul goed liegen btw..wel lastig want het vertrouwen wordt minder dan
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Ma Dalton  schreef op: 19-11-2014 17:03:21
Wat ik hierboven als advies las om het iets met mij samen te laten zijn, vind ik goed! Wij hebben een vaatwasser. Dus afwassen niet. Maar hij heeft me belooft me een week te helpen afruimen na het avondeten. we hebben samen deze "straf" gekozen. Het is goed zo.
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Mamsie  schreef op: 20-11-2014 09:57:21
Hier bedenken we ook altijd samen een straf....werkt in mijn ogen het beste.
Maar moet eerlijk bekennen dat ik me de dag niet meer kan heugen dat er straf is uitgedeeld.....
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Son  schreef op: 20-11-2014 10:09:24
Dat is hier geen straf maar normaal

@ anja, maar je hoeft toch niet per se te zeggen dat je straf hebt en als je dat wel zegt hoef je toch geen uitleg te geven ? Gaat ze geen reet aan
 
Quote
RE: Taakstraf ;-)
Son  schreef op: 20-11-2014 10:10:24
@ anja ?? haha sorry..meelezer bedoel ik
 
Quote
Navigatie


Reageren op Taakstraf ;-)
Naam
Bericht