Menu
 

Topic:

Herkent iemand deze klachten?

Ano  schreef op: 04-11-2014 13:02:55
Al een tijdje heb ik verschillende klachten die steeds erger worden. Vermoeidheid, sommige dagen duizelig en na wat huishoudelijke klusjes heb ik last van mijn rug, bil, zere benen (met name knieën) en doen mijn vingerkootjes zeer. Ook strijken houd ik niet lang meer vol. Ik ben 29, maar voel me soms 80. Twee keer in de week lig ik voor 20.30 in bed omdat ik dan echt op ben.
Jullie zijn natuurlijk geen dokters, maar ben benieuwd  of er dames zijn die mijn klachten herkennen.
Uit bloedonderzoek kwam vorige jaar dat mijn hb te laag was en mijn schildklier iets te snel werkt. Kunnen mijn klachten hier ook verband mee hebben?
Volgende  week toch maar eens een afspraak bij de dokter maken...

 
Quote
Navigatie
RE: Herkent iemand deze klachten?
Debbel79  schreef op: 04-11-2014 13:06:51
Wel eens op reuma gecontroleerd?
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Ano  schreef op: 04-11-2014 13:07:36
Nee, niet op gecontroleerd.
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Ano  schreef op: 04-11-2014 13:09:25
vind mijn huisarts niet zo fijn. Kom er zelden en als ik een keer kom krijg ik altijd het gevoel dat hij me niet serieus neemt. Stel een bezoekje dus altijd zo lang mogelijk uit;-).
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Debbel79  schreef op: 04-11-2014 13:14:08
Andere huisarts zoeken of jouw gevoel bespreken
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Roze  schreef op: 04-11-2014 13:22:27
Bijna eng... ik herken het helemaal....!

Ik zit nu eigenlijk al weken tegen een dooktersbezoekje aan te hikken, maar stel het steeds uit omdat ik voor al mijn klachtjes zelf weer een verklaring verzin.

Bij mij is het al lange tijd eigenlijk. Na de geboorte van mijn oudste (12) bekkenklachten gehad, dus gooi ik nog steeds alle rugklachten daarop. Maar eigenlijk kan ik gewoon niet heel lang huishoudelijke taken doen. Dat los ik op door heel kort aan allerlei dingen te werken. Maar bijvoorbeeld bij een schoolschoonmaak waar ik af en toe ingepland sta, ben ik helemaal uitgeput en nog dagen daarna mijn lijf ook.

Verder heb ik wel vaker een laag HB gehad, dus daar schuif ik de vermoeidheid maar op. Na de geboorte van mijn jongste (2 jaar) knapte ik maar langzaam op. Toen ben ik ijzertabletten en Floradix gaan gebruiken. Nu was ik eignelijk maar weer van plan om Fl. te gaan gebruiken omdat ik vaak duizelig ben, ook als ik gefietst heb bijv.

Met strijken (en dat doe ik veel met 5 kids) lukt het me niet meer om met een zwaar apparaat aan de slag te gaan. Dus ik heb een minder fijn, maar wel lichter strijkijzer gekocht. Verder lukken dingen met mijn handen soms niet, ik maak graag kettinkjes, maar soms weigeren echt mijn handen.
En die knieen is helemaal herkenbaar, komt steeds weer terug...
Een jaar geleden had ik ook al veel klachtjes en ben naar de HA gegaan. Toen is er een rugfoto genomen en bloed geprikt, maar er kwam verder weinig uit.
Ik baal er enorm van omdat ik meestal ontzettend veel zin in heel veel heb, maar vaak lukt het niet en de laatste tijd wordt gewoon de vermoeidheid ook meer.

Ik heb daarbij toch wel heel regelmatig hoofdpijn (migraine achtig), dus ik ben van plan om daarvoor een bezoekje te plannen en dan toch weer eens wat dingen te noemen.
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Ano  schreef op: 04-11-2014 13:39:04
Inderdaad  bijna eng Roze. Mijn jongste wordt in februari 2. Tijdens beide zwangerschappen bekkenklachten gehad. Ik ben het type wat maar doorgaat, met als gevolg dat ik 's avonds moeite heb mezelf uit te kleden en super vermoeid met pijn om 20.00 uur al in bed lig.
Vanmorgen gestoft, gezogen, gedweild, wc gedaan en de gaspitten geschuurd en ik ben op. Vanaf mijn navel tot mijn tenen doet het zeer en hele zere vingers. Zo maar even onder een warme douche en dan de oudste weer ophalen met de fiets...
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Ano  schreef op: 04-11-2014 14:00:26
Ik word naar van ijzertabletten. Krijg last van mijn maag en word er misselijk van. Heb ze een poosje gebruikt in combi met Omeprazol. Nu al een poos niet meer. Eet veel tomaten, brocoli e.d. om ijzer een beetje op peil te houden.
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Roze  schreef op: 04-11-2014 14:14:59
Ik neem ook geen ijzetabletten meer... Floradix hielp eerst wel wat, dus ben ik nu wel weer van plan. Maar het is wrs beter om eerst te kijken wat er eventueel achter zit.
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Ano  schreef op: 24-11-2014 17:17:44
Al bij de dokter geweest Roze?

Vorige week heb ik bloed laten prikken. Mijn hb is 6,4. Te laag, dus toch maar weer aan de ijzertabletten,
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
M&j  schreef op: 24-11-2014 17:48:39
Ik heb mijn hele leven al een chronisch laag HB, mijn HB hou ik op niveau (wel mijn niveau) doormiddel van voeding. Ik heb heel veel aan 
voedingswaardetabel.nl om mijn maaltijden ijzerrijker te maken. 
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Marloesje  schreef op: 24-11-2014 20:11:48
ik zou laten prikken op je vitamine D. Bij een tekort daarvan krijg je reumatische klachten (spreek uit ervaring)
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Angelique  schreef op: 24-11-2014 20:31:20
is er getset op vit d en vit b/b12 
is vaak in combi met ijzer gebrek en laag foliumzuur 
en vit d maar ook vot b12 kan deze klachten veroorzaken 
is heeeeeel herkenbaar 
alleen is dat met voeding en pillen neit heel makkelijk omhoog te krijgen dus zou echt ff bloed laten prikken 
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Ano  schreef op: 24-11-2014 21:57:43
Nee, op vitamines is niet geprikt... Ik kamp al jaren met regelmatig ijzer tekort. Eet gevarieerd en producten die veel ijzer bevatten. Mijn menstruaties maken het ook niet beter. Vloei best hevig. Wanneer ik menstrueer voel ik me de eerste dagen echt belabberd en slap. 
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Kyla  schreef op: 25-11-2014 09:43:17
Ijzer tekort, is dat dan te laag hB of is er ook ferritine geprikt?
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Ano  schreef op: 25-11-2014 12:12:30
Hb was te laag Kyla.
 
Quote
RE: Herkent iemand deze klachten?
Kyla  schreef op: 25-11-2014 13:46:09
Ok, want een te laag Hb geeft bloedarmoede aan, maar er zijn verschillende soorten en oorzaken voor bloedarmoede. Zeker als extra ijzer niet helpt is het belangrijk om ferritine, foliumzuur en b12 te prikken. Het hangt van de reden van het tekort af of pillen en/of voeding dan zin hebben. Vit. b12 zit bijvoorbeeld in dierlijke producten en daar hoef je niet veel van te eten om voldoende binnen te krijgen, maar heb je een probleem waardoor je lijf het niet opneemt dan hebben pillen geen zin en zul je regelmatig injecties nodig hebben.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Herkent iemand deze klachten?
Naam
Bericht