Menu
 

Topic:

Luistertoets en oren verstopt

Mv5  schreef op: 06-11-2014 13:52:04
Mijn tweede dochter kwam gisteren thuis dat haar oren verstopt waren en dat ze allemaal plopjes hoorde en een soort dichtgedrukt gevoel had. Nu is dat niet heel bijzonder, heeft ze al vaker gehad want ze heeft nogal smalle gehoorgangen die snel verstopt raken. Kwestie van een paar dagen druppelen en dan naar de dokter. Maar ze had vandaag een luistertoets van Engels en aangezien haar gehoor onder normale omstandigheden maar 85-90% is en nu dus nog minder, had ik een briefje geschreven voor haar docent met de vraag of ze die toets later een keer in mag halen als ze weer 'normaal' hoort. Haar docent was het daar dus niet mee eens en had dus gezegd 'je doet maar gewoon mee en als je zo slecht hoort dat dat niet kan, dan hoor je niet op een gewone school thuis'. Ze heeft dus meegedaan, maar had er absoluut geen goed gevoel over. In mijn ogen lult die man klinkklare onzin, want ook al is mijn dochter 'licht slechthorend', ze zit al haar hele leven op een normale school en dat gaat prima. Luistertoetsen zijn inderdaad niet haar sterkte punt en ik begrijp dat dat er gewoon bij hoort, maar ik vind het sneu als ze nu een diepe onvoldoende haalt omdat ze nog minder hoort dan normaal. Een vijf is nog altijd beter dan een drie. Morgen heeft ze een luistertoets van Frans (het is toetsweek) en ik ben door deze onzin in staat om haar - eigenlijk geheel tegen mijn principes in - gewoon maar ziek te melden want dan mag ze het opeens wel inhalen. Maar dan mist ze ook nog een andere toets. Wat zouden jullie doen? Want misschien denk ik er ook niet helemaal helder over na nu.
 
Quote
Navigatie
RE: Luistertoets en oren verstopt
Debbel79  schreef op: 06-11-2014 13:59:55
Ik zou persoonlijk contact op een met school/docent ipv met briefjes te gaan werken.
Zijn reactie skaat natuurlijk helemaal nergens op en hier zou ik hem zeer zeker persoonlijk op aanspreken.
 
Quote
RE: Luistertoets en oren verstopt
Mamaangela37  schreef op: 06-11-2014 14:03:42
Ik begrijp helemaal dat je zo reageert. Ik heb het zelf als kind op de basisschool ook meegemaakt. Ik ben vanaf mijn geboorte aan mijn linkeroor helemaal doof. Heb daarvoor ook bij KNO in het ziekenhuis gelopen. Maar de school deed er niks aan, van het ziekenhuis moest ik vooraan zitten, mocht ik niet van de leraren. Er is zelfs nog iemand op school geweest om het uit te leggen, maar echt niet dat ze zich eraan hielden. Mede hierom (ook omdat rekenen niet goed ging, nu nog steeds niet hoor ) ben ik naar speciaal onderwijs gegaan en daar ging het wel goed.
Ik heb er mee om leren gaan, ik ga altijd met mijn rechteroor naar iemand toezitten of ik let heel erg op de mond van de persoon die tegen me praat (liplezen).

Ik zou contact opnemen met de directeur van school want de leraar had dat niet op zo'n manier tegen je kind mogen zeggen.
 
Quote
RE: Luistertoets en oren verstopt
Kyla  schreef op: 06-11-2014 14:04:00
Ik zou haar morgen naar school laten gaan. Wel zou ik contact opnemen met school. Ten eerste, deze opmerking van de docent kan echt niet! Wat denigrerend zeg, bah. Ik zou ook bespreken of er met de luistertoetsen een aanpassing kan worden gedaan. Ik had vroeger een slechthorend meisje in de klas en zei deed de luistertoetsen apart met een koptelefoon op. Ook zou ik bespeken wat er gaat gebeuren als ze een onvoldoende op deze toetsen heeft, ik zou dan graag zien dat ze mag herkansen als ze beter hoort en/of met een koptelefoon op.
 
Quote
RE: Luistertoets en oren verstopt
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 06-11-2014 14:18:45
Of heeft de leraar gewoon geen zin om deze toets op een later moment in te halen?
 
Quote
RE: Luistertoets en oren verstopt
M&j  schreef op: 06-11-2014 14:37:55
Ik denk dat mijn dochter dan nodig naar de dokter moet en het volgende toetsuur weer aanwezig was. Als je toch niet in staat bent om een toets goed afteleggen vanwege een (tijdelijk) lichamelijke beperking moet je toch kunnen herkansen. Als je been gebroken is waardoor je niet kunt gymmen krijg je toch ook geen onvoldoende.

Mijn dochter heeft ook toetsweek deze week en heeft er vanmorgen ook een potje van gemaakt. Bij hoog en bij laag beweerde ze dat het vak TO van vanmorgen was door geschoven naar volgende week, kwam ze om kwart over elf op school bleek dat ze gewoon om 10 uur TO had. Was een geintje van een paar leerlingen in de klas. Ze belde huilend en in paniek, ik heb school gebeld en ze mocht hem vanmiddag om 1 uur doen. Ze hoefde geeneens op de herkansing te wachten. Heel fijn geregeld door haar leerkracht, dat betekend dat ze betrokken zijn.



Ik hoop dat ze hier wel wat van geleerd heeft en een keertje iets controleerd en niet alles naïef maar geloofd.
 
Quote
RE: Luistertoets en oren verstopt
Mama_anja  schreef op: 06-11-2014 15:20:26
officieel moet zij zelfs een soort van rugzakje kunnen krijgen of zoals ik een faciliteiten  pas waar bij ze toetsen en dergelijk waar ze problemen mee heeft tijd  extra kan krijgen of op een andere manier of zelfs bij dit soort situaties uitstel zou moeten krijgen 
kan je ook zelf een gesprek aan gaan met school en eventueel een doktersverklaring mee kunnen nemen ?
 
Quote
RE: Luistertoets en oren verstopt
Mv5  schreef op: 06-11-2014 15:41:18

Bedankt voor jullie reacties.
Mijn dochter heeft dit al vanaf haar geboorte of sinds dat ze heel klein was (dat is niet precies duidelijk, maar het is ontdekt toen ze vijf jaar was) en heeft daar zelf geen problemen mee. Ze kan de lessen gewoon goed volgen en mocht altijd redelijk vooraan zitten in de klas, nu ze in de vierde zit en ze bij elk vak een andere plaats heeft, zorgt ze er zelf voor dat ze niet te ver naar achteren zit. Ze kan over het algemeen dingen goed verstaan, maar soms moet ze even vragen om iets te herhalen en dat is nooit een probleem geweest. Ze heeft vooral moeite met zachte geluiden en filteren bij achtergrondruis. Luistertoetsen in vreemde talen zijn lastig voor haar, maar die maakt ze wel gewoon, zonder extra faciliteiten of rugzak of iets. Ze haalt bij Engels meestal rond de 5 en bij Frans rond de 6/7. Ik vind dat prima. Het hoeven geen negens te zijn en ik vind het al knap als ze een voldoende haalt. Maar ik vind het sneu als ze een drie ofzo zou halen omdat ze nu nog slechter hoort dan normaal. En die reactie van die man slaat ook nergens op. Zoiets zeg je gewoon niet. Zoals M&j al zegt; iemand met een gebroken been krijgt ook geen onvoldoende bij gym. Maar dit zie je niet, dus ik heb een beetje het idee dat die man haar niet gelooft ofzo. Hij schijnt nogal ouderwets te zijn en sowieso weinig rekening te houden met alles wat niet is zoals het hoort.
Ik heb haar mentor gebeld en die zou het met de coordinator en de betreffende docent bespreken. Ze was het in ieder geval met mij en mijn dochter eens dat dit eigenlijk niet kon.
Haar mentor heeft ook meteen met de docente Frans contact gehad en de situatie uitgelegd. Ze hoeft haar luistertoets Frans morgen in ieder geval niet te maken, dat mag op een later moment. Dat vind ik al heel fijn, dat haar mentor meteen meedenkt en inzet toont.


 

 
Quote
RE: Luistertoets en oren verstopt
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 06-11-2014 15:54:37
Rugzakje ga je echt niet zomaar nog krijgen (helaas).
 
Quote
RE: Luistertoets en oren verstopt
Mama_anja  schreef op: 06-11-2014 15:56:04
was ook niet een echt rugzakje deborah maar wel iets waar door je extra tijd voor toetsen oid kon krijgen net waar je probleem ligt
 
Quote
RE: Luistertoets en oren verstopt
Mv5  schreef op: 07-11-2014 14:32:17
nou het resultaat van de toets gisteren is bekend en het is niet best; een 3.2 die drie keer meetelt. gelukkig geen schoolexamen, maar toch vervelend aangezien ze nog niet veel cijfers heeft en haar gemiddelde nu dus nog maar net voldoende is.
dochter had vandaag een gesprek met mentor, coordinator en docent engels over dit gedoe. van de coordinator moet de docent haar de toets op een later moment in laten halen. haar docent heeft excuses aan moeten bieden, maar vind het nog steeds onzin, maar hij zal zich daaraan moeten schikken. blij dat dit opgelost is, maar pfff, wat doen sommige mensen toch moeilijk. mijn dochter functioneert hartstikke prima en heeft niks van aanpassingen of extra dingen nodig en dan vraag je één keer iets en dan is er gelijk godoe. gelukkig zijn de meeste docenten wel normaal.
 
Quote
RE: Luistertoets en oren verstopt
Mama_anja  schreef op: 07-11-2014 20:02:42
gel;ukkig maar dat de meesten zo mee werken en nog fijner dat je dochter op een normale school zo goed kan functioneren
 
Quote
Navigatie


Reageren op Luistertoets en oren verstopt
Naam
Bericht