Menu
 

Topic:

was mijn kind maar achterbaks...

Zucht  schreef op: 28-10-2014 20:28:53

Soms baal ik er van dat mijn kind niet achterbaks is... 
De kinderen die hem lastigvallen krijgen amper problemen omdat het bijna nooit wordt opgemerkt en hij heeft telkens straf omdat ze zijn reacties wel zien...

Bah soms ben ik er zo verdrietig van..

En nee, ik wil niet echt dat hij achterbaks is, vind het een nare eigenschap, maar je leven wordt wel makkelijker zeg...


En voor nu ga ik op tijden dat ik kan maar weer wat observeren bij school: blijven staan tot ze in de klas zijn, tijdens de pauze maar weer om de hoek kijken, mee naar de gymles zonder het te melden en kijken door de deur. De vorige keer kwamen we er achter dat het aan andere lag en niet aan hem, verwacht nu niet anders.

Ik heb geen kind wat niets doet, en ik heb zeker een kidn wat reageert. Hoe hij reageert is niet oke. Maar ooooh wat wordt hij toch regelmatig uitgedaagd :-( Hij zit zo ontzettend niet lekker meer in zijn vel op dit moment...


En het ergste: het is ook een onbegonnen zaak voor de leerkracht om hier achter te komen omdat er echt te belachelijk veel van ze wordt gevraagd... Pffff hoe moet je hier toch mee omgaan?

 
Quote
Navigatie
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Anne Mv 3  schreef op: 28-10-2014 20:38:49
Herken je probleem, helaas...

Zoonlief is een wildebras, maar speelt over het algemeen lekker.
Kinderen weten dat hij snel impulsief reageert dus dan krijgt hij ineens een duw ofzo... en ja, daar reageert hij op..
Heel irritant!
Gelukkig heeft hij wel een juf die niet direct reageert op wat iedereen roept, maar ook goed uit vraagt wat er gebeurd is.
Maar het blijft lastig!
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Ma Dalton  schreef op: 29-10-2014 09:00:17
Toch zoveel mogelijk tijd besteden aan het leren van jouw kind van vaardigheden waardoor hij niet meer zo op zo'n situatie reageert... Mijn tweede is ook zo'n donder die de slechte energie van anderen oppakt en dan uiteindelijk zelf reageert.. En niet goed. Maar we hebben daar vorig jaar zelf heel hard aan gewerkt, school heeft eret een therapeute aan gewerkt en juf ( topjuf) ook. Dit jaar gaat het ongelooflijk beter. En als je kind dan niet zo reageert, dan fokken die anderen hem ook niet meer op. Idioot hoe dat werkt..
je kunt er niet de hele dag bijblijven, als je op dat punt komt, wn je kunt met hulp niet af, dan wordt het tikd voor bijzonder onderwijs.
want zo kan een kind nooit naar school en als hij die vaardigheden niet leeet om zich niet te laten opfokken wordt het leven voor hem als adolescent en als volwassene niet te doen.. Je kunt over 15 jaar moeilijk op zijn werk plek kijken of de collega's wel aardig zijn .. Laat dtaan de ellende die je nog gaat krijen met total on empatische pubers.

jij bedoelt het geweldig, die kinderen zitten ongetwijfeld fout, maar de sleutel ligt bij jouw kind.

 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Ma Dalton  schreef op: 29-10-2014 09:01:29
Sorry voor de fouten zit op mijn iphone
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 09:02:52

Hij heeft op zich ook echt een hele goede juf hoor. Ze doet echt haar uiterste best, maar goed... Zie het maar eens he?

Vanmorgen ben ik blijven kijken bij school. Dan zie je dingen als even de tong uitsteken, even de voet uitsteken...
Je ziet het amper, hoort ze niet en mijn zoon direct: doe even normaal man!
En dat trekt dan de aandacht...

Met de juf nog even gepraat. Ze zei: ja maar die en die zeiden dat hij juist hun vriend was en dat ze er niets van snapten waarom hij zo reageert!

Dus ik vertel hoe het hier in de buurt gaat, dat ze achter hem aan fietsen, hem insluiten, dat hij voor meisje wordt uitgescholden omdat hij geen fikkie mag stoken en takken van bomen mag zagen. De hele tijd lokken ze hem weer, en dan moet hij dingen doen die hij soms doet (daar krijgt hij ook gewoon straf voor als hij iets doet wat niet mag) maar doet hij het niet dan vinden ze dat ze hem om mogen duwen, tegen hem aan moeten fietsen enzovoort...
Gevolg: hij zit grootendeels binnen terwijl het een buitenkind is omdat hem het leven zuur wordt gemaakt...

En ik heb geen idee mee hoe ik het moet aanpakken. Heb ze wel eens binnen gevraagd om eens te kletsen, de ouders kun je niets mee wat hun kind doet het niet, boos worden heeft geen zin...

Oh en echt, ik heb geen heilig boontje. Absoluut niet. Maar wat begin je in je eentje tegenover een groepje van 4 a 5 kinderen...

 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 09:07:49

naar bijzonder onderwijs hierom?
Maar hij krijgt de hele tijd een been uitgestoken, een tong die wordt uitgestoken, dingen die gefluisterd worden enzovoort... Moet je van een kind van 8 verwachten dat hij dat allemaal kan negeren en anders moet hij naar bijzonder onderwijs?

Zijn impulsiviteit heeft hem eerder niet in de problemen gebracht, alleen nu wordt hij zo ongelukkig en hapt hij inderdaad.


Daar doen we ook ons uiterste best voor, tegelijkertijd, als anderen mij de hele tijd zo benaderen terwijl ik volwassen ben zou ik het al heel moeilijk vinden...


Bij gym bijvoorbeeld maandag, wordt hij door jongens van de bank geduwd wat hij is een meisje en moet bij dem eisjes gaan zitten. Van de meester daar mag hij wel op de bank zitten maar dan zitten ze hem te porren en zachtjes meisje te zeggen..


 


Moet een kind van 8 dan al de vaardigheid hebben op te letten en dit te negeren en vooral helemaal niet te reageren?

Verschil is alleen dat een ander sneaky wat terugdoet, en hij roept meteen wat of geeft een duw na wat gepor.

Voor mijn gevoel hebben de pesters eerder speciaal onderwijs nodig... Hoe vraag je hier speciaal onderwijs voor aan? Daar hebben we niet eens recht op ;-)

Vind het overigens wel mijn taak hem hiermee om te leren gaan hoor, maar pfff hij heeft geen dag rust... Ik zou er, voor mij ngevoel, dan naast moeten zitten op het moment dat ze het doen om het hem te leren. We hebben het hier regelmatig over. Maar op dit moment heeft hij op dat punt gewoon echt een rotleven...

 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Minou  schreef op: 29-10-2014 09:11:13
Ach arme jongen....  

Bah stiekeme kinderen heb je er toch bij ook


ken het hoor, alleen mij hoorde je niet en hij geeft gas terug,mkan ik alleen maar  voor hebben eigenlijk
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 09:13:50

bedoelde mijn reactie trouwens niet verkeerd Ma Dalton,

ben het op zich grootendeels ook met je eens.


Maar zit op dit moment even met mijn handen in het haar omdat ik niet meer weet hoe ik moet reageren...

 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Caithy  schreef op: 29-10-2014 09:19:47
Ik zou in elk geval stoppen met alles onderzoeken en nalopen, dat hou je de slachtofferrol ook in stand (ja ik heb gezien hoor dat ze dat deden, als bevestiging).
Verder vind ik dat de juffen en meesters wel even wat beter mogen opletten, ook gesmoes is hier not done en krijg je straf voor.
Verder kan ik in je verhaal niet vinden of je zoon hiermee naar de juf gaat en als dat gebeurt hoe zij dat dan oppakt.

Ik denk dat je zoon weerbaarder moet maken ipv er achteraan te fietsen en kijken. Mogelijk iets van judo doen, zodat zijn zelfvertrouwen wat omhoog gaat etc?

Maarre tong uitsteken en pootje haken, nee daarvan ga ik niet steigeren! Al heb ik hier ook een dochter die gevoelig is, met haar neem ik door wat er gebeurt en wat zij doet en hoe anderen doen, vaak blijkt dat zij een bepaalde reaktie geeft of iets doet wat door de ander verkeerd begrepen wordt en hierdoor ontstaat miscommunicatie.
Mijn dochter is 7,5 jr. 

 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 09:31:31
Caithy, ik denk dat het hier een opeenstapeling is van dingen.

Ik ga er wel achteraan. Juist omdat ik dat lang niet altijd doe en er nu gecommuniceerd werd dat hij het opzocht.
Maar als je langer blijft kijken (waar een leerkracht simpelweg de tijd niet voor heeft met 29 kinderen) zie je dat de anderen uitdagen en uitdagen tot hij reageert en dan lijkt het dat hij het opzoekt.

Ik wil graag het verhaal duidelijk hebben ipv mijn zoon enkel op de kop te laten krijgen of zelf te geven. Ik wil weten waar ik op moet reageren bij hem.

Want ik kan hem wel leren het niet op te zoeken, maar als het probleem hem zit in het uitdagen ervoor is de aanpak alweer anders.

Tong uitsteken en pootje haken zou je niet van gaan steigeren, snap dat het los heel lullig klinkt. Maar als dit het begin is van je ochtend, dan is het gevoelsmatig voor een kind totaal anders denk ik. Ipv een goeiemorgen of een vriendschappelijke reactie direct zo benaderd te worden. 

Weerbaarder worden is wel een punt, zijn we druk mee bezig en na oud en nieuw gaat hij idd op judo. Maar goed, dan nog blijft het punt (waarvan ik vind dat je er niet makkelijk omheen kunt) hoe ga jij om met een groepje kinderen die jou zo benaderd? Het is totaal anders wanneer het om 1 kind zou gaan waar je wat tegen kan doen. Maar laatst zocht ik mijn dochter en zag ik bijvoorbeeld dat er stenen naar mijn zoon werden gegooid. Hoe leer je je kind daar mee om te gaan? Ik was blij dat ik toevallig er net aan kwam. Hij stond tegen het hek aan en kon geen kant op.



 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 09:34:03

Dat stenen gooien is overigens wel het ergste hoor.
Het waarom ben ik niet achter gekomen, vanuit beide kanten niet. Ze waren aan het samenspelen en toen gebeurde dit...

Over het algemeen gaat het om de 'normale' (voor zover het normaal is) pesterijtjes als klemrijden, uitschelden, gewoon bang maken zonder pijn te doen, tegen hem aanrijden maar meer als uitdagen enzovoort.

Misschien dat ik het tong uitsteken en voetje uitsteken hoger neem omdat het haast de normale manier lijkt van hem benaderen de laatste tijd... 


Ja, het doet mij wel pijn als andere kinderen dan lachen omdat hij bijna valt... Dat hij weer zijn dag zo moet beginnen. Bagger, zit er nu ook gewoon om te janken.

 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 09:35:11
En hopelijk is het gewoon een fase die weer overwaaid... Maar ondertussen zal ik hem wel moeten leren hoe hier mee om te gaan... Hoe te reageren.
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
S@ssefr@s  schreef op: 29-10-2014 09:36:12
Ik heb het zelfde met mijn zoon en die zit al op speciaal onderwijs. Daar leren ze echt niet om daar mee om te gaan hoor, want ook deze juf ziet lang niet alles. Ik ben begonnen om met mijn zoon na school te bespreken wat er fout ging op school, wat hij toen gedaan heeft en op welke manieren hij nog meer had kunnen reageren. Daarna bespreken we de dingen die goed gingen. Wat vond hij leuk op school, wat ging er heel goed? Van wat niet goed ging houd ik een ddagboek bij en die wil ik over een paar weken op school bespreken. Ik wil weten hoe school denkt hem met deze situaties te kunnen helpen. Hij gaat meestal naar de juf die dan belooft op te zullen letten, maar vaak stopt het niet en heeft juf het toch niet gezien. Mijn zoon vindt het heel fijn om zo te praten en kan de dag zo beter afsluiten. Bovendien leerthij zo ook dat het niet alleen maar slecht gaat op school, maar dat er ook dingen goed gaan. Daarom eindigen we met de goede dingen. Verder ga ik vandaag starten met extra aandacht voor hem op de woensdag. Even samen eten en dan een spelletje doen, koekjes bakken, zoiets. Ik hoop dat hij dan wat lekkerder in zijn vel komt te zitten en wat makkelijker praat.
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Mv5  schreef op: 29-10-2014 09:41:20
ik vind dat school hier toch wel wat meer aandacht aan mag besteden. dit is pesten en dat moet opgelost worden. als de juf ziet dat jouw zoon iemand duwt, dan kan ze toch vragen waarom hij dat deed en niet alleen maar straf geven? het lijkt nu net alsof ze niet wil weten wat daaraan vooraf ging, alsof zij alles wat ze niet ziet/hoort als niet gebeurd beschouwt.
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 09:42:45
Sassefras, goeie tip!

Volgorde ook. Het opschrijven is inderdaad ook een slim plan, zo zie ik zelf misschien ook iets wat ik nu nog over heth oofd zie!

Hier kan ik zeker mee uit de voeten, wat fijn dat je het even deelt!
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Juulmvjens  schreef op: 29-10-2014 09:44:55
Op sommige punten herkenbaar maar gelukkig niet zo heftig.

Ik neem met mijn zoon ook de situaties door waar het fout ging. Soms lag het echt niet aan hem maar het gebeurt ook dat het dingen hoger opneemt dan zou hoeven. We proberen hem te leren sommige dingen te negeren. Dan is de lol voor de pesters er ook sneller af.

Hier ging het vaak mis met douchen met gym. Toen hebben we met de leerkracht en hem afgesproken dat hij 5 min voor de rest zou douchen. Nu zit hij een groep hoger en doucht hij weer met de rest maar we hebben afgesproken dat als hij zelf denkt dat het niet goed gaat dat hij dan zelf aangeeft eerder te willen douchen.

Nu wordt mijn zoon door zijn klasgenoten gelukkig niet echt gepest, soms geplaagd maar niet erg. Hij hoort wel echt bij en in zijn klas.

Van stenen gooien zou ik trouwens woest worden en ik zou die kinderen grijpen ben ik bang.
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 09:46:14

Ik schrijf tekort om het goed duidelijk te maken denk ik

De juf doet echt haar best! Ze mailt ook elke dag even als er dingen mis gingen en wat jusit heel goed ging. Ook haalt ze hem soms uit groepssituaties waar het vaak misgaat met mooie taakjes die de kinderen erg leuk vinden. 


Zij doet echt haar best, maar ze heeft er erg veel in de klas... Ze kan gewoon niet alles zien, ze is ook maar mens.

Ze geeft wel straf voor dingen die fout gingen, maar praat ook zeker hoor! Wil op haar verder ook geen kritiek geven. Ik denk dat ik het zelf niet beter zou doen. 


 


Daarbij kan zij weinig veranderen aan hoe het hier in deb uurt gaat, dat is ons pakkie aan. Ik heb nu net verteld hoe het daar dus zit, dat de jongens die doen alsof ze zijn vriend zijn zich hier totaal anders gedragen, voor haarb eeldvorming.Z


Zij moeten het ook doen met wat ze ziet en hoort... Dat is voor haar ook lastig.


Tegelijkertijd wil ik ook gewoon weten of mijn zoon op een bepaalde manier uitdaagd (zeurderig reageren op iets, direct roepen dat hij anders een van ons erbij haalt noem maar op, je weet wel ,de standaard dingen van vroeger waarbij je op den duur wist dat het juist erger werd dan beter.


 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 09:48:22
Juul,
hier met gym net zo. Hij mocht eerst in een ander kleedhokje, maar de gymzaal heeft besloten dat het schoonmaakspul daar moet staan. Dus hij mag er niet meer omkleden.
Wel van mij, maar de gymleerkracht durft de verantwoordelijkheid niet te nemen met al dat spul...

Daar ga ik wel vragen of dan 1 van de leerkrachten (ze hebben 3 stagiaires) in de jongenskleedkamer wil zitten, en zo niet dan gai k het zelf doen op de dag dat ik kan want daar is het altijd ellende...

Snap persoonlijk dan weer niet dat ze dat zelf niet verzinnen...
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Juulmvjens  schreef op: 29-10-2014 09:49:56
Hier heeft zoonlief ook geen al te beste impulscontrole, maar het is wel duidelijk dat leerkrachten ook veel kunnen betekenen. Vorig jaar ging het helemaal mis. Achteraf met veel meer kinderen in zijn klas.
Nu weer strenge leerkrachten die duidelijk zijn en structuur bieden en met zoon en de klas in zijn geheel gaat het weer stukken beter.
Zoon heeft tot op heden ook nog geen minder handige impulsieve acties gehad.

Hier is buitenspelen ook lastig ivm pestkoppen in de straat. Nu is zoon niet zo'n enorm buitenkind maar wij laten hem wat meer sporten en aan andere activiteiten meedoen. Goed voor de beweging en voor de sociale contacten.
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Juulmvjens  schreef op: 29-10-2014 09:51:58
Normaal reageer ik nooit met zulke lange verhalen, maar dit is erg herkenbaar en ik heb een donkerbruin vermoeden wie je bent.
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
S@ssefr@s  schreef op: 29-10-2014 09:55:44

Quote Zucht:
Sassefras, goeie tip!

Volgorde ook. Het opschrijven is inderdaad ook een slim plan, zo zie ik zelf misschien ook iets wat ik nu nog over heth oofd zie!

Hier kan ik zeker mee uit de voeten, wat fijn dat je het even deelt!



Weet je wat het is? Juf zegt ook, hij zou wat weerbaarder moeten worden en dat vind ik ook wel, maar mijn zoon weet niet hoe. Hij weet niet om te gaan met verschillende situaties en als ik zijn voorbeelden hoor weet ik het ook niet altijd. Doordat hij niet op de juiste manier reageert pesten ze hem juist sneller weer. Want dat is grappig. Verder ligt het niet altijd aan andere kinderen. Hij voelt zich ook vaak gepest terwijl dat niet de bedoeling is van het kind. Dat hoort dan weer bij zijn stoornis. Negeren lukt ook niet altijd. Er zijn nu eenmaal situaties waarbij negeren niet kan. Hoe moet hij zich dan gedragen? Vertel het maar juf . Ik ben benieuwd wat ze te vertellen hebben als ik het verslag laat zien. Mijn zoon moet weerbaar worden, maar de andere kinderen moeten leren niet te pesten.
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
M&j  schreef op: 29-10-2014 09:59:10
Dit is dus pesten, structrueel pesten en daar moet school echt wat mee.  Meestal is dit een groepsprobleem dat klassikaal moet worden aangepakt zonder meteen met de vinger te wijzen. Vaak zitten er in de klas een paar kinderen met een heel negatief zelfbeeld en straalt dat door door de hele klas waardoor kinderen elkaar niet meer vertrouwen. Dan krijg je kinderen die de aanval (pesten) gebruiken als verdediging (dan word ik niet gepest) Dat het bij jouw zoon naar buiten komt kan door impulsiviteit zijn maar ook door een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Wat sassefras schrijft is een heel goede tip, je zoon kan zich uiten en jij het concreet iets op papier om mee naar de juf te gaan.

 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 10:12:08

Haha Juul, je zit wel goed. Sommige verhalen wil ik niet herkenbaar terug laten komen al heb ik er geen moeite mee wanneer mensen mij herkennen van hier. 

De klas is dit jaar een combinatieklas geworden. Op zich was ik er tevreden mee, en qua leren is het ook goed geweest maar voor nu is het echt even lastig... Iedereen moet zijn plek vinden ofzo in de klas...

Sassefras, nou, dat is dus inderdaad ook nog een puntje: wordt hij echt altijd gepest? Ook dat is iets waarvoor ik wil kijken wat er aan de hand is. Willen sommige kinderen even lekker klieren/ stoeien en vat hij het op als pesten?
Dat groepje is duidelijk, maar soms heeft hij ook het idee dati edereen tegen hem is... Is het een fase? Is het iets wat hij zelf opvat? Komt het door emotie omdat een groepje hem pest dat het lijkt alsof iedereen zo doet?

Daarin zal ik hem toch moeten helpen.

M&J, vind dat even heel bijzonder wat je zegt. Mijn zoon heeft een jaar hulp gehad en daar kwam naar boven dat hij EN impulsief is en een enorm rechtvaardigheidsgevoel heeft (echt tot in het extreme). Dat zou een heel moeilijke combinatie zijn voor het kind zelf.
Het moeilijke is dat ik me er van bewust ben dat mijn kind weer dingen kan uitstralen waardoor hij een makkelijk pestobject is... Pesten is iets wat altijd al voorkomt, en heb niet de ijdele hoop dat ik het zomaar even kan stoppen. Het duurt me nu alleen echt te lang. Hij wordt er ongelukkig door... Meestal gaan ze op den duur door naar een volgende (ook verkeerd, maar dan krijgt de ander even ademruimte).

Het nadeel is dat 4 van de 5 pesters enorm vrij worden gelaten, er is eigenlijk geen zicht op ze en wanneer je meld bij ouders dat ze een vuurtje aan het maken waren in bosjes waar het erg droog is is de enige reactie: hoort erbij he, het zijn jongens... Laat ze toch...

Maar naast die bosjes staan weer huizen enzovoort. Ze nemen spuitbussen mee maar ach, laat ze lol hebben! En dan met die gladde jasjes erbij brrrrrr...


Maar goed, kan dus weinig met de ouders doen, dat maakt het extra lastig. Anders zou je gewoon ook eens goed praten, dat ze elkaar negeren. Maar als je het allemaal gewoon jongensgedrag vind, ook pesterijtjes... Maar wanneer gaan pesterijtjes over in echt structureel pesten...

 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
M&j  schreef op: 29-10-2014 10:24:16
Maar het is geen gewoon jongensgedrag, iemand net zo lang uitdagen tot hij boos wordt. Vorig jaar is er in de klas een video-observatie gehouden door de SMW, en daar is zoveel uitgekomen. 



Fikkie steken is natuurlijk heel spannend en niet alleen voor jongens, ik was er vroeger heel goed in  Dat ze spuitbussen of ander ontvlambaar spul bij zich hebben is natuurlijk idioot, maar ja, er zijn zelfs volwassenen die brandstof in een BBQ gooien, sommige mensen heben geen verstand.


Mijn kinderen mogen af en toe fik steken maar wel bij mij in de tuin en ik er met mijn neus bovenop.
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Juulmvjens  schreef op: 29-10-2014 10:25:29
Lastig hè. Hier vat zoon het soms ook erger op dan het bedoeld wordt. Daar praten we thuis nu vaker over.

Hier in de straat dus ook pesters waar niet op wordt gelet. Ik ben alleen twee jaar terug zo vreselijk tegen ze uit mn dak gegaan dat het nu een stuk minder is. Ik heb gezegd dat ik ze volgende keer echt zou grijpen en daarna naar hun ouders zou gaan. Niet dat die ouders er veel aan doen maar ik denk zomaar niet dat zij op een withete mij aan hun voordeur zitten te wachten.

Sindsdien kunnen mijn kinderen iig weer voor spelen zonder in elkaar te worden geramd en te worden uitgescholden.
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
M&j  schreef op: 29-10-2014 10:26:46
Vorig jaar is er in de klas een video-observatie gehouden door de SMW, en daar is zoveel uitgekomen. 


Moet zijn:


Vorig jaar is er in de klas van mijn zoon een video-observatie gehouden door de SMW, en daar is zoveel uitgekomen, is misschien een idee om voor te stellen op school.

 

 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 10:39:27

Zo fijn al die tips! Soms kan je even zo hoog in je emotie zitten dat je gewoon niet weet wat te doen...

Ik ben niet hard, zal ik ook nooit worden. Heel soms kan ik wel even fel zijn, maar dan moet ik zeker zijn dat het nut heeft... 


Wel ben ik een vechter en kom ik op voor mijn kinderen daar waar nodig. Mijn moeder heeft dat zelf nooit gedaan, en heb mij altijd enorm alleen gevoeld. Maar om hierin je weg te zoeken is ook weer moeilijk...

Dan lees ik een reactie van Caithy die eerst een beetje aanvallend overkomt, maar nu de emotie wat zakt denk ik: tja, misschien heb je deels ook wel een punt al zal ik sommige dingen echt even moeten doen... Dan zie ik hoe goed bedoeld een andere reactie ook weer kan zijn. Het laat me even weer breed kijken.

Volgende week hebben we gesprekken, dus ik zal die video observatie eens opperen (misschien voor de juf zelf ook wel fijn, want die doet echt haar best), ga bezig met het opschrijven, zowel voor hem als voor mij om overzicht te krijgen en misschien iets te zien bij hem wat kan veranderen, als voor school.
Ik blijf met juf gewoon op deze manier contact houden (mailen als er wat is gebeurd).

Vaardigheden gaan we verder mee, om aan te leren. Hoe precies weet ik nog niet maar ik heb het idee dat het schriftje daarbij wel gaat helpen, dan komen er wel heldere momenten bij mij op. 

En idd het proberen te relativeren, daar waar hij het enorm hoog opneemt samen kijken hoe het zit. Is het elke keer echt zo erg of een opbouw van...

Nu mis ik volgensmij niets belangrijks he?

Sommige dingen deden we in bepaalde mate al I(zoasl het praten) maar het vastleggen is gewoon een goed punt!

 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 10:40:28
Hihi Sis, die trap terug geven kan ik hem niet laten doen...

Want hem leren dat het eenmalig mag en niet altijd gaat hem teveel moeite kosten 
 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Satekroket  schreef op: 29-10-2014 13:01:07

Ik heb ook een zoon van 8 die gepest wordt. Ik vind het belangrijk dat hij weet dat ik aan zijn kant sta en dat ik voor hem opkom.
Vorig jaar heb ik geprobeerd om samen met hem te oefenen hoe hij kan reageren op gepest. Hoe hij kan vragen mee te spelen. Enz enz.
Dit jaar begon het nieuwe schooljaar weer met gepest....ik heb mijn telefoon gepakt en alle moeders gebeld van de pestende kinderen.
Ik heb gevraagd of ze tijd hebben om even te praten. Ik ben hierbij erg rustig gebleven en erg vriendelijk, zodat er helemaal geen welles..nietes gesprek kon ontstaan en ook geen beschuldigingen over en weer.
Dit heeft hier erg geholpen. Een jongen heb ik zelf op school appart genomen en vriendelijk gevraagd of hij op kon houden met pesten. Wel met een HEB JE DAT BEGREPEN!! Er achteraan.
Mijn zoontje gaf me s´avonds een hele dikke knuffel en zei;dank je wel mama..
Een moeder heb ik een week later weer gebeld en zij voelde zich best aangevallen. Maar ik heb toen gezegd, dat ik goed snap dat ze zich aangevallen voelt, maar dat van mijn kant gewoon het geduld en begrip op is. Respekt voor elkaar en met elkaar omgaan zonder elkaar zeer te doen letterlijk en figuurlijk is niet meer dan normaal en niet teveel gevraagd.
Dan ben ik maar lastig.
We hebben al genoeg om mee om te gaan, om te leren en al genoed andere sores. Ik wou hier gewoon een punt achter zetten. En dat lijkt nu gelukt. Ik hoop dat het zo blijft.

Succes! En blijf bij je standpunt. Een knuffel voor je kind.

 
Quote
RE: was mijn kind maar achterbaks...
Zucht  schreef op: 29-10-2014 13:06:16

Kinderen pesten, helaas is het vaak een deel van de ontwikkeling.
Zal een andere ouder ook niet aanvallen om een kind van hun wat pest, goed gesprek zou heeeeeel fijn zijn (hier in de buurt wel eens gehad met ouders, zo goed kunnen praten MET de kinderen erbij en sindsdien is het gewoon echt helemaal over.)


Helaas kan ik met deze ouders niet praten. Zoveel in de klas met wie het wel kan, maar deze kinderen worden heel erg losgelaten en een hele vrije opvoeding. Dat maakt het wel lastig merk ik. Merk dat ik daar ook echt een heel onmachtig gevoel van krijgt, omdat je geen grip kan krijgen op de situatie...

Dus het veranderen zit hem vooral ook in mijn kind. Maar vind het mooi hoe je zoon reageerde! Vind het ook zo belangrijk om achter hem te staan. Dat hij zich serieus genomen voelt.


Net alweer helemaal verdrietig thuis, maar we hebben voor nu eerst weer even goed gepraat. Merk dat na dit topic bij mij ook echt even weer een beetje rust erin komt, want was er echt even zo zat van!

 
Quote
Navigatie


Reageren op was mijn kind maar achterbaks...
Naam
Bericht