| Marjolein852  schreef op: 08-11-2014 17:58:17 | 
| Ik heb net mijn bestelling boodschappen binnen gekregen van Albert Heijn, maar ik heb een foutje
gemaakt met bestellen. Ik heb nu een beetje teveel witlof in huis.  Ben dus op zoek naar lekkere recepten. Iemand? (zonder blauwe kaas; houd man niet van) | 
| Quote | 
| Mama_anja  schreef op: 08-11-2014 18:01:12 | 
| witlof metham en kaas uit cde oven met aardappel puree | 
| Quote | 
| Sammie  schreef op: 08-11-2014 18:11:35 | 
| Witlofsalade met stukjes appel en blojes kaas met een beetje dressing. | 
| Quote | 
| Zozo  schreef op: 08-11-2014 18:31:20 | 
| Witlofschotel met aardappelpuree op de bodem, geraspte kaas erover. Gehakm rullen met wat eventueel
wat kerrie, witlof klein maken en even meebakken, dit op de puree, klein gesneden hamblokjes erbij,
nog een dun laagje puree erover en daarop nog een laag geraspte kaas. 40 minuten op 180 graden.
Heerlijk! Kinderen lusten het zo niet dus voor hun doen we er stukjes banaan, appel en rozijnen doorheen en dan zitten ze ook te smullen  | 
| Quote | 
| Mama_anja  schreef op: 08-11-2014 18:51:43 | 
| wat lekkerder is is de witlof even in boter  bakken onder een stuk bakpapier peper en zout er
over en dan in ham en kaas wikkelen en als je moeilijk wil dan ham er om heen en kaas saus jam | 
| Quote | 
| Marjolein852  schreef op: 08-11-2014 18:56:03 | 
| Mama-anja, heb je een recept voor mij? Verder zie ik wel wat lekkere opties erbij staan. Fijn! | 
| Quote | 
| Marjolein852  schreef op: 08-11-2014 18:57:47 | 
| Voor de soep.. De ovengerechten met puree ken ik wel.. Net zoals genoeg salade recepten.. | 
| Quote | 
| Onsjanneke  schreef op: 08-11-2014 19:18:10 | 
| Ik repen snijden en dan wokken, met ketjap en garnalen, en rijst er bij. Voor het oog niet heel appetijtelijk maar de smaakcombi is heerlijk. | 
| Quote | 
| Marjolein852  schreef op: 08-11-2014 19:35:19 | 
| OnsJanneke, die ga ik proberen. Ik wok witlof vaak met uitje, bleekselderij en balsamico azijn.
Wordt het ook een beetje bruinig, niet appetijtelijk van! | 
| Quote | 
| Spatje  schreef op: 08-11-2014 20:53:37 | 
| Rauw in stukjes met een blikje zalm en wat mayonaise.  Peper en zout. Heerlijk | 
| Quote | 
| Jen9  schreef op: 08-11-2014 21:14:13 | 
| Ik maak soep doot t gewoon te koen, staafmixer erdoor en dan afmaken met kruiden, verse bieslook,
wat room, mosterd en uitgebakken spekjes op t laatst... | 
| Quote | 
| Caithy  schreef op: 08-11-2014 23:29:42 | 
| Onze kids eten het rauw met een banaan erbij! Vinden ze heerlijk. Als ik het kook moet het nog wel knapperig zijn, geen snot... dan hoeven ze het zeker niet! | 
| Quote | 
| Ingrid  schreef op: 09-11-2014 11:21:38 | ||
| 
 Heb ik een tip voor zodat kinderen het ook lusten. Tijdens het voor koken een eetlepel honing erbij in. Mijn dochter en oppaskinderen lustten het ook niet. Maar met het schepje honing erdoor kan ik niet genoeg witlof aanslepen. | ||
| Quote |