Menu
 

Topic:

scheiden /ouderschapplan

Sannie  schreef op: 23-10-2014 15:45:13
Ik ga scheiden .het gaat al heel lang niet meer van alles geprobeerd .maar het houdt een keer op .we hebben 3kinderen .13/10/8 en hebben eigen huis .hij wil hier blijven wonen .ik heb urgentie voor een huurhuis.en moet bijstand aan vragen .ben al aan het zoeken voor werk .ze lachen me nog net niet uit. Pff .ja ik ben er al 13 jaar uit .geen opleiding .en ben 42 jaar. We moeten nu nog ouderschap plan opmaken .waar moet ik aandenken .? Man wil ze 1keer per 14 dagen .vakantie wil hij ze 2 weken en de andere vakantie niet .waar moet ik nog meer aan denken? Help .
 
Quote
Navigatie
RE: scheiden /ouderschapplan
Samira  schreef op: 23-10-2014 17:47:07
Google eens op ouderschapsplan, dan kun je heel veel informatie vinden.
Daarin wordt over het algemeen vastgelegd bij wie de kinderen wonen, hoe de vakanties verdeeld zijn, alimentatie en de omgangsregeling. Volgens mij ben je al een aardig eind, ik mis alleen de alimentatie in je lijstje. 

Succes, het is niet altijd even gemakkelijk!
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Melanie  schreef op: 23-10-2014 18:04:39
ehhhh man wil ze een keer in de 14 dgn?! Waarom niet vaker? Jij moet weer aan het werk en komt dan met de opvang etc te zitten. sorry maar komt op mij wat makkelijk over. Het lijkt nu heerlijk om ze zoveel te hebben, maar als je er ook bij moet gaan werken is dat best zwaar hoor. 

Verder goed vast laten leggen hoe feestdagen en verjaarddagen verdeeld worden. Eventueel ook vast leggen dat jullie niet ver uit mekaar gaan wonen ivm de kinderen. Dus niet 100 km verderop gaan wonen.
Alimentatie mis ik. Kind en evt partner. Als hij in jullie koophuis wil wonen dan moet hij jou uitkopen. Kan dit financieel wel als hij ook straks allimentatie moet betalen. In de praktijk lukt dit de meeste mensen niet.

Succes er komt ontzettend veel op je af. Het beste kunnen jullie een mediator aanstellen. Die helpt jullie met alle ins en outs en zorgt ervoor dat het ook eerlijk gebeurt omdat hij/zij onpartijdig is.
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Jolijn  schreef op: 23-10-2014 18:18:35
- waar zijn ze met kerst en nieuwjaar
- wat doe je met de oppaskosten als jij gaat werken
- alimentatie
- dat ze een nieuwe partner geen "mamma" mogen noemen
- dat jullie beide niet lelijk doen over de ander waar de kinderen bij zijn
- wie het zakgeld en het kleedgeld straks gaat betalen
- hoe de schoolkosten en de clubjes straks bekostigd worden
- wie het omgangsrooster maakt
- hoe je elkaar informeert over het welzijn van de kinderen

 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Lind@  schreef op: 23-10-2014 19:01:31
alimentatie, studiekosten(voor straks) 50/50, kleding uitgaves , uitkopen omdat hij in het huis blijft, omgangsregeling betreffende vakanties vrije dagen verjaardagen etc ,

vind wel dat hij er goedkoop vanaf komt 1x in de 2 weken , 2 weken vakantie en de rest niet , het zijn jullie kinderen dus ook dat moet samen verdeeld dus  ook als jij straks weer gaat werken (weet uit ervaring dat het niet niks is, werken en alleen een kind opvoeden en ik had er toen maar 1 
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Marjolein852  schreef op: 23-10-2014 20:06:57
Beetje raar (understatement) dat hij zijn kinderen maar 1 keer in de 2 weken wil zien!

Verder wil ik je succes/sterkte met de scheiding wensen..


 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Mvi  schreef op: 23-10-2014 20:29:47
13 jaar niet gewerkt??? hij wil in het huis blijven wonen? en hij wil ze 1x in de 14 dagen? 2 weken in de grote vakantie en ander vakanties niet? Jij beschrijft voor mijn man de hel op aarde! maar goed, daar heb je niks aan, ik zou naar de rechtswinkel gaan en me gratis laten adviseren....en werk is er altijd, ook in de schoonmaak, tuinbouw etc. maar aan de bak zul je moeten. zoas iedereen.
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Laura  schreef op: 23-10-2014 20:35:15
Hoe verdeel je de feestdagen en hoe de verjaardagen. Hoe overleg je over de kinderen en hoe vaak? Denk ook aan dingen die jij belangrijk vindt, wie beslist daarover, gezamenlijk, moeder? Zoals tatoeages, roken, etc...
Hoe en wanneer stel je ouderschapsplan bij? Wij hadden bijvoorbeeld ook opgenomen dat we hierna kijken als een van beide nieuw werk heeft.
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Zijlijn  schreef op: 24-10-2014 12:40:14
Hij zal jou moeten uitkopen wanneer jullie in gemeenschap van goederen getrouwd zijn.
Ik denk eerlijk gezegd dat je ook niet bij de bijstand aan kan kloppen zonder dat ze dat op hem gaan verhalen..

Ik zou als ik jou was een advocaat nemen; het komt erg over of hij wel heel makkelijk over zaken denkt.
Je hebt recht op een toevoeging; dit betekent dat je maar tot een maximum bedrag aan advocaatkosten hebt, afhankelijk van je inkomen (wat nihil is begrijp ik)

Op alimentatiewijzer kun je uitrekenen wat een kinderalimentatie en eventuele partneralimentatie zou zijn.

Laat je goed informeren en bijstaan; dit kun je maar 1 keer goed doen.

Veel sterkte en succes, scheiden valt niet mee
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Minou  schreef op: 24-10-2014 13:26:33

Quote marjolein852:
Beetje raar (understatement) dat hij zijn kinderen maar 1 keer in de 2 weken wil zien!

Verder wil ik je succes/sterkte met de scheiding wensen..





vond ik ook..zo weinig WILLEN...

dan vervreem je gewoon...
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Ma Dalton  schreef op: 24-10-2014 13:42:35
Dat is leuk voor hem. Hij vervreemd van zijn kinderen, maar heeft dan natuurlijk wel alle tijd voor zijn nieuwe liefde. 
Vooral de vakantie zou ik zeker niet zo laten gaan. Het is niet alleen de liefde voor je kinderen dat je ze wilt, maar jij moet zometeen weer aan het werk, en hoe ga je dan je opvang regelen?
ik denk dat het tijd wordt dat jij jezelf goed laat informeren. Er samen uitkomen is mooi, maar alles is nu voor Bassie..oftewel je toekomstige ex. Dit is niet uitgebalanceerd. 
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Mrtj  schreef op: 24-10-2014 15:04:50
Een heftig besluit!

Waarom gaan jullie niet voor co-ouderschap? Ik vind het altijd zielig als kinderen om het weekend naar hun vader moeten die in een andere stad woont, en waar ze dus verder bijna niemand kennen en ook niet echt iets op zullen bouwen omdat ze er te weinig tijd doorbrengen. Mijn kinderen zijn de helft van de week bij ons, de andere helft bij de andere ouder. En dat is op 5 minuten afstand van elkaar. Ze wonen bij papa en bij mama dicht bij hun sportclubs, midden tussen hun vrienden, etc. Ik zou zelf voor de kinderen altijd pleiten voor co-ouderschap.
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Nelia  schreef op: 24-10-2014 15:14:48
Tip: zoek hulp van mediation (toevoeging!) of maatschappelijk werk. Aan de 'eisen' van je bijna ex-man te lezen qua kinderregeling en het in jullie huis willen blijven wonen, overruled hij je nu al. Ben bang dat jij straks aan het korste eind met veel dingen gaat trekken. Wij zijn 2,5 jaar uit elkaar, hebben een poging tot het opstellen van een ouderschapsplan gedaan, maar kunnen prima samen overleggen. Deze zomer was het weer even ter sprake, maar kort daarna kreeg mijn ex te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Het plan is hier dus exit, we genieten van elkaar en met de dag en de rest zien we wel...
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Sannie  schreef op: 24-10-2014 15:15:18
We blijven bij elkaar in de buurt woneb .hij wil zelf. 1keer per 14 dagen .dat is ook mijn beslissing niet .en onze jongens hebben heel veel structuur nodig en hebben daar hulp bij .maar het gaat. Gewoon niet meer .we hebben al veel op papier gezet .volgende week donderdag weer gesprek met de mediator.ik weet nu wat ik nog meer kan opzetten .
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Sannie  schreef op: 24-10-2014 15:18:47
We waren 20 jaar bijelkaar .hij mag hier blijven wonen .maar moet mij wel uitkopen .zal kijken of dat lukt .kinderalementatie.weet niet of hij ook patneralemtatie moetbetalen
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Sannie  schreef op: 24-10-2014 15:18:48
We waren 20 jaar bijelkaar .hij mag hier blijven wonen .maar moet mij wel uitkopen .zal kijken of dat lukt .kinderalementatie.weet niet of hij ook patneralemtatie moetbetalen
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Xxx  schreef op: 24-10-2014 15:20:45
Volgens mij is partneralimentatie een recht maar geen plicht als je daar samen uit kunt komen.
Partneralimentatie kan bijeen hoog inkomen best hoog zijn. ...
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Zijlijn  schreef op: 24-10-2014 16:55:58

Kinderalimentatie


Leidraad bij het vaststellen van kinderalimentatie is ervoor te zorgen dat het kind er zo min mogelijk op achteruitgaat. Voer voor de hoogte van de kinderalimentatiebehoefte de berekening kinderalimentatie uit. Spreekt u samen de hoogte van de kinderalimentatie af, dan toetst de rechter of deze niet te laag is. Spreekt u niets af, dan stelt de rechter de hoogte vast. Wij kunnen u in contact brengen met de juiste juridisch adviseurs.


Partneralimentatie


Partneralimentatie komt voor, indien de inkomens van beide partners behoorlijk verschillen. U bent vrij samen met uw ex afspraken te maken over de duur en de hoogte. Belangrijk is dat u deze op de juiste wijze vastlegt in een echtscheidingsconvenant. Slaagt u er niet in samen afspraken te maken over alimentatie, dan zal de rechter deze voor u vaststellen. Het is raadzaam u in dit geval bij te laten staan door eenjuridisch adviseur.


Vraagt één van de partijen na scheiding een bijstandsuitkering aan, dan zal de Gemeente onderzoeken of de ander een redelijk bedrag aan alimentatie betaalt.

Zowel de kinderalimentatie als de partneralimentatie wordt, tenzij anders is afgesproken, jaarlijks wettelijk geïndexeerd.


Ligt u in scheiding en bent u onzeker over uw financiële toekomst? Via Alimentatiewijzer verkrijgt u duidelijkheid over alimentatie.

 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Ma Dalton  schreef op: 24-10-2014 16:58:59
Het wordt wel ingehouden van je alimentatie.. Daarbij rekenen ze erop dat je het krijgt.  ennuh, na 20 jaar samen en de beloftes die elkaar maakt met trouwen, dan heb je ook recht op die partner alimentatie. Jij hebt al 13 jaar geen werk meer gehad en je hebt tijd en geld nodig om weer zelf op eigen benen te staan.  Je hebt samen besloten dat hij thuis bleef, samen besloten dat jij geen inkomen binnen brengt.. Dan is dit de consequentie. 
Zoek rechtsbijstand. Want zo te lezen kom jij er straks niet goed uit. 
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Zijlijn  schreef op: 24-10-2014 17:08:36
ben ik helemaal met je eens ma dalton.


hier een voorbeeld van kinderalimentatie als jij 0 verdent en je parnter 2500 netto













































































Kinderalimentatie
         
Netto besteedbaar gezinsinkomen € 2.500  
Kinderen 12, 10, 8 jaar  
Kinderalimentatie behoefte € 680  
 
  Zelf   Partner  
Netto besteedbaar inkomen € 0   € 2.500  
Draagkracht € 50   € 623  
 
Bijdrage     € 623  
Zorgkorting     € 99
Te betalen alimentatie     € 525  



je eigen partneralimentatieBEHOEFTE >  dus niet wat hij gaat betalen> dat is afhankelijk van zijn draagkracht (die vermindert bij het blijven wonen in jullie huis dus let op) is dan ook nog zo'n 1200 euro.
Je hebt bij zo'n lang huwelijk overigens recht op 12 jaar partneralimentatie, mits hij het kan betalen. Kinderen gaan (gelukkig!) voor.
Natuurlijk zul je ook zelf de arbeidsmarkt op moeten. En een opleiding gaan volgen lijkt me.



 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Katrientje  schreef op: 24-10-2014 17:59:47

Kan altijd gekker hoor, dit is nog veel als hij dit gaat doen. Hoe het hier gaat is:

Geen enkele vakantie!
Hij moet om de 14 dagen zijn kinderen zien maar vaak zit er 6 of zelfs 8 weken tussen



 


TO:

Let op pensioen: de helft van het door je man z'n opgebouwde pensioen in jullie huwelijk heb jij recht op


Hij kan wel in jullie huis willen, maar is wel de veilige plek van jullie kindjes! En kan het wel? Hij moet je uitkopen! Alimentatie betalen etc... 


 


Partner alimentatie heb je recht op als je aan bepaalde regels voldoet. Als ik zo snel kijk heb je er recht op en als je naar de bijstand wilt is er kans dat ze dan als eerst zeggen kijk naar ex partner wat die nog aan draagkracht heeft, dat scheelt hun uitbetalen. Jij hebt carriere stop gehad door jullie samen overeen gekomen dus is het niet meer als normaal dat hij daar nu ook aan mee boet. Samen de voordelen maar ook de nadelen. En bijstand kan als eerst bij ex aankloppen dus let op.

Maak duidelijke afspraken over het halen en brengen: wie doet het, hoe zit het met reiskosten is dat eerlijk? (altijd jij halen en brengen dan zou hij daar aan mee moeten betalen en/of andersom)


 


Kerst, oud en nieuw, verjaardagen hoe doen jullie dat? Sinterklaas? Kan dat nog gezamelijk? Is er moment dat je kinderen ook de andere ouder kunnen zien/speken?


 


Hoe delen jullie de verantwoordelijkheid? Schoolbesprekingen? Doktersbezoeken? Huisartsen? Hoe blijf je allebei op de hoogte?


 


Wat bij overlijden? Gaat de overgebleven ouder zorgen voor het kind (even ook specifiek in jou geval omdat partner nu al aangeeft weinig zorg op zich te willen nemen, wat als jij sterft? Ik had dezelfde vraag) Leg het duidelijk vast! Maar ook mogen de kinderen nog familie van overleden ouder zien? Hoe blijft het contact dan?


 


Hoe spreken ze nieuwe partner aan? Hoe word een nieuwe partner geintroduceerd?


 


 

 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Melanie  schreef op: 24-10-2014 18:08:47
Sorry maar meneer wil zijn kindern erEn maar 1 x per twee weken?! Belachelijk!!!!! Hij heeft niks te willen, hij is hun vader. Sorry maar kan hier echt heel erg boos om worden. Besef wel dat hij straks alle vrijheid heeft om een nieuw leven te beginnen. Dit is voor jou een stuk moeilijker als jij bijna altijd in je eentje de zorg voor de kinderennhebt. Denk asjeblieft ook aan jezelf.


 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Minou  schreef op: 24-10-2014 18:11:11
Dat is dan geen vader toch meer zo...

je kinderen maar zo weinig willen zien..jeetje...


en bij jou kat..wist het al maar als ik dat weer lees, echt..wat een ***
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Sannie  schreef op: 11-11-2014 13:22:26
het gaat nu moeizaam ,hij wil hier blijven wonen ,maar het liefst dat hij niks hoeft te betalen .hij moet 450 euro betalen aan kinder alementatie ,hij vind dat te hoorg ,hij moet eigenlijk 20 duizend mij betalen van het huis ,maar ik krijg nu 10 mee,heb het gevoel dat ik alles al inleverd ,de mediator ,vind dat we er zelf moeten uitkomen ,pfff ,vind het gauw zielig voor hem .maar iederreen zeg dat ik nu hard moet zijn ,hij wil de kinderen maar 1 keer per 2 weken ,ik weet niet goed waar ik advies kan inwinnnen?hoe doen jullie het met de dagen?en ik weet ook niet met de partner alinmentatie ,daar heeft de mediator ook niet over gehad
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Mamalinda  schreef op: 11-11-2014 13:33:54
Is het niet beter om een advocaat in de arm te nemen. Heb ik ook gedaan, want ik kon door de leugens van mijn partner hem totaal niet meer vertrouwen en heb daarom voor mezelf (en de kinderen) gekozen. Een advocaat helpt JOUW. Die komt voor jou belangen op. Die onderhandeld voor jou!. 
Als je minder verdiend zijn de kosten voor een advocaat niet zo hoog. 


 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Onsjanneke  schreef op: 11-11-2014 13:42:02
Hij zal ook partneralimentatie moeten betalen. Als je bijstand aanvraagt is dat het eerste waar de gemeente naar kijkt, of er ook iemand anders zou kunnen betalen.

Ook de afkoop van het huis zou ik niet zomaar akkord gaan met de helt. Het is wel het startkapitaal waar jij en de kinderen weer een leven mee moeten opbouwen.

En wellicht een andere mediator zoeken. Het lijkt me dat die jullie/jou juist moet helpen met sit soort vragen.
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Sunshine  schreef op: 11-11-2014 13:51:17
Ik kan je zeggen.
Pakken wat je pakken kan en zoveel mogelijk.
Dus geen 10 maar 20.

En over de kids ,tja als je ze niet wil zien dan niet.
Hier 1 ,1x per week en de ander soms 1x in de 3 weekende en dan 2 weekende achter elkaar.
Maar dat hangt van kind en ouder samen af.
Daar bemoei ik me niet mee.
Bij de 1ste wel.
Die mag in het weekend daar niet komen ,zondagmiddag wil ik nog accepteren.
Maar slapen NOOIT!!
En de mijne betaald helemaal niks.
En laat me overal voor op draaien.

Dus nogmaals trap er niet in,want je heb uiteindelijk jezelf ermee.
Als je eenmaal de deur uit bent.
Dat draaien ze helemaal om als een blad aan een boom
En valt er maar weinig nog te regelen of te bespreken.
Op uitzondering na dan,sommige hebben een super ex.
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Ma Dalton  schreef op: 11-11-2014 16:39:16
Ga bellen voor je eigen rechtsbijstand. Dit komt helemaal niet goed voor jou.
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Melanie  schreef op: 11-11-2014 16:45:24
Ik zou inderdaad een advocaat regelen. Als je inkomen heel laag is dan is jouw bijdrage aan een advocaat vrij laag. Een mediator werkt alleen maar als je beide bijna op 1 lijn zit, dat is bij jullie niet het geval en ikben bang dat je met veel te weinig afgescheept wordt zo.
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Ma Dalton  schreef op: 11-11-2014 16:45:35
Trouwens, ik vind het zometeen vooral heel zielig voor jou kinderen. Als je geen cent te makken hebt. Zij niet krijgen waar ze recht op hebben en ze jou elke cent 10 x om zien draaien. Je moet het nu gewoon goed regelen. 
En die mediator is geen snip waard als hij nergens jouw belangen verdedigd. Dingen als kinderalimentatie en partner alimentatie heb jij gewoon nodig. Dat is geen luxe. En waarom geef jij kadootjes weg van 10000 euro? hou je niet van jezelf? Je hebt dat geld knetterhard nodig en het is ook jouw geld. 
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Liefje  schreef op: 11-11-2014 22:54:14
Pensioen,  kinder alimentatie en partner alimentatie moet je allemaal nemen als je het dan zelf niet wil zet het dan maar op een rekening voor je kinderen voor hun moet je dat allemaal eisen zodat je hun kunt geven wat ze nodig hebben opleiding sport enz
 
Quote
Navigatie


Reageren op scheiden /ouderschapplan
Naam
Bericht