Menu
 

Topic:

naaimachine

Krumelke  schreef op: 25-09-2014 14:58:59
 heb me in een gekke bui een naaimachine gekocht. lol vroeger veel mee gewerkt (nooit les gehad alles mezelf geleerd).
net er even kort achter gezeten en vond het heerlijk weer. hihi zie al hele mooie zwierige jurkjes voo rmijn meisje voorbij komen in mijn hoofd. lol maar aaangezien ik nooit les heb gehad en als tiener alleen poppetjes maakte van stof vroeg ik me af en nu?
lol waar kan ik het beste heen voor goed advies of een juist patroon dat ik kan laten doorgroeien met mijn dochtertje. en waar vind ik de juiste stof voor weinig? 

mijn dochtertje is nu 2 jaar en draagt 86 / 92 en is gek op van die zwierige jurken waarmee ze heerlijk kan dansen.
 
Quote
Navigatie
RE: naaimachine
Samira  schreef op: 25-09-2014 15:02:33
Patronen van farbenmix, zijn duur maar o zo leuk!

Verder gewoon proberen, eerst met wat goedkopere stofjes. Dan is het niet zo'n ramp als er eens iets zou mislukken Wanneer je echt advies wil zou ik toch een cursusje gaan volgen. Heb ik nooit gedaan, vroeger afgekeken van mijn moeder en de rest zelf aangeleerd 
 
Quote
RE: naaimachine
Bettie  schreef op: 25-09-2014 15:03:02
Begin gewoon eens met een leuk patroonblad kopen. Denk bijvoorbeeld aan Knippie of Ottobre. Daar staan leuke modellen etc in. Vervolgens heb je patroonpapier nodig om het patroon te kunnen overtrekken.

Ehm....stoffen....op de markt, stoffenspektakel, stoffenwinkel in de buurt of gewoon via het www. (stoffenhuis Anja vind ikzelf altijd wel leuke stoffen hebben)

Juiste garen etc kopen en dan lekker aan de slag.


 
Quote
RE: naaimachine
Anitaleonora  schreef op: 25-09-2014 17:33:52
erg gaaf zwierjurk is de elodie van farbenmix.. Hier al in diverse maten gemaakt.. Voordeel van farbenmix patronen js ook dat het meerder maten zijn.. Kijk ook eens op het forum van sancho daar staan ook veel tips en trucs...
 
Quote
RE: naaimachine
Krumelke  schreef op: 25-09-2014 18:09:45
bedankt! ga eens zoeken online. die van farbenmix elodie is erg mooi, maar zoek er eentje die vanaf haar middel zwiert zeg maar. lol gekochte jurkjes staan haar niet zo als ze rond haar borsthoogte al anders gaat lopen.
zal ook eens op het forum kijken. en online bij het stoffenhuis.

nog meer tips en trucs zijn altijd welkom natuurlijk !
 
Quote
RE: naaimachine
Anitaleonora  schreef op: 25-09-2014 19:49:13
Hij loopt vanaf borsthoogte nog wel recht naar beneden voordat hij gaat zwieren.. Je kan altijd het Bovenstukje verlengen en dan de rokstroken aan de bovenkant wat inkorten.. 
 
Quote
RE: naaimachine
Krumelke  schreef op: 25-09-2014 22:44:30
haha klinkt super makkelijk.....hihi.....ga volgende week ff naar de stoffenwinkel hier in de buurt en die hebben vast ook wel patronen te koop denk ik. patroonpapier heb ik nog rollen liggen van toen ik als tiener poppetjes maakte van stof net als een cm speciaal krijtje, zo'n gek meetding hihi

heb er helemaal zin in om iets te maken voor mijn meisje. denk dat ik lekker simpel begin met een simpel jurkje en dan zwierige kan ik altijd maken als het beter gaat.
 
Quote
Navigatie


Reageren op naaimachine
Naam
Bericht