Menu
 

Topic:

kma en psz traktatie

Krumelke  schreef op: 16-09-2014 15:05:46
mijn dochter heeft een koemelkeiwitallergie.

op de peuterspeelzaal krijgen ze smiddags een koekje en dat moet ik dus zelf voor haar meenemen. prima.

maar nou kreeg ik vandaag een lijst met data mee waarop kinderen jarig zijn en er getrakteerd wordt. er wordt niet door de kinderen zelf getrakteerd maar kinderen krijgen van de peuterspeelzaal een koekje met boter en vruchtenhagelslag. ik moet nu dus elke keer dat een kind jarig is zelf een soortgelijke traktatie meegeven aan mijn dochter maar dan een die ze mag hebben.

is dit normaal of kan ik er iets van zeggen. ze moet dus al elke week zelf haar koekje meenemen terwijl andere kinderen iets krijgen van de peuterspeelzaal. en dan nu met verjaardagen moet ze ook zelf meenemen terwijl de rest het krijgt.

op de ochtend neemt ieder kind zelf fruit mee maar ook dan bij verj. dus zo''n extraatje meegeven.

heb hier nog nooit verder iets mee gehad omdat mijn oudste wel tegen melk in producten kan.
 
Quote
Navigatie
RE: kma en psz traktatie
Int  schreef op: 16-09-2014 15:08:46
Ik vindt het wel logisch eigenlijk. Misschien zitten er in een groep wel 5 kinderen met verschillende allergieen. Dan zijn de juffen al een halve ochtend bezig met allerlei aangepaste traktaties klaar te maken.
Ik zou zeggen een kleine moeite om het zelf mee te geven, al heel fijn dat ze die data geven aan je! En als je het zelf mee geeft, weet je ook zeker dat het echt iets is wat ze mag.
 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Mama_anja  schreef op: 16-09-2014 15:10:26
hier mogen ze zelf trakteren en krijgen de kinderen het me naar huis als je dit aan geeft dus onze kinderen hebben tot nog toe altijd alles mee naar huis gehad
 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Senna  schreef op: 16-09-2014 15:47:29
Waarom geef je de juf niet een aantal koekjes op voorraad? Hoef jij er niet elke keer aan te denken. IK vind het trouwens niet vreemd dat je er zelf voor moet zorgen
 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Stefke  schreef op: 16-09-2014 16:13:39
Ik vnd het ook niet meer dan normaal dat je hier zelf voor zorgt. (Had kind met KMA dus weet waar ik over praat).
je hebt het over 1 rol biscuitjes per jaar! Moet kunnen toch...

ik zorgde altijd voor een voorraadje op school of kdv. Meestal koffieleutjes, die per 2 verpakt, zodat ze vers blijven. 
Vraag even welke boter ze hebben? Dan kunnen ze haar eigen koekje wellicht ook even smeren. Er is best wat margarine die ze mag. En de vruchtenhagel mag ze ook. En anders wat van die mini-kuipjes becel light regelen, dan is dat ook opgelost.
 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Caatje  schreef op: 16-09-2014 17:45:08
Wat vreemd dat de kinderen niet zelf uitdelen.
Dat jij zelf voor je kind een alternatief moet regelen is wel logisch, maar dan zou ik zeggen dat ze op de verjaardag van jouw kind iets moeten trakteren wat jouw kind ook mag. Het is toch niet leuk dat ze op haar eigen verjaardag niet eens iets mag trakteren wat ze zelf ook mag?
 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Lonneke  schreef op: 16-09-2014 18:24:21
Wees blij weet je ook zeker dat je kind niks verkeerd binnen krijgt . ( ervaringen genoeg gehad )

 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Vera  schreef op: 16-09-2014 19:30:17
Ik heb bij alle kinderne zowel op psz als de basisschool een alternatief in de vorm van peperkoekjes of rozijntjes liggen. Zo weet ik zeker dat ze niks mis binnenkrijgen en ze vinden het zelf niet erg

 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Jomi  schreef op: 16-09-2014 21:11:43
Ik vind het raar dat er niet gewoon getrakteerd wordt door de kinderen zelf.

Ik zou gewoon zorgen dat er een trommeltje staat met traktaties die hij wel mag. Zo gaat dat hier op de bassischool ook; kinderen hebben een trommeltje waar ze zelf wat uit mogen pakken als er getrakteerd wordt.
 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Annie  schreef op: 16-09-2014 21:36:10
Ik vind het niet raar dat je er zelf voor moet zorgen. Ik geef zelf een trommeltje met snoepjes en voorverpakte koekjes mee voor de tarktatiemomenten.
Maar je zou wel op de PSZ kunnen bespreken dat ze koemelkvrije koekjes en boter kunnen gebruiken. Dat is niet heel veel moeite en wel een groot plezier.
 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Krumelke  schreef op: 17-09-2014 11:22:25
bedankt voor de tips. zelf smeren met melkvrij gaat niet. ze zeiden dat er groot ingekocht word en ze krijgen elke keer iets anders (psz is hier onderdeel van kinderopvang dus lekker groot (en onpersoonlijk)).
 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Stefke  schreef op: 17-09-2014 12:00:17
Je kunt toch ook zelf voor melkVrij zorgen? 
Als boter niet lang genoeg goed blijft misschien hazelnootpasta? Blijft natuurlijk eindeloos goed en smaakt lekker op de meeste koekjes...
 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Krumelke  schreef op: 17-09-2014 14:49:19
pasta zit toch melkpoeder ed in verwerkt?


stefke ga het ook zelf meegeven, was meer om aan te geven dat psz zegt wij houden nergens rekening mee, want er werd hier ook geopperd dat in overleg ze misschien wel iets zelf konden doen voor mijn dochter.
 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Stefke Niet Ingogd  schreef op: 17-09-2014 22:21:39
Wij hadden destijds de euroshopperpasta (2kleurig) en de hazelnootpasta van de Jumbo huismerk. Maar geen idee of de ingredienten veranderd zijn.

We zijn er toen wel achter.gekomdn.dat je er niet te snel vanuit moet gaan dat in iets 'altijd' melk zit. Als je goed zoekt is er eigenlijk van alles een melkvrije variant. Goed meerdere merken.bekijken!
 
Quote
RE: kma en psz traktatie
Annie  schreef op: 17-09-2014 23:50:26
AH Basic duopasta en hazelnootpasta zijn nog steeds koemelkvrij. Orinoko, groen ook. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op kma en psz traktatie
Naam
Bericht