Menu
 

Topic:

geen vriendinnen in de klas?

Moeder  schreef op: 16-09-2014 20:53:49
dames ik ben zo verdrietig. Mijn dochter is 7 jaar . in de kleuterklas speelde ze met vele kindjes. En in groep 3 werd dit langzaamaan minder. Vanaf het voorjaar laatste maanden groep 3 kwam ze geregeld verdrietig uit school omdat er niemand met haar wilde spelen, of omdat ze met iemand af gesproken had (waar ik bij was) en op het laatste moment ging het kindje met iemand anders, dit laatste kwam zeker wel 1 keer per week voor.
nu groep 4 speelt ze bijna nooit meer met iemand . ze vind het erg jammer.
onlangs heeft ze goede vriendschap gesloten met een jongetje dat 2 jaar jonger is als haar. 5 jaar dus. Ze speelde al wel eens met hem, maar nu bijna elke dag. Ze speelt dagenlang met hem. logeert er wel eeens. af en toe spelen ze ook hier. helemaal leuk voor haar.
ik vroeg me nog even af of ze niet ook vriendjes en vriendinnetjes in de klas moest hebben, maar nee ze lijkt gelukkig zo en laat haar.

maar vandaag hadden we het over haar kinderfeestje. en inene zegt ze; ik nodig alleen I uit op mijn kinderfeestje (het jongetje dat 2 jaar jonger is) want ik heb toch geen vriendinnen. En niemand nodigt mij meer uit op hun feestje
in het verleden had ze vaak kinderfeestjes , maar dat is uiteraard sinds ze bijna nooit meer speel afspraakjes meer heeft ook voorbij.
mijn hart brak. zie dat ze het er moeilijk mee heeft.
ik probeer met haar te praten. is ze wel aardig tegen kinderen? waarom willen ze niet met je spelen?

ze is niet snel met spelletjes, dus mag niet meedoen met rennen tikken verstoppertje  wordt nooit gekozen met gym.
wat kan ik voor haar doen? hoe kan ik haar hierin begeleiden ?
 
Quote
Navigatie
RE: geen vriendinnen in de klas?
Moeder  schreef op: 16-09-2014 21:07:43
is er niemand die mij raad kan geven? of wat moed in kan praten? of iets? het laat me maar niet los
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Zozo  schreef op: 16-09-2014 21:13:36
Ik heb geen raad helaas, de tranen staan in mijn ogen.
Hier ook een meisje van bijna 7 die weinig vriendinnetjes heeft, al vanf groep 1, en in 3 jaar tijd 2x is uitgenodigd op een feestje.
Ik vind het knap dat je meisje verder niemand wil uitnodigen, sterk moppie. Kijkt naar banden en niet zoals vele naar de te krijgne cadeautjes. Maar dat maakt het verdriet niet minder.
Hier komt het doordat er veel problemen op school zijn geweest met haar broer voor hij naar speciaal onderwijs ging, en daardoor weren voornamelijk de ouders haar.
In elk geval een hele dikke knuffel voor je meisje, en jij kunt er zelf ook wel een gebruiken! 
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Ano  schreef op: 16-09-2014 21:18:41
Ik zou dit met haar juf bespreken, want ze hoort er op school gewoon bij. Juffen kunnen hier een hele belangrijke rol in spelen....Op deze leeftijd hebben ze er nog veel invloed op en kunnen ze je kind maken of breken....
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Onsjanneke  schreef op: 16-09-2014 21:20:47
Bespreken met juf? Die kan vast wel namen van kinderen noemen waar ze in pauzes of op samenwerkmomenten contact mee heeft.

En samen met haar afspraakjes maken? Of als moeders onderling.

Kinderen moeten ook de kans krijgen elkaar beter te leren kennen voordat er spontaan afspraakjes worden gemaakt. Het was leuk geweest als dat gegroeid was tijdens de kleuterperiode. Maar nu dat niet zo is toch maar wat geforceerder.

In de kleuterklassen wisselen kinderen nog vaak van vriendjes, maar in groep 3 en 4 ontstaan er hechtere vriendschappen. Ik zou het dus niet langer aankijken maar tot actie over gaan. Want het word alleen maar lastiger om er tussen te komen.
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Moeder  schreef op: 16-09-2014 21:25:21
bedankt voor het lezen en je reactie. Dat is ook verdrietig, dat de ouders haar daarom weren!
zou je toch niet verwachten van volwassen personen.

ik vind het zo moeilijk. als ze zelf nou gelukkig zo was, ze heeft nu 1 vriendje, oke hij is dan wel 2 jaar jonger, maar ze hebben het heel gezellig samen en kunnen dagenlang spelen. Maar ik merk dat mn dochter best verdrietig is dat ze verder niemand heeft. Ook op dagen dat haar vriendje iets anders heeft, telt ze de dagen af dat hij weer kan spelen. benoemt ze wel tig keer hoeveel nachtjes slapen nog voor ze weer met hem kan spelen. Want ertussen in is niks. Niemand die met haar speelt. Ze heeft het al opgegeven lijkt wel. Soms probeer ik haar te helpen. Komt ze verdrietig uit school met hangende schoudertjes. Weer niemand wil spelen mam. Dan kijk ik om me heen en vraag ik eens voor haar.

laatst was ze dolblij. Een vriendinnetje waar ze voorheen echt veel mee speelde, maar nu al maanden niet, wilde met haar spelen. Ze speelden hier. Hebben hardstikke leuk gespeeld. En hadden gelijk voor de dag erna ook afgesproken, waar ik bij was. Mijn dochter was zo blij en maakte een tekening voor haar om haar de dag erna op school te geven. En zei aldoor morgen speel ik weer met M.  Maar toen ik haar die dag erna uit school haalde, zag ik het al, het meisje was mijn dochter allang vergeten en liep lachend arm in arm met een ander kindje weg. En mijn dochter was echt zo verdrietig ze ging meteen naar haar kamer. wilde niks drinken niks niet.
Daarna heeft het meisje ook niet meer met haar gespeeld aldoor had ze al iemand anders. Terwijl ze eerst hele vaste vriendinnen waren. Ik snap er niks van want ze hadden die dag zo leuk gespeeld. Heb er extra op gelet dat mijn dochter vriendelijk was en niet bazig of iets.
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Moeder  schreef op: 16-09-2014 21:26:44
o inmiddels nog 2 reacties. bedankt! ik zal inderdaad ook juf eens vragen hoe en wat.
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Annie  schreef op: 16-09-2014 21:27:24
Ik zou dit absoluut zo snel mogelijk met de juf bespreken. Misschien kan de juf haar en de meiden uit haar klas stimuleren om meer met elkaar te spelen.
Daarbij vraagik me af of je dochter op een sport/muziekles/bso of iets dergelijks zit. Heeft ze daar wel vriendinnetjes? En in de buurt? Speelt ze dan buiten met andere kinderen?

De vriendschap met een 2 jaar jonger vriendje is misschien heel veilig voor haar, maar ik vind eigenlijk wel dat het leeftijdsverschil tussen 5 en 7 erg groot is. Ik zou daar een beetje de rem op zetten en ze niet iedere dag af laten spreken. Gewoon om ook ruimte open te houden voor andere vriendinnetjes en vooral leeftijdsgenootjes.
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Annie  schreef op: 16-09-2014 21:31:01
Mag ik vragen wat jij op zo'n moment doet? Hoe is jou contact met de andere ouders?
Laat je het dan gaan?

Want ook naa rje dochter toe vind ik dat je er samen wat van kunt zeggen. Niet boos, maar wel wijzen op de afspraak die eerder al gemaakt is. Ik bevestig afspraakjes vaak ook met ouders en als kinderen dan toch ineens met een ander gaan spelen dan zeg ik wel dat dat voor mijn kind erg teleurstellend is en dat afspraak, afspraak is.
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Frama  schreef op: 16-09-2014 21:37:07
Ook hier heeft de jongste (9) het moeilijk met weinig vriendinnetjes op school.
Ik zou zeker eens mmet de juf gaan praten. Dit hebben wij anderhalf jaar terug ook gedaan. Toen ze zelfs niet meer naar school wilde.
Toen hebben ze allerlei rollenspellen gedaan in de klas.Dit heeft hier goed geholpen. Ze kan nu wel gewoon met de klas buiten spelen. En heeft. Het meestal ook leuk op school.

Alleen bij de feestjes word ze nog wel vaak overgeslagen. En de afspraakjes lopen ook nog niet altijd goed, maar veel beter dan daarvoor.
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Moeder  schreef op: 16-09-2014 21:42:54
mijn dochter wil niet op sport. ze is net klaar met zwemles en hoop dat ze binnenkort toch iets uit zoekt. ze wilde graag paardrijles en toen zwem af was mocht ze van ons op paardrij Maar toen wilde ze niet meer.

ik heb goed contact met alle ouders. ben erg sociaal en praat met alle ouders eigenlijk.
mijn rol erin is best hard soms. Zo had ze met een vriendinnetje af gesproken . ze kwamen samen naar mij toe. we wachtten met zn 3 nog op jonger broertje van mijn dochter. Toen mijn dochter inene zei o ik ben nog wat vergeten en weer naar binnen rende. Toen liep er een ander meisje naar buiten en vroeg aan T wil je met mij spelen. waarop ik T zo hoor zeggen ja hoor! en zo met dat meisje mee liep  . meteen erna komt mijn dochter weer buiten en nog voor ik wat kan zeggen roept T naar mijn dochter ik ga toch met N spelen. Ik zei meteen zo ga je niet met vriendinnetjes om, afspraak is afspraak. Ze haalde haar schouders op en liep door. Vlak erna ving ik op dat N niet kon spelen. waarop T achter ons aan rende en vroeg aan mijn dochter of zij toch wilde spelen.
mijn dochter wilde meteen ja zeggen, maar , misschien heel zielig voor haar, ik heb ingegrepen.
Ik zei nee, dat gaan we niet doen. Je spreekt eerst met F (mijn dochter ) af,  vervolgens ga je toch met N. en als N niet kan is F weer goed genoeg?? nee hoor dan hoeft het van mij niet meer. Zo ga je niet met F om. Ander keer maar weer spelen.
mijn dochter was een beetje boos maar toen ik het haar uitlegde snapte ze het wel.

het meisje is later nog aan de deur geweest excuses aanbieden, dat moest van haar oma.
helaas deed ze het 3 dagen later hetzelfde weer. En dat kindje kon wel spelen. Ik ben toen weer naar haar toe gegaan . en heb haar gezegt dat ik dit niet leuk vond. Dat ze dat nu weer doet. En dat ze dan maar liever niet meer met F af moest spreken als ze dan toch met iemand anders ging. En haar gezegd dat ze dat zelf ook niet leuk zou vinden als kindjes dat zouden doen.
toen zei ze ja maar ik had gister al met N afgesproken . En vandaag pas met F. Dus eerder met N. De oma zei toen nee gister was het zondag dus dat kan niet O eer eergister dan zei het meisje. Maar waarom spreek je dan met F af? ik ben weer naar huis gegaan met een verdrietige F. De oma zei nou er moet maar helemaal niet meer gespeeld worden zeg als het aldoor zo moet. Ik snapte niet helemaal hoe ze dat bedoelde maar ik dacht ja ik kan niet mijn mond houden elke keer. Ik wilde toch voor mijn dochter opkomen.

 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Caithy  schreef op: 16-09-2014 21:53:52
Ik zou echt stoppen om voor je dochter op te komen, hierdoor maak je het alleen maar erger! Moeilijk maar wel waar!

Enne direct naar de juf, wat is er aan de hand?
En wat zegt je dochter, maak het bespreekbaar? Ze is er oud genoeg voor.
Ligt het aan haar eigen houding dat niemand met haar wil spelen of zoiets?
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Moeder  schreef op: 16-09-2014 21:55:26
gelukkig valt dat wel mee . het voor haar opkomen is enkel die 2 keren geweest die ik nu opschrijf. Omdat dat meisje het wel heeeel bont maakte. Mijn dochter wel heel erg als oud vuil behandelde. Maar verder dan deze 2 keren heb ik eigenlijk nooit zo veel gedaan. dus dat is het probleem niet
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Moeder  schreef op: 16-09-2014 22:01:27
heb het met de juf wel eens besproken , haar vorige juf . die vond dat ze goed in de groep lag. Maar loop heel enkel wel eens langs het schoolplein en zie dat ze dan meestal maar wat alleen staat. Met haar huidige juf nog niet erover gehad, gezien het schooljaar nog maar net begonnen is. 

daar probeer ik dus ook met haar over te praten. of het aan haar eigen houding ligt.
ze ligt kwa schoolprestaties wel erg ver van haar klasgenoten af.ze heeft werk en denkniveau van anderhalf jaar ouder. werkt ver boven de rest en is een meisje dat liever leest en schrijft dan met poppen speelt . Het jongere jongetje waar ze veel mee speelt leest ze heel veel voor  , en ze spelen veel met zn konijn of spelen op de trampoline . Maar kinderen uit haar klas willen graag met poppen en barbies spelen en het lijkt of mijn dochter daar de fantasie niet in heeft.
ze doet wel mee overigens. Zo heeft ze laatst met het meisje met de poppen en poppenkleertjes en poppenwagen gespeeld Maar uit haar zelf zou ze nooit met zo iets spelen.

dus soms denk ik dat ze daardoor buiten de boot valt.
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Annie  schreef op: 16-09-2014 22:07:41
Ik zou zelf in het 1e geval ze hebben laten spelen, maar wel met de boodschap dat je zo eigenlijk niet met elkaar omgaat.

Dat je je dochter niet zelf naar de juf laat gaan snap ik wel, 7 vind ik nog echt jong hoor om dit soort dingen bespreekbaar te maken met de juf. 

Hier is sporten geen keuze. Of jawel, ze hebben de keuze welke sport ze willen doen na zwemles. Kiezen ze niet dan kiezen wij iets uit en doe je dat een seizoen. Wat dat betreft zou ik haar dus op paardrijden doen of nog beter een teamsport. Ze zal het vast spannend vinden maar soms hebben ze het nodig om over die drempel getrokken te worden.
Behalve sport zou je ook kunnen kijken voor muziekles, dansles, musicalles, scouting, theater, crea-club...maar ik zou haar wel gaan 'verplichten' om een buitenschoolse activiteit te gaan doen. Zo kan ze ook ervaren dat contact met leeftijdsgenoten positief kan zijn.
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Annie  schreef op: 16-09-2014 22:11:34
Juist in het begin van het schooljaar kan de uf nog wat doen in de groepsvorming dus bespreek het juist wel nu 'al'. 
Ik denk dat het voor haarzelf een te moeilijke vraag is om te defineren waardoor het komt dat ze minder goed in de groep ligt. Bovendien KAN je haar daarmee de boodschap geven dat het aan haar ligt en dat maakt de situatie er niet beter op.

Ik zou het juist bespreken met de juf en dan haar vragen actief het samenspelen onder schooltijd te stimuleren. Som kan het zo simpel zijn door maatjes aan elkaar te koppelen, een beetje te sturen als er in 2 tallen gewerkt moet worden enz.

 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Monica Mv 2  schreef op: 16-09-2014 22:12:47
Ik heb vanalles geprobeerd maar op een gegeven moment heb ik het laten gaan.

Mijn inmiddels 11 jarige dochter had er toen ze een jaar of 7/8 was ook moeite mee maar sinds een jaar vind ze het wel best.

Kirsten zit in groep 8 en is bijvoorbeeld nog nooit uitgenodigd voor een kinderfeestje. Ze wil nu zelf ook niks meer vieren.

Ze gaat vanaf volgende maand naar het VWO en dan maakt ze hopelijk een nieuwe start met nieuwe vriendinnen
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Moeder  schreef op: 16-09-2014 22:32:36
heftig monica! ik hoop ook dat het op het voortgezet onderwijs beter gaat met vriendschappen voor je dochter.

ik heb mijn dochter nooit gevraagd waarom ze niet goed in de groep lag, maar toen ze zei dat niemand met haar wilde spelen vroeg ik haar waarom ze dat dacht. dan lag ze me uit dat iedereen nee zei en dat ze niet wist waarom ze niet met haar willen spelen. Ik wil haar zeker niet het gevoel geven dat het aan haar ligt . maar heb er wel open met haar over dat als je niet aardig doe tegen elkaar wil niemand meer spelen. Niet dat zij dat doet maar dat ze wel altijd ook over haar eigen gedrag nadenkt. maar meer in de zin van dat het ook kinderen uit de klas kunnen zijn die niet aardig doen dan wil zij niet met die kinderen spelen. dat geldt natuurlijk net zo
we voeden de kinderen erg op met de woorden  wat u niet wilt dat u geshiedt, doe dat ook een ander niet . Of behandel een ander zoals je zelf behandeld zou willen worden. Daar probeer ik ze vaak bewust van te maken.

mijn dochter zit wel op muziek. Dat is gewoon na schooltijd in de school met de dorpsgenoten. eigenlijk 90 procent haar klasgenoten.

ik zou haar liefst ook weer vlot op een sport zien gewoon omdat het goed is voor haar . maar merk dat ze de laatste weken erg vermoeid is, dus vind het op het moment ook goed als ze nog niet wil. maar ga er zeker achteraan dat ze wat gaat doen. Eerdaags toch eens even kijken bij eventuele sporten die haar leuk lijken.
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Marjolein852  schreef op: 16-09-2014 22:57:54
Hier heeft mijn jongste dochter maar 1 vriendin die 2 jaar ouder is.. Verder heeft ze alleen vriendjes. Maak ik me ook wel eens zorgen om..

Gelukkig licht ze wel goed in de groep, maar geen meisje-meisje..

Ze is trouwens 6 en zit nu in groep 3.

 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Bepje  schreef op: 16-09-2014 23:24:41
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Ladyd  schreef op: 17-09-2014 10:01:45
Wat een verdrietige verhalen. Mijn hart breekt,,
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Mama_anja  schreef op: 17-09-2014 10:20:37
ik denk door dat jij op het moment dat ze weer terug kwam wat voor jouw voelt als 2e keuze toch had moeten laten spelen zo weer je de kinderen ook af en dan word er onder de kids geklests 
ik denk juist dat je dochter wel klas genoten al zijn het er een paar uit nodigd misschien is dat de opening tot vriendschap het is scheef maar toch stof tot na denken
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Moeder  schreef op: 17-09-2014 10:27:29
Ik wil ook graag dat ze klasgenoten uitnodigd. Vorig jaar waren er 11 waarvan ze met allemaal wel eens speelde. Nu wil ze niemand uitnodigen . Alleen het jongetje.  Maar ja is ook haar feestje. Dus ik vind dat erg moeilijk. 

Juist toen ik dat kindje 'afgeweerd' had, heeft ze daarna meermalen met het meisje gespeeld. Dus beter dan als een voetveeg laten behandelen.  
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Krumelke  schreef op: 17-09-2014 10:42:26
lees met je mee. mijn zoon vroeg toevallig vd week ook of hij ook niemand kon uitvragen voor zijn kinderfeest want hij had toch geen vriendjes (hij speelt thuis uit school ook nooit met iemand)
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Pacific  schreef op: 17-09-2014 10:51:48
Wat lastig zeg, maar zelf is ze er niet ongelukkig door? Mijn zoontje heeft jaren een vriendjes gehad(en nu nog) die ook ruim 2 jaar jonger was. Verschol was in het begin wat groot maar nu zijn ze 8 en 10 jaar en nog steeds de beste vriendjes. Ook mijn zoon had nooit vriendjes, ja af en toe spelen op school maar niet mee naar huis. Sinds dit schooljaar overigens wel, maar komt omdat hij in een nieuwe klas zit en meer aansluiting vindt.

Hij vond het altijd jammer maar was er niet ongelukkig door. En ook hij wilde geen feestje en anders alleen dat ene vriendje uitnodigen. Dan gingen we gewoon een dagje wat leuks doen en namen het vriendje mee, grote speeltuin, ballorig, zwemmen, dierentuin, noem maar op. Echt iets wat mn zoon heel leuk vond om te doen.

Ik zou zéker de vriendschap met het vriendje niet op een laag pitje zetten, je dochter vind het leuk. Maar als je dochter er last van heeft op school, dan zeker de juf erop aanspreken, misschien kan er wat meer in groepjes gewerkt worden en je dochter bij groepjes betrokken. Of niet kiezen met gym, maar dat de juf groepen maakt enz.
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Pacific  schreef op: 17-09-2014 10:53:57

Quote monica mv 2:
Ik heb vanalles geprobeerd maar op een gegeven moment heb ik het laten gaan.

Mijn inmiddels 11 jarige dochter had er toen ze een jaar of 7/8 was ook moeite mee maar sinds een jaar vind ze het wel best.

Kirsten zit in groep 8 en is bijvoorbeeld nog nooit uitgenodigd voor een kinderfeestje. Ze wil nu zelf ook niks meer vieren.

Ze gaat vanaf volgende maand naar het VWO en dan maakt ze hopelijk een nieuwe start met nieuwe vriendinnenGaat ze vanaf volgende maand naar het VWO? Is dat een speciale klas ter voorbereiding of gaat ze er al echt heen? Ik vraag dit eigenlijk omdat onze zoon(iq>140), en nu nog bijna 2 schooljaren zn tijd moet doorkomen op school maar eignelijk allang klaar is met de lesstof
 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Mv5  schreef op: 17-09-2014 11:23:29

Wat verdrietig voor je dochter zeg. Ik vind het eerlijk gezegd echt niet netjes van die andere kinderen dat ze eerst met je dochter afspreken en daarna toch met iemand anders afspreken. Ik zou daar ook wat van zeggen tegen de ouders, want zo hoor je niet met andere kinderen om te gaan. Je dochter hoeft zich echt niet te laten gebruiken voor als andere kinderen niemand hebben om te spelen. Dat is geen vriendschap.


Vriendschap met een jongetje van 5 kan best. Sommige kinderen spelen nu eenmaal liever met wat jongere of wat oudere kinderen, dat maakt helemaal niet uit. Wel zou ik het belangrijk vinden dat ze beter in de groep komt te liggen en dat haar sociale leven niet puur afhankelijk is van het spelen met dat jongetje. Ik zou eens met de juf hierover spreken.

 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Mv5  schreef op: 17-09-2014 11:32:39

sis, het gaat hier niet om kinderen die dan moe zijn en niet meer af willen spreken, maar opeens met een ander kindje gaan afspreken terwijl ze eerst met de dochter van TO hadden afgesproken. ik vind dat niet netjes en leer mijn kinderen dan ook dat dat niet hoort. als je eerst tegen kindje A zegt dat je met hem/haar gaat spelen, kun je niet later opeens toch met kindje B gaan spelen.
volgens mij regelt TO ook echt geen speelafspraakjes voor haar kind in de vorm van kinderen 'ronselen' om mee te spelen. maar ik vind dat je een kind dat zo met jouw kind omgaat daar best op aan mag spreken.

 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Sammy  schreef op: 17-09-2014 11:35:34
De speelafspraak niet door laten gaan omdat je zoon moe is en liever naar huis toe wil, vind ik toch anders dan wanneer de afspraak niet doorgaat omdat het betreffende kind ineens met een ander kind af heeft gesproken.

 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Ma Dalton  schreef op: 17-09-2014 13:15:30
Moeder, ik vind het vervelend voor je dochter. misschien geeft een teamsport net genoeg connectie om wel aan te haken. Samen ernaartoe,samen beleven. 

laat je dochter zelf afspraken maken.  en als het dan met de een niet lukt, nou dan met de ander misschien. 

wat ik je wel mee wil geven, als je twee keer als volwassen mens met mijn kibdere
 over hun speelafspraakjes gaat praten en ze daarop denkt te corrigeren.. Dan is het voor mij ook over en uit.  Dan blokkeer ik die afspraken al meteen. 
leer je dochter om zelf te zeggen dat ze dat niet aardig vindt. Niet later, maar meteen als het gebeurd. 

 
Quote
RE: geen vriendinnen in de klas?
Leen Mv 4  schreef op: 17-09-2014 14:12:56
Mijn 2e zoon is net zo, geen echte vriendjes, is 7 maar door jaar te versnellen is hij de jongste van de klas. Op fysiek vlak moet hij daardoor toch soms onderdoen. Op zich stoort het hem niet zo, oudere broer komt wekelijks thuis met uitnodigingen voor feestjes dan zie ik wel aan hem dat hij het jammer vindt dat hij in hele schoolcarriere niet 1x gevraagd werd. Hij wil zelf geen feestjes geven, verplicht ik hem ook niet. Volgens school is het niet zo dat hij wordt uitgesloten maar het 1 op 1 spelen loopt moeilijk. Sinds start nieuw schooljaar, "forceren" we wat speelafspraakjes, vooral met kinderen die ook buiten de boot vallen. Tot hier toe geen supervriend gevonden maar hij heeft er wel plezier in en dat is wat telt. Verplichten op sport te gaan kan helpen, heb ik hier ook gedaan en dan ook sport kiezen waarvan je weet dat er nog klasgenoten dat doen, zo zien ze elkaar alvast meer na schooltijd en wie weet krijgen ze daar sneller een klik dan op de speelplaats. Succes!
 
Quote
Navigatie


Reageren op geen vriendinnen in de klas?
Naam
Bericht