Menu
 

Topic:

tia?, nu in de war

Xsara  schreef op: 16-10-2014 07:22:09
beetje in de war nu.........

ik heb 13 jaar geleden een zwaar herseninfarct gehad. wat restverschijnslenen over gehouden maar het gaat/ging heel goed.

afgelopen weken veel hoofdpijn gehad maar met een morfine tablet kwam het weer goed. je belt ook niet gelijk de huisrats als je hoofdpijn hebt dus ik ook nietl afgelopen week hing ineens smorgens mijn mondhoek scheef, als ik wou lachen bleef een deel achter, alsof je een verdoving in je lip hebt. man zag het en wou dat ik de huisarts ging bellen. na een paar uur was het weer weg, geen hoofdpijn ofzo erbij. de huisarts dacht aan een zenuw ontsteking oid, absoluut niet aan een infarct of tia. zo weer naar huis.

afgelopen woensdag een controle afspraak bij de neuroloog, ik bracht het ter sprake en hij ging wat onderzoeken doen, bloedprikken en overleg met een andere arts. na dik een uur kwamen ze met het nieuws dat zij wel dachten aan een tia en dat ze het ook als dusdanig gaan behandelen, ik krijg een mri, een afspraak bij cardioloog, hematoloog en direkt een bloedverdunner, cholesterol verlager en bloeddruk verlager. ze willen nu opzoek naar de oorzaak........ 

de komende 2 weken geen auto rijden en even kalmer aan, letten op signalen van weer een infarct. 

het valt me even zo rauw op mijn dak, ik ben nu jaren zo constructief met mijn lijf en gezondheid bezig, 50 kilo afgevallen, geen hoge bloeddruk en suikerziekte meer, echt zo gezond als een vis en dan ineens weer dit.. ik ben heel blij dat ze het serieus nemen en dat ze het goed onderzoeken maar nu komt weer een periode van zikenhuis in en uit. het voelt zo negatief terwijl ik mijn leven zo lekker positief in de hand heb.. aan de andere kant moet ik het zien als een waarschuwing en kunnen we nu erger voorkomen, hij zei letterlijk "wij willen geen herhaling van uw vorige infarct, toen bent u er heel goed uit gekomen" tja, na heel hard vechten en revalideren alle verlammingsverschijnselen weg en alleen epilepsie maar ook door voorkomen en bewust leven al 10 jaar geen aanvallen meer. het was een hele strijd die eerste jaren.. 

het is nu ook zo anders, ik heb 2 kinderen, ze hebben me ook zo nodig nog... voelt zo egoistisch om me dan helemaal op mezelf te richten. maar de komende tijd zal het wel weer even moeten... maar wat me vooral zo verbaasd is het verschil tussen neuroloog en huisarts.......... zij was er zo stellig van dat het geen tia ofzo was.. waarom de neuroloog dan wel?? denk dat ik haar vandaag even ga bellen... zouden jullie dat ook doen??
 
Quote
Navigatie
RE: tia?, nu in de war
Jen9  schreef op: 16-10-2014 08:10:15
Wat een verhaal zeg. Ja. absoluut de huisarts bellen. Ik neem aan dat zij inmiddels ook op de hoogte is. Maar absoluut bellen, hoewel ik vind dat zij dat moet doen.

Sterkte, ik snap dat je in de war bent!!!
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Mitch  schreef op: 16-10-2014 08:20:34
Ik zou ook zeker bellen en je verhaal doen, maar ook zodat ze op de hoogte Is. 

Kan mij voorstellen dat dit er enorm in hakt. 
Maar je bent er nu waarschijnlijk op tijd bij,  zodat juist je er nog heel lang voor je Kids kan zijn. 
Sterkte. 
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Wanouk  schreef op: 16-10-2014 08:35:55
Ik zou ook zeker de huisarts op de hoogte brengen. Persoonlijk vind ik een hangende mondhoek al genoeg om een doorverwijzing te vragen ivm je achtergrond.

Heel veel succes en sterkte, het is trouwens helemaal niet egoistisch om nu aan jezelf te denken. Je probeert je toekomst zeker te stellen, en dat doe je ook voor je dierbaren, toch?

 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Melanie  schreef op: 16-10-2014 08:44:18
Ik zou zeker de huisarts even bellen. Hier kan hij/zij alleen maar van leren. Bij een volgende patient wordt er dan misschien minder stellig meteen geroepen dat het geen tia is. Je kan er niet snel genoeg bij zijn met dit soort dingen.

Heel veel sterkte de aankomende periode
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Mamaartje  schreef op: 16-10-2014 08:50:51
Gezien je verleden heeft je ha erg 'makkelijk' gedacht vind ik. Ik zou er ook op terug komen..
sterkte met alles! Je zult voor jezelf moeten opkomen en vechten op vandaag en dat is niet egoistisch, je doet het ook voor je gezin!! 
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Marjolein852  schreef op: 16-10-2014 09:08:00
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Anmv3  schreef op: 16-10-2014 09:55:54
Poeh, heftig zeg.

Ik zou ook zeker even bellen en ik vind persoonlijk een
scheefhangende mondhoek al genoeg reden om je door te sturen gezien
je medische verleden..

Sterkte met alles
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Mamsie  schreef op: 16-10-2014 10:15:16
Ik zou ook je ha bellen, omdat dat toch de eerste vertrouwenspersoon is, en dat dit toch in de weg kan gaan zitten bij een volgende keer dat je de ha nodig hebt!
Ik snap heel goed dat je in de war bent, het is ook niet niks!
Je hebt al een heel traject afgelegd, weet dat dit een ander traject is omdat bij een tia ip geen restverschijnselen hebt.
Maar ik snap je helemaal als je zegt ik wil niet weer een ziekenhuis traject in!
Maar nu eerst aan jezelf denken is ook aan je kinderen denken, is absoluut niet egoistisch!

Dikke knuffel, hoop dat je snel weer voelt dat je de controle weer terug hebt
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Xsara  schreef op: 16-10-2014 10:53:43
thanks voor de lieven berichtjes en de steun!! 

mijn man zegt dat het bij de assistente al mis ging, ik belde en kon einde van de dag wel even langskomen. ik heb mijn voorgeschiedenis verteld en ze had toch moeten zeggen kom nu langs, volgens mijn man. het geklke is dat ik dus voor man en kinderen altijd heel assertief ben.. voor mijzelf voelt het zo... hoe moet ik het noemen... tijd verspilling... hahaha, ik ben gewoon altijd druk..   komt wel, komt wel.. 

ik ga morgen bellen, vandaag is de vaste vervangster er.. komt vast wel goed.. en inderdaad ik moet vertrouwen in haar hebben.. das belangrijk. 


 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Mama-van-aimy  schreef op: 16-10-2014 11:11:17
Jeetje meis, wat een ellende weer.

Ik zou wel bellen voor een afspraak. Al is het alleen maar om je verhaal te doen en dat het in je dossier staat.



 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Dani  schreef op: 16-10-2014 15:06:01
ik zelf heb dan ook 2 herseninfarcten gehad (op 2 dagen tijd) en heb bij de 2e meteen bloedverdunners enzo gekregen... had jij die niet gekregen bij je 1e??
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Flower  schreef op: 16-10-2014 15:14:58
ach nee, wat een narigheid meid.

goed dat je belt morgen!!

en nee, het is voor jezelf geen tijdverspilling, helemaal met je voorgeschiedenis.

dikke
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Dani  schreef op: 16-10-2014 15:21:52
nou , ik mag ze voor de rest van mijn leven slikken , en om de kans te verminderen dat je er nog 1e krijgt krijg je over het algemeen meteen bloedverdunners
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Xsara  schreef op: 16-10-2014 18:37:54
nee dani, ik heb alleen 4 maanden bloedverdunners gehad, tijdens alle zwangerschappen en 6 weken erna ook fraxiparine spuiten en verder niet. ik heb toen een onderzoek bij hematoloog gehad en had een lichte afwijking, factor 8 c verhoogd. bij mij is het waarschijnlijk gekomen door de Pil. marvelon. als de oorzaak weg is verwachten ze niet dat je het weer krijgt... we zijn nu 13 jaar verder.. ik was toen 27! 

nu kom ik er waarschijnlijk niet meer vanaf. je krijgt nu ook standaard bloeddruk verlagers en  cholesterol verlagers maar ik weet dat ik dat allemaal goed heb dus ik heb gezegd eerst de onderzoeken te willen af wachten... toevallig net een paar weken geleden een check gehad bij de assistente.. ook de suikers zijn prima! nog nooit zo goed geweest, zei ze... 

morgen heb ik de MRI.. knijp hem wel een beetje... duimen voor geen al te gekke dingen, het litteken van het andere infarct is nog aanwezig, dat weet ik door andere onderzoeken.. 


 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Flower  schreef op: 16-10-2014 18:48:16
spannend morgen, sterkte.
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Cateye  schreef op: 16-10-2014 19:49:51
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Jamkay  schreef op: 16-10-2014 20:02:22
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Bepje  schreef op: 16-10-2014 21:26:34


Wat naar zeg ! En het is helemaal niet egoïstisch om aan jezelf te werken, juist goed. Alleen dan kun je ook weer voor de kinderen zorgen. Heel veel sterkte gewenst !  
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Dani  schreef op: 16-10-2014 21:35:19
bij mij kon het ook maar 2oorzaken gehad hebben , en ik heb dat hele lijstje meteen gekregen , ik was ook pas 28
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Mv5  schreef op: 17-10-2014 15:41:38
pfoe, heftig zeg. heel veel sterkte
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Xsara  schreef op: 17-10-2014 17:06:17
vanmorgen in het ziekenhuis geweest.. het was een surprise want ik kreeg geen mri maar een ct scan met contrastvloeistof, bleek ik me een reactie op het spul te krijgen en kreeg het mega benauwd. gelukkig was het na een tabletje over.. ik schrok me dood... as dinsdag krijg ik een dopler onderzoek in de hals, slagader.. de afspraken vliegen hier binnen... misschien neem ik volgende week wel even een paar dagen vrij. aan de andere kant wil ik mijn werk nog niks zeggen.. lastig... 

vanmiddag ging mijn mobiel af en ik schrok me rot, hart klopte als een gek.. nee ik maak me helemaal niet druk hoor 
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Eefje  schreef op: 17-10-2014 20:29:35
Sis, bij een hersenbloeding krijg je juist geen bloedverdunners. Dit om te voorkomen dat er nog meer bloedingen ontstaan.

Bij een herseninfarct krijg je wel bloedverdunners, omdat je dan een bloedpropje hebt gehad. 

Mijn vader heeft in december een hersenbloeding gehad, en hij gebruikt bloedverdunners. Daar moest meteen mee worden gestopt, en hij kreeg zelfs injecties om het effect van de bloedverdunners tegen te gaan, en het bloed weer wat dikker te krijgen. Op dat moment is het kiezen tussen 2 kwaden.
 
Quote
RE: tia?, nu in de war
Dani  schreef op: 17-10-2014 21:14:37
meis probeer aub rustig te doen... ja ik weet het , makkelijker gezegt dan gedaan.. knuf
 
Quote
Navigatie


Reageren op tia?, nu in de war
Naam
Bericht