Menu
 

Topic:

Agressief gedrag

Ano  schreef op: 12-09-2014 10:06:16
Doe het even ano in verband met herkenning. 
Ik was gisteren met mn kindje van 1,5 op bezoek bij een vriendin met een kindje van dezelfde leeftijd. 
Het andere kindje heeft mijn kindje al vaker pijn gedaan, maar nu was het wel extreem. 
Mijn ukje is geslagen, geknepen, gekrabd, geslagen met een houten blokje en daarna met een houten blokje tegen zn hoofd gegooid. Mijn kleintje deed echt niets, gewoon lief aan het spelen, deed ook niets terug. 
Ik snap het niet.. mijn vriendin is volgens mij een goede moeder, er is geen agressie daar thuis voor zover ik weet. We zijn al 20 jaar bevriend. En ik wil de vriendschap absoluut voortzetten, maar kan mn kind ook niet steeds in zo'n situatie zetten. 

Ik kan niet begrijpen waar zulk agressief gedrag vandaan komt, ik heb 't met mijn kinderen nog nooit meegemaakt. 
Heeft iemand hier ervaring met een kindje dat zo deed en waarbij het gedrag is veranderd? En hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Mijn vriendin weet niet wat ze er mee moet. Het is niet enkel bij mijn kindje dat hij dit doet. 
 
Quote
Navigatie
RE: Agressief gedrag
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 12-09-2014 10:14:24
Hoe reageert de moeder on kwestie op zo'n moment ?
 
Quote
RE: Agressief gedrag
Ano  schreef op: 12-09-2014 10:20:01
Ze spreekt hem toe, legt uit dat het niet mag, dat het pijn doet. 

 
Quote
RE: Agressief gedrag
Chloe  schreef op: 12-09-2014 10:34:29
Ik zou het ook echt geen agressie noemen op die leeftijd hoor. 1,5 is nog zo jong! natuurlijk mag het niet, maar ze snappen dat zo klein echt nog niet. Misschien is het kindje om de een of andere reden jaloers oid?.. Als er verder geen zorgelijke dingen aan de hand zijn, zou ik me daar niet druk om maken. Wel natuurlijk zelf goed je kind on de gaten houden als ze bij elkaar in de buurt zijn.
 
Quote
RE: Agressief gedrag
Pacific  schreef op: 12-09-2014 11:11:50
Doet haar kindje het ook als ze bij jullie op bezoek zijn?
 
Quote
RE: Agressief gedrag
Kees  schreef op: 12-09-2014 11:21:45
volgens mij heel normaal gedrag. kindje is nog jong moet alles nog leren.
een kind slaat niet uit agressie, maar gebruikt het als middel om contact te maken.
hij weet niet dat hij iemand pijn doet. dat moet ie leren. niet prettig voor de omgeving.

ik gok op 10.000 keer uitleggen en verbieden en laten zien wat het gedrag doet.
ik vind het eigenlijk niet zorgelijk.
rot voor jouw kind en ook voor je vriendin. maar ook zeker voor dat kind....
 
Quote
RE: Agressief gedrag
Mirandamvtenl  schreef op: 12-09-2014 11:34:13
Dat is echt de leeftijd. Elk kind is anders in zijn of haar gedrag. Ik heb een jongen van bijna 2 en hij heeft 2 zussen van 4 en 6. Onze meiden deden dit gedrag ook nooit. Maar mijn zoon slaat regelmatig met een blokje op het hoofd, of slaat met de hand. Het is erg voor het kind dat het doet en de ouder, maar ook erg voor de gene die geraakt word. Heel vaak vertellen dat het niet mag. Maar agressief zou ik het niet noemen, het is een fase in het kind.
 
Quote
RE: Agressief gedrag
Mam Van Twee  schreef op: 12-09-2014 11:39:51

Moeilijk, maar hier ook een peuter gehad die iets te direct (slaan, bijten) communiceerde op de creche en ook thuis.
Vaak komt het voort uit een stukje innerlijke frustratie - ze willen al meer kunnen dan lukt of waar ze controle over hebben)
Het is heel normaal gedrag, maar je moet het wel consequent blijven aanpakken, een kindje moet het ook leren.

Bij ons was het in 1 klap over toen ze eenmaal kon praten. En duidelijk NEE kon zeggen tegen andere kinderen of duidelijk kon maken wat ze wel wilde.

Mijn tip - vooral rustig blijven, kind even apart zetten (wij hebben lang de box nog in de kamer gehad en op de creche gebruikten ze de grote grondbox om kinderen onderling even rust te geven) en blijven uitleggen wat de bedoeling is en wat de gevolgen zijn van het gedrag.

 
Quote
RE: Agressief gedrag
Ma Dalton  schreef op: 12-09-2014 11:43:41
1,5 jaar. dat kan alle kanten nog uit. Ik heb een heel lief humpie van anderhalf.. dat me al tot bloedens toe heeft gebeten.  en gekrabt.
 En hij is juist verder harstikke lief, hij zingt de hele dag! zo lief blij kereltje. Ze weten gewoon echt niet wat ze uitspoken. Hij is net een week geleden ermee gestopt. ( ik hoop dat het ook echt klaar is)
Eigenlijk zijn ze nog te jong voor echte correctie op die leeftijd, maar ik zou hem als toespreken niet helpt heel even in een ander plekje van de kamer zetten. Gewoon even een minuutje uit de situatie halen en duidelijk zeggen dat je elkaar niet zeer doet. Hier heeft dat wel geholpen.
Hij begreep het nog niet denk ik.. maar dat even uit de situatie halen heeft wel geholpen.
 
Quote
RE: Agressief gedrag
Son  schreef op: 12-09-2014 11:43:47
Moest wel stiekem een beetje lachen *sorry*

Een kind van 1,5 jaar met agressief gedrag. Het is nog een baby zowat.

Don't worry, hoort erbij, gaat wel weer over.
Jouw kind is (nu) niet zo, maar dat wil niet zeggen dat het andere gedrag niet normaal is.

Uiteraard moet de moeder het niet toestaan, zo leert t kindje het.
Het ene kind snapt t sneller dan een ander kind, maar alle kinderen van die leeftijd zullen t ook weer snel vergeten zijn
 
Quote
RE: Agressief gedrag
Family  schreef op: 12-09-2014 12:02:12
Hier heb ik dus zo'n jongetje die dit gedrag laat zien (niet thuis, maar wel op de peuterspeelzaal) ik heb geen agressie thuis, hij praat heel erg slecht en kan zich schijnbaar niet uitten, waardoor hij verbaal boos word. Ik ben heel streng hij moet op de trap, hij moet mij aankijken als ik hem uitleg waarom hij op de trap zat (i.v.m. zijn slechte praten, leg ik het hem uit , de andere kinderen mogen het mij vertellen) Hij krijgt dus trap straf, tv kijk straf, biten speel straf en hij word ook op de peuterspeelzaal gestraft d.m.v. op het strafbankje zitten en sorry zeggen en een hand geven. 

Inmiddels is duidelijk dat het niet aan de opvoeding ligt, maar hij word nu al getest en ze hebben verdenking odd (ja heel jong de andere 2 mochten pas met 6 jaar getest worden) hij heeft sinds een week of 3 / 3 en een half dipiperon om rustiger te worden. 

Soms zit het in het kind, soms kunnen ze zich niet uitten, spraakontwikkeling nog niet goed genoeg, soms is het gedrag nadoen van bv kdv / ps etc etc....  Het ligt niet altijd aan de ouders, maar vind het ook een beetje bij de leeftijd horen, niet continue uiteraard. 

Ik zou persoonlik het kind uit de situatie halen en even toespreken en ook met anderhalf een seconde of 10 op de trap zetten... Daarna idd een knuffel en of een kus en dan verder laten spelen. 
 
Quote
RE: Agressief gedrag
Monica Mv 2  schreef op: 12-09-2014 12:13:38
Mijn dochter sprak met een jaar al goed, met 2 hele verhalen en is HB. Maar heeft wel adhd.

Zij deed dit ook. Schaamde mij dood tegenover mijn vriendin. Zij sloeg het evenoude zoontje van mijn vriendin de godganse tijd.

Hij (klassiek autisme) sprak niets. Kon niet praten maar deed ook niets terug.

Met een jaar of 3,5 was het pas over.
 
Quote
RE: Agressief gedrag
Ano  schreef op: 12-09-2014 12:33:15
Ja, agressief is een te sterk woord dat is waar. 
Het was wel echt continu en ik was zelf ontdaan omdat mijn kleintje echt veel pijn had door het gegooide blokje. Ik kan me niet heugen dat hij al eerder zo hard huilde en hij maakt toch regelmatig een smak. Dus het maakte wel effe indruk waardoor ik het waarschijnlijk ook wat vergroot. 

Hij beseft niet dat hij iemand pijn doet. Hij vindt waarschijnlijk de reactie die het geeft, leuk. Dus ik denk dat we de reactie moeten aanpassen naar iets wat hij niet zo leuk vindt. 

We gaan de volgende keer inderdaad hier afspreken. Normaal ga ik naar daar omdat dat makkelijker is, of we spreken ergens af. Maar op "neutraal" terrein doet hij ook kindjes pijn, in speeltuintje ofzo. 

Het is voor iedereen rot natuurlijk. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Agressief gedrag
Naam
Bericht